FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 04 avg 2023, 11:12

BordoSaga2 je napisao/la:
04 avg 2023, 11:10
Pantelija je napisao/la:
04 avg 2023, 11:07
Rozman radi puno sa analitikom, statistikom. Voli mlade igrace, spremne ... dosta se fokusira na fizicku spremu.
Problem je sto nije doveo osobu zaduzenu za to iz domzala i ako opet bude neko domaci taj dio posla radio, bit ce moguce problemaa.
Čitav svoj tim dovodi u Sarajevo.
Jesi siguran da znas bolje od mene?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 avg 2023, 11:13

U trenerskom poslu je najbitnije vrijeme. Simon je ozbiljan trener, moderan, mlad. Gdje je god radio pravio je rezultate i uspostavljao sistem. Mi mu moramo dati vrijeme. Dakle, minimalno dvije godine da radi i slaže. Ako opet krenemo s bojkotima, tjeranjima, pljuvacinama, ni ne zaslužujemo ništa vise od ovoga sto sada imamo. S tim u vezi, treba samo napomenuti da Jakirevic prve sezone u Zrinjskom nije napravio ništa, nije izborio Evropu, nije imao igru. Da je kod nas bio, momentalno bi bio otjeran. Oni su ga zadržali i on im je posložio ovu šampionsku ekipu. Dakle, vrijeme, vrijeme i vrijeme, i naravno podrška.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 avg 2023, 11:15

Chony533 je napisao/la:
04 avg 2023, 11:01
Dal Out - Rahman In

Daj mu sve pare sto se na projektu zarade :njanjanja:
Ne može Rahman igrati za maglu! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 avg 2023, 11:15

Pantelija je napisao/la:
Rozman radi puno sa analitikom, statistikom. Voli mlade igrace, spremne ... dosta se fokusira na fizicku spremu.
Problem je sto nije doveo osobu zaduzenu za to iz domzala i ako opet bude neko domaci taj dio posla radio, bit ce moguce problemaa.
Šta misliš, je li bi mogli sa 2 dovođenja koliko - toliko ekipu prilagoditi njegovom sistemu?
Naravno, nerealno je očekivati da nakon 2 treninga odjednom momci igraju tika taku iz Barcinog primea.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 avg 2023, 11:15

Pantelija je napisao/la:
04 avg 2023, 11:12
BordoSaga2 je napisao/la:
04 avg 2023, 11:10
Pantelija je napisao/la:
Čitav svoj tim dovodi u Sarajevo.
Jesi siguran da znas bolje od mene?
Ja koliko sam nacuo, da sa njim dolaze samo prvi pomocnik i trener golmana. Steta sto nije komplet tim, da ne gledam vise ni jednu ovu nasu ublehu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 04 avg 2023, 11:17

Pantelija je napisao/la:
Pa ako već radi toliko sa analitikom, statistikom itd vjerovatno će primjetiti da neko ne radi dobro na fizičkoj pripremi igrača, pa tražiti nekog novog. Sad da li će do toga rezultati patiti ...

Ko je to radio do sad kod nas? Evelin Pipo?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 04 avg 2023, 11:21

roccosiffredi je napisao/la:
04 avg 2023, 10:58
mnon46 je napisao/la:
04 avg 2023, 09:31
ubipara je napisao/la:
04 avg 2023, 09:30
Vidi usranog portala sto gura pomozi.ba 5 clanaka objavljeno u sat vremena. Za nas nema nista na naslovnoj iako smo doveli SS i SD. Tragikomicno
A što vam je svima bitno da ste na naslovnici uhljupskih portala?
Što nas manje ima i manje im dajemo povoda, to je veći mir u i oko kluba.
Ma mediji su kod nas zlo, pogotovo ovi štrumfovski portali. Jedini izvor informacija im ovaj forum i mi njih smatramo relevantnim za nešto
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 avg 2023, 11:21

hordasDoboj je napisao/la:
04 avg 2023, 11:17
Pantelija je napisao/la:
Pa ako već radi toliko sa analitikom, statistikom itd vjerovatno će primjetiti da neko ne radi dobro na fizičkoj pripremi igrača, pa tražiti nekog novog. Sad da li će do toga rezultati patiti ...

Seferović i Pipo valjda kao pomoćni.

Ja bi uložio dobre pare u kondicionog trenera, dovesti nekog stranca, neka Slovenac odabere.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 avg 2023, 11:22

masterfan je napisao/la:
04 avg 2023, 01:32
bodi123 je napisao/la:
04 avg 2023, 00:52
Sanchez87hz je napisao/la:
04 avg 2023, 00:11
Gledam Austrija ova,prime gol,znaci stadion prokljuca,imas nepovoljan rezultat itd i ljudi opet lagano poslije par minuta 1:1 ono sve opusteno igraju kao da su prazne tribine,sta znaci mentalitet ljudi,sve bi dao da vidim to kod nasih igraca,jedini kojeg ja pamtim da ima takav stav je Rahmanovic.
Nije to mentalitet, to je kvalitet. Kad znaš da si bolji, psihologija je drugačija, a i obratno. Ljudi znaju da su jači, primili gol pa šta, nastave po starom i znaju da će doći rezultat.
Mada realno to znaš da si bolji zna i prevariti. Ja vjerujem da su npr. igraci Ferencvarosa bili sigurni da su bolji od Klalsvika i nakon primljenog gola i misleci na taj nacin da "nema sanse" da ispadnu od ovih jer su bolji prime jos dva komada.
A dobro, desi se uvijek neka nepredviđena situacija i kiks, ispadanje od lošijeg. Ali ovo što se tiče Austrije, da to ima neke veze sa njihovim mentalitetom ne bi za vikend između Borca primili 3 komada od Sturma za poluvrijeme, i ne bi ih Salzburg guzio po 4,5 nula, a Salzburg je otprilike jači od Austrije onoliko koliko su oni od Borca... tako da samo kažem da je lako igrati kad znaš koliko si bolji i osjetiš to na terenu, brži si jači si, tehnički kompletniji.

I mi smo u polusezoni sa Tatarom i Rahmanom vazda stizali rezultate i čupali se, ali je to puno više do samog kvaliteta Rahmana i Tatara koji su te jeseni izgledali ko De Brujne i Hazard za našu ligu nego nečeg drugog. Sa kvalitetom raste i samopouzdanje i odmah je sve lakše. Sad nemamo ni jednog igrača kvaliteta tadašnjeg Rahmana, a bogami ni Tatara koji je zabijao šta god je opuco na gol. I odmah teže ide, kad nemaš dovoljno arsenala u ekipi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 04 avg 2023, 11:23

04 avg 2023, 11:17
Pantelija je napisao/la:

Haj znaj, možda Zlatan Čakal ili Mustafa Beridan.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 avg 2023, 11:24

Ako dovedes kvalitetnog trenera osim onog pocetnog razdrmavanja ekipe, ne mozea ocekivati da vidis nesto vise bar dok ne prodje jedan prelazni tok i pripreeme

Za pravu sliku, godinu dana ali s tim da se naravno mogu vidjeti ideje trenea i ima li smisla to sto radi... jer ako primas 3-4 komada po tekmi kako ocekivati napredak sem da to budu 1-2 po tekmi
Opet kazem ideja njegove igre se svodi na fizicki spremne igrace, to ovdje nema i nece imati do iduceg ljeta, toliko su nasi strucnjaci "spremili" ekipu

Ps. Hordasdoboj, u domzale je imao siguricu sto se toga tice. Sada je upitno kolkko moze naci nesto da valja a da nije vec negdje zaposlen
Kos nas sad su kondiccioni bili jel seferovic i ko jos
Ja bi probao sa čilićem ali cini se da je on oko u19 sad, nisam siguran. Mlad, ozbiljno skolovan, jako dobro radi (doveo ga matteo "preko stele"), ide redovno po spaniji, turskoj itd na edukacije ... bas u tom svijetu 100% i kad je on trenirao u17 i u19 bili su vanserijski spremni
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 04 avg 2023, 11:26

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 avg 2023, 11:29

Pantelija je napisao/la:
Tvoje misljenje o njemu kao treneru??

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 04 avg 2023, 11:41

04 avg 2023, 11:02
Hajmo se malo aktivirati što se tiče članstva, ja sam svoju obnovio 5 minuta nakon sto je Ajla dobila otkaz. Evo danas cu obnoviti jos 2-3 za clanove porodice :bih:

Nudim 2 clanske da platim ko ne moze sebi da plati trenutno, neka mi posalje samo podatke u pp. Ajde bolan da se aktiviramo :opaopa:

PETAK 21:00 SVI NA KOŠEVO!
Svaka cast brate
Evo i ja sam spreman dvije da platim ko ne moze nek se javi u pp
F.K. SARAJEVO

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2023, 11:42

Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 04 avg 2023, 11:50

bordobijeli je napisao/la:
04 avg 2023, 11:42
Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.
Njega su prvo doveli za šefa Akademije, pa ga onda prebacili da bude kondicioni trener :facepalm: Znam da je bio i napadnut od strane jednog nezadovoljnog roditelja.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 04 avg 2023, 11:58

Noćas sam sanjao stadion Koševo, bordo dresove i svoju malu zastavu :opaopa:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 avg 2023, 11:59

"Nije tajna da smo razgovarali, pregovarali… Ko je sve ‘u igri’ bio, stvarno ne znam, ali čitam evo da će novi trener biti Rožman. Je li to definitivno ili ne, ne znam, ali očigledno su našli rješenje. Ako misle da je to najbolje rješenje, ja to poštujem. Oni su ti koji odlučuju i vode klub. Tako je to u našem poslu”, rekao je Musemić.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 avg 2023, 11:59

Naš najbolji kondicioni je bio Slobo Klačar, bivši bh reprezentativac u džudou. Otjeran je na jako ružan način, a evo već godinama radi u Aziji kao kondicioni.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2023, 12:00

Lucas je napisao/la:
04 avg 2023, 11:50
Njega su prvo doveli za šefa Akademije, pa ga onda prebacili da bude kondicioni trener :facepalm: Znam da je bio i napadnut od strane jednog nezadovoljnog roditelja.
Ma hocu da kazem da kod nas nista nije garant, mozes biti mlad, ambiciozan, skolovan i opet te potrose za godinu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], HordeSaSjevera, n0dix i 28 gostiju.