Naravno da se igrac pita, al ja vjerujem (posebno sad kad su tereni dobru) sa dobrom pricom igraces evropu imaces istu platu plus FK SARAJEVO ce ti platit 50-75 k€ za 6 mjeseci plus sve dzaba hrana smjestaj, samo 6 mjeseci svakako ovde nes nikako igrat itd..napoleon72 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:07I igrac se tu nesta pita, moze odbit posudbu u odredjeni klub. A svaki John Murphy ce radije otic u 4. rang engleskog fudbala nego doci ovdje. Bolje je svakom Englezu da igra za Morecambe, Wimbledon, Yeowill, MK Dons... nego za Sarajevo. Kao sto bi 99% nasih igraca radije otislo na posudbu u Stupcanicu npr nego u neki mid-range klub u Moldaviji, Armeniji ili Crnoj Gori.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 09:54bas vala hoce li ikad biti neki John Murphy, engleski jablan.. Stvarno, toliko je tu igraca u opticaju. (zaboravio sam na vicino pravilo za strance)Pitar6785 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 02:43Prvo Mirvic 50 % vlasnik naseg kluba i vecina njegovi biznisa nisu u njegovom vlasnistvu100%. Neko je pisao da je kupio dio sicuritasa i jos par firmi se ovde spoinjalo da je suvlasnik..
Neznam kako on i Tan suradjuju al definitivno vrlo lahko moze doc do ne suglasica i da tu bude bas haus jer su 50/50 druga prica bi bilo da je Mirvic bar 51% vlasnik.
Zadnjih 10 godina zrinjski ima konstantno dobre rezultate u pl bh kao i u evropi. Cinimi se da su 6 x bili prvaci i kup.
U evropi su igrali ok nikad nisu katastrofu dozivili par puta su na penale ispali prosle godine u zadnjoj sekundi ispali od slovana..
Takodje zrinjski je zadnje 2 godine bas se izdigao bodovno al nije to zato sto oni rade dobre stvari zadnje 2 godine vec ovi plodovi su dobar rad u zadnjih 10 godina
Kostur ekipe imaju 6 godina (mi smo kostur ekipe imali sa rahmanovicem i tatarom ahmetom i to tako reci 3 godine z)
Doveli jakirovica koji je dotego klub (nisu mu dali odkaz nakon katastrofe koju je dozivio kad je tek dosao)
Jakirovic kad je odlazio preporucio im sadasnjeg trenera koji moze nastavit gdje on stao
Dovodjenje igraca slabo se koji igrac doveo da je fula vec i kad dovedu tipove ko bekica jukica oni namjene njih da budu rezerva i oni odrade to zasto su tu.
Nekockaju se NIKAD sa golmanom, imaju saradnju sa dinamom hajdukom (nor; mi imamo 0 igraca posudjeni id cardifa kortija za 10 godina vlasnistva tanovog, dovodimo solde i slucne zar nam nije mogo pozajmit jednig c igraca cardifa)
Jevreji hdz vlasnici trose lovu drzavnu nikom ne pola u racuna, ultrasi jedino sta imaju kao obavezu je da glasaju za hdz..
Mi jedino sta imamo bolje jeste AKADEMIJA
Moze on igrat 4 tu ligu ako on nije pro i nezeli se bavit fudbalom duze od svoje 25 godine.Na kraju krajeva mogao je dovest jednog igraca u cardif u tajnom dogovoru (prije podpisa ugovora) da ce ici kod nas na posudbu u slucaju da ne izbori mjesto medju 20 igraca, i cim bi jedan dosao budemu fino kad se vrati u cardif tamo kaze koju finu rijec onda bi to islo lakse..posebno ako bi taj igrac igrama kod nas privukao paznju klubova tipa Dinamo paok hertha itd
Benko je primjer cinimi se da je njega tan nama posudio covjek je dero ligu i povuko citav tim, mi vamo moramo da se borimo sa guzinom nurdinom dzaficem kuzmanovicem dupovcom hebom
Mi prodajemo mujakica, vukotic nas zavali anicic se povrijedi sta je Tan uradio nista. Nije moguce da u23 u cardifu ili kortiju nema nijedan igrac stoper koji bi mogo uletit i bit bolji od dzokanovica.. nekazem da sad posudi igraca godinu vec 3 mjeseca koliko se unas igra polusezona (pa taman da mu je cicak trener nebi za tri mjeseca mogo takvom igraciu unazadit karijeru))
Nije bas unas liga toliko losa daje teski odron da nikad niko normalan nije igro za nju, istina jeste da ima tipova ko rustemovic dupovac po njoj al u ovoj ligi su igrali ili igraju igraci koji su igrali u jacim poznatim klubovima (od kortija kardifa)i bili bolji ili najbolji u tim klubovima
Turkovic dzemo benko stepanov ancic delac skoro said stilic ibanez modric pena kevin ahmet rahmanovic bajic amir visca
Tereni jesu bili losi i to jeste ispod amaterskog nivoa i razumiobi da je to bio razlog jer ozbiljan klub koji daje grdne pare za platu i igrac koji uzima velku lovu da nece rizikovat da se povrijedi
Nadam se da je ROZMANOV PLAN, da ne trci za igracima koji samo ime imaju, vec igracima koji zele da se bore i da borbom sacuvaju svoje mjesto u timu (u prvih 11)
Ahmetovic Mersudin treba bit primjer kakve igrace treba dovest
Rahmanovic Isto
Nermin bilbija
Recimo Renee je super igrac i on svoim kvaliteto jednostavno sa pola zalaganja daje ono sto se od njeg trazi, al tesko ces ti njega motivirat da on bude Ahmetovic da se naca na glavu kad nemas nekog Ahmetoviva ili Rahmanovica (lidera koji ide glavom na kopacku i kad je 5:0 za nas))
Svi vidimo da Ziljkic nije taj igrac, nije taj kvalitet i mi svi vidimo da on to zeli al jednostavno preslaba je to kopija da bi ijednog igraca prevario, JER MENI TO IZGLEDA MLITAVO I FAKE sto on radi..
STRUKTURA PLACANJA OVAKVOG KVALITETA IGRACA KOJEG MI IMAMO MORA BIT PO UCINKU TACNIJE “PARE SU U TRAVI” nikako samo zini nebitno kako igras i koliko dajes.
Bolje dovest i slabijeg igraca (kvalitetom po imenu)koji ce pristat na platu po ucinku nego neki zvucno ime koje kad igra ponasase koda je u mahali ili igra za turnir naselja