Premijer liga BiH - aktuelno

Sky9
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 13:44

Herson je napisao/la:
27 avg 2023, 13:41
Rezimski klubovi, predstavama poput one sinosnje na Grbavici i one u petak u BL, nastoje svima u drzavi ogaditi fudbal i dodatno srozati ionako srozan ugled Premijer lige BiH. Sarajevo i Velez moraju adekvatnije i ostrije reagovati na ovakve stvari i po ko zna koji put krenuti u spasavanje bh.fudbala. Vjerujem da u drzavi postoji jos klubova koji su spremni odlucno se svrstati na pravu stranu, a ne mijenjati "dres" zarad sitnih interesa, kao sto su mizerne pozajmice od saveza.
Zato nam klubove u Evropi maltretiraju i FC Kurta i FC Murta.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 avg 2023, 13:48

Sky9 je napisao/la:
27 avg 2023, 13:37
BatistutA19 je napisao/la:
27 avg 2023, 13:31
Sky9 je napisao/la:
27 avg 2023, 13:22

Dobar momak, iskren. :thumbup:

Ja s njima taman lijepo počnem, da ostavimo iza sebe ove svađe, jer ih stvarno ne mrzim, dođe shizo-Truhlo i pokvari sve. :thumbdown:
Treba neku granicu imat brate mislim kakve veze mi i Markale imamo zbog par ljudi koji su psovali a ne znaju ni sta su psovali.
Ni vas niko ne mrzi ali vama je krivo kad vam se nesto kaze istinito i dobronamjerno kao sto bas Truhlo zna vam rec konkretno za Fukare koji prodaju obraz za ulaznice i da li je to laz ili istina a oni bas trebaju pokrenit sve da imate Slobodu kakvu zelite .
To sad ko je veci to je podyebavanje svako svoje voli po meni oba su kluba velika u BIH okvirima .Istina je da nista niste osvojili a mi kup koji vi ismijavate a osvajo Milan ili recimo Zvezda .Onda za lopove u klubu i to vas boli da morate mijenjat ali kako sa kim sa ovim sto se prodaju za ulaznice..Vas istina boli sa argumentima..Reci jesam li ista slago ????lijep pozz
Izvini brate, ali ako već pitaš jesi li šta slagao, reći ću ti - jesi. Imamo trofej iz 1971. godine, koji je 1972. osvojila upravo FK Crvena zvezda, kad su nas u finalu pobijedili. Onda se taj Kup ugasio, i svi su ga zaboravili, osim nas i Zvezde, logično. ;)

A to oko navijača, no comment, ovdje se priča o klubovima, koliko znam politika portala i foruma je da se uopšte ne priča o navijačkim grupama. I još nešto, zna se da su sve grupe u dogovoru sa upravama, ne samo naša, samo su ovako glupo izašli u eter.

Budi mi pozdravljen. :bih:
Ovo nisu istine :tokralju: :bow:

Izvinjavam se, ali moja je duznost boriti se protiv lazi komunjarskih iz pridnjestrovlja. Neka cijela BiH zna :bih:

Gospodo kozoyeb sky :salut:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 avg 2023, 13:50

Ma yebeno ce biti sutra...
Velez ima odlicnu ekipu i siguran sam da nije bilo ove zayebancije sa Jusufbegovicem da bi imali maksimalan broj bodova shodno rasporedu...
E sad, koliko ce ispostovati to sto Merzic misli da treba protiv nas da urade,vidjecemo...
U svakom slucaju, neka bude posteno, pa kom opanci,kom obojci...

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 avg 2023, 13:50

Here we go, bojkot dojkaša :urnebes:
Reketarenje (engleski racketeering) ili reket, je izraz koji označava ekonomsku djelatnost vezanu uz organizirani kriminal, odnosno pružanje određenih ilegalnih usluga (kockanje, prostitucija, zelenaštvo i sl.). U svom užem smislu se pod time podrazumijeva "plaćanje zaštite", odnosno novac ili druge usluge koje određeni pojedinac ili tvrtka pruža kriminalcima u zamjenu za vlastitu fizičku sigurnost ili neometano obavljanje ekonomske aktivnosti.
Džambić se u konačnici osvrnuo i na saopštenje koje je izdala navijačka skupina „Fukare“ u kojem se navodi da će organizovati proteste ukoliko i jedan član Upravnog odbora iz protekle četiri godine bude ponovno izabran u novi Upravni odbor.

“Navijačka skupina Fukare su dobri momci, znam koliko su se borili. Ova uprava je prema njima bila jako korektna, nema gostujuće utakmice koja im nije bila plaćena ili domaće u kojoj nisu dobili karte, uvijek su imali podršku.

Fukare održale proteste: "Ujedinjeni smo za Azmira Husića"

slika
UPAMTITE IMENA :

1. ALEKSANDAR JOVIĆ
2. ELDAR JUSUFOVIĆ
3. SENAD MUJKANOVIĆ
4. DEJAN PAVIĆ
5. GORAN MILIĆ
6. ELMIR ŠEĆERBEGOVIĆ
7. NINO DŽAMBIĆ

OD DANAS I ZAUVIJEK NEPRIJATELJI I GROBARI KLUBA.

Lažovi koji potpišu memorandum, koji javno objave da je preuzimanje završeno, a onda kao najveće kurve u večernjim satima pravite tajne dogovore i rušite ono što ste JAVNO objavili.

Mačak Tom koji je u ratu sa navijačima od kako je otišao prošli put, koji je kao i sin mu deklarisani navijač želje bi ponovo da se kiti novcem građana Tuzle.

Pozivamo GV Tuzle da na idućoj sjednici obustave sve tranše prema FK Sloboda Tuzla, jer kao privatni klub nema pravo trošiti novac koji uplaćuju svi građani Tuzle. Apelujemo da se novac prebaci na račun RK Sloboda i ostale sportske kolektive.

Pozivamo ovim putem pravnike koji su spremni da nam pomognu u našoj sada pravnoj borbi za naš klub.

Ako ste mislili da ćemo odustati tako lako, zajebali ste se. Ako ste mislili da ćemo odgovoriti nasiljem zajebali ste se. :tokralju:
Prepali ste se, dovodite Salku Zilđića da vas čuva, toliko ste hrabri ili vas je toliko strah ljudi kojih nema kako kaže Mačak Tom.

Pozivamo sve istražne organe da provjere na koji način je izmjenjen Statut kluba, kada je Skupština održana bez kvoruma. Pozivamo sve navijače da od ovog trenutka stupe u BOJKOT sa nama, da ne idu na utakmice, da ne kupuju ulaznice, proizvode i sve što budu ublehaši ponudili.

OD OVOG TRENUTKA SVA NAŠA AKTIVNOST JE USMJERENA NA SLOBODU KOMPRED I RK SLOBODA TUZLA.

OD OVOG TRENUTKA NASTAVLJAMO GDJE SMO STALI 2018.e godine, LIJEPIT ĆEMO ĆELAVU GLAVU PO GRADU, SVI ĆE TE ZNATI ODAVDJE DO KIKAČA.
I PAVIĆA ISTO. NISMO TE PRESKOČILI, NISI MOGO MRAMOR VODIT, A SAD BI U SLOBODU.

Vaše političke igre dalje od Slobode hoćemo, hoćemo da **** od nas, od Tušnja i od kluba, jer ste svi ublehaši, prevaranti i kurve koje žele da troše gradski novac.

Ganjat ćemo se dokle god bude zadnjeg od nas, mi odustati nećemo od naših ideja i onoga što smatramo da je najbolje za klub, a Vas osim tih prodanih duša Aleksandra, Eldara i Kemala niko ne podržava u gradu.

Fukare Tuzla
slika
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sloboda, popularne Fukare, prekinuli su bojkot protiv uprave tuzlanskog kluba na čelu s predsjednikom Senadom Mujkanoviem nakon samo 30 dana.

Predsjednika Mujkanovića su nazivali "ublehašem", "Mačkom Tomom", te su poručili kako su u ratu sa njim.

Prije deset dana su postavili čelnicima Slobode četiri zahtjeva kao uslov za prekidanje bojkota.

Fukare su zahtjevale da se sjeverna tribina stadiona Tušanj osigura navijačkoj grupi, što uključuje prodaju ulaznica i točenje pića, a u svrhu finansiranja grupe.

Također, zatražili su zabranu organizovanog navijanja i stavljanja drugih navijačkih grupa iz BiH na sjevernu tribinu, kao što je bio slučaj prošle sezone na susretu Tuzla City - Velež.

Od Uprave su zatražili i osiguravanje ulaznica za gostujuće utakmice, te da na polusezoni Sloboda zauzme prvo mjesto i da se bodovno odvojio od drugoplasiranog.
slika
Mujkanović ispred Slobode donirao Fukarama 5000 KM
Podržao rad navijačke grupe

Predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda Senad Mujkanović posjetio je članove navijačke grupe Fukare u njihovim prostorijama s ciljem nastavka suradnje.
Navijačka grupa Fukare Tuzla stupa od dana 4. novembra 2024. godine u BOJKOT utakmica FK Sloboda Tuzla.

Ovim putem čestitamo prošloj Skupštini/Upravi ili ti ga OZU koju je sa predsjedničke stolice predvodio Aleksandar Aco Jović na odličnom selektiranju igrača, stručnog štaba i tehničke strukture na početku sezone.
Što se tiče najvatrenijih navijača... maksimalno su ispoštovani. Protekle polusezone klub im je nebrojeno puta izlazio u susret. Plaćali smo im odlazak na gostovanja, ulaznice, na domaćim utakmicama imali su zavidan broj karata da prodaju kako bi obezbjedili sredstva za svoje funkcionisanje, pomagano im je u finansiranju koreografija i pyro show- a zauzvrat smo dobili prozivke i kazne od saveza zbog njih iako im se nebrojeno puta sugerisalo da klub u ovom momentu nije u situaciji da plaća te kazne.
:urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 03 nov 2024, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 13:51

Kakav delegat.😂
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 27 avg 2023, 13:52

Ne interesuje nas.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 avg 2023, 13:52

Herson je napisao/la:
Rezimski klubovi, predstavama poput one sinosnje na Grbavici i one u petak u BL, nastoje svima u drzavi ogaditi fudbal i dodatno srozati ionako srozan ugled Premijer lige BiH. Sarajevo i Velez moraju adekvatnije i ostrije reagovati na ovakve stvari i po ko zna koji put krenuti u spasavanje bh.fudbala. Vjerujem da u drzavi postoji jos klubova koji su spremni odlucno se svrstati na pravu stranu, a ne mijenjati "dres" zarad sitnih interesa, kao sto su mizerne pozajmice od saveza.
:rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 27 avg 2023, 13:53

Arvid je napisao/la:
27 avg 2023, 13:52
Herson je napisao/la:
:tokralju: :urnebes: :urnebes:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 13:54

Nirton je napisao/la:
Ne interesuje nas.
:urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 avg 2023, 13:54

Arvid je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Ovaj kad kaze dobro vece, ljudi vani izlaze i provjeravaju jel pada mrak :urnebes:
Zadnja izmjena: KONTRASVIH, dana/u 27 avg 2023, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 27 avg 2023, 13:55

Truhlo pasat
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 27 avg 2023, 13:56

Čekaj, čekaj, Sarajevo i Velež moraju zajedno reagovati protiv suđenja u korist REŽIMSKIH klubova?

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 13:58

Espiritosanto je napisao/la:
27 avg 2023, 13:55
Truhlo pasat
On ovo prejako i preozbiljno doživljava i preživljava. 😂

Ne valja mu to.😂
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2023, 14:00

Belegija je napisao/la:
27 avg 2023, 13:57
Herson je napisao/la:

Vicini i dodikovi pusikurci
Dodik u Sarajevu od svih ljudi jedino Ivicu Osima gotivio :hmmmmm: , vjerujem i da je željkanov manijakalni traktorista u srcu, pa je čvrsto odlučio da preko sestrića Vice podrži staru ljubav. :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2023, 14:10

killafrommanilla je napisao/la:
27 avg 2023, 13:26
Drago mi je da ste upoznati sa situacijom u Veležu te 2016. godine, kada smo bili na rubu ispadanja u treću ligu. Žao mi je što niste uspjeli ništa naučiti iz tog spašavanja kluba, a to je da se nikad ne skuplja novac za tekuće poslovanje, nego da se pripremi plan oporavka kluba u kojem najveću ulogu igraju navijači i da se uvede transparentno poslovanje. Ne može biti isto otvaranje humanitarnog broja za krpljenje nečega i milion volonterskih dnevnica na stadionu, očišćenih tribina, odrađenog WCa kao krunu rada najvrijednijeg udruženja za jedan klub u BiH. Navijači Veleža su 24/7 bili na stadionu i davali 100% od svojih mogućnosti da Velež ozdravi. Bukvalno pola stvari koje bi klub u tom trenutku platio, ljudi su radili besplatno i iz ljubavi.
Ponovo miješaš babe i žabe i upoređuješ neuporedivo. Manijaci od završetka rata volnontiraju i rade sve to što si nabrojao, čiste, farbaju, pomažu i spašavaju dnevnice. I tu smo bili prvi i pioniri.
killafrommanilla je napisao/la:
27 avg 2023, 13:26
Vi pojma nemate kako, ni dokle plaćate taj dug poreznoj upravi. Čekate da vam kapne 20% nekog transfera bivših igrača a izlaznih nemate nikako iako ste bili najbolja škola fudbala u BiH. Apsolutno nikakvog plana nema, osim da se nekako izbori Evropa i pregrmi godina. Takvi ste idealni Vici za potkusurivanje. Zato sam vam i rekao prijateljski savjet, imate takvu navijačku bazu a sve što radite je trenutno i zato imate isto toliko izlazaka u Evropu u zadnjih 5 godina kao irelevantni Velež. A gdje smo mi bili, a gdje vi, te 2016. Neko tu opasno stagnira i pada, a neko je opasno napredovao.
Reći da nemamo plan može samo neko ko prati površno i ko je maliciozan. Plan je nikad jasniji, stabilizacija kluba i vraćanje dugova, što ova Uprava radi perfektno. Smanjili su dug za 3.5 miliona maraka i ostalo je još 5.2 miliona, od čega je poreski dug 1.7 miliona. Projekcija je da do kraja ove godine idemo debelo ispod 4 miliona maraka.

Prihodi su nam se povećali, a rashodi su ostali isti, odnosno nismo povećali budžet za igrački kadar i postoji maksimalna plata koju igrač može dobiti, više od toga se ne ide pa da nam se ponudi Cristiano Ronaldo.

Sa svakim kreditorom je potpisan reprogram, sve tužbe su riješene i klub poštuje/isplaćuje ono što je potpisao.

To je plan od kojeg ova Uprava ne odstupa ni milimetar, mogli smo dovesti neke odlične igrače za naše uslove, ali je bukvalno zapelo oko par hiljada eura i klub to nije htio dati. Tonči Mujan je najbolji primjer. Otišao je u Budućnost gdje ima platu 6.000 eura, kod nas bi igrao za 4.000, mi toliko nismo htjeli dati.

Ponoviću ono što sam ti prošli put rekao, vi i mi se ne možemo upoređivati, jer kao što sam ti već rekao, i ovakvi imamo poprilično veći budžet od vašeg, a naš je najmanji u istoriji.

Izgradnja juga bi trebala početi krajem godine, u ozbiljnim smo pregovorima sa investitorima u pomoćni teren i nijedan navijač Željezničara nema ni najmanji razlog za brigu, iliti biće Željo opet šampion.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 avg 2023, 14:11

Ovo sto ste zadnjih dana pisali o posjetama na utakmicama FK Borac,sa vecinom se ne slazem..
Najgluplje mi je ovo federalno "tamo svi navijaju za Zvezdu i Partizan,Borac im rezervni klub"..Cim to procitam,osjetim sazaljenje prema autoru takvog posta..
Voli Banjaluka Borac..Ovdje je isti problem za posjetu,kao onih prvih desetak godina zajednicke lige,od 2002...Gdje se zna da Borac pobjedjuje 90 posto...ako ne ide na terenu,ulijece 4 sudija,Zijad Canic iz Prijedora,jer se glavni "povrijedio"..i Borac dobija 90 posto domacih utakmica...Zato su i posjete bile 500-1500...Banjalucka publika je skolovana,i nikome nije zanimljivo to "navlacenje".....sta ces na stadionu,kad znas da pobjedjujes....a kad dodju Sarajlije ,onda 6000-10 000,u zavisnosti od znacaja utakmice..
razlika je ta,sto tada Borac nije mogao uzeti boda u gostima,pa je ispadao..sad ponekad u gostima pobjedi,odigra nerijeseno,i eto titule,Evrope....Recimo,jedne godine (2005 ili 2007) Borac je ispao,a Siroki sa 4 boda vise,bio treci i izasao u Evropu..

Meni licno je bila zanimljiva ona prva godina naseg otimanja,da malo i mi vratimo ovim supcima sa Grbavice i koseva...Sjela mi je ona titula 2021,da se ne lazemo..
Zadnje 2-3 godine,gadi mi se ova navlakusa....I vjerujem da je i kod ostalih ljudi tako,zato i dodje par stotina ljudi na utakmicu...Plus,svakom iskrenom borcevcu se gade ova saopstenja Uprave svakih 7-15 dana (Hvala Dodiku..Hvala Djajicu)...Zeludac im se prevrce..Osim njihovim poltronima,koji uzivaju u tome "samo nek Federacija pjeni"..
Nadam se da sam pojasnio ovu mizeriju od posjeta...
Od 2002-2009,otimalu su svi,samo je bilo pitanje,ko je snalazljiviji..
od 2009-2013 otimao je Komitet i Amar Osim,Nijaz Brkovic,lopatom..
Od 2013 do Vice,za vrijeme Elvedina Begica....otimalo Sarajevo,ali mnogo blaze nego Zeljeznicar..
Od Vice,otima Borac..
Zrinjski je uvijek tu.."prvi do"
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 27 avg 2023, 14:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 27 avg 2023, 14:11

Sta ce ovaj iz Slobode na nasem forumu zaboravio si da vam je Zeljo pucao 2 puta u celo i poslao vas u 2 ligu. Sutra je pijacarima svejedno ko ce pobjediti. Greske su normalne u fudbalskom svijetu, ali vidim vi samo pjenite na Zelju.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 27 avg 2023, 14:16

nastrojeni21 je napisao/la:
27 avg 2023, 11:36
Pripadnik ovog plemena rece nekom da je glup. :evil:

Isto tako pripadnik drugog "plemena" okrenu ledja himni i jos je onda izvizdase pa im svi opet dupe lizu jer to je ekipa koja je usla u grupnu fazu kao predstavnik te iste drzave kojoj zvizde i okrecu ledja.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 27 avg 2023, 14:16

Svi će doći na red, sutra možda Sarajevo, u srijedu Igman, u nedjelju Željezničar. Problem je što u ligi imamo jednog i po sudiju, ovo ostalo nije ni za federalku.
Protiv jednog kluba se ne smiju suditi ni očigledne stvari. Ostalo je kako ko naleti.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 avg 2023, 14:19

Ekip koja 2 puta osuta (sa 40 metara oba puta) u 150 minuta igre ne zaslužuje igrat Premijer Ligu i da niste pusikurci savezovi ispali bi, jer postoji 10 stabilnijih i normalnijih klubova od vas u ligi. Al i u dugove ste dospjeli tako sto ste plaćali sudije a ne igračima
Plate, vodu, struju etc
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.