FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

JuricaSpindl
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JuricaSpindl » 22 avg 2023, 18:02

A nesto mi je zao Balte, razumijem da se ne uklapa u Simonov sistem igre, ali mi je bas bio drag...
Zadnja izmjena: JuricaSpindl, dana/u 22 avg 2023, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 22 avg 2023, 18:02

Balta nije nikako putovao u Tuzlu, Ikic ima bar 3 konkurenta na desnom krilu. Za Serbecica i Zeljkovica ne razumijem, moze Serbecic dobro posluziti na stoperu, a Zeljkovicevim odlaskom mi smo u deficitu veznih. U svakom slucaju podrska Rozmanu i Ibricicu, da dovedu sad Gedeona Guzinu vjerovao bih im da nam on moze valjat.

P.S Historicar vec uveliko kritikuje i zna da se otvara mjesto Hasicu i Julardziji, iako znamo da su obojica ofanzivci i da je jedino Ikic otpisan od ofanzivnih. :urnebes:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 avg 2023, 18:03

Nije dugo trebalo da se pocne sve yebavat treneru. :rol:
Dr.ka se na Jakirovica godinama, lik odmah u Rijeci cistku napravio, jednog Vrancica sutnuo. Evo ga sad u Dinamu. Kod nas trener NAVODNO uradi isto i odmah se yebe sve i svasta. A za ovo je kriv iskljucivo Mirvic jer je ostavio Mirzu i njemu sklapao ekipu pa ga nabio nogom nakon dvije utakmice. Da je Rozmana doveo u junu nit bi otkupio Baltu nit vracao Zeljkovica, ako covjeku ne trebaju. Kako god, pustit Rozmana da radi, i Murinjo je jednog Matu, De Bruynea i Salaha otpisao pa osvojio ligu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 22 avg 2023, 18:03

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 avg 2023, 17:57
Kockoglavi je napisao/la:
22 avg 2023, 17:54
Ne mogu da za Baltu vjerujem ako je to istina. Odmah da mu se nahebem famije za takav potez.
Bitno je da se yebe familija, a yebo to je li se nešto desilo što mi ne znamo.
Ma hajde ba vise jel se nesto desilo. Ovaj tek dosao i odmah da su problemi.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 22 avg 2023, 18:03

Svaka cast sto tjera baltu
Lik je okretan ko doner, spor, trom, ne zna igrati fudbala, jedino je koristan kao razbijac i to je to

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 avg 2023, 18:04

Dolaskom Simona Rožmana za trenera, odnosno Senijada Ibričića za sportskog direktora u Sarajevu su krenule promjene. Ubrzo su potpisali Edin Julardžija i Ajdin Hasić, a produžena je saradnja sa Slavišom Radovićem, dok je klub napustio Dal Varešanović, koji je prešao u turski Rizespor, ali uslijediće novi odlasci.

Naime, kako saznaje SportSport.ba, jutros su nakon regeneracije četvorici nogometaša javili da se na njih više ne računa, odnosno da moraju da potraže nove klubove. Radi se o Besimu Šerbečiću, Ivanu Ikiću, Samiru Zeljkoviću i Ivanu Borni Jeliću Balti.

Balta nije bio u rosteru za posljednji meč u Premijer ligi protiv Tuzle City. On je tek početkom godine došao u Sarajevo, ali samo osam mjeseci kasnije će napustiti Koševo.

Šerbečić (25) je u Sarajevu igrao još 2019. godine kao posuđen igrač iz Rosenborga, a na Koševo se vratio početkom ove godine. Upisao je ove sezone dva nastupa u Premijer ligi i jedan u Konferencijskoj ligi, ali na njega se također ne računa.

25-godišnji Zeljković je tek prošlog mjeseca došao u Sarajevo iz Veleža, ali čini se da prerano odlazi. Za bordo tim je upisao pet nastupa u tekućoj sezoni i dodao jednu asistenciju. Na terenu je proveo 359 minuta.

Ivan Ikić (23) je u Sarajevu odigrao tri utakmice i ukupno 96 minuta, ali i on će morati da potraži novi klub u narednim danima.

S obzirom da svi imaju važeće ugovore, za utjehu će dobiti odštete u dogovoru sa rukovodstvom kluba. Ovoj odluci se zaista niko nije nadao, ali ona je na kraju konačna. Slijede pregovori oko raskida ugovora.

Otpisan je, navodno, čak i 23-godišnji Kevin Viveros. Kolumbijac je krajem juna potpisao i stigao kao veliko pojačanje, ali Rožmanu i njegovom štabu očito neće biti potreban u sezoni koja slijedi.

Osim toga, talentovani Tarik Kapetanović koji je ovog ljeta došao iz FK Sloboda vraća se u Tuzlu, gdje će igrait na posudbi. Zbog velike konkurencije za njega trenutno nema mjesta u rosteru, pa je odlučeno da sezonu okonča u Slobodi kao posuđen igrač.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 22 avg 2023, 18:04

UEFA potvrdila: FK Sarajevo prvi put će nastupiti u omladinskoj Ligi prvaka
ISTINA ZA VEDRANA!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 avg 2023, 18:04

Koga god da je prekrižio uradio je to jer ima razlog, ovi što odmah psuju je li hoćete Mirzu? Je li hoćete opet ono? Dosta je više bilo!

Jakirović se riješi Vrančića, Halilovića itd. kod nas bi glave letjele. Može igrač biti gotivan koliko hoće ali ako se ne uklapa u sistem neka ide.

SIMON ROŽMAN PUNA PODRŠKA :!:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 22 avg 2023, 18:05

Mi svoja misljenja o igracima baziramo na osnovu utakmica koje gledamo jednom sedmicno. Rozman je s njima maltene svaki dan, zna kakvom sistemu tezi i zna koji igraci mu u tome mogu koristiti a koji su visak.
Platio si trenera, doveo si komplet njegov strucni stab, onda ga pusti nek radi kako on misli da treba.
Jbg i meni je cudno za Zeljkovica i nadam se da nije istina, ali i da jeste Boze moj.
Ako se ide na to da se da bezrezervna podrska Rozmanu onda se treba istrajati u tome i stati iza njegovih odluka.
90!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 22 avg 2023, 18:06

Istina ili ne ali ima smisla. Naivno bi bilo ocekivati da su Rozman i Ibricic dosli bez nekih zahtjeva a i da se o tome nije vec napravio neki dogovor. Dovest svoje igrace nije nista neuobicajeno. Kad je nakon utakmice protiv Posusja, u svojoj izjavi komentarisuci Viverosa i strance rekao “niko nije prekrizen” moglo se naslutit da ce “krizanja” vjerovatno biti. Dolaze novi igraci. Ova zadnja dvojica nisu profil igraca da se dovedu a da treniraju i gledaju. Jos ako dovede stopera taman ovi pobrojani i jesu visak sto po igrackom kvalitetu sto po potencijalu da ih se proda i na njima zaradi. Ikic je cool momak al na terenu nit smrdi nit mirise, puno smo ocekivali a realno je dao i daje jako malo kad dobine sansu. Za Zeljkovica mi nikad nije bilo jasno zasto su momka doveli. Uglavnom pricalo se zbog sirine, duga je sezona, treba takav, hajd ok, al sad kad su svi ovi dosli fakat je visak. Balte mi je zao, jer sve sto je odigrao bilo je i vise nego dobro. Sad sto se njegov profil ne uklapa u viziju igre veznog reda naseg trenera, eg jbg. Od Serbecica kad se vratio sam najvise ocekivao. Nadao sam se da ce on biti bas prevaga, vodja i dugorocno rjesenje, a na kraju je mozda i najvece razocarenje. Ja bi na ove komotno dodao i Avrama, a o Peni, Kyeremehu i Viverosu odlucio na zimu.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 22 avg 2023, 18:06

Al produzis ugovor Balti na 2 godine i noga i Zeljkovic tek dosao i da ga otjeraju pa sacekaj makar zimu mozda mogu pomoci

Serbecic kao 3 stoper bolji od Trake

Ghost67
Kontakt:

Post Postao/la Ghost67 » 22 avg 2023, 18:06

Generation74 je napisao/la:
22 avg 2023, 17:35
visokohz je napisao/la:
22 avg 2023, 17:33
Šerbečić,Ikić,Zeljković,Jelić Balta prekrizeni kod Simona??
Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da je Viveros među tom četvoricom ali izgleda nije.
evo kaze sportsport da jeste i Viveros

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 avg 2023, 18:07

Ako ništa kod nas se uvijek nesto desava :crazy:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 22 avg 2023, 18:09

E jesmo i bacili pare na Viverosa, Ismire doktore :tokralju:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 22 avg 2023, 18:09

E cuj Zeljkovica...al ajde ako tako misli covjek stas mu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 22 avg 2023, 18:10

Meni je zao igraca ali puna podrska i njemu i Ibricicu ocito da hoce neki svoj sistem igre i sve i da ce dovest igrace koje misle da treba.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 avg 2023, 18:10

H8Z7 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:04
Koga god da je prekrižio uradio je to jer ima razlog, ovi što odmah psuju je li hoćete Mirzu? Je li hoćete opet ono? Dosta je više bilo!

Jakirović se riješi Vrančića, Halilovića itd. kod nas bi glave letjele. Može igrač biti gotivan koliko hoće ali ako se ne uklapa u sistem neka ide.

Jakirovic jeste u januaru u Rijeci prekrižio Vrancica i još nekoliko igraca, ali je doveo osam novih. Za očekivati je onda da dovedemo neke zamjene za ove otpisane. A iskreno i od srca se nadam da ce ovi otpisani koliko je sutra potpisati za Zrinjski.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 avg 2023, 18:11

Ovdje nista trener nije kriv ako prekrizi ove, kriv je glupan Mirvah i njegov eksperiment s Mirzom! Dva debilkosa...
Bahati, bahati Željkan!
1946

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 22 avg 2023, 18:11

Al ce forum sada prokljucati :D

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 avg 2023, 18:13

Lucas je napisao/la:
22 avg 2023, 18:10
H8Z7 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:04

Jakirovic jeste u januaru u Rijeci prekrižio Vrancica i još nekoliko igraca, ali je doveo osam novih. Za očekivati je onda da dovedemo neke zamjene za ove otpisane. A iskreno i od srca se nadam da ce ovi otpisani koliko je sutra potpisati za Zrinjski.
Samo štoper treba i eventualno veznjak, desno krilo ne treba.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, ubipara, vedinjo98 i 31 gost.