A gdje ja to prizivam Edisa,samo pitam da li se neko sjeća da li smo imali jedan šut na gol na tekmi u njegovoj eri,čitaj malo Muki,ne vadi riječi iz konteksta.Odgovoriš da jesmo ili ne nismo.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- gegenpressing
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Nista sto se nije moglo ocekivati, ovoga ce biti jos kamaru, ekipa je slabija nego prosle godine osjetno. Otisla su dva glavna igraca niko nije doveden da ih zamjeni. Ove uvodne utakmice (evropa i borac) mogu samo da zavaraju i uniste sezonu al to uglavnom onima koji ne prate nasu ligu i ne znaju da su to dvije razlicite galaksije.
1. Na prijateljskim utakmicama se vidjelo da nemamo stopere za formaciju 3 nazad, ova 3 da igraju zajedno a sve 3 izuzetno losa na lopti, nesigurna kiks igraci ne ide, znaci vidjelo se odma da ne ide i niko nije doveden da se to poboljsa ne znam cemu onda opet pokusavanje.
2. Fali nam sredina uzasno, kreacije nema nikako a ni Bog zna kakve fizike. Sve se svelo na Mekica i sta ce on uraditi bojim se da je to kratkog daha vec sinoc su prilican presing na njega radili , jedan igrac je uvijek bio pored njega i napravio je 10 gresaka jer nema ko drugi apsolutno u sredini terena da uzme loptu i nesto organizuje vec mora on pa kako god. Dovedena su 3 igraca u sredini od kojih se ne moze sklepati jedan pismen igrac to se vidi odmah ne treba tu puno utakmica. (Bolji je beganovic od sve 3-toliko o njima.)
3. Fali krilo , ni tu nista nije uradjeno po odlasku igraca. I u tom segmentu terena odbrana se moze fakticki fokusirati na jednog igraca (amoaha) i nema ostalih opasnosti. Drugog krila nemas, napadaci su nam takvi profili da teako mogu napraviti neki visak igraca 1 na 1 prodor i slicno da sami sebi naprave poziciju uglavnom su u 16.
Dakle ako u napadu zatvoris dobro mekica i amoaha ekipa je individalno kvalitetom ispod nivoa da bilo sta odgovori.
1. Na prijateljskim utakmicama se vidjelo da nemamo stopere za formaciju 3 nazad, ova 3 da igraju zajedno a sve 3 izuzetno losa na lopti, nesigurna kiks igraci ne ide, znaci vidjelo se odma da ne ide i niko nije doveden da se to poboljsa ne znam cemu onda opet pokusavanje.
2. Fali nam sredina uzasno, kreacije nema nikako a ni Bog zna kakve fizike. Sve se svelo na Mekica i sta ce on uraditi bojim se da je to kratkog daha vec sinoc su prilican presing na njega radili , jedan igrac je uvijek bio pored njega i napravio je 10 gresaka jer nema ko drugi apsolutno u sredini terena da uzme loptu i nesto organizuje vec mora on pa kako god. Dovedena su 3 igraca u sredini od kojih se ne moze sklepati jedan pismen igrac to se vidi odmah ne treba tu puno utakmica. (Bolji je beganovic od sve 3-toliko o njima.)
3. Fali krilo , ni tu nista nije uradjeno po odlasku igraca. I u tom segmentu terena odbrana se moze fakticki fokusirati na jednog igraca (amoaha) i nema ostalih opasnosti. Drugog krila nemas, napadaci su nam takvi profili da teako mogu napraviti neki visak igraca 1 na 1 prodor i slicno da sami sebi naprave poziciju uglavnom su u 16.
Dakle ako u napadu zatvoris dobro mekica i amoaha ekipa je individalno kvalitetom ispod nivoa da bilo sta odgovori.
-
- Kontakt:
Hulahopke i carape pusite ****.
Puna podrska treneru i igracima, nermine razdrmaj ih!!!!!
Puna podrska treneru i igracima, nermine razdrmaj ih!!!!!
-
- Kontakt:
Sinoc je fulio sa Cosicem drama. Svaku loptu koju je primio bio je neprirodno okrenut na desnu nogu i svaki put ledjima okrenut. Svaku akciju je zaustavio.
352 kad igras to se nas osjeti ako ti taj igrac po boku steka.
Kad na sve to dodas,Rustemovica i Haracica,koji zavisi od tecne igre.
Imao si 3 igraca manje na terenu. Plus na sve to Posusje bilo cvrsto i pokretljivo. Jbg nazalost bice ovakvi tekmi,pogotovo protiv ekipa iz donjeg dijela.
Drina ide na posudbu u Radnik iz Hadzica....
- dubioza144
- Kontakt:
Meni samo nije jasno klupiranje igraca koji je u zadnjih 5 utakmica najvise pokazao uz Mekica i ako je bilo potrebno nekog klupirat to je bio Amoah koji iz utakmice u utakmicu ne pokazuje nista na terenu, uz to zelis da zabijes go i u igru uvedes Turanjanina koji ni sam ne zna kako je dosao u Želju jedino ako sam on placa nama za svaki minut proveden na terenu dok na klupi imas Gasala pa i Drlju koji sigurno mogu uradit vise od tog Turanjanina.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Sva sreca pa ovdje imamo samu kremu naseg drustva. Sve i jedan zna o biznisu i finansijama tako da bi se vrlo lako snasao u sportskom segmentu, npr menadzerstvo. Na taj nacin bismo prosperirali kao klub, ali nazalost vase magicne metode nikad necemo ugledati jer jedinu magiju koju pojedini znaju ovdje je pisanje rima doraslih osnovnoskolcima ili neki pokusaj trolanja teme.
Ako se uozbiljite i sagledate situaciju realnim ocima ovo sto danas imamo je upravo onako kako treba biti u ovakvoj situaciji. Trenutno nismo u situaciji dovoditi skupe igrace jer niko ne garantuje da ces sa skupim igracem nesto postici. Nek svako ko zeli abnormalnu platu potpise ugovor da ukoliko se eueopa ne izbori, sav zaradjeni novac tokom sezone vrati klubu, a ako se izbori dobit ce i premije. To nece niko potpisati pa s toga kad vec nismo u stanju bacati pare na polupotrosene igrace bolje je ovako ganjati mladje i zeljne igre.
Puna podrska sportskom segmentu jer ovako idemo korak po korak naprijed (znaci ne stagniramo) i vakat je da se vec jednom shvati da se proces mora istrpiti da bi na kraju uzivao u plodovima tog rada. Instant uspijeh je nemoguc u danasnjem vremenu i zelim izdvojiti 2 godine najmanje da se unormalimo kao klub i navijaci a poslije se mozemo nadati necemu i pisati kritike. Cist primjer je zrinjski.
Ja znam da bi vi svi bolje i vodili ekipu i skautirali pa i pregovarali sa igracima, a da ne pricamo tek kako bi igrali, sve bi to da znate. Ali ne znate i nemojte onda pametovati o tome prije nego je i pocelo prvenstvo. Mentalitet i okruzenje su jedan od bitnijih faktora zasto minu ovoj drzavi ne mozemo napraviti veci sportski iskorak iako imamo odlicnu genetiku sto se tice sporta.
Vrijeme je da se to promijeni a ja se nadam da cemo mi uspjeti biti jedni od prvih koji ce taj mentalitet promijeniti i istrpiti ovaj proces jer sad koliko vidim imamo modernog trenera napokon.
Ako se uozbiljite i sagledate situaciju realnim ocima ovo sto danas imamo je upravo onako kako treba biti u ovakvoj situaciji. Trenutno nismo u situaciji dovoditi skupe igrace jer niko ne garantuje da ces sa skupim igracem nesto postici. Nek svako ko zeli abnormalnu platu potpise ugovor da ukoliko se eueopa ne izbori, sav zaradjeni novac tokom sezone vrati klubu, a ako se izbori dobit ce i premije. To nece niko potpisati pa s toga kad vec nismo u stanju bacati pare na polupotrosene igrace bolje je ovako ganjati mladje i zeljne igre.
Puna podrska sportskom segmentu jer ovako idemo korak po korak naprijed (znaci ne stagniramo) i vakat je da se vec jednom shvati da se proces mora istrpiti da bi na kraju uzivao u plodovima tog rada. Instant uspijeh je nemoguc u danasnjem vremenu i zelim izdvojiti 2 godine najmanje da se unormalimo kao klub i navijaci a poslije se mozemo nadati necemu i pisati kritike. Cist primjer je zrinjski.
Ja znam da bi vi svi bolje i vodili ekipu i skautirali pa i pregovarali sa igracima, a da ne pricamo tek kako bi igrali, sve bi to da znate. Ali ne znate i nemojte onda pametovati o tome prije nego je i pocelo prvenstvo. Mentalitet i okruzenje su jedan od bitnijih faktora zasto minu ovoj drzavi ne mozemo napraviti veci sportski iskorak iako imamo odlicnu genetiku sto se tice sporta.
Vrijeme je da se to promijeni a ja se nadam da cemo mi uspjeti biti jedni od prvih koji ce taj mentalitet promijeniti i istrpiti ovaj proces jer sad koliko vidim imamo modernog trenera napokon.
Turanjanin je potencijalno najgori igrač u historiji Želje.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
KAd sa 20 godina u Prvoj ligi Federacije kao ofanzivni vezni u 14 tekmi upišeš jedan gol i niti jednu asistenciju to je vrlo dobar znak da od tvoje karijere neće ništa biti i da je bolje pokrenuti kakav biznis.
KAd nakon toga u 3500 minuta u drugoj hrvatskoj ligi zabiješ svega 5 golova i 1 asistenciju pišeš odnosno fakticki jedan gol u 7 tekmi, ja ne znam šta nam bi pa smo ga doveli i naglo očekivali da nešto se preko noći moze promjeniti...
jel to jedino što smo mogli dovesti na poziciji ofanzivnog veznog... pa bolje se Posušje pojačalo od nas

Dešavat će se ovakvi mečevi, malo smo se svi 'uspavali' nakon evropskih tekmi i onog rutiniranja Borca prošli vikend tako da nije neočekivano što nas je Posušje sinoć ohladilo.
Ova ekipa određene limite koji su evidentni i teško je to baš uvijek pokriti energijom, željom, voljom, pogotovo kada igraš u našoj ligi. Na to još dodaš malo Bašićevih akrobacija sa taktikom i odabirom igrača i dobiješ onu Željinu mrljavu utakmicu kakvih je x bilo pod Mulalićevim vodstvom.
Ali sve u svemu ne treba puno dramiti, sljedeći vikend protiv Tuzle da se vratimo na pobjednički kolosijek aBd, a Bekriću ostaje zadatak da pokuša pronaći pojačanja jer mislim da ekipi treba jedan veznjak i jedno krilo, ali baš igrači koji će praviti razliku na terenu. Ne znam može li Al Jaber biti taj veznjak pa da se samo fokusiramo na krilo, ali neophodno je da nekoga dovedemo.
Mada, po meni, ako to neće biti neko ciljano kvalitetno pojačanje onda je bolje i ne dovoditi nikoga, i onako u rosteru imamo dosta igrača sličnog kvaliteta, tako da nam ne treba još takvih. Izgurat ćemo do zime nekako
Sinoć sam prvi put gledao Alisona i iskreno izgledao je kao nižerazredni igrač. Okej, svi su igrali loše, cijela ekipa, vjerovatno nije ni fer ni logično davati zaključke na osnovu nekih pola sata ali onako na prvu ništa od njega nisam vidio. Moguće da i njemu treba malo vremena i kontinuiteta jer ipak je ispao iz ritma igranja u zadnjih mjesec i kusur dana zbog papirologije, slično kao i Al Jaber.
Ova ekipa određene limite koji su evidentni i teško je to baš uvijek pokriti energijom, željom, voljom, pogotovo kada igraš u našoj ligi. Na to još dodaš malo Bašićevih akrobacija sa taktikom i odabirom igrača i dobiješ onu Željinu mrljavu utakmicu kakvih je x bilo pod Mulalićevim vodstvom.
Ali sve u svemu ne treba puno dramiti, sljedeći vikend protiv Tuzle da se vratimo na pobjednički kolosijek aBd, a Bekriću ostaje zadatak da pokuša pronaći pojačanja jer mislim da ekipi treba jedan veznjak i jedno krilo, ali baš igrači koji će praviti razliku na terenu. Ne znam može li Al Jaber biti taj veznjak pa da se samo fokusiramo na krilo, ali neophodno je da nekoga dovedemo.
Mada, po meni, ako to neće biti neko ciljano kvalitetno pojačanje onda je bolje i ne dovoditi nikoga, i onako u rosteru imamo dosta igrača sličnog kvaliteta, tako da nam ne treba još takvih. Izgurat ćemo do zime nekako

Sinoć sam prvi put gledao Alisona i iskreno izgledao je kao nižerazredni igrač. Okej, svi su igrali loše, cijela ekipa, vjerovatno nije ni fer ni logično davati zaključke na osnovu nekih pola sata ali onako na prvu ništa od njega nisam vidio. Moguće da i njemu treba malo vremena i kontinuiteta jer ipak je ispao iz ritma igranja u zadnjih mjesec i kusur dana zbog papirologije, slično kao i Al Jaber.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- LegendaIvica
- Kontakt:
Ma sigurno kontali igrao u Hr pa bit ce brz i imat ce kondiciju za 3 utakmnice po danu. A momak loptu primiti ne zna i jedva hoda. Meni nikako nece u glavu da ti kao dijete sutas tu loptu svaki dan i da je ne znas primiti ili dodati.plavi033 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 12:42KAd sa 20 godina u Prvoj ligi Federacije kao ofanzivni vezni u 14 tekmi upišeš jedan gol i niti jednu asistenciju to je vrlo dobar znak da od tvoje karijere neće ništa biti i da je bolje pokrenuti kakav biznis.
KAd nakon toga u 3500 minuta u drugoj hrvatskoj ligi zabiješ svega 5 golova i 1 asistenciju pišeš odnosno fakticki jedan gol u 7 tekmi, ja ne znam šta nam bi pa smo ga doveli i naglo očekivali da nešto se preko noći moze promjeniti...
jel to jedino što smo mogli dovesti na poziciji ofanzivnog veznog... pa bolje se Posušje pojačalo od nas![]()
-
- Kontakt:
Uh loše utakmice, baš sam se negativno iznenadio. Što prije zaboraviti ovo gostovanje i okrenuti se sljedećem kolu.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Turanjanin je bio na probi, nije dosao na slijepo. Znaci neko je nesto vidio u njemu. Nisam siguran sta, ali mozda saznamo.
Meni je Drina veci problem. Mlade igrace treba trpiti, ali nema ekipe koja moze istrpiti 3-4 kardinalne greske jednog stopera po utakmici. Sinoc kiksevi u stilu Harry Maguirea. Ja ne znam sta je njemu. Rustemovic je proslu i pretproslu (Borac, Neftchi) odigrao dobro, jucer opet los. Previse oscilacija za igraca sa takvim iskustvom.
Doduse, mislim da je ovo prvenstveno Basicev poraz. Lose smo stajali od prve minute, eskperiment nije upalio i to je to. Ne mogu navesti jednog igraca da kazem da je dobro odigrao, osim mozda Mekica eto koji se trudio da nesto izmisli, ali nije mogao sam. Kasnije nismo bili u stanju da se izvadimo.
Meni je Drina veci problem. Mlade igrace treba trpiti, ali nema ekipe koja moze istrpiti 3-4 kardinalne greske jednog stopera po utakmici. Sinoc kiksevi u stilu Harry Maguirea. Ja ne znam sta je njemu. Rustemovic je proslu i pretproslu (Borac, Neftchi) odigrao dobro, jucer opet los. Previse oscilacija za igraca sa takvim iskustvom.
Doduse, mislim da je ovo prvenstveno Basicev poraz. Lose smo stajali od prve minute, eskperiment nije upalio i to je to. Ne mogu navesti jednog igraca da kazem da je dobro odigrao, osim mozda Mekica eto koji se trudio da nesto izmisli, ali nije mogao sam. Kasnije nismo bili u stanju da se izvadimo.
1921
Turanjanin me podsjeca na onog napadaca prezimena sa prostora bivse Juge sa austrijskim pasošem…. Truba ziva lik
Poraz kao poraz… ovaj se morao desit da se ipak ekipa spusti na zemlju
Poraz kao poraz… ovaj se morao desit da se ipak ekipa spusti na zemlju
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT
AUT
Meni od početka utakmice nije bio jasan sa odabirom formacije i odabirom igrača.
Ćosić kao dešnjak zavaljen na lijevog beka,Amoah neprirodno izgleda na onoj poziciji veznog/desetke šta god se pokušalo,na to još dva napadača koja su se sudaral,nisu postojala,nismo imali niti prodornosti sa strana niti brzine.
Nije mi stvarno jasno da Nermin koji ne griješi u pripremama tekme ili kad ppgriješi greške budu minimalne i brzo ispravljene ovo izvede na teren.... ostaje mi nejasno.
Ne znam što je mjenjao ekipu i formaciju od Borca,ali smo mnogo loši bili i poraz je bio neizbježan.
Pojačanje,minimalno jedno,nam treba,vezni red.
Imamo sad priliku da protiv Tuzle i Igmana se vratimo na pravi put i igrom ali Bgm i formacijski.
Sve osim 6 bodova dovodi nas u krizu
Tuzla se mora dobiti!!!
VTŽ
Ćosić kao dešnjak zavaljen na lijevog beka,Amoah neprirodno izgleda na onoj poziciji veznog/desetke šta god se pokušalo,na to još dva napadača koja su se sudaral,nisu postojala,nismo imali niti prodornosti sa strana niti brzine.
Nije mi stvarno jasno da Nermin koji ne griješi u pripremama tekme ili kad ppgriješi greške budu minimalne i brzo ispravljene ovo izvede na teren.... ostaje mi nejasno.
Ne znam što je mjenjao ekipu i formaciju od Borca,ali smo mnogo loši bili i poraz je bio neizbježan.
Pojačanje,minimalno jedno,nam treba,vezni red.
Imamo sad priliku da protiv Tuzle i Igmana se vratimo na pravi put i igrom ali Bgm i formacijski.
Sve osim 6 bodova dovodi nas u krizu
Tuzla se mora dobiti!!!
VTŽ

SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Turanjin ce dobiti bar jedan duel do kraja sezone,vjerujte mi 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Nije da branim Turanjanina, lik je anonimus totalni, ali meni se čini da je on dodatno pogubljen u ovim Bašićevim sistemima igre. Ja ne znam ni koja je prirodna pozicija tom dečku, a od kako je došao u Želju igrao je na makar tri različite.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Ovi što komentarišu Drinu, nek se prisjete prethodnog perioda i kako ga je Sablja bacio na klupu u polusezoni kad je došao Cocalić, iako je sa Acom bio ubjedljivo naš najbolji igrač na terenu. Normalno da će momak opasti kvalitetom, kad ga šutne neko na klupu, da bi igrala dva čovjeka koji će u tom momentu za sezonu ili dvije maksimalno ići u penziju.
Također iznenadio je Karačić Bašića, Posušje je u prve dvije utakmice igralo 3-5-2, zbog toga je Bašić i izveo takvu formaciju, međutim Karačić je tu mudro izvadio Dominika, i samim tim ostao sa 1 napadačem. Sve u svemu, ima se iz ovog dosta naučiti, a naše je svakako da protiv Tuzle napunimo Grbavicu što je više moguće.
Također iznenadio je Karačić Bašića, Posušje je u prve dvije utakmice igralo 3-5-2, zbog toga je Bašić i izveo takvu formaciju, međutim Karačić je tu mudro izvadio Dominika, i samim tim ostao sa 1 napadačem. Sve u svemu, ima se iz ovog dosta naučiti, a naše je svakako da protiv Tuzle napunimo Grbavicu što je više moguće.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Ma jbg kralju u momentu sam zaboravio da smo ih uzeli prosle godine.Valter je napisao/la: ↑20 avg 2023, 08:58Ne sjećaš se zato što si registrovan 18.07.23.g. Da si godinu ranije registrovan sjeto bi se.Kamaga11 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 00:44Polahko bit ce uspona i padova ne sjecam se kad smo zadnji put dobili Posusje u gostima. Oscilacija ce biti u ekipi to je neminovno. Samo strpljivo i podrska sefu,a Manijaci ne treba se umarat oko njih rijeci su suvisne. Protiv Tuzle bez 7 8 hiljada je lose.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.