Jesi siguran da znas bolje od mene?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- PeppermintSA
- Kontakt:
U trenerskom poslu je najbitnije vrijeme. Simon je ozbiljan trener, moderan, mlad. Gdje je god radio pravio je rezultate i uspostavljao sistem. Mi mu moramo dati vrijeme. Dakle, minimalno dvije godine da radi i slaže. Ako opet krenemo s bojkotima, tjeranjima, pljuvacinama, ni ne zaslužujemo ništa vise od ovoga sto sada imamo. S tim u vezi, treba samo napomenuti da Jakirevic prve sezone u Zrinjskom nije napravio ništa, nije izborio Evropu, nije imao igru. Da je kod nas bio, momentalno bi bio otjeran. Oni su ga zadržali i on im je posložio ovu šampionsku ekipu. Dakle, vrijeme, vrijeme i vrijeme, i naravno podrška.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Šta misliš, je li bi mogli sa 2 dovođenja koliko - toliko ekipu prilagoditi njegovom sistemu?
Naravno, nerealno je očekivati da nakon 2 treninga odjednom momci igraju tika taku iz Barcinog primea.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- ElCartel11
- Kontakt:
Ja koliko sam nacuo, da sa njim dolaze samo prvi pomocnik i trener golmana. Steta sto nije komplet tim, da ne gledam vise ni jednu ovu nasu ublehu.Pantelija je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:12Jesi siguran da znas bolje od mene?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- hordasDoboj
- Kontakt:
Pa ako već radi toliko sa analitikom, statistikom itd vjerovatno će primjetiti da neko ne radi dobro na fizičkoj pripremi igrača, pa tražiti nekog novog. Sad da li će do toga rezultati patiti ...
Ko je to radio do sad kod nas? Evelin Pipo?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Ma mediji su kod nas zlo, pogotovo ovi štrumfovski portali. Jedini izvor informacija im ovaj forum i mi njih smatramo relevantnim za neštoroccosiffredi je napisao/la: ↑04 avg 2023, 10:58Što nas manje ima i manje im dajemo povoda, to je veći mir u i oko kluba.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Seferović i Pipo valjda kao pomoćni.hordasDoboj je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:17Pa ako već radi toliko sa analitikom, statistikom itd vjerovatno će primjetiti da neko ne radi dobro na fizičkoj pripremi igrača, pa tražiti nekog novog. Sad da li će do toga rezultati patiti ...
Ja bi uložio dobre pare u kondicionog trenera, dovesti nekog stranca, neka Slovenac odabere.
A dobro, desi se uvijek neka nepredviđena situacija i kiks, ispadanje od lošijeg. Ali ovo što se tiče Austrije, da to ima neke veze sa njihovim mentalitetom ne bi za vikend između Borca primili 3 komada od Sturma za poluvrijeme, i ne bi ih Salzburg guzio po 4,5 nula, a Salzburg je otprilike jači od Austrije onoliko koliko su oni od Borca... tako da samo kažem da je lako igrati kad znaš koliko si bolji i osjetiš to na terenu, brži si jači si, tehnički kompletniji.masterfan je napisao/la: ↑04 avg 2023, 01:32Mada realno to znaš da si bolji zna i prevariti. Ja vjerujem da su npr. igraci Ferencvarosa bili sigurni da su bolji od Klalsvika i nakon primljenog gola i misleci na taj nacin da "nema sanse" da ispadnu od ovih jer su bolji prime jos dva komada.bodi123 je napisao/la: ↑04 avg 2023, 00:52Nije to mentalitet, to je kvalitet. Kad znaš da si bolji, psihologija je drugačija, a i obratno. Ljudi znaju da su jači, primili gol pa šta, nastave po starom i znaju da će doći rezultat.Sanchez87hz je napisao/la: ↑04 avg 2023, 00:11Gledam Austrija ova,prime gol,znaci stadion prokljuca,imas nepovoljan rezultat itd i ljudi opet lagano poslije par minuta 1:1 ono sve opusteno igraju kao da su prazne tribine,sta znaci mentalitet ljudi,sve bi dao da vidim to kod nasih igraca,jedini kojeg ja pamtim da ima takav stav je Rahmanovic.
I mi smo u polusezoni sa Tatarom i Rahmanom vazda stizali rezultate i čupali se, ali je to puno više do samog kvaliteta Rahmana i Tatara koji su te jeseni izgledali ko De Brujne i Hazard za našu ligu nego nečeg drugog. Sa kvalitetom raste i samopouzdanje i odmah je sve lakše. Sad nemamo ni jednog igrača kvaliteta tadašnjeg Rahmana, a bogami ni Tatara koji je zabijao šta god je opuco na gol. I odmah teže ide, kad nemaš dovoljno arsenala u ekipi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Haj znaj, možda Zlatan Čakal ili Mustafa Beridan.hordasDoboj je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:17Pa ako već radi toliko sa analitikom, statistikom itd vjerovatno će primjetiti da neko ne radi dobro na fizičkoj pripremi igrača, pa tražiti nekog novog. Sad da li će do toga rezultati patiti ...
Ako dovedes kvalitetnog trenera osim onog pocetnog razdrmavanja ekipe, ne mozea ocekivati da vidis nesto vise bar dok ne prodje jedan prelazni tok i pripreeme
Za pravu sliku, godinu dana ali s tim da se naravno mogu vidjeti ideje trenea i ima li smisla to sto radi... jer ako primas 3-4 komada po tekmi kako ocekivati napredak sem da to budu 1-2 po tekmi
Opet kazem ideja njegove igre se svodi na fizicki spremne igrace, to ovdje nema i nece imati do iduceg ljeta, toliko su nasi strucnjaci "spremili" ekipu
Ps. Hordasdoboj, u domzale je imao siguricu sto se toga tice. Sada je upitno kolkko moze naci nesto da valja a da nije vec negdje zaposlen
Kos nas sad su kondiccioni bili jel seferovic i ko jos
Ja bi probao sa čilićem ali cini se da je on oko u19 sad, nisam siguran. Mlad, ozbiljno skolovan, jako dobro radi (doveo ga matteo "preko stele"), ide redovno po spaniji, turskoj itd na edukacije ... bas u tom svijetu 100% i kad je on trenirao u17 i u19 bili su vanserijski spremni
Za pravu sliku, godinu dana ali s tim da se naravno mogu vidjeti ideje trenea i ima li smisla to sto radi... jer ako primas 3-4 komada po tekmi kako ocekivati napredak sem da to budu 1-2 po tekmi
Opet kazem ideja njegove igre se svodi na fizicki spremne igrace, to ovdje nema i nece imati do iduceg ljeta, toliko su nasi strucnjaci "spremili" ekipu
Ps. Hordasdoboj, u domzale je imao siguricu sto se toga tice. Sada je upitno kolkko moze naci nesto da valja a da nije vec negdje zaposlen
Kos nas sad su kondiccioni bili jel seferovic i ko jos
Ja bi probao sa čilićem ali cini se da je on oko u19 sad, nisam siguran. Mlad, ozbiljno skolovan, jako dobro radi (doveo ga matteo "preko stele"), ide redovno po spaniji, turskoj itd na edukacije ... bas u tom svijetu 100% i kad je on trenirao u17 i u19 bili su vanserijski spremni
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Tvoje misljenje o njemu kao treneru??
Svaka cast bratehordasDoboj je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:02Hajmo se malo aktivirati što se tiče članstva, ja sam svoju obnovio 5 minuta nakon sto je Ajla dobila otkaz. Evo danas cu obnoviti jos 2-3 za clanove porodice![]()
Nudim 2 clanske da platim ko ne moze sebi da plati trenutno, neka mi posalje samo podatke u pp. Ajde bolan da se aktiviramo![]()
PETAK 21:00 SVI NA KOŠEVO!
Evo i ja sam spreman dvije da platim ko ne moze nek se javi u pp
F.K. SARAJEVO
-
- Kontakt:
Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.
Njega su prvo doveli za šefa Akademije, pa ga onda prebacili da bude kondicioni trenerbordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:42Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.

- FKSDoGroba
- Kontakt:
Noćas sam sanjao stadion Koševo, bordo dresove i svoju malu zastavu 

"Nije tajna da smo razgovarali, pregovarali… Ko je sve ‘u igri’ bio, stvarno ne znam, ali čitam evo da će novi trener biti Rožman. Je li to definitivno ili ne, ne znam, ali očigledno su našli rješenje. Ako misle da je to najbolje rješenje, ja to poštujem. Oni su ti koji odlučuju i vode klub. Tako je to u našem poslu”, rekao je Musemić.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Naš najbolji kondicioni je bio Slobo Klačar, bivši bh reprezentativac u džudou. Otjeran je na jako ružan način, a evo već godinama radi u Aziji kao kondicioni.bordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:42Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.
-
- Kontakt:
Ma hocu da kazem da kod nas nista nije garant, mozes biti mlad, ambiciozan, skolovan i opet te potrose za godinu.Lucas je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:50Njega su prvo doveli za šefa Akademije, pa ga onda prebacili da bude kondicioni trenerbordobijeli je napisao/la: ↑04 avg 2023, 11:42Ima li smo mi Šarića kondicionog školovan prošao staziranja treniranja po citavom sviijetu Španija, Francuska, Island, Turska, Azija, Afrika ima sve moguce certifikate i licence pa ga otjerali za pola godine kaze kriv imali povreda. Hebeno je ovdje raditi.Znam da je bio i napadnut od strane jednog nezadovoljnog roditelja.