FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zrinjski dominira, samo zato sto su trenutno sarajevski klubovi u qur.cu. Oni nemaju kapacitet za nesto vise. Cisto iz razloga sto nemaju veliku navijacku bazu. A sponzorima, kao sponzorima je najbitnije koliko ce ljudi vidjeti njihovu reklamu. Koliko ce ljudi ( navijaca ) koristiti njihove usluge. Nama treba da bude cilj da se stabilizujemo, da napravimo kamp i terene. Iz kojih ces crpiti nove prvotimce. Da izbacimo barem jednom u 3-4 godine novog Amira Hadziahmetovica ( o novom Dzeki ne treba sanjati. Takve igrace ne mogu ni oni najveci klubovi razviti )
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
- Kontakt:
Ne bih se slozio s tobom. Mi smo klub sa najposjecenijim stadionom u ligi, pa opet ne mozemo generalnog sponzora naci. Oni imaju solidnu bazu navijaca i investitora, sto je najbitnije trenutno u fudbalu.TMovac je napisao/la: ↑11 avg 2023, 14:48Zrinjski dominira, samo zato sto su trenutno sarajevski klubovi u qur.cu. Oni nemaju kapacitet za nesto vise. Cisto iz razloga sto nemaju veliku navijacku bazu. A sponzorima, kao sponzorima je najbitnije koliko ce ljudi vidjeti njihovu reklamu. Koliko ce ljudi ( navijaca ) koristiti njihove usluge. Nama treba da bude cilj da se stabilizujemo, da napravimo kamp i terene. Iz kojih ces crpiti nove prvotimce. Da izbacimo barem jednom u 3-4 godine novog Amira Hadziahmetovica ( o novom Dzeki ne treba sanjati. Takve igrace ne mogu ni oni najveci klubovi razviti )
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Baza navijaca skoro pa ne znaci nista u modernom fudbalu, dokaz ti je domace prvenstvo, mi imamo prosjek 6 hiljada. U Evropi ce stadion biti pun svakako i svakako ce ici prodaja svega sto ide uz klub, sa tih 6 hiljada ili bez. Cak i da je 100% kapacitet stadiona, nije to neka velika baza gledalaca.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 14:53Ne bih se slozio s tobom. Mi smo klub sa najposjecenijim stadionom u ligi, pa opet ne mozemo generalnog sponzora naci. Oni imaju solidnu bazu navijaca i investitora, sto je najbitnije trenutno u fudbalu.TMovac je napisao/la: ↑11 avg 2023, 14:48Zrinjski dominira, samo zato sto su trenutno sarajevski klubovi u qur.cu. Oni nemaju kapacitet za nesto vise. Cisto iz razloga sto nemaju veliku navijacku bazu. A sponzorima, kao sponzorima je najbitnije koliko ce ljudi vidjeti njihovu reklamu. Koliko ce ljudi ( navijaca ) koristiti njihove usluge. Nama treba da bude cilj da se stabilizujemo, da napravimo kamp i terene. Iz kojih ces crpiti nove prvotimce. Da izbacimo barem jednom u 3-4 godine novog Amira Hadziahmetovica ( o novom Dzeki ne treba sanjati. Takve igrace ne mogu ni oni najveci klubovi razviti )
Veliki klubovi na stadionu najmanje imaju "tih pravih" na tekmama. Buducnost su transferi i rezultati da se mogu sponzori reklamirati, s time naravno omladinski pogon koji proizvodi igrace za transfere. Akademija Sarajeva, koja je raspadu realno, od nastanka do danas, znaci 10tak godina je klubu donijela vise nego igranje u Evropi, dokaz ovoga sto spominjem sta je vrijednije.
Mi smo od naknada tranafera na koje nismo uticali, dobii vise para od Evrope u zadnjih 10tak godina.
Mi kao dno dna i jedna od zadnjih liga, nama je sve vazno, logicno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Jak OP i proizvodnja igraca je dugorocno jedini ispravan put, sa privatnim kapitalom ili bez njega. Sve ostalo je sviranje qrcu.
1921
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ta priča o životu van fudbala je priča za malu djecu. Naši igrači ne mogu parirati inostranim igračima isključivo zbog tehničko-taktičkih nedostataka. Dakle, nisu dovoljno kvalitetni, a za to je odgovorna trenerska struka. A to, da li idu na shishu ili zaglavljuju po kafanama? Nemojte misliti da su igrači vani svi kao C. Ronaldo. Romario je znao po mjesec i po kasniti na pripreme zbog dernecenja, Neymar je mrtvi partijaner. Možemo do sutra nabrajati. Razlika je samo što su kvalitetni igračiNoDi80 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:57Struka, uslovi, kvalitet zraka, ishrana, zivot van fudbalaPointBlank je napisao/la: ↑11 avg 2023, 11:44Spomenu ovaj jedan brat gore trcanje i kondiciju. Mene zanima sta je prepreka nasim igracima, opcenito igracima u nasoj ligi da steknu kondiciju za 90min? Cim odu u evropu, pocnu to popravljati, a kod nas.. pretanko. je li to do kondicionih trenera, uslova ili mentaliteta - lahko cemo?
Svasta nesto
Pjanic ti je ziv primjer nakon slavlja s enesom pao je kurcu za usi
Odmah su ga prekrizili, a nije ni doso bio kako treba
Tamo vani ljudi zive 00/24 fudbal
Imas mjesec dva odmora ostalo provodis u treningu s timom
Imaju kampove nema ko kod nas
Kuci da ides
-
- Kontakt:
Objasnio covjek sve u 3 minuta. Jedna od rijetkih njegovih smislenih izjava
Mi ne mozemo naci generalnog, jer imamo par sponzora koji daju priblizne cifre. I ne mozes ti dati nekome generalno sponzorstvo za par milja vise. Mora biti osjetnija razlika. A tu cifru niko nije spreman u ovom trenutku platiti. A navijacka baza je itekako bitna. Mislis da bi mi danas postojali da nije bilo navijacke baze koja je pogurala kada su kola krenula nizbrdo. Imamo mi taj prosjek, ali koliko imamo prihod od istog? Cijena karata se nije mjenjala 15-20 godina. A svi troskovi otisli u nebesa. Plus sto skoro svako kolo imamo kazne. Pa i onu crkavicu sto namaknemo ode nam dobar dio na placanje kazni.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 14:53Ne bih se slozio s tobom. Mi smo klub sa najposjecenijim stadionom u ligi, pa opet ne mozemo generalnog sponzora naci. Oni imaju solidnu bazu navijaca i investitora, sto je najbitnije trenutno u fudbalu.TMovac je napisao/la: ↑11 avg 2023, 14:48Zrinjski dominira, samo zato sto su trenutno sarajevski klubovi u qur.cu. Oni nemaju kapacitet za nesto vise. Cisto iz razloga sto nemaju veliku navijacku bazu. A sponzorima, kao sponzorima je najbitnije koliko ce ljudi vidjeti njihovu reklamu. Koliko ce ljudi ( navijaca ) koristiti njihove usluge. Nama treba da bude cilj da se stabilizujemo, da napravimo kamp i terene. Iz kojih ces crpiti nove prvotimce. Da izbacimo barem jednom u 3-4 godine novog Amira Hadziahmetovica ( o novom Dzeki ne treba sanjati. Takve igrace ne mogu ni oni najveci klubovi razviti )
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Nemate vi pojma..Zrinja itekako ima sistem u posljednih par godina, itekako zna sta radi, ima sasvim dovoljnu bazu navijaca, ima giganta za sponzora..i ima pare, ali pare koje itekako trose kako treba. Jakirevic i Rendulic su mladji, potkovani i moderni treneri koju su prije zrinje itekako bili dokazani, ovo dalje im je samo plus za karijere. Zrinjski što se tiče njihovog plana i sistema itekako treba biti primjer, dovode mlade igrače sa potencijalom i one koji su istrošeni al u nekim granicama, pametno rade i sljedi njihova dominacija u svim poljima sljedećih godina definitivno..uostalom toliko su titula uzeli u zadnjih 10ak godina, da je i logično da odigraju grupu dobro, a da zanemare ligu..dok Sarajevo, ima pare, ima igrače, ima također sponzore i jaku navijačku bazu pa su kontra od onog šta treba da se radi kada se ima kapacitet i novac.
Baklava,pita,cevap,janjetina a o piću da nepricam.Nemora bit alkohol ima tu Coca Cola Fantusa i ostale karafeke.Najveci problem je sredina.Ovako to ide.Petak navece zikamu trebe meza jarani.On ima tekmu u Nedelju i kaze necu ja pit a i kasno je trebo bi kuci.Tamo neki nas fudbaler.E onda ide raja.Hajde ba sta fali popi jednu nece ti nista bit,ode kod tetke ili nane Haj izadji da nisi pojeo hurmasicu.Itd itd.Dakle sredina kultura i ego sta će meni neko govorit sta ću ja radit.Tacka.
Nismo sportska nacija za razliku od susjeda. Za broj stanovnika i broj sportova mnogo smo talentovani sportasa dali ali jednostavno nismo sportska nacija. Ovo sto Amar prica bi imalo smisla da mi nismo sa sela dali igrace poput Nikica koji je imao te atribute koje on nabraja. Ako hocete u bliskoj proslosti i Viscu koji je imao te atribute.Alipasino je napisao/la: ↑11 avg 2023, 16:45Baklava,pita,cevap,janjetina a o piću da nepricam.Nemora bit alkohol ima tu Coca Cola Fantusa i ostale karafeke.Najveci problem je sredina.Ovako to ide.Petak navece zikamu trebe meza jarani.On ima tekmu u Nedelju i kaze necu ja pit a i kasno je trebo bi kuci.Tamo neki nas fudbaler.E onda ide raja.Hajde ba sta fali popi jednu nece ti nista bit,ode kod tetke ili nane Haj izadji da nisi pojeo hurmasicu.Itd itd.Dakle sredina kultura i ego sta će meni neko govorit sta ću ja radit.Tacka.
Jednostavno nismo stvoreni da mentalno razmisljamo o sportskom uspjehu. Od rata pa na ovamo se to samo pogorsalo. A talenta na sportskom planu od boksa, kick boksa, tenisa, nogometa, kosarke, plivanja, rukometa, odbojke itd sami u svojoj glavi nabrojte i prebrojte. Ali... opet se vracamo na to da mi to ne mozemo iskoristiti jer nemamo sportski mentalitet. Mi smo mahalasi. "ta ce on". Skupo cemo mi taj nacin razmisljanja jos godinama placati.
Zeljo je izbacio vise talenata nego mnogi klubovi u regionu. Zeljina skola je znal dati bas fakine. Zukanovic, Cocalic, Sehic, Stilic, Joldic, Katan, Svraka, A. Hodzic, A. Gojak, Bajic, Hadziahmetovic, Sosic, Kerla, Zeba, Bucan, Beslija (jedan i drugi), Hiros, Memija, Zubanovic, Muharemovic, Zeric, Gredic, Guso, Sehic, Hasagic, Alihodzic, pa i Sanel Jahic iako je u Francuskoj se gradio, i fulicu sad mozda nekoga i ubaciti ko nije nase dijete. Ali sve ovo kad nabrojimo nismo od njih zaradili koliko Dinamo od jednog igraca. A ovo je samo Zeljo. Gdje Tuzlanski region koji ima vise talentovani fudbalera nego cijela Holandija.
Nemamo taj mentalitet. Dok se to ne promjeni bice samo talenti koji ce nekad po jedan Dzeko bljesnuti, ostali ce putem Duljevica, Dala, Vladavica i takvih praviti karijere. Vladavic je imao predispozicije da bude igrac Engleske Premier Lige. Pelak je mogao lagano u Bundesligi igrat. Da ne pricam o igracima tipa Alena Skore i Saida Huseinovica kod komsija. I sad se treba diviti nekom Amoahu, Viverosu i placati ih ogromne sume pored nase djece koja imaju veci potencijal ali nemaju u glavi!
Do nas je!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Klasično šupljiranje, Hrvatska imala skoro 10 godina najbolji vezni red na svijetu i to sve redom trkači, nijedna desetka ala Miske. Nešto sumnjam da imaju genetsku prednost19vendetta87 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 15:27
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Prije svega samo zahvaljujuci UEFI Zrinski je na pragu grupa. Ovaj sistem ce to omoguciti i drugim prvacima.
Bilo je dosta klubova koji su igrali i ligu sampiona grue, pa su sad u stecaju, odnosno nisu ni 1% toga sto su bili.
Zrinski nema nikakve sponzore. Nacionalni klub koji gura HDZ i "njihove" firme.. vecinom javne firme, gdje gradjani ni krivi ni duzni moraju to finansirati.
Zeljo se mora okrenuti mladjim igracima. Kad bude Zeljo imao 11 igraca koje moze "uvijek" prodat, tad cemo i stabilni biti.
Bilo je dosta klubova koji su igrali i ligu sampiona grue, pa su sad u stecaju, odnosno nisu ni 1% toga sto su bili.
Zrinski nema nikakve sponzore. Nacionalni klub koji gura HDZ i "njihove" firme.. vecinom javne firme, gdje gradjani ni krivi ni duzni moraju to finansirati.
Zeljo se mora okrenuti mladjim igracima. Kad bude Zeljo imao 11 igraca koje moze "uvijek" prodat, tad cemo i stabilni biti.
-
- Kontakt:
Ma Brko uziva u toj realnosti i ponekad kukavicluku, on da nas je vodio izbacio bi nas Minsk.BosniaBoston je napisao/la: ↑11 avg 2023, 19:21Klasično šupljiranje, Hrvatska imala skoro 10 godina najbolji vezni red na svijetu i to sve redom trkači, nijedna desetka ala Miske. Nešto sumnjam da imaju genetsku prednost19vendetta87 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 15:27
Po njemu bi svijetom dominirale vjerovatno africke reprezentacije. Dzaba oni trce, kad nisu skolovani dovoljno, takticki poprilicno tanki, nisu ni Njemci, Spanci u toj mjeri "nadareniji" od nas.
Ima dosta prednosti, ali to tempiranje trke, forme, postavke, individualni kvalitet je vaznije od fizickih predispozicija.
Kod nas nema kvalitete, evo i bivsi reprezentativci i ne pomisljaju da ikad igraju ovu ligu..
Adzem je neki dan pricao, kako u njegovom vremenu nije bilo gojazne djece. Danas je to standardna pojava, nezdrava hrana nece ubiti samo sportiste nego cijelu naciju. Zivjeti od redbula, kole, dabl hamburgera, nece nista dobro ostaviti na nas..
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 11 avg 2023, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
- MocMahale444
Auuu jarane pa nije moguce cc.
Vas par koji ste ocarani i zaljubljeni u sistem ustaškog kluba koji vodi çifut, prebacite se i podrzavajte ih. Hvalite ih a znate da im je ona nasa titula poklonjena od saveza i bandica cijelu im familiju ****. Od-do.
Vas par koji ste ocarani i zaljubljeni u sistem ustaškog kluba koji vodi çifut, prebacite se i podrzavajte ih. Hvalite ih a znate da im je ona nasa titula poklonjena od saveza i bandica cijelu im familiju ****. Od-do.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
100% fuzija cif..uta,pe..dera i ustasa.MocMahale444 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 20:23Auuu jarane pa nije moguce cc.
Klub o kojem mediji pazljivo pisu da ih ne uvrijede, zasticeni sa svake strane. Tek ce biti cirkus kad krenu konferencije, Borac ce biti mila majka.
- MocMahale444
Mediji su kako vjetar puse, mozda im çifut çuhne koju marku.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 avg 2023, 20:25100% fuzija cif..uta,pe..dera i ustasa.MocMahale444 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 20:23Auuu jarane pa nije moguce cc.
Klub o kojem mediji pazljivo pisu da ih ne uvrijede, zasticeni sa svake strane. Tek ce biti cirkus kad krenu konferencije, Borac ce biti mila majka.
Mediji su dugo vremena ozbiljna sramota i smijurina, cast pojedinim.
Nego papanski je to da se neki uvlace Zrinjskom (zabranjenom klubu, bio zabranjen, ustaski klub) kao sto se Rodjeni uvlace pitama.

- MocMahale444
Postovani forumas @Neymar, imal pojacanja gdi ili je to to.
Nesto si najavio neki dan.
Naš SD i golman gledali kone, dobro gostujemo onima pa ima razlog.
Nadam se da Alison ima pravo nastupa i da ce ovo sa Al-Arapom biti zavrseno brzo.
Ako su oni iz S.A rekli nesto platiti tu neku nadoknadu, bas se vidi kako braca muslimani misle na nas
Nadam se da Alison ima pravo nastupa i da ce ovo sa Al-Arapom biti zavrseno brzo.
Ako su oni iz S.A rekli nesto platiti tu neku nadoknadu, bas se vidi kako braca muslimani misle na nas

-
- Kontakt:
Nece Alysson veceras nastupiti, Basic juce na pressici rekaoMocMahale444 je napisao/la: ↑11 avg 2023, 23:26Postovani forumas @Neymar, imal pojacanja gdi ili je to to.
Ako su oni iz S.A rekli nesto platiti tu neku nadoknadu, bas se vidi kako braca muslimani misle na nas![]()
Trenutno korisnika/ca: b00t, perodeformero i 49 gostiju.