FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 18 avg 2023, 14:56

napoleon72 je napisao/la:
18 avg 2023, 10:07
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
18 avg 2023, 09:54
Pitar6785 je napisao/la:
18 avg 2023, 02:43
Prvo Mirvic 50 % vlasnik naseg kluba i vecina njegovi biznisa nisu u njegovom vlasnistvu100%. Neko je pisao da je kupio dio sicuritasa i jos par firmi se ovde spoinjalo da je suvlasnik..

Neznam kako on i Tan suradjuju al definitivno vrlo lahko moze doc do ne suglasica i da tu bude bas haus jer su 50/50 druga prica bi bilo da je Mirvic bar 51% vlasnik.

Zadnjih 10 godina zrinjski ima konstantno dobre rezultate u pl bh kao i u evropi. Cinimi se da su 6 x bili prvaci i kup.

U evropi su igrali ok nikad nisu katastrofu dozivili par puta su na penale ispali prosle godine u zadnjoj sekundi ispali od slovana..

Takodje zrinjski je zadnje 2 godine bas se izdigao bodovno al nije to zato sto oni rade dobre stvari zadnje 2 godine vec ovi plodovi su dobar rad u zadnjih 10 godina

Kostur ekipe imaju 6 godina (mi smo kostur ekipe imali sa rahmanovicem i tatarom ahmetom i to tako reci 3 godine z)

Doveli jakirovica koji je dotego klub (nisu mu dali odkaz nakon katastrofe koju je dozivio kad je tek dosao)

Jakirovic kad je odlazio preporucio im sadasnjeg trenera koji moze nastavit gdje on stao

Dovodjenje igraca slabo se koji igrac doveo da je fula vec i kad dovedu tipove ko bekica jukica oni namjene njih da budu rezerva i oni odrade to zasto su tu.

Nekockaju se NIKAD sa golmanom, imaju saradnju sa dinamom hajdukom (nor; mi imamo 0 igraca posudjeni id cardifa kortija za 10 godina vlasnistva tanovog, dovodimo solde i slucne zar nam nije mogo pozajmit jednig c igraca cardifa)

Jevreji hdz vlasnici trose lovu drzavnu nikom ne pola u racuna, ultrasi jedino sta imaju kao obavezu je da glasaju za hdz..

Mi jedino sta imamo bolje jeste AKADEMIJA
bas vala hoce li ikad biti neki John Murphy, engleski jablan.. Stvarno, toliko je tu igraca u opticaju. (zaboravio sam na vicino pravilo za strance)
I igrac se tu nesta pita, moze odbit posudbu u odredjeni klub. A svaki John Murphy ce radije otic u 4. rang engleskog fudbala nego doci ovdje. Bolje je svakom Englezu da igra za Morecambe, Wimbledon, Yeowill, MK Dons... nego za Sarajevo. Kao sto bi 99% nasih igraca radije otislo na posudbu u Stupcanicu npr nego u neki mid-range klub u Moldaviji, Armeniji ili Crnoj Gori.
Naravno da se igrac pita, al ja vjerujem (posebno sad kad su tereni dobru) sa dobrom pricom igraces evropu imaces istu platu plus FK SARAJEVO ce ti platit 50-75 k€ za 6 mjeseci plus sve dzaba hrana smjestaj, samo 6 mjeseci svakako ovde nes nikako igrat itd..

Moze on igrat 4 tu ligu ako on nije pro i nezeli se bavit fudbalom duze od svoje 25 godine.Na kraju krajeva mogao je dovest jednog igraca u cardif u tajnom dogovoru (prije podpisa ugovora) da ce ici kod nas na posudbu u slucaju da ne izbori mjesto medju 20 igraca, i cim bi jedan dosao budemu fino kad se vrati u cardif tamo kaze koju finu rijec onda bi to islo lakse..posebno ako bi taj igrac igrama kod nas privukao paznju klubova tipa Dinamo paok hertha itd

Benko je primjer cinimi se da je njega tan nama posudio covjek je dero ligu i povuko citav tim, mi vamo moramo da se borimo sa guzinom nurdinom dzaficem kuzmanovicem dupovcom hebom

Mi prodajemo mujakica, vukotic nas zavali anicic se povrijedi sta je Tan uradio nista. Nije moguce da u23 u cardifu ili kortiju nema nijedan igrac stoper koji bi mogo uletit i bit bolji od dzokanovica.. nekazem da sad posudi igraca godinu vec 3 mjeseca koliko se unas igra polusezona (pa taman da mu je cicak trener nebi za tri mjeseca mogo takvom igraciu unazadit karijeru))

Nije bas unas liga toliko losa daje teski odron da nikad niko normalan nije igro za nju, istina jeste da ima tipova ko rustemovic dupovac po njoj al u ovoj ligi su igrali ili igraju igraci koji su igrali u jacim poznatim klubovima (od kortija kardifa)i bili bolji ili najbolji u tim klubovima

Turkovic dzemo benko stepanov ancic delac skoro said stilic ibanez modric pena kevin ahmet rahmanovic bajic amir visca

Tereni jesu bili losi i to jeste ispod amaterskog nivoa i razumiobi da je to bio razlog jer ozbiljan klub koji daje grdne pare za platu i igrac koji uzima velku lovu da nece rizikovat da se povrijedi

Nadam se da je ROZMANOV PLAN, da ne trci za igracima koji samo ime imaju, vec igracima koji zele da se bore i da borbom sacuvaju svoje mjesto u timu (u prvih 11)

Ahmetovic Mersudin treba bit primjer kakve igrace treba dovest
Rahmanovic Isto
Nermin bilbija

Recimo Renee je super igrac i on svoim kvaliteto jednostavno sa pola zalaganja daje ono sto se od njeg trazi, al tesko ces ti njega motivirat da on bude Ahmetovic da se naca na glavu kad nemas nekog Ahmetoviva ili Rahmanovica (lidera koji ide glavom na kopacku i kad je 5:0 za nas))

Svi vidimo da Ziljkic nije taj igrac, nije taj kvalitet i mi svi vidimo da on to zeli al jednostavno preslaba je to kopija da bi ijednog igraca prevario, JER MENI TO IZGLEDA MLITAVO I FAKE sto on radi..

STRUKTURA PLACANJA OVAKVOG KVALITETA IGRACA KOJEG MI IMAMO MORA BIT PO UCINKU TACNIJE “PARE SU U TRAVI” nikako samo zini nebitno kako igras i koliko dajes.

Bolje dovest i slabijeg igraca (kvalitetom po imenu)koji ce pristat na platu po ucinku nego neki zvucno ime koje kad igra ponasase koda je u mahali ili igra za turnir naselja

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 avg 2023, 15:02

Ma do nas je sve. Siguran sam da Zrinjski neće ponoviti prošle dvije sezone sa bodovnim saldom. Lošiji su nego pod Jakirovićem, a i Evropa će ih satrati. Što znači ako mi budemo pravi i odigramo kvalitetnu sezonu, skupimo tipa oko 70 bodova, mislim da će to biti dovoljno za titulu. Ali opet, poznavajući nas... mi ćemo i za ovakvim Zrinjskim do januara zaostajati 10 bodova.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 18 avg 2023, 15:05

Ma nece ih satrat Europa, odigrat ce 6 meceva i uzet pare i hajmo dalje, sasvim dovoljno ce vremena imati da se u potpunosti fokusiraju na PLBiH.
Ali i da ne igraju Europu ja njih ne vidim tako dominantne jer nisu vise tako jaki.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 avg 2023, 15:08

Sreća sa sastavom je da nema više onog što je bio sigurno zacementiran u prvih 11! :kafa: Sad su sve karte otvorene..
Bahati, bahati Željkan!
1946

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 avg 2023, 15:10

Ima tu jos jedna stvar koju mozda zanemarujemo.
Zrinjski zasigurno neće uci u nastavak sezone s postojećim kadrom.
Svjesni su oni sta ih čeka i vjerujem da ce dovesti nekoliko kvalitetnih igrača koji će uz postojeću garnituru moći iznijeti utakmice četvrtak-nedjelja.
Igranje Europe će privući neka imena koja u dr.okolnostima ne bi razmišljala o dolasku u Zrinjski i PLBiH.
Vidjet ćemo šta će se desiti do kraja prelaznog roka.

U svakom slučaju trebalo bi se osjetiti igranje u Europi ali mozda ne u mjeri u kojoj mi očekujemo.

Isto tako, neko reče to je 6 utakmica u Europi.
Nije 6 nego 8, s ove dvije u playoffu LE, plus ove 3 odgođene...dolazimo do brojke od 11 dodatnih utakmica u naredna 4 mjeseca mimo ovih redovnih u PLBiH koje cise neće moći odgađati svojom voljom. Bukvalno ce morati igrati svaka 3,4 dana.

Najveća sreća za nas jeste zapravo naš stručni štab koji bi trebao izdignuti kvalitet našeg tima i rezultate na nivo Zrinjskog iz posljednjih sezona.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 18 avg 2023, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 avg 2023, 15:18

forgempp je napisao/la:
18 avg 2023, 15:05
Ma nece ih satrat Europa, odigrat ce 6 meceva i uzet pare i hajmo dalje, sasvim dovoljno ce vremena imati da se u potpunosti fokusiraju na PLBiH.
Ali i da ne igraju Europu ja njih ne vidim tako dominantne jer nisu vise tako jaki.
Ma hoće, nisu oni Dinamo da imaju 25 kvalitetnih igrača i da i onaj sa klupe što uđe može zamijeniti Bilbiju ili Kiša. Plus na to sve već imaju 3 zaostale + kup što ti znači da će oni bukvalno do kraja ove polusezone igrati ritam srijeda - vikend bez prestanka. To ako se ne odrazi na rezultat u ligi ne znam šta će, nisu Barselona.

Kažem opet do nas je sve, mi nemamo nikakvih obaveza, halalio bih i kup vala odmah nek izletimo i full fokus na ligu. Detaljna priprema svakog meča, uvezati neki niz pobjeda i brzo će se i kiks protiv Sloge istopit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 avg 2023, 15:18

Slazem se da nisu jaki ko kad ih je Jakir vodio (cisto radi jakirovog kvaliteta) al oni imaju jak kvalitetan uigran tim trener im nije 20 nivoa ispod jakira ili naseg vec covjek je tu negdje moza 5% slabi

I juce tip reko da ce grupe igrat samo da uzmu pare a da je prvenstvo to koje donisi evropu a da evropa ne donisi evropu.

Nisu oni naivni da sad izginu u evropi i radi 2 boda koja bi vise osvoili izgube titulu i automaski i minimum 2 m€

Ja se boim borca i vice, e tu moze doc do hausa jer vico i podkivac vide ogroman kes kriz prvo mjesto i upravo borac bi mogo sjebat il nas iz zrinjski za titulu (ako oni ni sa gicom nebudu jaki za istu), takodje svi znamo da u tom slucaju pusac kurca vicinig Beus dolazi do izrazaja i onig jad tu vico neznas pusti babu da babo namjesti

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 avg 2023, 15:29

Pitar6785 je napisao/la:
18 avg 2023, 15:18
Slazem se da nisu jaki ko kad ih je Jakir vodio (cisto radi jakirovog kvaliteta) al oni imaju jak kvalitetan uigran tim trener im nije 20 nivoa ispod jakira ili naseg vec covjek je tu negdje moza 5% slabi

I juce tip reko da ce grupe igrat samo da uzmu pare a da je prvenstvo to koje donisi evropu a da evropa ne donisi evropu.

Nisu oni naivni da sad izginu u evropi i radi 2 boda koja bi vise osvoili izgube titulu i automaski i minimum 2 m€

Ja se boim borca i vice, e tu moze doc do hausa jer vico i podkivac vide ogroman kes kriz prvo mjesto i upravo borac bi mogo sjebat il nas iz zrinjski za titulu (ako oni ni sa gicom nebudu jaki za istu), takodje svi znamo da u tom slucaju pusac kurca vicinig Beus dolazi do izrazaja i onog kad ti vico neznas pusti babu da babo namjesti

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2023, 15:49

Osttribine je napisao/la:
18 avg 2023, 14:54
MortemHz je napisao/la:
18 avg 2023, 11:21
18 avg 2023, 05:42

Jel tebi treba crtati dio po dio ili sta, njihov plasman u grupne faze je plod dugogodisnjeg uspjesnog rada sa najmanje turbulencija unutar kluba, osvojeno 6 ili 7 titula u poslednjih 10tak godina cime su sami sebi nabijali koefecijent za Evropu, u samoj Evropi u zadnje vrijeme nisu dozivljavali neke potope i slicno. Ti si se uhvatio samo njihove igre i kako kao igrom nisu zasluzili, i kazes ponavljam tu utakmicu protiv islandjana, pa normalno da cu je ponavljati jer im je ta fantasticna partija omogucila ogromnu zalihu pred revans ili ces i za to reci da je sreca i da im je uslo sve sto su opucali po golu. A da pricamo o jacini njihovog protivnika, a nas izbacuju Zarija Balti, MIlsami ili Torpedo, znaci samo se blamiramo trazeci neko "opravdanje" za njihov plasman u grupnu fazu. Volio ih neko ili ne volio neka im je sa srecom, zasluzili su, dok svi ostali smjenjuju trenere, igrace direktore oni rade jbg, a plod toga su trofeji i nastupi u Evropi, a to sto ti ocekujes od njih da igraju kao Bayern je druga prica.
Ali sada ce nastupiti ona standardna boljka nasih klubova tj prevelik broj utakmica u sezoni, sto sam uvjeren da ce neko iskoristiti da ih skine sa trona. Da li cemo to biti mi, nisam optimistican, ali vidjecemo duga je sezona. A tebi ako je lakse nemoj im racunati ovaj uspjeh jer nisu dominirali u svakoj utakmici pretkola ha ya. Poz i tebi.
Njihov plasman u grupne faze je ponajviše plod promjene sistema i dodavanje novog takmičenja uz ogromno investiranje od strane biznismena a tu je i HDZ jako utjecajan u savezu čisto ako nešto zapne kao što se i dešavalo prije. Da su dobro posložena i najorganizovanija ekipa to svakako ali oni nisu imali niti jedan jedini play-off prije novog takmičenja gdje ti je daleko, daleko lakše ući u grupne faze. Što im taj dugogodišnji rad od 10 godina i 160 titula nije donio makar jedan play-off prije?
Očekujem da i mi ovo iskoristimo u skorijoj budućnosti jer smo ipak mi jedini bosanski klub koji je i imao koliko-toliko uspjeha prije velike promjene a i ulažemo solidan novac za naše uslove.
Zivota mi vi pojedinci cete tacno secer fasovati sto su oni prvi probili led sa nastupom u grupnoj fazi nekog takmicenja, ne moze plaz off EL biti vrijedniji od nastupa u grupnoj fazi Konferencijske lige, jbt ih tamo ali cinjenica je da rade najbolje i najmirnije, nema pompeznih najava kao kod nas. A o savezu nemoj ziv bio, i mi smo od istog dobili titulu na dvije trecine odigranog prvenstva, treba biti realan, mogli su da je ne daju i posalju nas kao prvoplasiranog u LS, neke zemlje su i tako radile. Cinjenica je ta ma koliko nam tesko padala (nekima vidim) da oni rade najbolje. Ne mozes ti u atmosferi kakva kod nas malo malo vlada napraviti nesto. Na nama je da se popravimo i ganjamo titulu u buducnosti pa preko LS bar ponoviti uspjeh Zrinjskog plasmanom u grupe.
Ponudi neke argumente umjesto ovog agresivnog nastupa - više od pola stvari si sad nasumično izmislio. Ko je ikad pomislio, napisao ili rekao da je play-off EL vrijedniji od grupne faze ECL? To je tvoja kreacija. Ne znam što bi ja ili mi (koga god da si prozvao) fasovali bilo šta jer je neki drugi klub ušao u grupe. Ja to vidim kao naš mogući napredak a i njihov umor, da probamo iskoristiti. Čitaj malo sa razumjevanjem, ovdje se piše o promjeni sistema i način na koji su oni ušli i sva poenta je da je sad mnogo lakše nego prije. Njihov dugogodišnji rad i 150 titula bi imalo smisla da su barem dogurali jednom do play-offa po starom sistemu ali nisu i mislim da je i osobama koje i ne prate fudbal jasno šta je razlog tome. Za 10 godina nisi mogao dalje od 3. pretkola a 2 godine nakon što se napravi novo takmičenje ti uđeš u isto, ne znam može li jasnije od ovoga.
Jesmo ali ne kao jedina liga i ne radi nas samih. Opet ne znam što bi nekome teško palo ako se meni obraćaš, sam sam i više puta pisao kako zaista rade kvalitetno i najbolje u ligi i kad smo ih pobijedili npr. u gostima čestitao sam i rekao kako su i dalje najjači. Atmosfera je bitna ali nije iznad profesionalnosti. Posljednja rečenica je ok, konačno nešto istinito i da se mogu složiti sa tim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 avg 2023, 15:59

Cestitat ljudima ne minimizirat tudji uspjeh, vec pokusa radit bolje nego oni i radit na tome da postignes uspjeh koji niko nikad iz pl bh nece moci prestic (npr 2 titule yuge) to je grupa lige prvaka..

Ovo sto je zrinjski uspio je pokazatelj da se moze.

Genk levski atromitos kruz su ekipe koje su u rangu slovena koji je izbacio zrinjski bez po muke DINAMO BREST gdje smo debelo osteceni

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 18 avg 2023, 16:09

Ne znam kako to gledate da nece biti kao prije,ako sad zarade tolike milione valjda ce biti jos jaci,ok ova sezona ce im biti prevelik zalogaj,al od slijedece tesko da ce biti slabiji,zato mi trebamo sad iskoristiti priliku.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 avg 2023, 16:35

MortemHz je napisao/la:
18 avg 2023, 15:49

Ponudi neke argumente umjesto ovog agresivnog nastupa - više od pola stvari si sad nasumično izmislio. Ko je ikad pomislio, napisao ili rekao da je play-off EL vrijedniji od grupne faze ECL? To je tvoja kreacija. Ne znam što bi ja ili mi (koga god da si prozvao) fasovali bilo šta jer je neki drugi klub ušao u grupe. Ja to vidim kao naš mogući napredak a i njihov umor, da probamo iskoristiti. Čitaj malo sa razumjevanjem, ovdje se piše o promjeni sistema i način na koji su oni ušli i sva poenta je da je sad mnogo lakše nego prije. Njihov dugogodišnji rad i 150 titula bi imalo smisla da su barem dogurali jednom do play-offa po starom sistemu ali nisu i mislim da je i osobama koje i ne prate fudbal jasno šta je razlog tome. Za 10 godina nisi mogao dalje od 3. pretkola a 2 godine nakon što se napravi novo takmičenje ti uđeš u isto, ne znam može li jasnije od ovoga.
Jesmo ali ne kao jedina liga i ne radi nas samih. Opet ne znam što bi nekome teško palo ako se meni obraćaš, sam sam i više puta pisao kako zaista rade kvalitetno i najbolje u ligi i kad smo ih pobijedili npr. u gostima čestitao sam i rekao kako su i dalje najjači. Atmosfera je bitna ali nije iznad profesionalnosti. Posljednja rečenica je ok, konačno nešto istinito i da se mogu složiti sa tim.
Cuj konacno nesto istinito, pa evo vrati se na postove od sinoc i vidis da masa ljudi ovaj najveci uspjeh BH klupskog fudbala minimizira, kao pa eto i mi smo igrali play off EL, a da je bila KL igrali bi je, istina, ali je nije bilo te s toga ovaj njihov uspjeh je najveci poslije rata. Te onda imali srece, nisu briljirali u igri, ama istina, ali to sve pada u vodu kako tako plasirali su se tamo gdje su mnogi iz nase lige sanjali. Iskreno vjerujem da bi mnogi pitari dali svaki onaj play off sad za plasaman u grupnu fazu, pogotovo da to prvi uradis iz nase drzave. Druze, jednostavno lose radimo to je cinjenica, evo sa ovim Mirvicem nikakvog pomaka to su cinjenice, dva puta zavrsili na cetvrtoj poziciji uz nekoliko blamaza plus ispadanje u prvom pretkolu KL. Zrinjski je napravio kontinuitet osvajanja titula, solidnih nastupa u Evropi itd. Mi smo najozbijlnije izgledali 2019., 2020, pa se sve raspalo odlaskom Nama pa sad dosao ovaj Mirvic, dok je kod njih onaj Šulenta sigurno preko 10 godina u klubu uz ostale hdzovce koji guraju tu pricu.
Iskreno ni ovu sezonu nisam optimist, ovaj Rožman djeluje dosta profesionalnije u odnosu na Varesanovica, ali evo nek ti sad izgubi u Tuzli vec ce pojedinci mu jbt sve po spisku slovensko. Nemamo stpljenja, stalno neke turbulencije, smjene, bojkoti i u takvoj atmosferi ti ne mozes imati dobre rezultate. Daj Boze da se to promijeni, da malo "izduramo" ovog slovenca da vidimo moze li ovu ekipu posloziti za neku borbu za trofej.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 avg 2023, 16:35

Pa nek budu ljudi jaci. Ko je nama kriv sto 10 godina ne znamo gdje gonimo. Te malo bi Akademiju, malo bi kapitalce, pa bi malo mjesavinu tog i tako u krug.
Neka jakog Zrinjskog, Željezničara, Veleža... Ne zato sto ih volim, nego cemo samo tako i mi biti jaci. To ce prisiliti i nas, da budemo jaci ako želimo titulu ili Evropu pa, da nas neizbaciva Torpedo, Zeta, Milsami i slicne buranije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2023, 16:47

18 avg 2023, 16:35
MortemHz je napisao/la:
18 avg 2023, 15:49

Cuj konacno nesto istinito, pa evo vrati se na postove od sinoc i vidis da masa ljudi ovaj najveci uspjeh BH klupskog fudbala minimizira, kao pa eto i mi smo igrali play off EL, a da je bila KL igrali bi je, istina, ali je nije bilo te s toga ovaj njihov uspjeh je najveci poslije rata. Te onda imali srece, nisu briljirali u igri, ama istina, ali to sve pada u vodu kako tako plasirali su se tamo gdje su mnogi iz nase lige sanjali. Iskreno vjerujem da bi mnogi pitari dali svaki onaj play off sad za plasaman u grupnu fazu, pogotovo da to prvi uradis iz nase drzave. Druze, jednostavno lose radimo to je cinjenica, evo sa ovim Mirvicem nikakvog pomaka to su cinjenice, dva puta zavrsili na cetvrtoj poziciji uz nekoliko blamaza plus ispadanje u prvom pretkolu KL. Zrinjski je napravio kontinuitet osvajanja titula, solidnih nastupa u Evropi itd. Mi smo najozbijlnije izgledali 2019., 2020, pa se sve raspalo odlaskom Nama pa sad dosao ovaj Mirvic, dok je kod njih onaj Šulenta sigurno preko 10 godina u klubu uz ostale hdzovce koji guraju tu pricu.
Iskreno ni ovu sezonu nisam optimist, ovaj Rožman djeluje dosta profesionalnije u odnosu na Varesanovica, ali evo nek ti sad izgubi u Tuzli vec ce pojedinci mu jbt sve po spisku slovensko. Nemamo stpljenja, stalno neke turbulencije, smjene, bojkoti i u takvoj atmosferi ti ne mozes imati dobre rezultate. Daj Boze da se to promijeni, da malo "izduramo" ovog slovenca da vidimo moze li ovu ekipu posloziti za neku borbu za trofej.
Pa dobro, isto tako ogroman broj ljudi čestita na uspjehu, ne moramo svi imati isto mišljenje i postupati na isti način. Naravno da bi sve dali jer se ovo ipak pika kao grupna faza kako god se zvalo i koliko god lakše bilo ali mi smo pisali o nečemu drugom.
Treba Mirviću dati još malo vremena jer nije dugo ovdje a baš je imao teških fula ali evo barem ovaj stručni štab izgleda profesionalno, direktor je dobar i čini se malo posloženije. I ja mislim da smo tad izgledali najozbiljnije ali džaba kad ovaj prestane ulagati, izgubiš sve faktički. Mirvić opet ulaže dio, klub pravi svoj novac a i prodajemo igrače za više novca nego prije. Mislim da sad radimo pametnije jer se investitoru mora nekako novac vratiti, da bi imao volju i želju nastaviti sa ulaganjem pa sve ostalo. Zrinjski je isto u velikom minusu prema Kabiriju i ove godine će dio vratiti, normalan proces. Ma nek mu yebu, šta ću im ja. Znam da čovjeka treba podržati jer ima rezultate iza sebe i jer mu trebamo vjerovati.
Ja njemu mogu suditi kada se minimalno odrade jedne pripreme i jedan prijelazni rok, sve ostalo je preseravanje.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 18 avg 2023, 17:00

Mi moramo prvo titulu dočekati pa da uz malo sreće pokušamo graditi isto što su oni sada. Bez titule je put do konferencijske lige stvarno težak. Ispadaju i mnogo jači klubovi od nas. Put šampiona je jedina šansa.
ISTINA ZA VEDRANA!

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 18 avg 2023, 17:19

Lecler je napisao/la:
18 avg 2023, 17:00
Mi moramo prvo titulu dočekati pa da uz malo sreće pokušamo graditi isto što su oni sada. Bez titule je put do konferencijske lige stvarno težak. Ispadaju i mnogo jači klubovi od nas. Put šampiona je jedina šansa.
Nama je koef. dobro pao nakon Torpeda, Milsamija, itd.
Najbolji primjer za ovo što pričaš je Genk i kakvu su (ne)sreću imali.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2023, 17:23

bordobijelisampion je napisao/la:
18 avg 2023, 17:19
Lecler je napisao/la:
Mi više ne bi bili nosioci u prvom pretkolu lige prvaka, upravo su nas Torpedo i Milsami najviše koštali.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 18 avg 2023, 17:42

MortemHz je napisao/la:
18 avg 2023, 17:23
Lecler je napisao/la:
Mi više ne bi bili nosioci u prvom pretkolu lige prvaka, upravo su nas Torpedo i Milsami najviše koštali.
Zadnje 3 sezone ispadanje 2 puta u prvim pretkolima i jedna sezona bez izborene Europe :facepalm:
Imamo jos play off protiv Celtica i trece pretkolo protiv Batea. Jel se iz ovih 5 sezona racuna koeficijent za narednu godinu?
90!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 18 avg 2023, 17:48

6,500 nam je koeficijent za sezonu 2024/2025. Sa njim jedino možemo biti nositelji u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 18 avg 2023, 17:50

Cora1946 je napisao/la:
18 avg 2023, 17:42
MortemHz je napisao/la:
18 avg 2023, 17:23

Zadnje 3 sezone ispadanje 2 puta u prvim pretkolima i jedna sezona bez izborene Europe :facepalm:
Imamo jos play off protiv Celtica i trece pretkolo protiv Batea. Jel se iz ovih 5 sezona racuna koeficijent za narednu godinu?
Brise se 1.500 bodova iz sezone 18/19, tako da u slj sezonu ulazis sa koef 6.500.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Lecler, nedimmmm1337 i 58 gostiju.