FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

Bersaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 27 avg 2023, 13:30

Gorka pobjeda. Nažalost utakmica iza koje ostaju "repovi" sudijskih odluka. Mnogo problema u ove zadnje dvije utakmice i mnogo posla čeka stručni štab. Što kaže @Irfo potreban je baš takav tip veznog igrača, fali tu čvrstine a fali nam vala i još jedan krilni napadač. Idemo u srijedu ponoviti posjetu i pomoći ekipi da dođemo do nova 3 boda. Suljo za kapitena, on i Vedo daleko najbolji na terenu sinoć.
Možda smo loši bili jer je na tribinama bio trener Igmana, malo da ih zavaramo :kafa:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 avg 2023, 13:37

Pririsak je napisao/la:
27 avg 2023, 10:27
Znaci dok smo u europi igrali najavljivano je kako ce doci pad u igri i energiji kada se vratimo u prvenstvo i ne znam sta se sad svi hvatate za glavu.

Eto dosao je pad al smo ovu tekmu dobili. Ovo je fudbal i ne mozemo izdominirati svaku utakmicu, a jasno je da ste pitari ako ocekujete tako nesto.
Cisto informativno, Zeljeznicar je i prije igrao Evropu puno prije Basica. Doci ce period, brzo dodje taj period. Nije da se i prije ovo desavalo.
Ali imati isti broj suteva kao ekipa sa 10 igraca. Stvarno da se zapitamo, po meni oni imali zrelije sanse a mi golmana boljeg. Plus sudijske odluke koje nam u milion utakmica jednom idu ovako na ruku.

Ti ces meni ili nekome reci da je pitar jer se nadamo da cemo dobiti ekipe koje uvezu dva poraza (Posusje, TC). Hocu da dominiramo kad igramo 11 na 10, previse stvarno.
Prosle godine smo bili u goroj fin.sitzaciji, pretprosle jos u goroj, TC je slabija u odnosu na dvije sezone prije, previse ocekujemo.

Sve sto zelimo da uprava dovede neke igrace da bi ovo moglo bolje izgledati. Ovako cemo tesko do necega, sa pobjedama idu posjecenije utakmice, odmah veci priliv sredstava..

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 27 avg 2023, 13:40

Pririsak je napisao/la:
27 avg 2023, 10:41
Tako je @stanceski.

Ni meni ono nije izgledalo uopste lose s obzirom na rezultat kako se postavljamo. Mene raduje kad vidim da igramo posjed i pas igru jer u ovakvim utakmicama na 2:0 najbolja stvar koja moze da se desi jeste sa se kombinuje pas igrom jer igraci tako sticu ogromno znanje i hrabrost jer to radis u prvenstvenoj utakmici a ne samo na treningu. Tako se stvara sigurna ekipa koja ce nekad u buducnosti biti imuna na protivnikov pritisak i stalozeno ce igrati.

Ja kao da sam cuo nekoliko zvizduka kada je rustemovic izlazio ALI ODLICAN SAMAR TAKVIM LIKOVIMA JE APLAUZ 90% STADIONA CIM SU CULI ZVIZDANJE.

ONAJ NAJTEZI POSAO FIZICKI I NAJPRLJAVIJI OBAVLJA RUSTEMOVIC on i nije zaduzen da dijeli pasove. Za to imamo Mekica ali ovdje je dosta fudbalski nepismenih ljudi koji ne razumiju da imas razlixite tipove igraca za razlicitim ulogama na terenu.
Slažem se,to sam već i pisao,ali uradili igrači na terenu to nisu.
Kod 2:0 sa igračem više treba smirit igru kroz pas,ali mi to nismo uradili,ušli smo u frku,trku i zbijanje lopte,počeli pravit kornere sa igračem više

To je nedopustivo.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 avg 2023, 13:46

Jel moguce da je sinoc bilo skoro 6000 stolica praznih?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 avg 2023, 13:57

Ovo je utakmica koju bi prije dvije izgubili ili igrali remi. Tako da s te strane je napredak. Problem je onaj debakl u Posusju, odnosno te utakmice na gostujucim terenima. Ne smiju se ponavljati.
@igrajlopte 🐦

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 avg 2023, 14:08

Mislim da ce nam rep. pauza doci ko budali samar, da malo prodisemo i konsolidujemo se. Cetiri boda iz ove iduce dvije tekme bi bila super.
1921

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 27 avg 2023, 14:24

Igrac utakmice Muftic. Odbrana1 na 1 u prvom, i uz to jos nekoliko izvrsnih odbrana i pokupljenih lopti. Mali je za neprepoznat. Stoga mislim da bi se on prvi mogao prodati, i da je Mulalic i doveden zbog toga. Vidjecemo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 27 avg 2023, 14:26

jointunija je napisao/la:
27 avg 2023, 12:22
Nema veze sa finansijama nego energetskim pražnjenjem,kad se već toliko kritikovao Turanjanin,sinoć baš dobro odigrao,donio svježine i umalo poentirao.
Iznenađujuće dobro. Nadam se da će moći "dati ruke" u sredini. Bezveze ga je probavao na lijevoj strani.
Željezničar za život cijeli!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 27 avg 2023, 14:26

Problem je ako i ovu domacu budemo ponavljali na gostujucim necemo nosit puno bodova kuci, isto tako zvizdanje Rustemovicu nije bas lijepo od strane nasih navijaca mi boljeg od njega nemamo u rosteru a to zasto nemamo trebamo se zahvalit ovima sto nam dovode igrace odnosno sto ne dovode, mi isto tako imamo krila koja znaju odigrat samo pas prvom do sebe koji ne mogu napravit razliku i patit cemo se protiv svake ekipe koja se bude branila protiv nas i protiv koje cemo imat malo prostora za napravit sansu bas kao u posusju. Prije se igra svela na Santosa dodaj njemu i molis Boga da nesto uradi sad nam se svodi igra na Mekica. Basic da ima ekipu koju je imao Mulalic uz mozda neka 2 3 igraca koji su dovedeni sad u ovom prelaznom roku mi se ne bi puno brinuli za ovu sezonu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 avg 2023, 14:34

Slazem se, imbecilno je zvizdati nasim igracima, ali mali broj ljudi je zvizdao. Drago mi je da ja aplauz nadglasao zvizduke. Nismo svi isti, ali ja sebe ne mogu zamisliti kako zvizdim nekom nasem kakav je god. Rustemovic ne igra dobro, nema sta, ali od pocetka mu se gleda svaka pogresna kretnja. Neki drugi igrac ne bi ni priblizno ovoliko kritika trpio, on je na piku od kako je dosao. Na kraju krajeva, niti se sam doveo, niti sam sebe stavlja u igru.
1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 avg 2023, 14:48

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
27 avg 2023, 14:34
Slazem se, imbecilno je zvizdati nasim igracima, ali mali broj ljudi je zvizdao. Drago mi je da ja aplauz nadglasao zvizduke. Nismo svi isti, ali ja sebe ne mogu zamisliti kako zvizdim nekom nasem kakav je god. Rustemovic ne igra dobro, nema sta, ali od pocetka mu se gleda svaka pogresna kretnja. Neki drugi igrac ne bi ni priblizno ovoliko kritika trpio, on je na piku od kako je dosao. Na kraju krajeva, niti se sam doveo, niti sam sebe stavlja u igru.
Ceka de svaki pogresan korak, a svi sute kad posalje sjajnu dugu loptu. Dvostruki arsini, pitarluk klasicni.
Fk Željezničar.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 27 avg 2023, 14:56

Zvizdalo bi jos vise ljudi da nije bilo Krpiceve reakcije

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 27 avg 2023, 14:59

Zato treba pjesme pjevat Amoahu koji ne postiji zadnjih 5 utakmica, samo zato sto je zalomio 2 igraca u tih 5 utakmica, a to sto drugih 30 napada vrati loptu sa 20m na 50 je dobro isto
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 27 avg 2023, 15:05

Jasta nego je pitarluk. Ljudi kojima se zvizdi treba da zvizde Basicu i Bekricu. Opet kazem, niti je Rustemovic sam sebe doveo, niti sam sebe stavlja u prvih 11. Zvizdanjem igracu se ne postize nista, on sad moze samo gori biti. Ima finu ljevicu, za njega bi najbolje bilo da zabije neki go, da mu ljudi malo sjasu s qrca, a i da se oslobodi. Cini mi se da igra u grcu, pogotovo na Grbavici.

S druge strane, Basic je vise puta govorio da zeli mladje, brze igrace, koji imaju dobre motoricke sposobnosti i mogu pokriti vise pozicija. Ovcina se uklapa u to, pa i Cosic. Rustemovic ne ispunjava nijedan od tih kriterija. Po mom misljenju, nama treba zadnji vezni koji je trkac, radilica. Ovi old school veznjaci koji igraju na pozicioniranje, prekrsaj, destrukciju nam ne mogu unaprijediti igru, a i ne vidim kako bi se uklopili u ono sto Basic tvrdi da zeli. Rustemovic bi bio dobra opcija s klupe.
1921

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 27 avg 2023, 15:11

Ma dobro smo se mi uskurchili. Sigurno bar 60% igraca TC bi imalo mjesto u nasih prvih 11, uvalis im tricu, i opet nista ne valja. Ekipi treba podrska, struci treba podrska, upravi treba podrska.
Ne zaboravimo da je i dalje nas glavni cilj finansijki oporavak i konsolidacija. Donedavno smo plesali po ivici propasti, a i sada nismo daleko, uz dusmane, da ih ne nabrajam svi znamo ko su i ko bi nas strovalio juce da moze.
Bice i ovo teska sezona, treba je izdrzati, i pokusati ponovo izboriti Europu. Ne ocekujmo previse, ne vrijedjajmo i ne zvizdimo nasim momcima. Samo podrska, navijanje, grla i dlanovi, i to je to.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 27 avg 2023, 15:12

Samir Radovac je jos slobodan igrač, ali eto i njega sad da dovedes treba ti mjesec dana najmanje da ga pripremis da igra

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 27 avg 2023, 15:12

zeljovolimte je napisao/la:
27 avg 2023, 13:46
Jel moguce da je sinoc bilo skoro 6000 stolica praznih?
Nije moguce ali onaj delegat protiv borca je lupio bas i sad idu glupa poredzenja ako je protiv borca 7 milja sad je manje i slicno

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 avg 2023, 15:30

Ako je ko za svoje ponašanje zaslužio zvižduke to je Amoah. Postaje cirkus igrač, poteze viška bez ikakve koristi.
Sa druge strane Muftić jedini igrač koji je u izlogu, koji je u usponu, najmanje podrške dobija, momak nas je spasio sinoć, dvije fenomenalne odbrane.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 27 avg 2023, 15:47

Ne treba nikom zvizdati nismo Juventus. Jos malo i pocet cemo ko pitari sto nikome ne treba. Za sve treba vremena ko sto kaze trener, ako smo odigrali sjajno europu ne mozemo odmah poceti vrhunski igrat ligu. Treba dosta da se poklopi i da probamo europu opet zaganjati. Puna podrska Basicu i strucnom stabu, a ove botine ne treba puno ni slusati jer unose nervozu.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 avg 2023, 15:51

Mamba21 je napisao/la:
27 avg 2023, 15:30
Ako je ko za svoje ponašanje zaslužio zvižduke to je Amoah. Postaje cirkus igrač, poteze viška bez ikakve koristi.
Sa druge strane Muftić jedini igrač koji je u izlogu, koji je u usponu, najmanje podrške dobija, momak nas je spasio sinoć, dvije fenomenalne odbrane.
Muftic sinoc strasno dobar, Turanjanin ima izgleda dobar sut. Treba to malo cesce, svima bi godilo da se upise u strijelce.
Trebaju nam ili Stila ili Arap pa da Amoah igra na krilu alo vec hoce da igra.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, pintol_TM87, WeekendOffender i 25 gostiju.