FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

hordasDoboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hordasDoboj » 22 avg 2023, 18:23

:puke: :puke: :puke:

Čelzi za sirotinju, blago vama svima koji ocekujete titulu ove godine, ovako ozbiljan klub ne posluje..

Na hajr i na dobro :thumbdown:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 avg 2023, 18:23

Evander je napisao/la:
22 avg 2023, 18:14
Podrzavam. Trener pravi ekipu po svom.Imena su upsulutno nebitna. Ovo je dobar znak da se radi sistematski.
Apsolutno. Puna podrška Rožmanu. Samo nek tjera koga hoće, nek gradi ekipu po onome što njemu treba pa makar sve prvotimce otjerao. I Balta i Zeljković su mi dragi i ok su momci, al oni ne znaju lopte i zbog toga će biti otjerani. Simon očigledno traži igrače koji znaju lopte, kombinovati, driblati, a takvi su evo i Hamza kojeg je oživio, i Avramovski, i Buljubašić, a i ova dvojica koji su došli. Ekipa će nam biti tehnička prejaka, što je opet dobra stvar.

Zbog toga mislim da će letiti i Viveros evo kako su najavili, a i Kyeremeh. To nisu igrači koji prave razlike s loptom u nogama, i ako Simon misli da mu ne trebaju samo neka tjera. Opet, puna podrška, nek radi kako misli da treba, samo tako možemo nešto izgraditi iz svega ovoga.

Ovo je isključivo greška Mirvića jer je ovo Mirzina ekipa, da je ranije doveo Rožmana odnosno da je Mirzu razriješio poslije Igmana na kraju sezone, sad bi već imali skoro kompletnu ekipu po ukusu Slovenca. Logična stvar je da trener želi svoje igrače, za svoj sistem, a ovo nisu njegovi igrači.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Herson

Post Postao/la Herson » 22 avg 2023, 18:23

Puna podrska Simonu, tako se to radi! Za Baltu vise nego ocekivano, svaka cast na trudu i zalaganju, ali nije za ozbiljnog fudbala, krivicno goniti onoga ko mu je ponudio produzenje ugovora. Ikic ocekivano također. Iznenadjuje me otpisivanje Zeljkovica, a Viverosa pogotovo, obzirom da jos nije ni debitovao.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 avg 2023, 18:23

pitartz je napisao/la:
22 avg 2023, 18:17
Hajde makar se kristališe ekipa za ovu sezonu.

Šahinović, Rogić, Šutković
Beganović, Mulalić
Soldo, Aničić, Trako, Čelik, novi štoper?
Duraković, Radović
Buljubašić, Ališah, Vrančić, Avramovski, Mustafić, Julardžija
Kyeremeh, Hasić
Ziljkić, Peñaranda
Oliveira, Čataković

To je to, nekih 24-25 igrača je sasvim dovoljno. Meni iskreno čudno za Zeljkovića i Viverosa, ali Simon najbolje zna šta radi.
Traku je suludo komentarisati, Čelik nema minute seniorskog fudbala, Alisah nije igrao godinu dana (toliko se maltene oporavljao od povrede), Hasic odigrao 65 minuta u tom periodu. Impresivno.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 avg 2023, 18:24

Ee ba presli smo 70 K na instagramu 😂 Good job!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 22 avg 2023, 18:24

Dnevna doza strucnjaka. Samo gazi Simone

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 avg 2023, 18:25

nije mi jasno ovo ali ako je rozmanova odluka, onda ce na njihovim pozicijama igrati samo bolji. Puna podrška, NEMA NAZAD :opaopa:
NEMA NAZAD

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 avg 2023, 18:25

Ja cu samo reci Boze na hajr. Samo se nadam dobrim rezultatima i da znaju sta rade, al ako krene nizbrdo nebi bio u kozi Rozmanu i Ibri.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 22 avg 2023, 18:26

Razumijem za Zeljkovica i Baltu, pisao sam sinoc, u 433 ne znaju lopte jbg.
Ovo oko Besima mi malo glupo ali ok, docice drugi stoper.
Hajmo dalje!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 22 avg 2023, 18:26

Ovo za Viverosa je fakat teski bezobrazluk…
Bog Bosna i Bošnjaci

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 22 avg 2023, 18:26

Cirkus :urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Dudic tjera ! Podrska. I hop -blamage.
Mirza tjera podrska. I hop blamage.
Simon tjera ! Podrska. I hop ??
:urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 22 avg 2023, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 22 avg 2023, 18:27

Puna podrska Rozmanu nek covjek sklapa ekipu kako on misli da treba.

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 22 avg 2023, 18:27

Malo je nama ovo sve cudno, ali ljudi koji su osjetili i bili dio fudbala na vecem nivou, tacno znaju kako treba koji igrac da stoji, kako da se krece, i na koji nacin moze da doprinese ekipi.

Vjerujem da se Rozman sokirao kad je vidio stanje igraca u Fk Sarajevo, i kako je dogovorio sa Mirvicem plan i cilj, odlucio je da dovede prave igrace od kojih ce moci da napravi jedan pravi sistem, i skup igraca koji u svakom trenutku znaju sta treba da rade i kako da ostvare zadate ciljeve, ono u Tuzli, u prvih pola sata, je ono sto on zeli u kontinuitetu, i svjestan je da mu to ovaj kadar ne moze isporucit dugorocno, zato ce iskoristit svoje znanje i napravit ekipu koja ce moci da ispuni ono sto covjek zamisli, ako mu se da vrijeme da napravi sistem, konacno imate klub koji ce odskociti od lige, i biti konkurentan cak i za evropa ligu..

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 22 avg 2023, 18:28

Ikića nekako mogu prežalit, višak na poziciji koju igra, možda nije tip igrača za Sarajevo za pozicionog napada, nema puno igre kroz tranziciju i to mi je okk, mada je opet jučer ušao prije Francisa.

Balta mi je isto nekako na granici, čovjek je razbijač, možda nije igrač za stil igre kojim tezimo, mada itekako koristan moze biti na dvije pozicije.

Sa druge strane Šerbečić i pogotovo Zeljković su mi nerezonske odluke. Na stoperu ostajemo sa Soldom, Aničićem i Trakom ? Za njega plaćeno obeštećenje.
Zeljković moderan igrač, odličan zadnji vezni za igru sa dva ofanzivna CMF-a. Na stranu što je kvalitetan igrač, odličan sa loptom, relativno mlad.

Svakako da treba biti odlazaka, ali nekako mi je logičnije da se precrta Aničić zbog povreda, Radović jer je rezervni bek koji nije zaštićeno godište (mada treba biti starter), Avramovski (nekonstantnost).

Za Viverosa mi je pogotovo nevjerovatno jer je plaćeno obeštećenje, a mislim da je zeljan dokazivanja za razliku od Penerade, ako je već neko prekobrojan.

Idiotska odluka bi ovo bilo, mislim da nije istina. Nije Rožman neko trenersko ime da mu se može na povjerenje ovako nešto dopustiti, pogotovo nakon 3 utakmice. Izgleda za sada to dobro, ali nema neki strašan rezultat iza sebe, ipak je sa Domzalama ispao od žnj tima.
Zadnja izmjena: haris004, dana/u 22 avg 2023, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 avg 2023, 18:28

BordoBBoja je napisao/la:
22 avg 2023, 18:21
Lucas je napisao/la:
22 avg 2023, 18:19
Stroj1946 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:16
Za Baltu i Šerbečića razumijem, nikakav kvalitet, ali Zeljković i Viveros? Zeljković je borben, ovaj Kolumbijac nije ni odigro tekme. Ne kontam ovo fakat. Nek dovede dva stopera, to mora.
Vjerovatno Rozman kroz nekoliko treninga i onu prijateljsku sa Stupcanicom (ako ju je uopšte igrao) vidio da Viveros nije kvalitet za Sarajevo :rol: :rol:
Hajd ti napravi jos jedan fake profil na facebooku, sa profilnom slikom random lika kako gleda u daljiny
Pripremi se da na zvanicnoj komentarises kad objave da su mrtvi balta i haver ti zeljkovic dobili nogu
Hajd ti idi u pič.ku mate.rinu i lupaj te nebuloze negdje drugo. Kakav fake profil, kakvi bakrači, ne razumijem o cemu lupaš :facepalm:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 avg 2023, 18:28

slika
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 avg 2023, 18:29

Pitarluk prije 2 mjeseca: dovest trenera i dat mu odrijesene ruke i nek dvije godine radi sta hoce! Jednom i mi moramo stat iza njega bez pljuvacine!

Pitarluk danas: kmeee, sto Zeljkovica, ostadosmo bez rostera, treba 15 novih, Balta brat moj meni dao dres, Viveros bi bio Ze Roberto al nije ni dobio sansu, mrs Kekec, yebem ti familiju...

Za izucavanja smo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 22 avg 2023, 18:29

Ludilo, ludilo, ludilo... **** te život meni ovo ne ulazi u glavu nikako, al' baš nikako. Nadam se da je laž za pojedine igrače.

Za Ikića mi je jasno, premalo igra, u Turskoj je isto malo igrao, učinak tanak.
Šerbečić istraumiran, ne može loptu normalno dodati, plus problemi sa povredama. Možda je Rožman sa njim izgubio živce.
Zeljković? Ne razumijem. Možda čovjek ne voli igrače kao on?
Balta? Isto kao i za Zeljkovića.
Viveros? Eto zašto on? Eto zašto? Pa reče jasno i glasno da će svi dobiti šansu, Viveros je nije dobio, možda na PS5.
Kapetanović posudba, hajde ovo mi je ok.
Zadnja izmjena: Morpheus, dana/u 22 avg 2023, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 avg 2023, 18:30

napoleon72 je napisao/la:
22 avg 2023, 18:29
Pitarluk prije 2 mjeseca: dovest trenera i dat mu odrijesene ruke i nek dvije godine radi sta hoce! Jednom i mi moramo stat iza njega bez pljuvacine!

Pitarluk danas: kmeee, sto Zeljkovica, ostadosmo bez rostera, treba 15 novih, Balta brat moj meni dao dres, Viveros bi bio Ze Roberto al nije ni dobio sansu, mrs Kekec, yebem ti familiju...

Za izucavanja smo.
hahahahahahah a jes
NEMA NAZAD

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 22 avg 2023, 18:30

Haj kontam Serbecic, Ikic, Balta ne uklapaju se u sistem. Zeljkovic i Viveros..momci zasluzuju barem ovu jesenu polusezonu da se vidi da li znaju i kako se uklapaju u sistem.

Ovo se desi kad pravis ekipu po zelji jednog trenera, onda taj trener dobije nogu 3 dana prije pocetka sezone.

Da je Mirza dobio nogu poslije Igmana, a Rozman uletio odmah sada bi bila druga prica. Ovo je veliki veliki kiks, vec smo doveli 12 igraca, sta sad jos treba da lovimo 3-4 nova ?

Balta i Ikic vjerovatno noga jer smo doveli 2 igraca na njihove pozicije. Serbecic ? Hm, jeste los ali ostaje ti tanka rotacija. Nadam se da su zavrsili novog stopera.
Zadnja izmjena: morsecode, dana/u 22 avg 2023, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
"To je jednostavno SARAJEVO"

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, gh0stHZ i 33 gosta.