Ma neka malo zajebancije.VensanKasel je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:07Fakat pretjerujeteAshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:05Ne svidja mi se, iako bi mi mogao malo procaprkat po prostati. To mu je bio fah.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma neka malo zajebancije.VensanKasel je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:07Fakat pretjerujeteAshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:05Ne svidja mi se, iako bi mi mogao malo procaprkat po prostati. To mu je bio fah.

Imas li neku statistiku, ja radim u tuzilastvu i imamo takvih predmeta, posebno medju maloljetnicima, nije da se ne prijavljuje, al ne znam statistiku za vani.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 14:50@Kaiser10
Nisi shvatio. Zene u BiH ne prijavljuju silovanje u istoj mjeri kao zene u Zapadnoj Evropi, jer i ne znaju da su silovane, ali i ove koje znaju imaju strah i slabu zastitu. Kao sto sam gore i sam rekao, kolicina arapskih naroda definitivno utjece na brojke u evropskim zemljama. Uporedi ih sa arapskim zemljama, te ces vidjet o cemu ti govorim.
Statistika u tim zemljama je na nivou nase, a u Skandinavikji gdje imaju odnose sa Svedjankama imaju 100x vise silovanja na 100k. Pogodi zasto?
https://de.statista.com/statistik/daten ... in-der-eu/rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:34Imas li neku statistiku, ja radim u tuzilastvu i imamo takvih predmeta, posebno medju maloljetnicima, nije da se ne prijavljuje, al ne znam statistiku za vani.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 14:50@Kaiser10
Nisi shvatio. Zene u BiH ne prijavljuju silovanje u istoj mjeri kao zene u Zapadnoj Evropi, jer i ne znaju da su silovane, ali i ove koje znaju imaju strah i slabu zastitu. Kao sto sam gore i sam rekao, kolicina arapskih naroda definitivno utjece na brojke u evropskim zemljama. Uporedi ih sa arapskim zemljama, te ces vidjet o cemu ti govorim.
Statistika u tim zemljama je na nivou nase, a u Skandinavikji gdje imaju odnose sa Svedjankama imaju 100x vise silovanja na 100k. Pogodi zasto?
Al treba provjeriti koliko je ukupan broj prijava na 100 stanovnika ili 1000 u odnosu na isti omjer u drugim drzavama, pa onda utvrditi ima li razlike, ovako odokativno moguce zbog manjeg povjerenja u pravosudje ili sto je to jos tabu posebno u ruralnim sredinama.

Silovanje vjerovatno da prijavi svaka jer obicno mora imati medicinski pregled, tog sam i u Bosni bio svjedok, kad sam bio na Gradini, dovezena je zena, koja je bila ni na nebu ni na zemlji,u pratnji policije. Sta ti zelis reci je da Svabe ne siluju toliko jer im se sve prijavljuje, to ima smisla jedino ako im se sve vodi pod silovanjem, s cim nisam upoznat. Inace su vece siledjeje od Bosanaca i to je fakt barem po brojevima.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 15:51Ne znam zbog cega vi igdje vidite da ja potenciram da su Bosanci siledzije, nego govorim o ogromnoj diskrepanciji, koja za jedan od razloga ima i cinjenicu da nase zene vise trpe od zapadnoevropskih. Ko to pokusava osporit, ili nikad nije bio van BiH ili zivi u nekim iluzijama.
Druze ukljuci se u raspravu. Ovdje se ne govori o presudjenim silovanjima, nego o percepciji silovanja u razlicitim dijelovima Evrope. Statistika govori o prijavama, a ne presudjenim silovanjima.alemsa je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:42Silovanje vjerovatno da prijavi svaka jer obicno mora imati medicinski pregled, tog sam i u Bosni bio svjedok, kad sam bio na Gradini, dovezena je zena, koja je bila ni na zemlju ni na zemlji,u pratnji policije. Sta ti zelis reci je da Svabe ne siluju toliko jer im se sve prijavljuje, to ima smisla jedino ako im se sve vodi pod silovanjem, s cim nisam upoznat. Inace su vece siledjeje od Bosanaca i to je fakt barem po brojevima.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 15:51Ne znam zbog cega vi igdje vidite da ja potenciram da su Bosanci siledzije, nego govorim o ogromnoj diskrepanciji, koja za jedan od razloga ima i cinjenicu da nase zene vise trpe od zapadnoevropskih. Ko to pokusava osporit, ili nikad nije bio van BiH ili zivi u nekim iluzijama.
Kod nas prijave za silovanje u braku su bas rijetkost, vecina su za slucajeve u vezama ili nekim semama ili slicno. E sad da li se desavaju a ne prijavljuju to ne bih znao, mozda neka anonimna anketa pa uraditi tako, inace je malo tesko saznati. Najgore sto i kad se prijavi dosta njih bude kasnije ili neka obustava ili na sudu padnu, ako nisu prijavljeni odma poslije pa da postoji i med dokumentacija.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:45Druze ukljuci se u raspravu. Ovdje se ne govori o presudjenim silovanjima, nego o percepciji silovanja u razlicitim dijelovima Evrope. Statistika govori o prijavama, a ne presudjenim silovanjima.alemsa je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:42Silovanje vjerovatno da prijavi svaka jer obicno mora imati medicinski pregled, tog sam i u Bosni bio svjedok, kad sam bio na Gradini, dovezena je zena, koja je bila ni na zemlju ni na zemlji,u pratnji policije. Sta ti zelis reci je da Svabe ne siluju toliko jer im se sve prijavljuje, to ima smisla jedino ako im se sve vodi pod silovanjem, s cim nisam upoznat. Inace su vece siledjeje od Bosanaca i to je fakt barem po brojevima.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 15:51Ne znam zbog cega vi igdje vidite da ja potenciram da su Bosanci siledzije, nego govorim o ogromnoj diskrepanciji, koja za jedan od razloga ima i cinjenicu da nase zene vise trpe od zapadnoevropskih. Ko to pokusava osporit, ili nikad nije bio van BiH ili zivi u nekim iluzijama.
Silovanje u braku i u Americi se vodi tako, zanemaruje se (a i ne prijavaljuje) u velikoj vecini slucajeva, jer ste vjencani. Jedino ako je naka budaletina koja je bukvalno silovala zenu, ono modrice i sta vec ne.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:53Kod nas prijave za silovanje u braku su bas rijetkost, vecina su za slucajeve u vezama ili nekim semama ili slicno. E sad da li se desavaju a ne prijavljuju to ne bih znao, mozda neka anonimna anketa pa uraditi tako, inace je malo tesko saznati. Najgore sto i kad se prijavi dosta njih bude kasnije ili neka obustava ili na sudu padnu, ako nisu prijavljeni odma poslije pa da postoji i med dokumentacija.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:45Druze ukljuci se u raspravu. Ovdje se ne govori o presudjenim silovanjima, nego o percepciji silovanja u razlicitim dijelovima Evrope. Statistika govori o prijavama, a ne presudjenim silovanjima.alemsa je napisao/la: ↑13 avg 2023, 16:42
Silovanje vjerovatno da prijavi svaka jer obicno mora imati medicinski pregled, tog sam i u Bosni bio svjedok, kad sam bio na Gradini, dovezena je zena, koja je bila ni na zemlju ni na zemlji,u pratnji policije. Sta ti zelis reci je da Svabe ne siluju toliko jer im se sve prijavljuje, to ima smisla jedino ako im se sve vodi pod silovanjem, s cim nisam upoznat. Inace su vece siledjeje od Bosanaca i to je fakt barem po brojevima.
Haj sto je qurvetina ofucana, nego je i glupa ko opanak. Cekat cemo da se zavrsi istraga, ali sam gotovo pa siguran da je ona upletena. Spasili su onog drugog kriminalca, dok je ovaj rokao po gradu, nek sad malo skoci na njegov qrac.
 Dobijes saucesnika u masovnom ubistvu
 Dobijes saucesnika u masovnom ubistvuGdje su sada femininskinjeVivaLaStella je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:20Haj sto je qurvetina ofucana, nego je i glupa ko opanak. Cekat cemo da se zavrsi istraga, ali sam gotovo pa siguran da je ona upletena. Spasili su onog drugog kriminalca, dok je ovaj rokao po gradu, nek sad malo skoci na njegov qrac.
Ko sto ultrasi kazu, "bolje kcerka qrva nego sin drot" (citiram, ne potpisujem). A sta ako je kcerka i qrva i drot?Dobijes saucesnika u masovnom ubistvu
Skrece paznju na problem i siri svijest, sta hoces drugo od influensera, da je srece svi bi influenseri koristili doseg i followerse i ukazivali na probleme. Koliko su se pojedini usutili, hana je zlatna.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:30Je li moguce da ova spodoba i ovu situaciju iskoristava za PR?
S jedne strane se slazem, ali svi znamo ko je i sta je Hana. Boli nju qrc o sirenju svijesti i problemu, jer ovo vidi samo kao marketing. Ona bi najsretnija bila da se dogodi jos kakvih tragedija, pa da ima o cemu ke.njat. Prevencija je najbitnija, a influenceri samo jeftinim populizmom nakon eskalacije problema pokusavaju pokupit usijanje oko teme.Finn je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:37Skrece paznju na problem i siri svijest, sta hoces drugo od influensera, da je srece svi bi influenseri koristili doseg i followerse i ukazivali na probleme. Koliko su se pojedini usutili, hana je zlatna.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:30Je li moguce da ova spodoba i ovu situaciju iskoristava za PR?
Ne znam, meni bolje i ovo, pa cak i ako je marketing, nego nikako da ne objavljuje nista o ovoj temi. Jer sve je marketing svakako, ovako bar uradi nesto ispravno.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:43S jedne strane se slazem, ali svi znamo ko je i sta je Hana. Boli nju qrc o sirenju svijesti i problemu, jer ovo vidi samo kao marketing. Ona bi najsretnija bila da se dogodi jos kakvih tragedija, pa da ima o cemu ke.njat. Prevencija je najbitnija, a influenceri samo jeftinim populizmom nakon eskalacije problema pokusavaju pokupit usijanje oko teme.Finn je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:37Skrece paznju na problem i siri svijest, sta hoces drugo od influensera, da je srece svi bi influenseri koristili doseg i followerse i ukazivali na probleme. Koliko su se pojedini usutili, hana je zlatna.AshburtonG je napisao/la: ↑13 avg 2023, 17:30Je li moguce da ova spodoba i ovu situaciju iskoristava za PR?
Fakat

Trenutno korisnika/ca: napoleon72, Sheyi i 52 gosta.