Zašto je Denis Sadiković podnio neopozivu ostavku???
Denis Sadiković, trener fudbalera tuzlanske Slobode podnio je ostavku poslije današnjeg poslijepodnevnog treniga. Razlog njegovog odlaska sa klupe je finansijska kriza koja potresa klub iz Rudarske 2, te današnji nedolazak kapitena Denisa Mujkića na trening koji je potraživao određena dugovanja.
"Moja odluka je definitivna. Nisam više skoncentrisan na svoj posao, a nisam čovjek koji bi improvizirao stvari. U ovakvoj situaciji je nemoguće raditi. Danas, poslije treninga, kada sam sa one šljake izašao mokar i prljav, odlučio sam da se povučem...", kaže Denis Sadiković.
Sloboda je jedini premijerligaš koji nema predsjednika, jer nakon ostavke Saliha Šabovića, predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović nikada nije sazvao sjednicu. U takvoj situaciji teško da može raditi bilo koji sportski kolektiv. U opštoj besparici Slobodi su skresana davanja iz kantonalnog i općinskog budžeta. Primjerice Općina Tuzla je prije pet godina izdvajala oko 200.000 KM, a u ovogodišnjem budžetu za Slobodu je predviđeno 50.000 KM. Sa tim novcima ne bi se moglo igrati u dječijoj ligi, a kamoli u Premijer ligi BiH.
Dalje, Sloboda ima najlošije uslove za treniranje. Dok ostali premijerligaši treniraju po plastičnim podlogama, Sloboda kao šezdesetih godina prošlog vijeka trenira na šljaci, u blati i vodi do koljena.
Treba reći kako je Sadiković preuzeo Slobodu u izuzetno nepovoljnom trenutku, kada je bila predposljednja. Probudio je ekipu iz letargije, uvezao pet utakmica bez poraza i stigao do petog mjesta. No, dalje nije mogao, a treba reći kako je u stručnom štabu ostao samo sa Mirsadom Dedićem.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫