Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 avg 2023, 14:58

harden je napisao/la:
21 avg 2023, 14:49
rio_Ferdy88 je napisao/la:
21 avg 2023, 14:46
Napravim je za 20 min, sa gotovom podlogom, zaleđenom, neću mijesiti tijesto, i to za te pare napravim 4.
Nije to to, tijesto kad je kvalitetno mozes ga samog jesti koliko je dobro. OK isplativije, to stoji.
To da, kad je iz krušne peći, al je pizza u Napulju, njihova original napoletana jeftinija nego ovdje :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 21 avg 2023, 15:00

rio_Ferdy88
U pravu si da je samo solo odlazak na pizzu isplativiji čisto jer je lakše :D

Pravim jela vec 5,6g i dosta se u ovoj raspravi provuklo mitova u koje sam i ja vjerovao dok nisam krenuo sam da kuham :D

slika

Cijene jednog restorana sa realno jedva prosjecnom hranom.
Ovo su neke basic stvari za jelo..pa razmislite koliko za jednu osnovnu porciju možete sami toga napraviti ili bolje receno koliko dana zaredom jesti :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 avg 2023, 15:05

O piletini da ne pričamo, ovamo kupiš kilu i još ti ostane love, a ne može je napraviti ništa bolje nego ti kući. :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 avg 2023, 15:11

Rosicky je napisao/la:
21 avg 2023, 15:00
rio_Ferdy88
U pravu si da je samo solo odlazak na pizzu isplativiji čisto jer je lakše :D

Pravim jela vec 5,6g i dosta se u ovoj raspravi provuklo mitova u koje sam i ja vjerovao dok nisam krenuo sam da kuham :D

Cijene jednog restorana sa realno jedva prosjecnom hranom.
Ovo su neke basic stvari za jelo..pa razmislite koliko za jednu osnovnu porciju možete sami toga napraviti ili bolje receno koliko dana zaredom jesti :D
Kad pocnu zivjeti sami vidjet ce, nije ti stvar u parama, nego recimo dodjes kuci jede ti se ramstek, mrsko ti ici u restoran, onako raspalis rostilj, otvoris pivu upalis tekmu i lagano, postane ti cejf. Pa nastavis sa drugim specijalitetima, malo youtube ovo ono, pa nesto i nazor pojedes ali onda skontas gdje si pogrijesio (zacini, dugo peko itd.), Kad ti pocne sve ispadati top, godra ti jebga, posebno kad ti neko dodje pa napravis ono prste pojedu, godra svojom rukom

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 avg 2023, 15:14

alemsa je napisao/la:
21 avg 2023, 15:11

Kad pocnu zivjeti sami vidjet ce, nije ti stvar u parama, nego recimo dodjes kuci jede ti se ramstek, mrsko ti ici u restoran, onako raspalis rostilj, otvoris pivu upalis tekmu i lagano, postane ti cejf. Pa nastavis sa drugim specijalitetima, malo youtube ovo ono, pa nesto i nazor pojedes ali onda skontas gdje si pogrijesio (zacini, dugo peko itd.), Kad ti pocne sve ispadati top, godra ti jebga, posebno kad ti neko dodje pa napravis ono prste pojedu, godra svojom rukom
Najbolje je što gledaš dugo u jelo dok ga pripremiš. Još ti više želja naraste da jedeš.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 avg 2023, 15:18

:rol:

slika

Ovaj diler treba definitivno napustiti službu. Podvalio liku 5 puta skuplji proizvod.

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 21 avg 2023, 15:20

ASD je napisao/la:
21 avg 2023, 15:18
:rol:

slika

Ovaj diler treba definitivno napustiti službu. Podvalio liku 5 puta skuplji proizvod.
:rol: :rol:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 avg 2023, 15:38

21 avg 2023, 14:46
Robust je napisao/la:
21 avg 2023, 12:28
21 avg 2023, 08:51

Isplativije jest sigurno, jer nećes sam jesti, ako vas je dvoje ili troje to su tri pice, dakle 30 KM minimalno, ovamo ja za i žena za tu lovu napravimo 5 pica, tijesto uzmem gotovo i nabacam sastojke koje znam šta su i kakvi su, u piceriji nikad ne znaš šta stavlja. A to gdje će se peći meni ne igra neku ulogu, jer mi je ova domaća top, ubijem se i sa njom kao i sa tom, a treba mi 15-20 min da bude gotova :D

Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako :)

Ili riba recimo, ko voli, ode kod ribara kad je na moru, kupi svježe odma iz ulova i deset puta jeftinije nego u restoranu, i onda na gradele i lagano, malo marinade i uživancija :D
Ko hoce da pravi pravu pizzu, mora platiti prave sastojke

-1kg 00 caputo brasna za neonapoletana pizzu je oko 3.50KM
- 400g kvalitetne purece deluxe sunke je 9KM
- gljive 2.80KM
- paradajz podloga najjeftiniji a kvalitetni mutti pizza sos je oko 3KM
- mozzarella najjeftinija da valja je 6KM za 150g u crvenoj jabuci
- zelenis po izboru

Et da napravis jednu vrhunsku pizzu na nivou margharite treba ti cvaja i pola dana posla

slika

U Sarajevu najjeftinija neonapoletana da lici na nesto i da je dobra je u crvenoj jabuci za cenera pocetna najosnovnija, i nema sanse doma napraviti jeftiniju verziju toga
Šta bolan pola dana za picu, pa ne pečeš janje :rol:

Napravim je za 20 min, sa gotovom podlogom, zaleđenom, neću mijesiti tijesto, i to za te pare napravim 4. Ne jedem sam u piceriji, nego trebam i porodicu izvesti, drugo je kad si sam, logično da prođeš jeftinije. :D
da se pravo tijesto za pizzu napravi treba da odstoji najmanje 24h, i za kucnu varijantu tijesto mora de fermentira i da odstoji

slika

I ako kupuješ kupovne uzimaj samo od fine food jer su to jedine kupovne kore koje imaju izgled i okus kao pravo tijesto one od leda i klasa kao frizbiji

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 21 avg 2023, 15:46

Ne znam jel jači admin kad izmišlja cijene, alem s rečenicama "kad počnu sami živjeti" iako pojma nema ko kako živi i s kim, ili rio brat koji kaže kući napraviš picu od provjerenih i kvalitetnih sastojaka i onda kaže da glavni sastojak kupuje zaleđen

Sarsfield
Kontakt:

Post Postao/la Sarsfield » 21 avg 2023, 15:48

ASD je napisao/la:
21 avg 2023, 12:16
:ljepota:
Napokon. :cool:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 21 avg 2023, 15:49

samo fufnin kavijar moze saprat temu od ovog neukusa

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 avg 2023, 15:51

Robust je napisao/la:
21 avg 2023, 15:38

da se pravo tijesto za pizzu napravi treba da odstoji najmanje 24h, i za kucnu varijantu tijesto mora de fermentira i da odstoji
Ne mora bas 24h. Dovoljno je tijesto zamijesit navece i ostaviti ga preko noci u frizideru da nadođe.
Uglavnom, ima posla za pripremu pice kod kuce, ne mozes je za sat vremena napraviti
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 avg 2023, 15:57

Blejzer10 je napisao/la:
21 avg 2023, 15:46
Ne znam jel jači admin kad izmišlja cijene, alem s rečenicama "kad počnu sami živjeti" iako pojma nema ko kako živi i s kim, ili rio brat koji kaže kući napraviš picu od provjerenih i kvalitetnih sastojaka i onda kaže da glavni sastojak kupuje zaleđen
Ma dobro govorim opcenito, a i iz svog iskustva. Naravno ne vazi za svakog.Kad sam zivio kod roditelja jeo sam sta ima u kuci ili vani. Kad sam se osamostalio onda sam poceo praviti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 avg 2023, 15:59

alemsa je napisao/la:
21 avg 2023, 15:57
Blejzer10 je napisao/la:
Ma dobro govorim opcenito, a i iz svog iskustva. Naravno ne vazi za svakog.Kad sam zivio kod roditelja jeo sam sta ima u kuci ili vani. Kad sam se osamostalio onda sam poceo praviti.
Ja sam dugo živio sam, a nisam znao pripremati hranu. Mislio sam da to treba baš izvježbati. :D

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 avg 2023, 16:00

Možda je kontroverzno ovo što pišem, al ono neka jede ko šta hoće i može :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 avg 2023, 16:17

ASD je napisao/la:
21 avg 2023, 15:59
alemsa je napisao/la:
21 avg 2023, 15:57
Blejzer10 je napisao/la:
Ja sam dugo živio sam, a nisam znao pripremati hranu. Mislio sam da to treba baš izvježbati. :D
Ma ne treba ti puno mozga za rostilj, moze svako
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 21 avg 2023, 16:42, ukupno mijenjano 3 puta.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 avg 2023, 16:19

Arvid je napisao/la:
21 avg 2023, 16:00
Post ti je prijavljen, ovo je za bana. Kako mislis na forumu si a neces nametati svoje misljenje kao jedino ispravno?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 avg 2023, 16:20

Ne samo ban, vec je i dobar degenek zasluzio za ovu izjavu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 21 avg 2023, 16:24

Arvid je napisao/la:
21 avg 2023, 16:00
Mislim da priča nije išla u smjeru da se netko vrijeđa ili ponižaje zato što ne jede svaki dan ultra kvalitetnu hranu i nadam se da i neće doći do tog nivoa jer onda nismo ništa napravili :D

Više je bitno da se narod osvjesti kako je ustvari i za budžet i za zdravlje bolje uložiti neko vrijeme u pripremu jela.

Danas sve što uzimamo osim sastojaka ima i jako upitnu kvalitetu pripreme tj pripreme u dubokom ulju koje se koristi do zadnje točke svoje iskoristivosti i osim kalorija nosi još dosta loših stvari sa sobom.

Kolegu na poslu sam uspio nagovoriti da proba tjedan dana pripremati sebi hranu koju nosi na posao umjesto da svaki dan jede iz dostave jer se žalio da mu dosta plate pojede "pauza za jelo".U tih tjedan dana je shvatio da mu je ušteda dosta veća jer "za dvije cezar salate napravim ih 5" i slične izjave jako brzo probude entuzijazam za kuhanjem ako ništa iz financijskih razloga :D

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 21 avg 2023, 16:27

Neko je spomenuo, ne znam jesam li samo ja il mi palačinci bolje legnu kad su sa nekim beze eurokremom neg nutelom. Pojedem 2 i ubijem se od slatkoće i izadjem zadovoljan, s nutellom mogu pojest 15 komada a ko da ih nisam :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.