FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 13 avg 2023, 00:02

Bundesliga je napisao/la:
12 avg 2023, 23:58
Laimeru je prva 'takmicarska' utakmica. Ne treba sada ni prerano donositi zakljucke, odlican je bio na pripremama. Veceras los, vidjet cemo za dalje. Mi klase sem Kimmicha nemamo u veznom redu, koliko god vi srali po njemu. Mora se dovesti vrhunski veznjak.
Pa dobro, ali nije prvi put da mi gledamo Laimera, znamo taj profil igraca.

Nama bi mozda Ugarte odgovarao da se doveo na vrijeme.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2023, 00:04

dirkules je napisao/la:
12 avg 2023, 23:53

Laimer bi bio perfekt veznjak za Kloppa i njegov stil, bio bi on i kod nas od koristi da se igra 4-3-3, slično Poolu.
Pa istina da bi mu to više odgovaralo.
dirkules je napisao/la:
Kada se uzela LP, dobro se sjećamo da Pavard nije igrao završni turnir u Lisabonu, Kimmich je bio prekomandovan za završnicu, jer je ako me pamćenje služi Pavard bio povrijeđen. Kimmichov doprinos na tom završnom turniru na beku je nemjerljiv, assist i gol Barci, asist u finalu.
To za završni turnir si u pravu. Ali do tog turnira je odigrao sjajnu sezonu. Borben, stabilan nazad, zabijao i par golova. Njemu je više bio problem ofanzivni dio.
Samo večeras se npr primijeti da je on mislima veće negdje drugo. I ako ne želiš produžit i nisi skoncentrisan, onda te ne bi ni stavio. ALi Tuchel bi rado njega zadržao, s tim da bi ga više koristio onda na stoperu. On bi u tom slučaju možda uz De Ligta, bar dok je Tuchel tu, na stoperskoj poziciji dobio i najviše minuta.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 avg 2023, 00:06

Vi ste očito propustili da je taj magični Thiago izgubio mjesto u prvih 11 u onoj spretno sretnoj Lisabon sezoni.

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 13 avg 2023, 00:07

Sad kada dignu pobunu Neuer, Müller i Joshua zasto Harry ima 25 € milki godisnje , hocemo i mi isto , jer ako ne bude pravicemo s*anja u svlacionici. :rol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 avg 2023, 00:12

harden je napisao/la:
13 avg 2023, 00:02
Pa dobro, ali nije prvi put da mi gledamo Laimera, znamo taj profil igraca.

Nama bi mozda Ugarte odgovarao da se doveo na vrijeme.
Iskreno, Laimer kao jedan veznjak je najmanji problem. Nama je vezni red slab u globalu, odavno nije bio slabiji. Kimmich, Goretzka, Laimer i Gravenberch. Kome to zvuci wow nek digne ruku. Goretzka nije ni blizu nivoa iz 2020. Laimer je solidan igrac, ali de ga uporedi sa veznjacima koje smo prije imali. Gravenberch, ja sam htio da dobije vise prilika, ali kad god ga gledam, djeluje mi isto kao da igra na terminu. Alibi pasovi, kretnja u nekom krugu 10-20 metara. Isto Pjanic u ovoj sad formi sa losijom tehnikom. Prodat ga, sta ga imaju mrcvarit vise. Bayi svakako treba i vise od jednog veznjaka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:18

effe_sa je napisao/la:
13 avg 2023, 00:04
dirkules je napisao/la:

Laimer bi bio perfekt veznjak za Kloppa i njegov stil, bio bi on i kod nas od koristi da se igra 4-3-3, slično Poolu.
Pa istina da bi mu to više odgovaralo.
dirkules je napisao/la:
Kada se uzela LP, dobro se sjećamo da Pavard nije igrao završni turnir u Lisabonu, Kimmich je bio prekomandovan za završnicu, jer je ako me pamćenje služi Pavard bio povrijeđen. Kimmichov doprinos na tom završnom turniru na beku je nemjerljiv, assist i gol Barci, asist u finalu.
To za završni turnir si u pravu. Ali do tog turnira je odigrao sjajnu sezonu. Borben, stabilan nazad, zabijao i par golova. Njemu je više bio problem ofanzivni dio.
Samo večeras se npr primijeti da je on mislima veće negdje drugo. I ako ne želiš produžit i nisi skoncentrisan, onda te ne bi ni stavio. ALi Tuchel bi rado njega zadržao, s tim da bi ga više koristio onda na stoperu. On bi u tom slučaju možda uz De Ligta, bar dok je Tuchel tu, na stoperskoj poziciji dobio i najviše minuta.
Koliko su mediji prenosili unazad dvije tri godine njegova želja je da igra štopera. I to naravno da ima uticaja na njega, i to što kažeš da je mislima negdje drugo je u potpunosti jasno. Niko ne bi izgarao od želje, ulazio u duele beskompromisno a da zna da je možda mu ovo zadnja utakmica u klubu, United je navodno uspostavio kontakt sa nama oko transfera.

Laimer da ima 6ica iza u 4-3-3 formaciji bi "oro" teren, ekipa bi imala osigurač iza tako da bi on nesmetano radio ono što najbolje zna, bio pressing mašina. Ovo večeras on i Kimmich kao double pivot, je bilo dosta neuigrano. Obojica su plivali i ispadali, no prva "takmičarska" utakmica zajedno pa treba razumjeti.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:20

Bayo je napisao/la:
13 avg 2023, 00:06
Vi ste očito propustili da je taj magični Thiago izgubio mjesto u prvih 11 u onoj spretno sretnoj Lisabon sezoni.
Al je pokazao da je bio generalno naš najbolji veznjak kada je najviše trebalo. Krucijalan u vezi za osvajanje LP, i defanzivno i u build upu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 avg 2023, 00:22

Jako je cudno da Tuchel otkako je dosao u Bayern forsira iskljucivo 4-2-3-1 iako je citavu karijeru izgradio na 3-4-2-1, a i Bayern danas ima idealne igrace za tu njegovu formaciju.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 avg 2023, 00:29

dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:20
Al je pokazao da je bio generalno naš najbolji veznjak kada je najviše trebalo. Krucijalan u vezi za osvajanje LP, i defanzivno i u build upu.
Na tom završnom turniru, prije toga bi od straha kad je igrao protiv svojih španjolaca razbacivao lopte po trbinama a protiv slabijih bundesligaša prodavao tunele, pete i sl. trikove.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2023, 00:40

dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:18

Koliko su mediji prenosili unazad dvije tri godine njegova želja je da igra štopera. I to naravno da ima uticaja na njega, i to što kažeš da je mislima negdje drugo je u potpunosti jasno. Niko ne bi izgarao od želje, ulazio u duele beskompromisno a da zna da je možda mu ovo zadnja utakmica u klubu, United je navodno uspostavio kontakt sa nama oko transfera.
Ma to su te neke bubice kod igrača. Pa Lahm je bio jedan od najboljih bekova uopšte, a nekada mu je dolazilo to da igra u sredini terena. Igraj tamo, gdje si najbolji i to trener mora jasno postaviti. U Pavardu je generalno nešto puklo, jer srao je kod nas, pa je krenuo srati u francuskoj repki, a bio je i siguran u oba tima i standardan. A on je meni ličio na takve profile kakvih su bili Lizarazu i Sagnol , koji su bili i uspješni, DNK im se uklapao s Bayernom i tu završili karijeru. Kod Pavarda je nešto puklo i sada on ko uvrijeđena mlada a samo će za.ebati.

A generalno kada govorimo, naši problemi su i ti što mi nikad nismo poslije dobili tako dobrog beka kakav je bio Lahm, što u vezi je teško bilo ispeći, pronaći novog Schweinija, a krila nam ova nikad neće dostići Riberyja i Robbena koji su baš bili vrhunska klasa.
Jednostavno nam u sadašnjoj ekipi nisu krila konstantna. U sezoni 2019/20 su mnogi odigrali i neki svoj maksimum, tada je Gnabry rasturao na primjer, Coman bio sjajan. Iako opet je Coman najkonstantniji i sada. A Sane otkako je došao nikako da dostigni svoj pravi level i da to potraje, a i da taj nivo bude u onim baš bitnim utakmicama u finišu sezone.

A Davies i dalje ima tempo, samo on donosi sada mnogo puta loše odluke. Večeras osvoji loptu, prođe, napravi prodor i tamo umjesto da centrira on se vrti oko šesnaesterca. Sve nešto nedorečeno.

Odbranu od Juppa još nismo pravo zategnuli, da je to baš čvrsto. Pod Flickom u prvoj sezoni je to bilo zadovoljavajuće, ali zbog stila igre i napora, jer često je stajala visoko već je u drugoj sezoni bilo propuha.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 avg 2023, 00:42

Nama i jest problem sto trazimo samo novog Lahma, Schweinija, Riberya, Robbena... ima nogometa i poslije 2013., igraju se i neke druge formacije mimo 4231 sa drugim profilima igraca.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:42

Bayo je napisao/la:
13 avg 2023, 00:29
dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:20
Na tom završnom turniru, prije toga bi od straha kad je igrao protiv svojih španjolaca razbacivao lopte po trbinama a protiv slabijih bundesligaša prodavao tunele, pete i sl. trikove.
Al je s njim igra bila daleko fluidnija, daleko brže se prenosilo težište igre s jedne strane na drugu, Bayern sa njim je imao opcija kako se riješit pressinga protivnika. Protiv gotovo svakog protivnika tu nije bilo problema, u mojim očima je radio ono što veznjak treba raditi. Možda imaš drugačije mišljenje no mislim da ćeš se složiti da nama nedostaje taj profil, tehnički dotjeranog veznjaka.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 avg 2023, 00:49

Thiago je imao mozak i mogao poslati pas koji lomi linije, brzo okrenuti stranu, rijesiti se pressinga... karakteristike koje su misaona imenica za ove veznjake mimo Kimmicha.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:50

effe_sa je napisao/la:
13 avg 2023, 00:40
dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:18

Ma to su te neke bubice kod igrača. Pa Lahm je bio jedan od najboljih bekova uopšte, a nekada mu je dolazilo to da igra u sredini terena. Igraj tamo, gdje si najbolji i to trener mora jasno postaviti. U Pavardu je generalno nešto puklo, jer srao je kod nas, pa je krenuo srati u francuskoj repki, a bio je i siguran u oba tima i standardan. A on je meni ličio na takve profile kakvih su bili Lizarazu i Sagnol , koji su bili i uspješni, DNK im se uklapao s Bayernom i tu završili karijeru. Kod Pavarda je nešto puklo i sada on ko uvrijeđena mlada a samo će za.ebati.

A generalno kada govorimo, naši problemi su i ti što mi nikad nismo poslije dobili tako dobrog beka kakav je bio Lahm, što u vezi je teško bilo ispeći, pronaći novog Schweinija, a krila nam ova nikad neće dostići Riberyja i Robbena koji su baš bili vrhunska klasa.
Jednostavno nam u sadašnjoj ekipi nisu krila konstantna. U sezoni 2019/20 su mnogi odigrali i neki svoj maksimum, tada je Gnabry rasturao na primjer, Coman bio sjajan. Iako opet je Coman najkonstantniji i sada. A Sane otkako je došao nikako da dostigni svoj pravi level i da to potraje, a i da taj nivo bude u onim baš bitnim utakmicama u finišu sezone.

A Davies i dalje ima tempo, samo on donosi sada mnogo puta loše odluke. Večeras osvoji loptu, prođe, napravi prodor i tamo umjesto da centrira on se vrti oko šesnaesterca. Sve nešto nedorečeno.

Odbranu od Juppa još nismo pravo zategnuli, da je to baš čvrsto. Pod Flickom u prvoj sezoni je to bilo zadovoljavajuće, ali zbog stila igre i napora, jer često je stajala visoko već je u drugoj sezoni bilo propuha.
Izgleda da kod nas ima dosta "psihičkih" slučajeva, od Upe, Sanea, evo i Daviesa. Meni je Upa nevjerovatan slučaj, lik koji ima jednu od najboljih igri sa loptom u posjedu, ima viziju ima pas igru. Prošle sezone odigra vrhunski (jedna greška protiv BMGa) do Citya gdje se opet vrati u bandak u kojem je bio u prvoj sezoni. I evo i sad u bandaku.

Dobro objašnjenje kod Leipzigovog drugog gola, nije mi bilo jasno kako odjednom Upa koji sve vrijeme igra desnog štopera završi lijevo od De Ligta :rol:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 00:55

harden je napisao/la:
13 avg 2023, 00:49
Thiago je imao mozak i mogao poslati pas koji lomi linije, brzo okrenuti stranu, rijesiti se pressinga... karakteristike koje su misaona imenica za ove veznjake mimo Kimmicha.
Kimmich od toga ima pas i mozak, ostalo je ispod nivoa Thiaga jer je dizelaš, spor. Nećeš njega vidjeti da napravi jedan okret u kojem razj*** svog markera, napravi višak i slomije komplet pressing protivnika.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 avg 2023, 00:57

dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:55
harden je napisao/la:
Kimmich od toga ima pas i mozak, ostalo je ispod nivoa Thiaga jer je dizelaš, spor. Nećeš njega vidjeti da napravi jedan okret u kojem razj*** svog markera, napravi višak i slomije komplet pressing protivnika.
OK, al ostali nemaju nista od toga. :mrgreen: i to je problem.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2023, 01:00

harden je napisao/la:
13 avg 2023, 00:42
Nama i jest problem sto trazimo samo novog Lahma, Schweinija, Riberya, Robbena... ima nogometa i poslije 2013., igraju se i neke druge formacije mimo 4231 sa drugim profilima igraca.
Pa sam se nekad zapitao bil se formacija mogla i promijeniti...Ali to i kada se promijeni, sve nešto nedovršeno kratko...Malo nešto ko Julian mijenjao. A eto i Tuchel se drži iste formacije, iako je znao igrati druge...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 avg 2023, 01:04

effe_sa je napisao/la:
13 avg 2023, 01:00
harden je napisao/la:
13 avg 2023, 00:42
Pa sam se nekad zapitao bil se formacija mogla i promijeniti...Ali to i kada se promijeni, sve nešto nedovršeno kratko...Malo nešto ko Julian mijenjao. A eto i Tuchel se drži iste formacije, iako je znao igrati druge...
Nagelsmannova 3421 sa Comanom ko wingbackom je bila top, to se trebalo nastaviti igrati, to se treba igrati i sada. Bayern ima idealne igrace za 3 pozadi, Pavard ko RCB, Davies i Coman wingbackovi, iz svakoga izvlacis najbolje.

Tuchel haman citavu karijeru gura 3 nazad i sad kako je dosao u Bayern kontru udara, skroz nelogicno.

I ko god igra sa 4 nazad ( mislim od trenera u Bayernu ) konstantno dupli pivot ( osim Nagelsmanna neke meceve).
Zadnja izmjena: harden, dana/u 13 avg 2023, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 avg 2023, 01:04

harden je napisao/la:
13 avg 2023, 00:57
dirkules je napisao/la:
13 avg 2023, 00:55
harden je napisao/la:
OK, al ostali nemaju nista od toga. :mrgreen: i to je problem.
Ostali imaju mišiće Goretzka, je**** lice Graven mada njega ni JN ni TT nisu vidjeli nit su željeli baciti dole zbog lack of defense, defensive concentration i discipline, a on ima najveća muda od svih, to se vidjelo kad je tek došao, pogotovo se sjećamo Citya i prošlogodišnjeg preseasona, tad ga je JN i testirao na 8. On ima taj okret i trzaj. Koni može trčat za trojicu :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2023, 01:10

Ali u suštini možemo mi govoriti fali možda ovo, fali ono, ali ipak i s ovim kadrom, koji je sada još dodatno pojačan, pa i sa onim puno slabijim (što se dokazalo u prošlosti) mogu se uzeti trofeji, daleko doći u LP, pa igrati i dobar fudbal, samo kada iz većine ovih igrača izvućeš maksimum. A trenutno su daleko od tog maksimuma, a nemamo nikakve ni stabilnosti nazad, dok naprijed puno fulamo..Ali nema tu nijedan trener puno argumenata za opravdanje, ako uspjeh izostane.... :cool:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.