Batistuta jedini korektan i pametan lik među Zeničanima. Respekt.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:12Drug moj znam ja dobro sta je rat i proso sam ja rat i i ratista sirom BIH a za tebe ne znam ...Ne treba vezivat sport sa politikom i ratom..Od mene toliko!!!Convicts je napisao/la: ↑27 avg 2023, 12:30Vodi ih sebi u kuću.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 12:22
Nemoras to gledat sto se tice aplauza to je sport jbga,ne treba zivit ni u mrznji cijeli zivot svi ti igraci su prijatelji a vidio si Dzeko i Tadic i takvih primjera puno.Ne treba politiku mjesat u sport ,zato nam i jest sve ovako.Da su svi ljudi ko sportisti svijet bi bio savrsen.
Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- BatistutA19
- Kontakt:
To su djecije price i glupe zbog nekih par ljudi generalizovat grad klub ili navijacku skupinu.Mislim to opsovat je bolest kad smo i mi imali slicno nesto u Zenici gdje je poginulo oko 20 ljudi odjednom u centru grada.
Opcenito te price su glupe i moze pokrenit ko ne zna sta je rat ,a bgm ja ga dobro znam proso sam ratista sirom BiH i to ko djete bukvalno ni 18 god nisam imo.
Lijep pozz
Dobar momak, iskren.IceTea je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:18Batistuta jedini korektan i pametan lik među Zeničanima. Respekt.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:12Drug moj znam ja dobro sta je rat i proso sam ja rat i i ratista sirom BIH a za tebe ne znam ...Ne treba vezivat sport sa politikom i ratom..Od mene toliko!!!

Ja s njima taman lijepo počnem, da ostavimo iza sebe ove svađe, jer ih stvarno ne mrzim, dođe shizo-Truhlo i pokvari sve.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Batistuta od danas brat naš.Sky9 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:22Dobar momak, iskren.IceTea je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:18Batistuta jedini korektan i pametan lik među Zeničanima. Respekt.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:12
Drug moj znam ja dobro sta je rat i proso sam ja rat i i ratista sirom BIH a za tebe ne znam ...Ne treba vezivat sport sa politikom i ratom..Od mene toliko!!!![]()
Ja s njima taman lijepo počnem, da ostavimo iza sebe ove svađe, jer ih stvarno ne mrzim, dođe shizo-Truhlo i pokvari sve.![]()

Ne osvrći se na Truhlu. Lik sam sebe mrzi, kako će voljeti druge. Mislim da ga život i ne mazi baš. Treba mu pomoći psihički.

Nego jučer si bio na gostovanju svaka čast. Ja sam jedva izdržao, kontao sam se ispaliti oko 75' , vruće brate neizdrživo. Više volim onaj drugi dio sezone.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- BatistutA19
- Kontakt:
Treba neku granicu imat brate mislim kakve veze mi i Markale imamo zbog par ljudi koji su psovali a ne znaju ni sta su psovali.Sky9 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:22Dobar momak, iskren.IceTea je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:18Batistuta jedini korektan i pametan lik među Zeničanima. Respekt.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:12
Drug moj znam ja dobro sta je rat i proso sam ja rat i i ratista sirom BIH a za tebe ne znam ...Ne treba vezivat sport sa politikom i ratom..Od mene toliko!!!![]()
Ja s njima taman lijepo počnem, da ostavimo iza sebe ove svađe, jer ih stvarno ne mrzim, dođe shizo-Truhlo i pokvari sve.![]()
Ni vas niko ne mrzi ali vama je krivo kad vam se nesto kaze istinito i dobronamjerno kao sto bas Truhlo zna vam rec konkretno za Fukare koji prodaju obraz za ulaznice i da li je to laz ili istina a oni bas trebaju pokrenit sve da imate Slobodu kakvu zelite .
To sad ko je veci to je podyebavanje svako svoje voli po meni oba su kluba velika u BIH okvirima .Istina je da nista niste osvojili a mi kup koji vi ismijavate a osvajo Milan ili recimo Zvezda .Onda za lopove u klubu i to vas boli da morate mijenjat ali kako sa kim sa ovim sto se prodaju za ulaznice..Vas istina boli sa argumentima..Reci jesam li ista slago ????lijep pozz
Izvini brate, ali ako već pitaš jesi li šta slagao, reći ću ti - jesi. Imamo trofej iz 1971. godine, koji je 1972. osvojila upravo FK Crvena zvezda, kad su nas u finalu pobijedili. Onda se taj Kup ugasio, i svi su ga zaboravili, osim nas i Zvezde, logično.BatistutA19 je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:31Treba neku granicu imat brate mislim kakve veze mi i Markale imamo zbog par ljudi koji su psovali a ne znaju ni sta su psovali.
Ni vas niko ne mrzi ali vama je krivo kad vam se nesto kaze istinito i dobronamjerno kao sto bas Truhlo zna vam rec konkretno za Fukare koji prodaju obraz za ulaznice i da li je to laz ili istina a oni bas trebaju pokrenit sve da imate Slobodu kakvu zelite .
To sad ko je veci to je podyebavanje svako svoje voli po meni oba su kluba velika u BIH okvirima .Istina je da nista niste osvojili a mi kup koji vi ismijavate a osvajo Milan ili recimo Zvezda .Onda za lopove u klubu i to vas boli da morate mijenjat ali kako sa kim sa ovim sto se prodaju za ulaznice..Vas istina boli sa argumentima..Reci jesam li ista slago ????lijep pozz

A to oko navijača, no comment, ovdje se priča o klubovima, koliko znam politika portala i foruma je da se uopšte ne priča o navijačkim grupama. I još nešto, zna se da su sve grupe u dogovoru sa upravama, ne samo naša, samo su ovako glupo izašli u eter.
Budi mi pozdravljen.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
"Svi otimaju od kluba, samo su nasi izasli javno"
Kakava slanina
Kakava slanina

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Celik bio periferni klub, malo bude u ligi pa ih nema nekoliko godina, eto koliko su bili bitni kad ja nisam znao da su igrali tadasnju republicku ligu u sezoni 1990/91......i dodje ti neki kompleksas i potura neke titule iz Aljine zamisljene avlije, kad ljudima nije bilo do sporta, yebote ekipe nisu imale dovoljno dresova i kopacka i oni se hvale nekim trofejima iz tamnog vilajeta.....Cega se pametan stidi, budala se ponosi kaze stara narodna izreka. Evo sam jedan primjer sta je Sloboda bila:
Na današnji dan prije 43 godine: 50.000 gledalaca na derbiju Dinama i Slobode
acebook / Gužva pred golom Cakića
Foto: Fudbaleri i timovi / Pune tribine Maksimira
Foto: SN Revija / Sloboda u sezoni 1976-77
Facebook / Gužva pred golom Cakića
Virus COVID-19 potpuno je paralizirao svijet sporta, pa navijačima ostaje da se bave špekulacijama o nastavku sezone i... prisjećaju starih utakmica. Jedan takav susret odigran je na današnji dan prije 43 godine, u 20. kolu fudbalskog Prvenstva Jugoslavije, u sezoni 1976-77 koja je jedna od najneobičnijih, barem iz ugla navijača bh. klubova.
BiH je imala čak šest prvoligaša od kojih je Željezničar od starta preuzeo fenjer i na kraju ispao, Sarajevo i Čelik vodili su grčevitu borbu za opstanak, Velež je bio uglavnom u sredini tabele, dok su se Sloboda i Borac tokom cijele proljetne polusezone smjenjivali na trećem mjestu koje vodi u Kup UEFA!
Na današnji dan – 20. marta 1977. godine – odigran je jedan od derbija prvenstva, a rivali su bili Dinamo i Sloboda. Uoči derbija, Zagrepčani i Tuzlaci dijelili su drugo i treće mjesto sa po 24 boda, pet manje od lidera Crvene zvezde.
Atmosfera na maksimirskom stadionu bila je fantastična. Odličan start Dinama u proljetnom dijelu (pobjeda u Kruševcu i remi na Marakani protiv Zvezde), lijepo vrijeme i jak protivnik privukli su 50.000 gledalaca na najveći hrvatski stadion.
Pune tribine Maksimira - undefined
Detalj s utakmice (Foto: Fudbaleri i timovi)
"Službeno otvaranje proljetne sezone na maksimirskom stadionu bilo je zaista veličanstveno. U ambijentu lijepog i sunčanog vremena, šarenila boja, transperenata, čegrtaljki i oko 50-ak hiljada navijača Dinama i Slobode, podsjećao je na najslavnije dane Plavih", s derbija je izvijestio beogradski Sport.
Tuzlaci nisu podlegli atmosferi na Maksimiru iako je trener Đorđe Gerum bio lišen usluga Dževada Šećerbegovića, jednog od najboljih igrača Slobode. Od početka su "Crveno-crni" znali šta hoće, a njihovom igrom sjajno je dirigirao velemajstor s Tušnja Mustafa Hukić.
Sve što je bilo bitno na derbiju desilo se tokom 15-ak minuta sredinom prvog poluvremena kada je beogradski sudija Čajić čak tri puta pokazao na bijelu tačku.
Igrao se 21. minut kada je u jednoj gužvi pred golom gostiju, čuvar mreže Slobode Ranko Cakić ostao na travi. Velimir Zajec je loptu koja je vraćena u kazneni prostor glavom poslao prema praznoj mreži, a tamo se našao Aleksandar Miličić i rukom spriječio pogodak. Čist jedanaesterac koji je Zlatko Kranjčar pretvorio u gol za 1:0.
Sloboda u sezoni 1976-77 - undefined
Sloboda u sezoni 1976-77 (SN Revija)
Devet minuta kasnije Hukić je napravio slalom kroz odbranu Dinama, u šesnaestercu je srušen, pa je Čajić ponovo dosudio penal. Najbolji igrač utakmice Mustafa Hukić je preuzeo odgovornost, savladao Željka Stinčića i rezultat je izjednačen (1:1).
U 35. minuti bek Dinama Ivan Bedi je ostao ležati u šesnaestercu Slobode nakon duela s Radetom Jovičićem, a Čajić je, čini se prestrogo, treći put pokazao na bijelu tačku. Ponovo je Kranjčar namjestio loptu, no ovaj put je pogodio prečku pa je ostalo 1:1.
Do kraja utakmice rezultat nije promijenjen iako je Sloboda u drugom poluvremenu bila bliža pobjedi. Ekipa Đorđa Geruma oduševila je igrom i pokazala da nije slučajno u vrhu tabele. Na kraju sezone, Dinamo je osvojio vicešampionsku titulu, dok su Tuzlaci plasmanom na treće mjesto ostvarili najveći uspjeh u historiji kluba i izborili plasman u Kup UEFA.
Dinamo – Sloboda 1:1
Zagreb, 20. mart 1977. Stadion Maksimir, gledalaca 50.000. Teren travnat, vrijeme sunčano. Sudija: Čajić (Beograd).
Strijelci: 1:0 Kranjčar (22), 1:1 Hukić (31).
Dinamo: Stinčić, Bedi, Devčić, Zajec, Miljković, Bogdan, Mustedanagić, Kranjčar, Cerin (Senzen), Janjanin, Poljak (Tukša). Trener: Mirko Bazić.
Sloboda: Cakić, Hadžić, Miličić (Dijamant), Jovičić, Verlašević, Alibegović, Jašarević, Mulahasanović, Kovačević (Geca), Hukić, Blagojević. Trener: Đorđe Gerum.
🔴⚫️
Ima li prenos MDK i smećara danas? Malo da se smijemo.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Evo i slika sa te velike tekme.Skver je napisao/la: ↑27 avg 2023, 13:59Celik bio periferni klub, malo bude u ligi pa ih nema nekoliko godina, eto koliko su bili bitni kad ja nisam znao da su igrali tadasnju republicku ligu u sezoni 1990/91......i dodje ti neki kompleksas i potura neke titule iz Aljine zamisljene avlije, kad ljudima nije bilo do sporta, yebote ekipe nisu imale dovoljno dresova i kopacka i oni se hvale nekim trofejima iz tamnog vilajeta.....Cega se pametan stidi, budala se ponosi kaze stara narodna izreka. Evo sam jedan primjer sta je Sloboda bila:
acebook / Gužva pred golom Cakića
Foto: Fudbaleri i timovi / Pune tribine Maksimira
Foto: SN Revija / Sloboda u sezoni 1976-77
Facebook / Gužva pred golom Cakića
Virus COVID-19 potpuno je paralizirao svijet sporta, pa navijačima ostaje da se bave špekulacijama o nastavku sezone i... prisjećaju starih utakmica. Jedan takav susret odigran je na današnji dan prije 43 godine, u 20. kolu fudbalskog Prvenstva Jugoslavije, u sezoni 1976-77 koja je jedna od najneobičnijih, barem iz ugla navijača bh. klubova.
BiH je imala čak šest prvoligaša od kojih je Željezničar od starta preuzeo fenjer i na kraju ispao, Sarajevo i Čelik vodili su grčevitu borbu za opstanak, Velež je bio uglavnom u sredini tabele, dok su se Sloboda i Borac tokom cijele proljetne polusezone smjenjivali na trećem mjestu koje vodi u Kup UEFA!
Na današnji dan – 20. marta 1977. godine – odigran je jedan od derbija prvenstva, a rivali su bili Dinamo i Sloboda. Uoči derbija, Zagrepčani i Tuzlaci dijelili su drugo i treće mjesto sa po 24 boda, pet manje od lidera Crvene zvezde.
Atmosfera na maksimirskom stadionu bila je fantastična. Odličan start Dinama u proljetnom dijelu (pobjeda u Kruševcu i remi na Marakani protiv Zvezde), lijepo vrijeme i jak protivnik privukli su 50.000 gledalaca na najveći hrvatski stadion.
Pune tribine Maksimira - undefined
Detalj s utakmice (Foto: Fudbaleri i timovi)
"Službeno otvaranje proljetne sezone na maksimirskom stadionu bilo je zaista veličanstveno. U ambijentu lijepog i sunčanog vremena, šarenila boja, transperenata, čegrtaljki i oko 50-ak hiljada navijača Dinama i Slobode, podsjećao je na najslavnije dane Plavih", s derbija je izvijestio beogradski Sport.
Tuzlaci nisu podlegli atmosferi na Maksimiru iako je trener Đorđe Gerum bio lišen usluga Dževada Šećerbegovića, jednog od najboljih igrača Slobode. Od početka su "Crveno-crni" znali šta hoće, a njihovom igrom sjajno je dirigirao velemajstor s Tušnja Mustafa Hukić.
Sve što je bilo bitno na derbiju desilo se tokom 15-ak minuta sredinom prvog poluvremena kada je beogradski sudija Čajić čak tri puta pokazao na bijelu tačku.
Igrao se 21. minut kada je u jednoj gužvi pred golom gostiju, čuvar mreže Slobode Ranko Cakić ostao na travi. Velimir Zajec je loptu koja je vraćena u kazneni prostor glavom poslao prema praznoj mreži, a tamo se našao Aleksandar Miličić i rukom spriječio pogodak. Čist jedanaesterac koji je Zlatko Kranjčar pretvorio u gol za 1:0.
Sloboda u sezoni 1976-77 - undefined
Sloboda u sezoni 1976-77 (SN Revija)
Devet minuta kasnije Hukić je napravio slalom kroz odbranu Dinama, u šesnaestercu je srušen, pa je Čajić ponovo dosudio penal. Najbolji igrač utakmice Mustafa Hukić je preuzeo odgovornost, savladao Željka Stinčića i rezultat je izjednačen (1:1).
U 35. minuti bek Dinama Ivan Bedi je ostao ležati u šesnaestercu Slobode nakon duela s Radetom Jovičićem, a Čajić je, čini se prestrogo, treći put pokazao na bijelu tačku. Ponovo je Kranjčar namjestio loptu, no ovaj put je pogodio prečku pa je ostalo 1:1.
Do kraja utakmice rezultat nije promijenjen iako je Sloboda u drugom poluvremenu bila bliža pobjedi. Ekipa Đorđa Geruma oduševila je igrom i pokazala da nije slučajno u vrhu tabele. Na kraju sezone, Dinamo je osvojio vicešampionsku titulu, dok su Tuzlaci plasmanom na treće mjesto ostvarili najveći uspjeh u historiji kluba i izborili plasman u Kup UEFA.
Dinamo – Sloboda 1:1
Zagreb, 20. mart 1977. Stadion Maksimir, gledalaca 50.000. Teren travnat, vrijeme sunčano. Sudija: Čajić (Beograd).
Strijelci: 1:0 Kranjčar (22), 1:1 Hukić (31).
Dinamo: Stinčić, Bedi, Devčić, Zajec, Miljković, Bogdan, Mustedanagić, Kranjčar, Cerin (Senzen), Janjanin, Poljak (Tukša). Trener: Mirko Bazić.
Sloboda: Cakić, Hadžić, Miličić (Dijamant), Jovičić, Verlašević, Alibegović, Jašarević, Mulahasanović, Kovačević (Geca), Hukić, Blagojević. Trener: Đorđe Gerum.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
Gdje je DamirT? Jedini normalan iz Tuzle.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Budi i ti normalan iz Ze, pa i svi ostali, i mi ćemo biti normala. Prvi ja

Čuj gdje je jedini normalan iz Tz, a on prvi nije normalan...

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Gdje si Mićo, stara kućo

Idete li u Olovo po bod danas?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Convicts i Truhlo je ista osoba.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
- TzBulevar87
- Kontakt:
Ti i onaj Truhlo ste i poceli pisati bolesne postove prosle sezone i prizivali da Sloboda ispadne ko lafo sve kroz zayebanciju.....dva obicna pacenika, ostala raja iz Zenice je normalna za razliku od vas dvojice.
🔴⚫️
Al se ložite