FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

simonknows
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la simonknows » 15 avg 2023, 15:33

Gifron je napisao/la:
15 avg 2023, 14:20
simonknows je napisao/la:
15 avg 2023, 13:32
Beduin je napisao/la:
15 avg 2023, 12:47

Cekaj, da bi znao potrositi pare trebas ih valjda znati i napraviti, jelde? Tu si mi i ti kontradiktoran malo.

Ko od ovih iz Skupstine sve zna napraviti pare, pa eto i potrositi? De hajmo redom, ako treba. Ko je uspjesan, obrce, pametno ulaze, napreduje, izdvaja se u gradu po ulozenom/ostvarenom?

Pa samo postavljanje jarana Mujezinovica mi je dovoljno, smrada koji nema nista sa klubom i sportom, koji preuzme lokal unutar stadiona i odmah izbacuje Tuzlansko pivo i prodaje drugo jer njega tu ima. Ne treba govoriti koliko je davala ta TP i koliko puta pomogla klubu, pa ako nista Bingo je toliko puta pomogao Slobodi preko ne samo TP, nego i drugih firmi ciji je vlasnik i dodje jedan Mujezinovic i pocne po svome, hvaleci se kako je prijatelj sa egomanijakom Buljonijem.
Zamisli time se hvališ, kakav lik :rol:
Sve sam čuo ovo još nisam :rol:

Na prste jedne ruke i to ako si nindža kornjača možeš izbrojati članove skupštine koji imaju ili znaju s parama. Limani, onaj drugi Albanac i možda Čabrija.
U prevodu, ko zna napraviti dobar cevap, zna i oko para
:rol: :kralj:
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 avg 2023, 17:07

Nadam se da nije istina za Livančića, taj je samo rekreativac.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 avg 2023, 18:48

slatina87 je napisao/la:
15 avg 2023, 14:31
Prva stvar, koliko sam mogao ispratiti o izboru nove uprave i Skupštine su odlučivali ljudi koji su imali upravljačka prava (čitaj 7 ljudi ,ako se ne varam, koji su dali 24 000 km). Oni su taj dio( koji su na foru napravili izmjenom statuta) poklonili novoj Skupštini od 31 člana , i moja je pretpostavka (znači nikakav insajderski info ili nešto slično, već moje mišljenje) da su djelimično odlučivali o tome ko će bit u Skupštini da bi i dalje imali neki uticaj. Možda su se i zbog toga prošvercali neki likovi kojima bih ja prvi zabranio prilaz Tušnju al tako je TRENUTNO. Čekam da vidim novi Statut , ako bude vraćeno trajanje mandata od 4 godine i broj se bude povećao ili eto ostao isti znači da se Klub "vratio" nama svima. Do sad je u Statutu bilo da se članovi Skupštine biraju između članova Kluba, kao i u svakom Klubu na svijetu koji je ovako organizovan. Nije pisalo kako se postaje članom Kluba i to je bilo malo neodređeno što će bit , nadam se, novim Statutom jasnije objašnjeno. Mene da se pita ja bih odvojio članstvo u Klubu i sezonsku ulaznicu. Stara Skupština je raspuštena nakon 4 godine ( po starom Statutu) i tada je došao Šećerbegović sa svojim ljudima i JAVNO objavio izmjene statuta i pravilo o 24 000 km. Koliko je njihova izdaja što su to "dopustili" toliko je i moja i tvoja. Ako imaš neke druge informacije o kojima se malo zna oko izbora tadašnje Skupštine molim te napiši, sa ovoliko informacija ja raspolažem i sve što znam napišem.
Pa kako je Secerbegovic mogao raditi sta hoce kad je istekao mandat prethodnoj skupstini? 2 moguce opcije:
1. Imao je potrebno odobravanje prethodne skupstine
2. Statut nam je takav da nakon isteka mandata skupstine, predsjednik smije legalno privatizovati klub
U obje opcije, skupstina je zakazala. Koja je njihova funkcija? Jedino da je.bu Azmiru zivce i piju krv kad on dodje kao predsjenik? Ili da stite klub od takvih radnji? Kako sam ja jednako kriv kao oni? Koja je onda svrha skupstine ako sam i ja kriv kad oni sjebu? Da nisam ja kriv i sto su nam igraci mogu trcati 30min u prosloj sezoni? Zasto su u skupstini ljudi koji su vec jednom debelo podbacili? Kad cemo preuzimati odgovornost za svoje radnje i prepustati pozicije onima koji znaju i mogu bolje? A ocito je da ima ljudi koji znaju i mogu bolje? Jel ti onda Sloboda svjehu nas ili njihova Sloboda.
Ovo je njihova Sloboda. Privatna prćija
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 avg 2023, 19:14

Madal je napisao/la:
15 avg 2023, 18:48

Nema potrebe za bilo kakvu vise raspravu, kada bi Abramovic dosao sa svojim kapitalom oni bi postavili ovog sto ste ga spominjali u vezi Citroena, bit je u tome da vise njih ne bi bilo u igrici zvanoj IMT (Imali mene tu).....Azmir iili bilo ko drugi su nebitni, ali kako cujem od svojih izvora ali izvora koji ne fulaju, opasno su se zamjerili Azmiru i nije tesko zakljuciti da ce ovaj sve uciniti da ih skine, pogotovo malog zlobnog sina naseg poznatog fudbalera.
🔴⚫️

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 19:17

Skver je napisao/la:
15 avg 2023, 19:14
Madal je napisao/la:
15 avg 2023, 18:48

Nema potrebe za bilo kakvu vise raspravu, kada bi Abramovic dosao sa svojim kapitalom oni bi postavili ovog sto ste ga spominjali u vezi Citroena, bit je u tome da vise njih ne bi bilo u igrici zvanoj IMT (Imali mene tu).....Azmir iili bilo ko drugi su nebitni, ali kako cujem od svojih izvora ali izvora koji ne fulaju, opasno su se zamjerili Azmiru i nije tesko zakljuciti da ce ovaj sve uciniti da ih skine, pogotovo malog zlobnog sina naseg poznatog fudbalera.
Izradili su ga kao što ga vjerovatno nikad nije izradio. Baš su budalu napravili od njega.

Ne mogu zamisliti ništa drugo osim da će učiniti sve što može da im se osveti. A može učiniti mnogo. Nije on uopšte toliko pao finansijski, kao što mnogi misle. ;)
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 avg 2023, 20:01

Sky9 je napisao/la:
15 avg 2023, 19:17

Izradili su ga kao što ga vjerovatno nikad nije izradio. Baš su budalu napravili od njega.

Ne mogu zamisliti ništa drugo osim da će učiniti sve što može da im se osveti. A može učiniti mnogo. Nije on uopšte toliko pao finansijski, kao što mnogi misle. ;)
Ma nemozes se sa takvim likovima igrati a da ne bude posljedica, covjek drzi svoj klub na stand by rezimu iz zafrkancije bez ikakvih transi, sponzora, bez ikakvih rezultatskih ambicija samo iz inata Slobodi, plus sponzorira Srebrenik i ko zna koga jos, normala da im je ostalo samo da pricaju kako je finansijski pao, eto koliko je pao da mu ovi sa gradskom transom i svim mogucima nekretninama, Babilonima, i finansijama ne mogu ni prismrditi......i ja bi ko Aco sa svojim pajdasima govorio da sam bijeda za njeg da je seoska varalica, da je propao.....
🔴⚫️

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 20:33

Skver je napisao/la:
15 avg 2023, 20:01
Sky9 je napisao/la:

Ma nemozes se sa takvim likovima igrati a da ne bude posljedica, covjek drzi svoj klub na stand by rezimu iz zafrkancije bez ikakvih transi, sponzora, bez ikakvih rezultatskih ambicija samo iz inata Slobodi, plus sponzorira Srebrenik i ko zna koga jos, normala da im je ostalo samo da pricaju kako je finansijski pao, eto koliko je pao da mu ovi sa gradskom transom i svim mogucima nekretninama, Babilonima, i finansijama ne mogu ni prismrditi......i ja bi ko Aco sa svojim pajdasima govorio da sam bijeda za njeg da je seoska varalica, da je propao.....
AH je osvetoljubiv lik, mislim da će učiniti sve da pokaže i dokaže kako su ovi nesposobni (u prijevodu, učinit će sve da Sloboda ne osvoji FL). To je samo moje mišljenje, uzimajući u obzir sve ono što o njemu i njegovim protivnicima znam.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 15 avg 2023, 20:58

AH finansijski jedva poklapa Slogu Simin Han ,toliko para za bacanje bas i nema,Sloboda ako ne udje u PL (a s ovom upravom i kadrom u i van terena, nece uci ) bice samo plod i rezultat neposobnosti trenutnog rukovodstva a ne opstruiranja od strane ovih ili onih ,i navodnog premiranja njenih protivnika ,kupovine sudija i sl.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 21:01

Zodiac je napisao/la:
15 avg 2023, 20:58
AH finansijski jedva poklapa Slogu Simin Han ,toliko para za bacanje bas i nema,Sloboda ako ne udje u PL (a s ovom upravom i kadrom u i van terena, nece uci ) bice samo plod i rezultat neposobnosti trenutnog rukovodstva a ne opstruiranja od strane ovih ili onih ,i navodnog premiranja njenih protivnika ,kupovine sudija i sl.
Nije on puno pao vjerovao ili ne. Tanji je novčanik nego prije ali ne puno.

Ali mu i odgovara ovo da ima alibi što ne isplaćuje plate nekim igračima i slično.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 15 avg 2023, 22:27

Sky9 je napisao/la:
15 avg 2023, 20:33
Skver je napisao/la:
Sky9 je napisao/la:

AH je osvetoljubiv lik, mislim da će učiniti sve da pokaže i dokaže kako su ovi nesposobni (u prijevodu, učinit će sve da Sloboda ne osvoji FL). To je samo moje mišljenje, uzimajući u obzir sve ono što o njemu i njegovim protivnicima znam.
Pa šta će on učiniti živ bio? Nije mogao zasjesti u pripremljenu stolicu , a da sad pokaže i dokaze. Sve sto je znao pokazao je, on je za sada gotova priča
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 avg 2023, 22:36

Dovedes dobre igrace i ne mogu ti sudije i Gradina nista.
Jednostavno.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 22:50

Hitman22 je napisao/la:
15 avg 2023, 22:27
Sky9 je napisao/la:
15 avg 2023, 20:33
Skver je napisao/la:

Pa šta će on učiniti živ bio? Nije mogao zasjesti u pripremljenu stolicu , a da sad pokaže i dokaze. Sve sto je znao pokazao je, on je za sada gotova priča
Sudije, premiranje protivnika, na sve moguće načine... Idealan scenarij za njega je da ne uđemo u PL, pa da se još jače traži njegov dolazak.

Ja se nadam da neće praviti bilo kakva sranja, nek idu svi u p lijepu materinu, zanima nas samo jaka Sloboda.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 avg 2023, 23:30

Koliko sponzorira Gradinu, koliko i na koji nacin izdvaja u taj klub zanima me, ako vec znate?

Isto tako, sta bi sa malim fudbalom, mislite da ono nije istina sto je nedavno bilo u medijima? Samo pitajte par momaka koji igraju za taj klub.

Takodjer, mislite da nije istina ono oko Sloge Simin Han nedavno sto je izaslo u medije od jednog igraca, one optuzbe? Pitajte onda Dedica otkud sad u Slobodi, zbog cega je napustio SSH. 😁

Necemo dalje, ima masa toga. Ovo pisem samo jer se opet poceo stvarati kult Azmira, besmrtnog i bezgresnog, a itekako grijesi i unistava sport u TK svojim ponasanjem i zalijetanjem. Nevezano sad za Slobodu kako bi je vodio da nas je preuzeo, mozda bi se vise posvetio, a mozda opet ponavljao iste greske koje nije ispravio u SSH po odlaslu iz Slobode gdje nista nije naucio izgleda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 23:45

Jasmin Osmić iz Slobode u ssh

:hmmmm:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 avg 2023, 23:49

Je.bo to, nije stvar u Azmiru vec sto nam se Buci i Aci podvaljuju kao sposobni! Nisu! Mrs iz kluba, nije vam klub vasa prćija!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2023, 23:56

Sky9 je napisao/la:
15 avg 2023, 23:45

Vala kako je igrao zadnju sezonu i nije neka steta. Vise mi onda zao Kapeta nego njega. Mada smo svakako znali da od njega nema nista. Nema nimalo mozga
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 15 avg 2023, 23:58

DamirT je napisao/la:
15 avg 2023, 23:56
Sky9 je napisao/la:
15 avg 2023, 23:45

Vala kako je igrao zadnju sezonu i nije neka steta. Vise mi onda zao Kapeta nego njega. Mada smo svakako znali da od njega nema nista. Nema nimalo mozga
Valjao bi nam u FL, itekako. Ali, nije u tome poenta posta. ;)
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 avg 2023, 00:07

Nista u Slobodi nije napravio i neka je otisao, igrama nije ni zasluzio da ostane. Ali u Federalnoj bi vjerovatno imao vise prostora i slobode za igru i napredak, mada je zarobljen na beku i steta sto ga se nije nastavilo forsirati na krilu ulaskom u seniorski tim.
Sa druge strane, barem je ambiciozan i hoce da igra visi rang lige, koliko god izgledao kesa od igraca. Moze sigurno daleko vise, ali daj Boze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 16 avg 2023, 00:09

Beduin je napisao/la:
16 avg 2023, 00:07
Nista u Slobodi nije napravio i neka je otisao, igrama nije ni zasluzio da ostane. Ali u Federalnoj bi vjerovatno imao vise prostora i slobode za igru i napredak, mada je zarobljen na beku i steta sto ga se nije nastavilo forsirati na krilu ulaskom u seniorski tim.
Sa druge strane, barem je ambiciozan i hoce da igra visi rang lige, koliko god izgledao kesa od igraca. Moze sigurno daleko vise, ali daj Boze.
Ma on je krilo i tačka. Na beku ga mogu forsirati samo neznalice.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 16 avg 2023, 01:24

slatina87 je napisao/la:
15 avg 2023, 10:50
FKBilder je napisao/la:
15 avg 2023, 02:25
Druze ja sam u borbi kako znam za sebe, Slobodu i Tusanj.
Nije moglo jer njegov nacin ne pase, eto ovako nam odgovara i ovako umjesto jednog par ljudi odlucuje, isti **** drugo pakovanje samo ne kontam kako "tuzlaci "vjecito padnu na istu spiku i suplju pricu.
Mi zaostajemo za fudbslskim svijetom jedno 40 godina. Jugonostalgicari i jugobalije koji jednostavno vole da budu u podredjenom polozaju.
U vecini(ne bas svi ali vecina)fudbalskog svijeta u klubu odlucuje "jedan "covjek ili par njih koji investiraju.
Ovo sve je nase ali mi raspolazemo a vi da cutite dok vas karamo kod mene ne prolazi vise. Ne ide.
Slobodi sve najbolje ali bez mene. Nije to to vrijedno mog zdravlja i zivaca,zivot mi prodje dok pusim suplju a klub ni milimetar naprijed dok se stoka izivljava nad nama u svakom smislu.
Postavio sam davno pitanje niko ne odgovara.
Ako postoji covjek koji hoce da unese 500 000(necega)u klub, kako i na koji nacin moze zaraditi, zastiti svoj novac i izvrsiti povratak novca.
Sta klub daje osim stolice u skupstini ili UO da se igras menadzera....Konkretno kako funkcionise klub po tom pitanju, znal se sta
Iako nisam pravnik al sam se interesovo za to pitanje pa ću ti probat odgovorit. Udruženje građana (to ti je Klub jer je tako organizovan) je NEPROFITNA organizacija u kojoj sav profit, ako se ostvari, MORA bit uložen u napredovanje udruženja (Nova oprema, novi igrači, stadion....). Znači ne postoji legalan način da ti dođeš uložiš milion , prodaš igrača u City za 100 m i kažeš moj profit je ovdje 90m. Mamića su otjerali jer je našao način da kroz menadžersku agenciju svog sina izvlači dio para od transfera. A mislim da si u pravu u ovom dijelu da 40 godina kasnimo za ostatkom svijeta al zbog tog svog argumenta da jedan čovjek treba da odlučuje. Svugdje u svijetu postoji tim ljudi koji donose odluke oko nečeg. Kelaifi pošalje Mbapea na tribine jer neće da potpiše novi ugovor, Enrique ga vrati u ekipu jer o tom on odlučuje. Znači čovjek ima većinsko vlasništvo nad PSG-om i opet se ne pita za sve, a ti prizivaš taj način vođenja Kluba.

Malo su mi pojedini kontradiktorni sa određenim stavovima. Prvo navodite da od grada dobijamo strašne pare koje su dovoljne da budemo stabilan premijerligaš , a kamoli da se vratimo, a onda vam smetaju pojedini članovi Skupštine jer "marke nemaju". Pa ako Grad daje i više nego dovoljno para za Klub onda ti trebaju ljudi koji će znat to "potrošit" kako treba, a ne ljudi koji će dat još para.( Ne kažem da će to ovi sigurno znat uradit, al logika je takva). Opet ponavljam trebamo prestat gledat ISKLJUČIVO u ljude koji imaju keš da budu članovi Skupštine, nego pružit priliku ljudima koji znaju radit. Npr Mramor bi , da se ja pitam, imao mjesto u Skupštini radi marketinga, shopa , streama. Izračunaj protuvrijednost njegovog doprinosa i doći ćeš u najmanju ruku na onu cijenu stolice.

Moj savjet je samo da se učlanite u Klub jer tako možete nešto promijenit. Ostale "metode" borbe, bojkoti, neredi i to ne piju vode jer nema dovoljno ljudi za tog. Ovo je samo moje mišljenje a ja sam u svemu tome maksimalno nebitan.
Naravno da "vlasnik" investitor nece odlucivati ko ce igrati, i naravno da takvi ljudi imaju grupu fudbalskih znalaca, skolovanih ljudi, pravnika, savjetnika koji mu sugerisu sta i kako...Moze on vrstiti ovog u ekipu ali i to ne moze bez da vlasnik kaze Amin jer ako mu pukne, mogu obojica u PM....i on i trener.
Mi smo toliko neprofitabilna organizacija da ne znamo ni koji k postojimo.
Ne razumijemo se, svaku rjec valja crtat i najbolje ne raspravljat.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.