Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrijeme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bauprisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:42I jos jedna zamjerka, Sivog i Piljuga treba probati zajedno, jedsn krilo jedan bek. Zivotom garantujem da bi bilje funkcionisali nego Karalic i Sivi.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
- prisonbreak
- Kontakt:
To i kazem. Dosta Durmisa i Karalica. Probati Saric Piljug krila, a umjesto Alia Salkanovica.nickiZe88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:51Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrineme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bauprisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:42I jos jedna zamjerka, Sivog i Piljuga treba probati zajedno, jedsn krilo jedan bek. Zivotom garantujem da bi bilje funkcionisali nego Karalic i Sivi.
Nadam se da povrede Varde i Isakovica nisu ozbiljne, samo bi nam jos to trebalo.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ganjamo visoko. Prakticki igramo 4-4-2. Vezni red nam nije dovoljno pokretan da iznese tu formaciju.
Moras dovesti bas igracinu da to pokrije, a mislim da to nismo u mogucnosti. I to je najlakse rjesenje, ali nije i jedino.
Moras dovesti bas igracinu da to pokrije, a mislim da to nismo u mogucnosti. I to je najlakse rjesenje, ali nije i jedino.
Celik!3,2,2.
Lawer_88 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 01:07Svako od nas neka razjasni sa sobom sta mu je cilj u ovoj sezoni, pa prema tome unaprijed se pripremi na uspjeh/razocarenje.
Svima onima kojima je cilj u ovoj sezoni biti prvi i izboriti promociji u PL, neka se pripremaju na razocarenje, jer sa ove tacke gledista to nije realna opcija. Na polusezoni ce biti jasnija slika.
Svima nama kojima je cilj da ova sezona bude u sluzbi puta kojima se ide ka uspjesnom funkcionisanju uspostavljenog sistema kluba, kluba sa minimalnim dugovanjima i kluba koji ce u godinama koje dolaze biti konkurentan u PL, onda ce ova sezona biti uspjesna ma kako sportski zavrsila (izuzev ispadanja).
...
Ovo sto @truhlo radi je dobro, bez obzira da li trola ili ne.
Ispupava se puls foruma za turbulentna vremena koja nam mogu doci, narocito u vezi ambicija prvog mjesta. Za sad se dobro drzimo, jer vecina forumasa podrzava i rad uprave i rad strucnog stuba, pa je pretpostavka da ce tako biti i onda kada ovdje isplivaju raznorazni dusebriznici koji ce se pojaviti pri prvom porazu i neuspjehu i poceti pljuvati sve redom.
#samoČelik
Slazem se s tobom, Piljug je miran momak i vjerujem da mu treba vremena za adaptaciju, ali kad primi loptu, vidis da je to igrac za razliku od nasih krila. Najbrzi igrac u Čeliku, a fali mu samopouzdanja i bit ce najjaci, siguran sam. On i Sivi se jako dibro znaju, pravi jarani i ne bi im bio problem igrati zajedno.prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:53To i kazem. Dosta Durmisa i Karalica. Probati Saric Piljug krila, a umjesto Alia Salkanovica.nickiZe88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:51Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrineme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bauprisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:42I jos jedna zamjerka, Sivog i Piljuga treba probati zajedno, jedsn krilo jedan bek. Zivotom garantujem da bi bilje funkcionisali nego Karalic i Sivi.
Nadam se da povrede Varde i Isakovica nisu ozbiljne, samo bi nam jos to trebalo.
Šarić podhitno na krilo umjesto Durmisa. Nemam komentar, niti rjesenje za lijevog beka. U vezni red treba ubacit Vardu, pa sta bude
Ma fali 4-5 igraca iskusnih najmanje, jer čovječe još se oslanjaš na Salčinovića,Karića kojeg nigdje nema i ranjenog Isakovića, ali eto 2 igrača na sredini bi malo utješila i popunili što fali, a možda bi mlađi uz njih malo stali na loptu.Trebaš imati par iskusnih solidnih igrača i onda ubacuješ ove mlađe lagano sa njima da se uigravaju i stiču iskustva i usmjeravaš ih, jer lakše je usmjeravat 2-3 mlađa igrača i kontrolisati nego cijelu ekipu, a šta vako da radi kad nema ekipa ni glavu ni rep, više od pola ekipe ko muha bez glave.Ovo je niđe veze sa pojačanjima.Onaj jedan otišo da dođe u Sim Bau, onaj neki luta od Kanade do Želje, onaj akademija Sarajevo talenat najveci i nas zapadne, Bronja odigro par minuta protiv C. Zvezde ovde se počelo pisat kao da ima 100 utakmica sa seniorima N.Pazara, ali bitno je spomenuti da je igrao protiv C. ZvezdeAllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:42Previse se pojednostavljuje problem. Nece jedan vezni igrac, ma koliko bio dobar, rijesiti problem forme desnog beka, lijevog beka, defanzivnog veznog, centralnog veznog i oba krila.
Mehic nije igrao ovako DLC. Imao je svojih momenata, ali je igrao mnogo stalozenije. Sad leta kao muha bez glave, lopte nikome ne moze uzeti, a kamo li prenijeti na protivnicku polovinu.
Btw prvih 25 minuta protiv Stupcanice je bio ODLICAN fudbal naseg veznog reda. Veliko je pitanje sta se poslije desilo pa i prenijelo u ovu utakmicu.

Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 20 avg 2023, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.
- prisonbreak
- Kontakt:
Pa nije moranje igrati 4-4-2. Ak igra vec s Alijem tako visoko nek igra Salkanovic, mali dvije utakmice nije se vidio.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:57Ganjamo visoko. Prakticki igramo 4-4-2. Vezni red nam nije dovoljno pokretan da iznese tu formaciju.
Isto tako korner, **** ga tito i orva stativa u pi*cku, ak ne mozes dobaciti kako treba ne izvodi kornere. Imas Masica, Horica i Isakovica, pa nas korner treba biti 50% gol, al logicno da nije kad 5 kornera ide na prvu stativu gdje nikog od nasih nema.
99% forumasa je svjesno u kakvoj je klub situaciji i sta su prioriteti. 99% forumasa zeli jednog iskusnog veznog igraca kako bi bili konkurentni u ligi i zadrzali publiku na stadionu.Lawer_88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:00Lawer_88 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 01:07Svako od nas neka razjasni sa sobom sta mu je cilj u ovoj sezoni, pa prema tome unaprijed se pripremi na uspjeh/razocarenje.
Svima onima kojima je cilj u ovoj sezoni biti prvi i izboriti promociji u PL, neka se pripremaju na razocarenje, jer sa ove tacke gledista to nije realna opcija. Na polusezoni ce biti jasnija slika.
Svima nama kojima je cilj da ova sezona bude u sluzbi puta kojima se ide ka uspjesnom funkcionisanju uspostavljenog sistema kluba, kluba sa minimalnim dugovanjima i kluba koji ce u godinama koje dolaze biti konkurentan u PL, onda ce ova sezona biti uspjesna ma kako sportski zavrsila (izuzev ispadanja).
...
Ispupava se puls foruma za turbulentna vremena koja nam mogu doci, narocito u vezi ambicija prvog mjesta. Za sad se dobro drzimo, jer vecina forumasa podrzava i rad uprave i rad strucnog stuba, pa je pretpostavka da ce tako biti i onda kada ovdje isplivaju raznorazni dusebriznici koji ce se pojaviti pri prvom porazu i neuspjehu i poceti pljuvati sve redom.
Ne zato sto hocemo da palimo baklje i budemo gate13 na zapadu, nego da bi klub hajrovao vise i rijesio dugove u ovoj sezoni. Dakle boli nas kara za PL, iskesaj veznjaka 30, 40k godisnje i zadrzi extra 1500 do 2000 prodanih ulaznica. Ne uradi nista i naredno kolo si 200 ulaznica jug, 500 zapad.
Momci pisu realnu i umjerenu kritiku. Ja sam znao trolati i hajcati, ali ne vidim da je iko pljucnuo na trenera, upravu ili igrace veceras.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa nije. Nije ni pod moranjem da stoper trazi krilo svaki napad pa i to radimo. Par puta smo spustili loptu i lijepo izgradili napad, stvarno mi nije jasno sto to ne forsiramo. Citavo vrijeme nekim dugim loptama u prostor pokusavamo. Time hocemo nadoknaditi losije kretanje u napadu. A maksimalno napadamo sa 4 igraca.prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:04Pa nije moranje igrati 4-4-2. Ak igra vec s Alijem tako visoko nek igra Salkanovic, mali dvije utakmice nije se vidio.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:57Ganjamo visoko. Prakticki igramo 4-4-2. Vezni red nam nije dovoljno pokretan da iznese tu formaciju.
Isto tako korner, **** ga tito i orva stativa u pi*cku, ak ne mozes dobaciti kako treba ne izvodi kornere. Imas Masica, Horica i Isakovica, pa nas korner treba biti 50% gol, al logicno da nije kad 5 kornera ide na prvu stativu gdje nikog od nasih nema.
Pitanje je da li je strah ili fizicka sprema.
@truhlo navijaci sami moraju biti svjesni naseg cilja. Na kraju, godinama su gledali sranje od igra, nije im smetalo, sad odjednom svi ovisni o odlicnoj igri.
Celik!3,2,2.
Ma ovisne su rezultatdzije i to je to. Ja znam da cu biti u Kaknju i da nas Mladost nabije opet na zapadu sa 500 bolesnika, ali buraz to ne placa racune ako me razumijes.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:10Pa nije. Nije ni pod moranjem da stoper trazi krilo svaki napad pa i to radimo. Par puta smo spustili loptu i lijepo izgradili napad, stvarno mi nije jasno sto to ne forsiramo. Citavo vrijeme nekim dugim loptama u prostor pokusavamo. Time hocemo nadoknaditi losije kretanje u napadu. A maksimalno napadamo sa 4 igraca.prisonbreak je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:04Pa nije moranje igrati 4-4-2. Ak igra vec s Alijem tako visoko nek igra Salkanovic, mali dvije utakmice nije se vidio.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:57Ganjamo visoko. Prakticki igramo 4-4-2. Vezni red nam nije dovoljno pokretan da iznese tu formaciju.
Pitanje je da li je strah ili fizicka sprema.
@truhlo navijaci sami moraju biti svjesni naseg cilja. Na kraju, godinama su gledali sranje od igra, nije im smetalo, sad odjednom svi ovisni o odlicnoj igri.
Racune placaju ovi indijanci sto su danas kupili pice, gadjali limenkom goste i sta sve ne, to drzi klub u zivotu. Nije isto imati prihod od 6000 i 30000 KM po utakmici. Takvi dolaze ako ima rezultata, a nasi najbolji rezultati su bili sa Salkicem i Arezinom. Najbolje proslogodisnje igre protiv Goska, Sarajeva, Famosa su bile sa play igracem. Ako ti cijela prva liga pise da ti treba play, buraz malo promisli, analiziraj (mislim na duvnjaka). Neozbiljno je uci u sezonu sa Zunom, Mehicem, juniorom Sarajeva i nasim juniorom Begicem. Mogu ruku u vatru staviti da Rahic ima bolji par centralnih veznjaka.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
[quote=nickiZe88 post_id=9423327 time=1692486034 user_id=43989]
[quote=prisonbreak post_id=9423319 time=1692485587 user_id=42177]
[quote=nickiZe88 post_id=9423317 time=1692485489 user_id=43989]
Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrineme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bau
[/quote]
To i kazem. Dosta Durmisa i Karalica. Probati Saric Piljug krila, a umjesto Alia Salkanovica.
[/quote]
Slazem se s tobom, Piljug je miran momak i vjerujem da mu treba vremena za adaptaciju, ali kad primi loptu, vidis da je to igrac za razliku od nasih krila. Najbrzi igrac u Čeliku, a fali mu samopouzdanja i bit ce najjaci, siguran sam. On i Sivi se jako dibro znaju, pravi jarani i ne bi im bio problem igrati zajedno.
Šarić podhitno na krilo umjesto Durmisa. Nemam komentar, niti rjesenje za lijevog beka. U vezni red treba ubacit Vardu, pa sta bude
[/quote]
Ne slazem se, Piljug je imao sansi kao i svi podjednako da se dokaze na pripremama, a nije pokazao apsolutno nista. Slazem se da je dobar igrac ali trenutno nije neko ko moze biti u prvoj postavi sto trenutno i pokazuju njegove minute. Nadam se da ce se trgnuti i da ce biti konkurencija al trnutno nazalost ne. Karalic i Sivac su super zajedno samo danas jednostavno nije islo jer je protivnik bio dobro postavljen u odbrani,a i puno se preskaklo i nabijalo pa i nisu nesto ni mogli doci do izrazaja kao inacd i po meni Karalic nije odigrao losu utakmicu kao sto neki pisu, jednostavno nije bilo pravog pasa za njega pa se nije nalazio u prilikama,a po meni je dobro igrao. Kao sto nije bilo pasa ni za Masica koji je u top 5 najboljih napadaca lige momku nije napravljena ni jedna sansa al je u igri bio odlican first touch mu je fantastican.
[quote=prisonbreak post_id=9423319 time=1692485587 user_id=42177]
[quote=nickiZe88 post_id=9423317 time=1692485489 user_id=43989]
Piljug je jedan od najboljih igraca Celika, ja ti garantujem. Piljug igra krilo duze vrineme a ne beka, kako su mislili. Dosta je bolji na krilu sto je i igrao u Sim bau
[/quote]
To i kazem. Dosta Durmisa i Karalica. Probati Saric Piljug krila, a umjesto Alia Salkanovica.
[/quote]
Slazem se s tobom, Piljug je miran momak i vjerujem da mu treba vremena za adaptaciju, ali kad primi loptu, vidis da je to igrac za razliku od nasih krila. Najbrzi igrac u Čeliku, a fali mu samopouzdanja i bit ce najjaci, siguran sam. On i Sivi se jako dibro znaju, pravi jarani i ne bi im bio problem igrati zajedno.
[/quote]
Ne slazem se, Piljug je imao sansi kao i svi podjednako da se dokaze na pripremama, a nije pokazao apsolutno nista. Slazem se da je dobar igrac ali trenutno nije neko ko moze biti u prvoj postavi sto trenutno i pokazuju njegove minute. Nadam se da ce se trgnuti i da ce biti konkurencija al trnutno nazalost ne. Karalic i Sivac su super zajedno samo danas jednostavno nije islo jer je protivnik bio dobro postavljen u odbrani,a i puno se preskaklo i nabijalo pa i nisu nesto ni mogli doci do izrazaja kao inacd i po meni Karalic nije odigrao losu utakmicu kao sto neki pisu, jednostavno nije bilo pravog pasa za njega pa se nije nalazio u prilikama,a po meni je dobro igrao. Kao sto nije bilo pasa ni za Masica koji je u top 5 najboljih napadaca lige momku nije napravljena ni jedna sansa al je u igri bio odlican first touch mu je fantastican.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sve sam pripremne utakmice pregledao, i svaku minutu sto Piljug dobio odigrao je i vise nego korektno.
Kao sto sam vec i rekao: "Ispupava se puls foruma za turbulentna vremena koja nam mogu doci, narocito u vezi ambicija prvog mjesta. Za sad se dobro drzimo, jer vecina forumasa podrzava i rad uprave i rad strucnog stuba".Truhlo je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:0899% forumasa je svjesno u kakvoj je klub situaciji i sta su prioriteti. 99% forumasa zeli jednog iskusnog veznog igraca kako bi bili konkurentni u ligi i zadrzali publiku na stadionu.Lawer_88 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 01:00Lawer_88 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 01:07Svako od nas neka razjasni sa sobom sta mu je cilj u ovoj sezoni, pa prema tome unaprijed se pripremi na uspjeh/razocarenje.
...
Ne zato sto hocemo da palimo baklje i budemo gate13 na zapadu, nego da bi klub hajrovao vise i rijesio dugove u ovoj sezoni. Dakle boli nas kara za PL, iskesaj veznjaka 30, 40k godisnje i zadrzi extra 1500 do 2000 prodanih ulaznica. Ne uradi nista i naredno kolo si 200 ulaznica jug, 500 zapad.
Momci pisu realnu i umjerenu kritiku. Ja sam znao trolati i hajcati, ali ne vidim da je iko pljucnuo na trenera, upravu ili igrace veceras.
...
Nakon ovog veceras, intencija je pljuvanja u narednom periodu, ako se zareda losa igra i losi rezultati.
...
Jasno je da fali bolji vezni red, ali isto tako koga da sad dovedemo, nije kraj prelaznog roka, al ko su te Inieste bh.fudbala trenutno na trzistu.
#samoČelik

Vijori se ponosno, kroz slavu i nedace.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Filipe vrati se oprostit će ti kamate
Odriješi kesu, dovedi 2 igrača, pobjedi 2-3 utakmice zaredom, glavu dajem da će obojica sebe isplatiti sa ulaznicama za te dvije tri utakmice, ili guraj ovako i čekaj kad će kraj sezone uz odblokiran račun i moli boga da si barem među prvih 8, da ti dolaze novi sponzori, jer od ulaznica nećeš sigurno živjeti i na godišnjem nivou da ti sponzori daju smijuriju, jer je i liga takva, uz to očekuj još bruku kompenzacija,3 % od prodaje jupola, sifona i ostalog materijala, fast food daje besplatne sendviči za put na gostovanje u zamjenu za reklamu, besplatan prevoz i da Zenica popije još 50-80 000 pive.Matematika ne laže, ovo je surova realnost, a završi polusezonu u vrhu vratit ćeš i dugove prije nego ovako i troškove ćeš sve pokriti.Neozbiljno se ušlo u 1. FL dosta se uprava fokusirala na dugove i nisu vidjeli od drveta šumu, vrh tabele = novac i brže saniranje dugova.Ovo je moglo u onima amaterskim ligama i tako još da dominiraš, gdje igrači dvije ljeve imaju i nisi imao potrebe da dovodiš zvučna imena, jer ni rangovi nisu bili ozbiljni i mogao si komotno sve usmjeriti na dugove, ovde bogami moras taktiku promjeniti.
Evo sa pogledo sa istoka snimano pjevanje himneJedina pohvala, naježi se čovjek, jedva čekam čuti ovo na punom Bilinom.
Ja mislim da ove godine najviše što možemo biti jeste 6-7 mjesto to je limit na žalost
Protiv Sarajeva: Salkic, Mehic, Medjuseljac
Protiv Famosa: Arezina, Zuna, Mehic
Protiv Goska: Salkic i Mehic/Zuna? Sjecam se da smo igrali sa dva napadaca Karic i Sijerkic, a Medjuseljac igrao na denom krilu.
Ova patnja u vezi se dala naslutiti utakmicom protiv Radnika, kada su Zuna, Mehic i Medjuseljac drzali sredinu. Tada je bilo hajde ok jeb.es kup, sada je kriticno jer nam je svaka utakmica jaka kao tada taj kup.
Samo jedan PL igrac u veznom redu bi podigao ekipu za 30, 40%
Ako se vec nece dovoditi, probati sa Vardom u vezi, mada po mom misljenju sve je to u 5 deka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.