BH klubovi u Europi 23/24

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Suvorov
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la Suvorov » 02 avg 2023, 15:54

zeljovolimte je napisao/la:
02 avg 2023, 15:44
rishovski je napisao/la:
02 avg 2023, 14:12
Al najjače je kad zapnu za Ljiljan... pa to što ga je neko uzeo za simbol nečega tj u ovom slučaju za trojstvo,nikako ne znaci ni da je hrvatski ni srpski a još manje katolički ili pravoslavni! Dokle ide ljudska glupost da ne povjeruje čovjek...
Prvi kršćani niti su imali krst,nit su ga nosili oko vrata nit im je ljiljan bilo šta predstavljao...
Bili im simboli riba,golub,paun...i sad bi te zivotinje trebalo proglasit srpskim i hrvatskim :opaopa:
Ali koji oblik bolesti srpski cuko, hrvatski klub, srpski grad, sta kaze onaj neki dan umrle tri bosnjacke bebe. Ni rodile se nisu, on zna njima naciju..
A naziv "Bosanski Novi" koji su austrougari nametnuli Novom Gradu ti je ok? I dan danas ga tako zovete.

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 02 avg 2023, 15:56

rishovski je napisao/la:
Al najjače je kad zapnu za Ljiljan... pa to što ga je neko uzeo za simbol nečega tj u ovom slučaju za trojstvo,nikako ne znaci ni da je hrvatski ni srpski a još manje katolički ili pravoslavni! Dokle ide ljudska glupost da ne povjeruje čovjek...
Prvi kršćani niti su imali krst,nit su ga nosili oko vrata nit im je ljiljan bilo šta predstavljao...
Bili im simboli riba,golub,paun...i sad bi te zivotinje trebalo proglasit srpskim i hrvatskim :opaopa:
Dobri moj Risha samo im zadas dobru staru : "De ljudino otvori google i upisi Lilium Bosniacum i sve ti se samo kaze"

Ovo da krscanima lijljan nista ne predstavlja to je malo ne-edukvano ali razumijem sa koje poente si htio reci. Ljiljan imas svugdje pa cak i tu u krcana jer predstavlja nadu i cistocu jer je jedan od rijetkih cvijetova kojem insekti i priroda ne mogu bas mnogo. Dosta Americkih kao i Francuskih i Belgijskih kako fakulteta, crkava, i slicnog imaju ljiljan ili na njihovom logu ili na nekim djelovima zgrade samo sto ga oni imaju drugaciji naziv za to (Fleur-De-Lis).
Zadnja izmjena: GrimReaper, dana/u 02 avg 2023, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 02 avg 2023, 15:59

Suvorov je napisao/la:
02 avg 2023, 15:54
rishovski je napisao/la:
Ali koji oblik bolesti srpski cuko, hrvatski klub, srpski grad, sta kaze onaj neki dan umrle tri bosnjacke bebe. Ni rodile se nisu, on zna njima naciju..
A naziv "Bosanski Novi" koji su austrougari nametnuli Novom Gradu ti je ok? I dan danas ga tako zovete.
Imao si i Bosansko Grahovo (sada samo Grahovo), Imao si i Bosanski brod (sada samo brod), Bosanski Samac ( sada samo samac). Tako da ne kontam tvoje to austrougarsko nametanje tako su se zvali stoljecima prije Ugara.

FREE RUI PINTO.

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 02 avg 2023, 15:59

Suvorov je napisao/la:
02 avg 2023, 15:54
rishovski je napisao/la:
Kakav je nego bosanski.
Smiješno poređenje.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 avg 2023, 16:05

SokolPravde je napisao/la:
02 avg 2023, 15:45
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
02 avg 2023, 15:31
02 avg 2023, 15:25
Kakav sastav očekujete kod Želje
Tesko je reci. Toliko smo desetkovani povredama i iscrpljeni, da vjerovatno ni Basic jos ne zna. Dobro rece onaj da je 1,90 poklon kvota, ali nada umire zadnja :mrgreen:
Toga Bašića tzv. Coacha su mnogi ovdje osporavali i radili budalu od njega može pričati tko što hoce ali čovjek je izvukao i izvlači maximalno iz ove ekipe Želje ...
Vidi se da čovjek ima strategiju i taktiku samo je teško napraviti veće rdzultate s ograničenin kadrom .
Sličan je slučaj i kod Zrinjskog teško je se nositi s ekipama koje su financijski , infrastrukturalno pa i igrački mnogo superijornije od naših klubova.
I mene je pozitivno iznenadio. Mislim da ni mnogi nasi navijaci nisu svjesni od kakvih polu-igraca je covjek napravio jednu sasvim respektabilnu ekipu. Prebrzo nam apetiti porastu.
1921

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 02 avg 2023, 16:09

02 avg 2023, 16:05
02 avg 2023, 15:31

Tesko je reci. Toliko smo desetkovani povredama i iscrpljeni, da vjerovatno ni Basic jos ne zna. Dobro rece onaj da je 1,90 poklon kvota, ali nada umire zadnja :mrgreen:
Toga Bašića tzv. Coacha su mnogi ovdje osporavali i radili budalu od njega može pričati tko što hoce ali čovjek je izvukao i izvlači maximalno iz ove ekipe Želje ...
Vidi se da čovjek ima strategiju i taktiku samo je teško napraviti veće rdzultate s ograničenin kadrom .
Sličan je slučaj i kod Zrinjskog teško je se nositi s ekipama koje su financijski , infrastrukturalno pa i igrački mnogo superijornije od naših klubova.
I mene je pozitivno iznenadio. Mislim da ni mnogi nasi navijaci nisu svjesno od kakvih polu-igraca je covjek napravio jednu sasvim respektabilnu ekipu. Prebrzo nam apetiti porastu.
Ne provjeren trener i sasvim je logicno da ce navijaci bilo kojeg tima osporavati tako nesto. Bio je i Sir Alex osporavan u Unitedu kada je dosao iz Skotske pa kao sto se kaze "The rest is history". Da je Basic okrenuo vodu na svoj mlin jeste i svaka cast. Od koje kakvih polovnjaka napravio solidnu ekipu, mozda ne sada da ce se prosetati ligom ali sigurno da se vidi sistem i da ako i hoce li mu UO i ostali dati da bude tu recimo jos godinu ili dvije mogao bi napraviti fin posao. Cim imas core ekipe (Napad, Sredinu, Stopere) to fercera dobro mozda stoperi su malo diskutabilni ali sve ostalo solidno posebno prema naprijed.

FREE RUI PINTO.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 avg 2023, 16:11

SRBI U DREVNOM EGIPTU

TheNoblesMo
Kontakt:

Post Postao/la TheNoblesMo » 02 avg 2023, 16:22

MrAmarOsim je napisao/la:
Uđem na temu da se raspitam šta ima za Zrinjski, kako odigraše, imaju li se čemu nadati dalje, i dočekam šta dočekam. Svaka čast vala, treba pofino zasući rukave i uključiti posljednje parove neurona pa ispisati sve ovo.
Da se vratim na temu, Zrinjevci, imao obaveza sinoć pa sam samo malo rezultatski stigao pogledati, kako vam se čini utakmica, sigurno da vratiti prednost od dva razlike nije nimalo lagana stvar, i zato čestitke na rezultatu. Da li je bilo neke promjene u igri, malo hrabrije se krenulo? Kakva su očekivanja dalje, da li su grupe Europa Lige daleko, ili imaju nekakve šanse za to? U svakom slučaju sretno vam dalje.
Napokon netko s mozgom na temi. Igra sinoć bila skoro ista kao i na prošlim utakmicama. "Dominirali" smo posjedom ali jako blijedi prema naprijed. Slovan isto nije imao puno prilika ali oni svoje znaju iskoristiti. Tek zadnjih 15 minuta smo sve bacili u napad i počeli stvarati konkretne prilike, malo prekasno. U Europskoj ligi vjerojatno dočekujemo Breidablik. Ne podcjenjujem ih, ali ako njih ne možemo izbaciti onda nemamo ni što raditi u grupi. Govorim o grupi konferencijske lige, o europskoj je glupo razmisljati, morali bi imati puno srece sa zdrijebom i znacajno popraviti igru. U glavnom, rezultatom sinoć nisam toliko nezadovoljan, igrom donekle da. Kakva su vaša očekivanja za sutra, padaju li Azeri?
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 avg 2023, 17:14

Da se umijesam u ovu temu sa jednim fudbalskim postom. Bilo bi dobro kada bi i drugi podijelili svoja ocekivanja, pa kasnije se moze nastaviti o Tvrtku.

Zeljo

Ne volim da crnjacim, ali treba biti realan. Neftchi je dobra ekipa sa nekoliko fantasticnih, prebrzih pojedinaca, a mi imamo puno kadrovskih problema.

Stilic nije ni otputovao, koljeno. Amoah i Jasarevic povrijedjeni, mada izgleda postoje neke sanse da ovaj prvi zaigra. Cocalic i Rustemovic se oporavljaju od povreda, Krpic i Mekic roviti. Drina nema pravo nastupa, stranci jos nemaju papire. Mozda sam nekoga i zaboravio. :mrgreen: Ovcina i Gasal ce vjerovatno morati nesto odigrati, a nisu spremni.

Ovu nasu limitarnu ekipu je Europa polomila. Morao bi Basic nesto nevidjeno izmisliti, ali eto, nista nije nemoguce. Ni ovome do sad se niko nije nadao.
Zrinjski
Ne ulijevaju povjerenje. Ponavljam se, ali se vidjelo cim su izasli u Europu da nije to to. Nisu se adekvatno pojacali, cini mi se, a Rendulic nije Jakirovic.

Ne brane se lose, ali kreacija nula. Uigranih akcija kao da nemaju. Sve se svodi na nekakve centarsuteve, bunarenje, neke jalove pokusaje po bokovima, a nerijetko im stoperi pokusavaju organizovati napade dubinskim loptama, jer nista ne ide kako treba u ofanzivnom dijelu.

Ne znam kakvi su ovi Islandjani, ali pretpostavljam da se mogu proci. Ako ih potcijene i odigraju mlitavo, nece se dobro provesit.
Borac
Nisam ih pratio nesto specijalno, ali vidim da su se fino pojacali, a i Vinko je dobar trener za nase uslove. Igra dosadan i defanzivan fudbal, a imaju 0-1 u startu. Ne znam sta i kako kontaju, niti znam kakva je Austrija, ali pretpostavljam da su jaci od Borca, plus imaju taj gol. Tako da, njima dajem prednost.
1921

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 02 avg 2023, 17:19

Sto se tice Zelje, vratit cu se na prvu utakmicu kvalifikacija. Dosta smo lošije igrali u prvoj za razliku od druge, ekipe protiv kojih igramo su mnogo fizičke spremnije, a Bašić je tu fiziku nadomjestio taktikom u drugoj tekmi protiv Minska. Dakle, drugu tekmu smo odigrali za udžbenike, a razlog tome je, bar mislim tako, to sto je Bašić “osjetio” ekipu Minska na terenu i dobili smo epilog kakav smo dobili. Mislim da ce se nesto slicno desiti i protiv Neftchija. Iako desetkovani, ipak vjerujem u Bašića i momke i mislim da je pripremio tekmu za desetku. Neftci se moze proci, nisu ekipa koja stvara mnogo prilika, samo kruže oko 16 metara i mislim da u tome mozemo imati svoju priliku. No, sve u svemu, kvalitetniji su od Minska i jedva cekam da počne tekma pa da vidimo sta cemo i kako cemo.
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 02 avg 2023, 17:33

TheNoblesMo je napisao/la:
02 avg 2023, 16:22
MrAmarOsim je napisao/la:
Uđem na temu da se raspitam šta ima za Zrinjski, kako odigraše, imaju li se čemu nadati dalje, i dočekam šta dočekam. Svaka čast vala, treba pofino zasući rukave i uključiti posljednje parove neurona pa ispisati sve ovo.
Da se vratim na temu, Zrinjevci, imao obaveza sinoć pa sam samo malo rezultatski stigao pogledati, kako vam se čini utakmica, sigurno da vratiti prednost od dva razlike nije nimalo lagana stvar, i zato čestitke na rezultatu. Da li je bilo neke promjene u igri, malo hrabrije se krenulo? Kakva su očekivanja dalje, da li su grupe Europa Lige daleko, ili imaju nekakve šanse za to? U svakom slučaju sretno vam dalje.
Napokon netko s mozgom na temi. Igra sinoć bila skoro ista kao i na prošlim utakmicama. "Dominirali" smo posjedom ali jako blijedi prema naprijed. Slovan isto nije imao puno prilika ali oni svoje znaju iskoristiti. Tek zadnjih 15 minuta smo sve bacili u napad i počeli stvarati konkretne prilike, malo prekasno. U Europskoj ligi vjerojatno dočekujemo Breidablik. Ne podcjenjujem ih, ali ako njih ne možemo izbaciti onda nemamo ni što raditi u grupi. Govorim o grupi konferencijske lige, o europskoj je glupo razmisljati, morali bi imati puno srece sa zdrijebom i znacajno popraviti igru. U glavnom, rezultatom sinoć nisam toliko nezadovoljan, igrom donekle da. Kakva su vaša očekivanja za sutra, padaju li Azeri?
Ne znam, ali Rendulić mi nikako ne ulijeva povjerenje za neki europski iskorak, iako bi uz dozu sreće Europa Liga bila donekle realan domet. Nadam se da se Islanđani neće potcijeniti i da ćete odigrati kao i zadnjih 15 protiv Slovana.
Eh sad što se nas tiče, ja sam očekivao da ćemo ih proći, možda ne tako lako, ali da nisu neki preveliki bauk u smislu kvalitete i sl. Međutim u prvoj utakmici se desi što se desi i faktički ostanemo bez 5 prvotimaca i jednog rutinera/džokera Štilića, što izaziva neki strah i smanjuje očekivanja, sasvim realno. Ali eto, momci izgledaju veseli, spremni ko zapete puške, a i imat će podršku naših navijača tamo, tako da što bi se reklo u prijašnjim vremenima, ako i ne prođemo, barem možemo skupo prodati kožu, iako vjerujem svi navijači naših klubova, pa tako i mi, unutar sebe uvijek imamo nadanja, taman da nam City dolazi :mrgreen:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 avg 2023, 20:13

Povedoše Islanđani u Kopenhagenu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BHfanaticos04
Kontakt:

Post Postao/la BHfanaticos04 » 02 avg 2023, 20:20

Mokes je napisao/la:
02 avg 2023, 20:13
Nije dobroo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 avg 2023, 20:26

BHfanaticos04 je napisao/la:
02 avg 2023, 20:20
Mokes je napisao/la:
02 avg 2023, 20:13
Nije dobroo
Ni malo naivan tim ,Zrinjski cekaju teške utakmice.

BHfanaticos04
Kontakt:

Post Postao/la BHfanaticos04 » 02 avg 2023, 20:27

Ne da se ni Klaksvik

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 02 avg 2023, 20:28

Lijepo su komšije, tj. najveći mitomani i falsifikatori apsolutno svega, uništili temu svojim mitovima i falsifikovanjem. Podrška sokolu!
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 avg 2023, 20:37

1-1

Edit 2-1
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 avg 2023, 20:41

3-1
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 avg 2023, 20:42

Ja raspada 3 gola primiše za 4 minute :tokralju:

Btw gledam i ovaj Klaskvik sa Farskih Otoka,izbacili Ferencvaroša,sad evo egal sa Švedjanima...Ono rekao bi covjek kakvi Farski Otoci kad ono :wtf:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 avg 2023, 20:42

Evo dadoše im i treći u 5 minuta. To je to. Historijska šansa i za BiH i za Island. Neka od ove 2 države će sigurno prvi put imati tim u grupama.

Gledam malo parove 3. pretkola LP. Nije nemoguće da se desi par Klaksvik-HJK :crazy:
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.