Karic, Bronja i Pehilj.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Opet ti kazem. Po toj logici mi nismo trebali istupati iz federalne i ici skroz u kantonalnu ligu. Samo zaboravljas da je ta logika direkno izmedju ostalog uticala na ovolika dugovanja. Ako si clan kluba znas strukturu duga, u toj strukturi su prevashodno bili zastupljeni igraci, tipovi kojim je plata davana, tipovi koji su dovodjeni kao ekstra pojacanja a koji su igrom uvijek bili u donjem dijelu sezone a neki uspjeli i dva puta da ispadnu. Potrosnja novca na pojacanja ne garantuje uspjeh. To se jasno vidi i u klubovima koji su mnogo veci od naseg. Nas je nuzda natjerala da tolika sredstva odvajamo za dugove jer drugacije nebi imali kluba i tacka. Valjda bi to do sada trebalo da bude jasno majka mu stara.Celicni je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Nije da budžet kaže NE, nego smo mi odlučili kako će ići raspodjela budžeta a to je 60% ili preko da ide na otplatu dugovanja, što je mnogo, šta ces ti da napraviš sa 40% i manje.Dakle došao si u situaciju da moraš mijenjati strategiju ili ostani pri tome budi spreman na max 500-1000 ljudi na tribini i ne očekuj prihod neki od ulaznica, ili promjeni strategiju uđi sa 2-3 kvalitetna igrača i na polusezoni ne da ćeš vratiti to nego ćeš dugovanja brže otplatiti.Jednostavno se od drveta ne vidi šuma, to je čista matematika.Morate da shvatite da je to sve mizerno od sponzora, 12. igrača...Koji ti sponzor moze dati za mjesec dana 60 000 KM odprilike?Znaš koji sponzor će ti dati?To je publika, onaj zapad.
Ostali ste sa razmišljanjem u kantonu i DLC, gdje su lige bile smiješne, gdje su ti igraci igrali za kikiriki hajmo reći, gdje si mogao odvajati 60% za otpis dugovanja, jer nisi imao ni potrebe odvajati više, gdje nisi imao publike, a sada imaš i gdje će ti prosjek biti 4000 ljudi.Sad imaš ljude koji su se zaželili većeg ranga kolko tolko ozbiljnijeg, koji očekuju da dobiješ Radnik, nažalost opet se vratimo na surovu realanost.Ja bi volio da je sva publika kao mi na forumu, ma da imaju 50% sto mi imamo, ali nažalost nije to moguće, to ima samo onih 200 na jugu.Ne treba mjenjati pola ekipe, nego treba 2-3 igraca koji će voditi tu omladinu na terenu.Vidjecemo vrijeme ce pokazati.
Ovi dugovi se ne otplacuju ovom dinamikom zato eto sto nam se otplacuje, ovi dugovi su tu jer bez njihove otplate ne mozes preci u drugu fazu poslovanja, bilo da je ta faza finansijska stabilnost, legalno poslovanje, ili nesto sasvim trece. Ne moze klub da egzistira na zdravim nogama bez otplate. I svako insistiranje da klub se zaduzuje ili da i dalje posluje sa blokiranim racunom zbog toga sto dovodimo "kvalitetnije" igrace nije nista drugo do drzanje pacijenta koji je klinicki mrtav na aparatima tvrdeci da je ziv.
Danas smo blize nego ikada da klub odblokira racun, da posluje normalno, da vrati kredibilitet vracajuci i ostala dugovanja koja ima, te da se finansijski stabilizuje gdje ti tipovi poput Kasumovica ne mogu upravljati zivotima. Jos malo nam treba da to rijesimo i da smo hadzije. U medjuvremenu se moramo zadovoljiti sa rezultatima i igracima koje imamo.
Meni nije prihvatljivo da mi neko govori da kao 12. igrac (samostalno), kao 12. igrac sa grupom prijatelja, kao neko ko je VIP clan (a ne koristi te pogodnosti), kao neko ko je donator klubu, kao neko ko je podrzao sve i jednu akciju kluba da je sve to nista jer tamo neki tip sa svojih 7 maraka trazi da se dovedu pojacanja kako bi on imao osjecaj da dobija vrijednost svojih 7 maraka. Niko normalan nema pravo da to trazi, a onaj koji to trazi nije svjestan kroz sta je klub prosao i kroz sta prolazi. Svi bi mi volili da je prosjek 4 milje svaku utakmicu ali ako imas 4 milje ljudi koji ce ti praviti probleme, koji nisu u stanju da skuhaju zasto i zbog cega se sve ovo radi i nakon toliko godina borbe onda mozes da ebes i njih i njihovih 7 maraka.
Opet kazem, sve to stoji sto ti kazes, ali za mene je bitnije sto su otplatili sva dugovanja koja su do nedavno blokirala nas racun nego da smo doveli veznog koji bi nam donio dvije zadnje pobjede, zasto? Zato sto nam taj vezni ne moze garantovati slijedece dvije pobjede. I nekada se moraju taktike i planovi praviti na najkonzervativniji nacin da bi zastitili klub.
Ili anketa ko odlazi na polusezoni od pojačanja, ko će pojačati ekipu odlaskom, novi Zukic, Mujic, Huzbašić itd. Ja vama jedno vi meni ponovo dugovanja.Rezultat, publika, novac.Živi bili pa vidjeli.
Nije za publiku jos sve gotovo. Imaju sansu u Kaknju da pobjedom se opravdaju. Publika bi Radnik shvatila kao danak neiskustva. Ukoliko ne pobjede, eh to je vec druga stvar.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
UO ne treba donositi populisticke odluke, vec odluke koje su najbolje za Celik. A za Celik je najbolje izmirenje dugova, nastavak reprograma, finansijska i sportska STABILNOST.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Ko nije clan kluba nema potrebe sta pametovat oko dugovanja, majstore uclani se pa onda nesto pricaj
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Sutra zrijeb parova prvog i drugog kola Kupa FBiH
Juniori pobijedili Borac 11:0
Kadeti isto slavili 8:1
Juniori pobijedili Borac 11:0
Kadeti isto slavili 8:1
- BatistutA19
- Kontakt:
Jasno je to svakom moj Celicni fali play poput Filipa ali opet treba treba u prvi plan prioriteti dugovi,deblokada itd to br 1 a ovo sta se uradi..Raja ko raja ima nas svakakvih ali ljudi su nerealni ,meni je jasno da ce bit kikseva ali sam ubijedjen dok se adaptiramo malo da ce mo bit medju 5 ekipa uz deblokadu,fan shop i jos neke stvare sezona iz snova.Celicni je napisao/la: ↑20 avg 2023, 16:13Bati dragi, sve ti govori kad spominjes i oslanjaš se na Karića koji nije cijelu sezonu nista pokazao niti igrao i na igrace kojima ce 40 godina, na Salčinovića i ranjenog Isakovica i onda kažeš malo šta uigrati.Umjesto da im tražimo zamjenu mi još računamo na njih i to da budu kičmaSudija je 10 minuta produžio i korektno, a spominjati grčeve je smiješno kad za 90 minuta nismo apsolutno ništa pokazali.BatistutA19 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 15:42Vala ruzno vas citat ,svi pisete i ubjedjujete druge bas da ste vi upravu..
Sinoc sam komentariso utakmicu lose i jbga a bice bolje u to sam ubijedjen i da ce mo bit medju prvih 5 ekipa a iako ne budemo boze moj ..
Cini mi se ae sto nemamo igrace spremne za velike domete niste se ni vi spremili za sezonu psihicki,sve je receno prioriteti znaci treba ljude ubijedjivat u prioritete a ne kukat fali veznjak fali ovo fali ono.Bice to bolje i.kad se Hrelja vrati pa malo.Karic malo Fenan i pokusat malo sta uigrat mozda promijenit sta i jednostavno moramo se adaptirat na ovu ligu ,ovdje imas doktorskih ekipa za ovu ligu .Pa nama su sinoc na grcevima ukrali 15 minuta ...
Idemo dalje, i bice bolje u Kakanj po pobjedu..
Ljude treba ubijedjivat u prioritete a ne samo treba ovo treba ono a nemas.
Ovdje imas doktorskih ekipa pa nama je Radnik samo na grcevima ukro 15 minuta ali nek je to nama skola za ubuduce.Tek je 2 kolo treba i sabura malo.
Nasa najveca boljka je euforija pa tragedija a nigdje realnosti.
Mislim da je Mladost glavni kandidat za ispadanje.Prošle sezone jedva su se izvukli.Imamo šansu malo da se bodovno popravimo.Nadam se barem malo da cemo igrati fudbal i da će Duvnjak nešto popraviti,jer u ova 2. Kola nema nikakve taktike nikakve igre, gdje je i on tu malo kriv.Nikako malo da im kaže da smire loptu, da ufate svoj ritam igre, da lopta lagano kruži, a ne žuriti ići dati gol i gledaj bekovi da što prije probijaju i da se što prije lopta ubaci u kazneni prostor.Polako, ne izbjegavati sredinu igrati od noge do noge, ne žuriti prema naprijed.Tika taka i past će go.
Mislim da i Duvnjak malo grijesi.Vidi se da momci hoce dati gol, da idu naprijed, ali to ne liči ni našta.Žure, srklete,preskacu igru.Ne znam zašto im ne govori da se lopta drži u nogama, pa bit će rupa, proći će jedna lopta kako treba.Ovako gledam ga svaki put cim igrac potrci on hoce da mu se pruži lopta, a nazad 5-6 njihovi, pa gdje zuris.BatistutA19 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 11:33Jasno je to svakom moj Celicni fali play poput Filipa ali opet treba treba u prvi plan prioriteti dugovi,deblokada itd to br 1 a ovo sta se uradi..Raja ko raja ima nas svakakvih ali ljudi su nerealni ,meni je jasno da ce bit kikseva ali sam ubijedjen dok se adaptiramo malo da ce mo bit medju 5 ekipa uz deblokadu,fan shop i jos neke stvare sezona iz snova.Celicni je napisao/la: ↑20 avg 2023, 16:13Bati dragi, sve ti govori kad spominjes i oslanjaš se na Karića koji nije cijelu sezonu nista pokazao niti igrao i na igrace kojima ce 40 godina, na Salčinovića i ranjenog Isakovica i onda kažeš malo šta uigrati.Umjesto da im tražimo zamjenu mi još računamo na njih i to da budu kičmaSudija je 10 minuta produžio i korektno, a spominjati grčeve je smiješno kad za 90 minuta nismo apsolutno ništa pokazali.BatistutA19 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 15:42Vala ruzno vas citat ,svi pisete i ubjedjujete druge bas da ste vi upravu..
Sinoc sam komentariso utakmicu lose i jbga a bice bolje u to sam ubijedjen i da ce mo bit medju prvih 5 ekipa a iako ne budemo boze moj ..
Cini mi se ae sto nemamo igrace spremne za velike domete niste se ni vi spremili za sezonu psihicki,sve je receno prioriteti znaci treba ljude ubijedjivat u prioritete a ne kukat fali veznjak fali ovo fali ono.Bice to bolje i.kad se Hrelja vrati pa malo.Karic malo Fenan i pokusat malo sta uigrat mozda promijenit sta i jednostavno moramo se adaptirat na ovu ligu ,ovdje imas doktorskih ekipa za ovu ligu .Pa nama su sinoc na grcevima ukrali 15 minuta ...
Idemo dalje, i bice bolje u Kakanj po pobjedu..
Ovdje imas doktorskih ekipa pa nama je Radnik samo na grcevima ukro 15 minuta ali nek je to nama skola za ubuduce.Tek je 2 kolo treba i sabura malo.
- BatistutA19
- Kontakt:
Cital iko Zenicablog Grad spreman izdvojit milion ako se budemo borili za PL .Ne znam sta reci
Čitam evo i ne vjerujem.Više od 1M KM ako se bore za vrh.Rezultati i onda ležu na račun.Vjerujem da bi ispoštovao ovo.Lopta se spustila,odnosi su korektni, rekao na ručku da nije vjerova, uz to stranka mu se raspada.BatistutA19 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 11:57Cital iko Zenicablog Grad spreman izdvojit milion ako se budemo borili za PL .Ne znam sta reci
Jos idu izboriCelicni je napisao/la: ↑21 avg 2023, 12:04Čitam evo i ne vjerujem.Više od 1M KM ako se bore za vrh.Rezultati i onda ležu na račun.Vjerujem da bi ispoštovao ovo.Lopta se spustila,odnosi su korektni, rekao na ručku da nije vjerova, uz to stranka mu se raspada.BatistutA19 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 11:57Cital iko Zenicablog Grad spreman izdvojit milion ako se budemo borili za PL .Ne znam sta reci

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Evo i ja sad naletih na ovo u vezi 1M od grada. Samo rad i sve će doći na svoje. Treba malo i kanton i FBiH pritisnuti. Velezu su dali par miliona.
“U se i u svoje kljuse!”
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- BatistutA19
- Kontakt:
Ma sve je to neiskustvo vidio si grceva pa ono nisam vidio nigdje ,treba samo sve podrzat od uprave,trenera i igraca i sabura na dobrom smo putu i treba se toga drzat,svi bi mi voljeli sad neka pojacanja. Ja sam spreman psihicki tako da me ne pada tesko ni kiks ,ja sam strepio u barazu tad nocima nisam mogo ni spavat a sad vala uzivam u Čeliku.Bice to dobro!!Celicni je napisao/la: ↑21 avg 2023, 11:54Mislim da i Duvnjak malo grijesi.Vidi se da momci hoce dati gol, da idu naprijed, ali to ne liči ni našta.Žure, srklete,preskacu igru.Ne znam zašto im ne govori da se lopta drži u nogama, pa bit će rupa, proći će jedna lopta kako treba.Ovako gledam ga svaki put cim igrac potrci on hoce da mu se pruži lopta, a nazad 5-6 njihovi, pa gdje zuris.BatistutA19 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 11:33Jasno je to svakom moj Celicni fali play poput Filipa ali opet treba treba u prvi plan prioriteti dugovi,deblokada itd to br 1 a ovo sta se uradi..Raja ko raja ima nas svakakvih ali ljudi su nerealni ,meni je jasno da ce bit kikseva ali sam ubijedjen dok se adaptiramo malo da ce mo bit medju 5 ekipa uz deblokadu,fan shop i jos neke stvare sezona iz snova.Celicni je napisao/la: ↑20 avg 2023, 16:13
Bati dragi, sve ti govori kad spominjes i oslanjaš se na Karića koji nije cijelu sezonu nista pokazao niti igrao i na igrace kojima ce 40 godina, na Salčinovića i ranjenog Isakovica i onda kažeš malo šta uigrati.Umjesto da im tražimo zamjenu mi još računamo na njih i to da budu kičmaSudija je 10 minuta produžio i korektno, a spominjati grčeve je smiješno kad za 90 minuta nismo apsolutno ništa pokazali.
Jesu li ono naredne godine izbori pitam za druga 

E moj Fudo ko te ne zna skupo bi te platio
Ali ako želi da podrži klub u borbi za PL nemam ništa protiv čak šta to i prizeljkujem jer kad vratimo dugove ove jos, možemo samo misliti na sportske rezultate u narednoj sezoni
Ali eto vidjet ćemo šta će biti treba uprava sjesti sa njim i GU i dogovoriti šta i kako i da budu oprezni posto sa njim imamo losa iskustva u prošlosti
E moj Fudo ko te ne zna skupo bi te platio
Ali ako želi da podrži klub u borbi za PL nemam ništa protiv čak šta to i prizeljkujem jer kad vratimo dugove ove jos, možemo samo misliti na sportske rezultate u narednoj sezoni
Ali eto vidjet ćemo šta će biti treba uprava sjesti sa njim i GU i dogovoriti šta i kako i da budu oprezni posto sa njim imamo losa iskustva u prošlosti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.