Računaj da će nas još možda dva igrača napustiti,za lovu naravno,trebaće nam minimalno još 4 igrača,za prve postave!braco je napisao/la: ↑04 avg 2023, 14:37Po me ne bi bilo loše da zaganjamo posudbe, pogotovo sad kad nemamo nešto love. Ne govorim o Hirošu nego može i bilo ko drugi. Pa se ti dogovori sa tim klubom kako ćete platu plaćat, da li 50-50, da li će kompletnu platu taj klub snosit kao u slučaju Rijeke kad je kod nas Čeliković bio na posudbi i slično.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑04 avg 2023, 12:22Fali nama igraca, dzaba sve. Kako se blizi kraj prelaznog roka, valjda koji dodje. Mislim da je nerealno ocekivati imena koja se pominju (Sadikovic i sl.), jer takve ne mozemo priustiti u ovom momentu, ali mora Bekric izmisliti nesto. Cisto radi sirine, daj nekoga mladog i snaznog da moze trcati.
Svuda u svijetu je normalno dovoditi igrače na posudbu, po meni ne treba bježati od toga. Pa možemo govoriti i u kontekstu naše lige da recimo Zrinjski godinama dovodi igrače na posudbu, Široki također, evo i Velež prošle sezone Lauša iz Hajduka pa se pokazao kao dobar igrač.
Da se razumijemo, ne kažem ja da mi možemo dovesti na posudbu jednog Ćužu kao Zrinjski prošle sezone, ali u HNL-u uvijek ima tih mladih igrača koji bi mogli pomoći, a i naša liga je u posljednje vrijeme sve popularnija među onim igračima iz HNL-a koji tamo nemaju mjesto, to je i Jakirović pričao.
Evo i kad gledamo u kontekstu Željinog iskustva sa posudbama, po meni uopšte nismo loše prolazili. Tomo je doveo Zdunića i Crnčevića na posudbu i obojica su imali doprinos, zatim smo sezonu prije doveli Miličevića na lijevog beka koji je kasnije u Lokomotivi razvaljivao, doveo si Čelikovića koji je solidan igrač ali mi smo ga na pogrešnoj poziciji gurali, pa si prije toga doveo i Klepača i nismo mu dali puno minuta da se dokaže, a momak kasnije godinama vrhunski igrao u Sloveniji.
Dakle može se uvijek naći neko i nadam se da ćemo takvo nešto i pokušat, pogotovo jer se ne možemo razbacivati sa lovom, tako da bi nam ovaj tip transfera baš dobro došao.
Slažem se za posudbe.