Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AshburtonG
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la AshburtonG » 28 avg 2023, 18:50

Ma misli vjerovatno covjek da ljude koji zive u ovim kamionima koji su modificirani kao kamp kucice. Ne vjerujem da misli na kamiondzije jer spavanje u kamionu nije nista cudno ni za evropske vozace. Ja ne znam nijednog koji cesto spava u hotelu/motelu. Konstatno spavanje van kamiona bi bilo 50% zarade makar.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 avg 2023, 18:52

AshburtonG je napisao/la:
28 avg 2023, 18:50
Ma misli vjerovatno covjek da ljude koji zive u ovim kamionima koji su modificirani kao kamp kucice. Ne vjerujem da misli na kamiondzije jer spavanje u kamionu nije nista cudno ni za evropske vozace. Ja ne znam nijednog koji cesto spava u hotelu/motelu.
Ma mislio sam na prave vozače , cesto je emkura o tome pričao pa sam pofatao malo, ovi europsk imaju kuće il bilo sta u bosni , sloveniji itd. Ovi nemaju nista ,nekretnine i to
Al valjda onda nisu ni u kakvim dugovima , nema credit scora ,mozak na pašz
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 avg 2023, 18:53

https://youtube.com/@Ryantwomeyy?si=KcfECF2-MBNIH2ae

Ovaj lik je sve top uradio unutra, bukvalno mu ništa ne fali.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 avg 2023, 18:59

RollMan je napisao/la:
28 avg 2023, 18:52
Ma misli vjerovatno covjek da ljude koji zive u ovim kamionima koji su modificirani kao kamp kucice. Ne vjerujem da misli na kamiondzije jer spavanje u kamionu nije nista cudno ni za evropske vozace. Ja ne znam nijednog koji cesto spava u hotelu/motelu.
Ma mislio sam na prave vozače , cesto je emkura o tome pričao pa sam pofatao malo, ovi europsk imaju kuće il bilo sta u bosni , sloveniji itd. Ovi nemaju nista ,nekretnine i to
Ne vjerujem da takvi ljudi spavaju u kamionu, pogotovo ne neki znacajan broj. Ako nema nikakvih izdataka i kredita, zbog cega bi se onda patio, kad moze ili kupit kucu ili spavat u hotelu? Ima ih vjerovatno koliko i ovih ljudi sto izadju iz stana i onda zive u kamp kucicama i vozaju se po Svijetu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 avg 2023, 19:15

ASD je napisao/la:
28 avg 2023, 16:04
S karavanom je jako teško naći parking.
U tvojoj glavi je karavan ko sleper sa prikolicom haman, pa kakve su ti to muke da nadjes parking?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:15

alemsa je napisao/la:
28 avg 2023, 17:44
RollMan je napisao/la:
28 avg 2023, 17:35
Najludji su mi ovi amerikanci sto zive u kamionima
Pa ako vozi na duge staze, sta ce drugo, nece hotel placati svaku noc, nije lud. A nisi im bio vjerovatno u kamionima, ima sve, krevet, frizider, tv. Naprave sebi ambijent. Na truck stopu ima tus kabine, $7 cini mi se da se okupa i dobar.
Ima li puno Kanađana u US?
Vidim da mnogi bježe odozgo.
U 2022-oj godini Trudeau primio milion migranata (600 000 su bez stalnog boravka) i prouzrokovao neviđene probleme kada je rentanje stana u pitanju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:18

harden je napisao/la:
28 avg 2023, 19:15
ASD je napisao/la:
28 avg 2023, 16:04
S karavanom je jako teško naći parking.
U tvojoj glavi je karavan ko sleper sa prikolicom haman, pa kakve su ti to muke da nadjes parking?
Napisao sam gore. Gdje je bočno i nije obilježeno (gdje ti drugi vozači ostavljaju prostor) zna biti problem.
Mislim, sada se izdrži, ali da više ljudi počne voziti veća vozila, zo bi bio problem.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 avg 2023, 19:22

Kakva veca vozila i problem hahaha

Karavan Focus Mk1, koji izgleda ko bas dugo vozilo je duze svega 40 cm npr. od Pola 5ice hatchbacka, znaci auta iz drugog segmenta (B). Ako ti je tih 40 cm problem pri parkiranju, onda ebes onog ko ti dade vozacki. Eo malo prije izvlacio metar da potvrdim dimenzije.

Jesil kad bio po parkinzima diljem BiH, msm da li si posmatrao, imas mnooogo karavana i limuzina pa se sve fino uparkira. Onda segment SUV vozila itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:29

Jesi ti glup?
Ne možeš parkirati ako nemaš prostora ni da ga spustiš helikopterom na to mjesto.
Kakve to veze ima kakav je ko vozač ako nemaš prostora.
Ulica je takvih kod nas dosta.
40 centimetara je skoro pola metra. To jako puno znači na mjestima gdje je baš velika navala.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 avg 2023, 19:29

To uopste nije istina za Kanadu. Ne znam apsolutno nikoga našeg da je otišao iz Kanade, a bas moja Drugarica prije 7-8 mjeseci otišla u Kanadu iz Austrije. Jedino kaže ako kupuješ kuću da je haos. Inače je Kanada jedna od najboljih izbora za stranca.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:32

jasmin10 je napisao/la:
28 avg 2023, 19:29
To uopste nije istina za Kanadu. Ne znam apsolutno nikoga našeg da je otišao iz Kanade, a bas moja Drugarica prije 7-8 mjeseci otišla u Kanadu iz Austrije. Jedino kaže ako kupuješ kuću da je haos. Inače je Kanada jedna od najboljih izbora za stranca.
Ma gledam na videima koje Kanađani objavljuju. Gdje snimaju kako napuštaju zbog housinga. Govorim o pravim Kanađanima.

Taj drugi dio sam i potvrdio. 2022-e ih se milion doselilo, uglavnom iz zemalja trećeg svijeta, što i prouzrokuje bubble.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 avg 2023, 19:34

ASD je napisao/la:
Jesi ti glup?
Ne možeš parkirati ako nemaš prostora ni da ga spustiš helikopterom na to mjesto.
40 centimetara je skoro pola metra. To jako puno znači na mjestima gdje je baš velika navala.
Biciklom ti, boli te kurko :urnebes:
Da čujem da nekom odraslom insanu i vozaču sa nekim stažom smeta karavan pri parkingu.
Da si u nekom velegradu gdje su ogromne gužve i gdje je svaki cent dragocjen pa ni po jada, nego u jbnim Banovićima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 avg 2023, 19:37

RollMan je napisao/la:
Vecina ima kucu, porodice itd. Zato i vozi toliko, najvise ce uzet para na terenu kad ode po 6-7 sedmica, jos ako je uzeo nov kamion 100k, prikolica 30k, osiguranje, gorivo ovo ono 150k je u kreditu, mora placati. Ima ih sto nece tako pa voze loko, moj drug vozi za amazon, tura mu Houston-Dallas svaki dan, ode i vrati se, ali uzima $1500, sedmicno, njemu ok jer je kuci svaki dan. Dok ovi terenci uzimaju i po 250k bruto

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:37

armando je napisao/la:
28 avg 2023, 19:34
ASD je napisao/la:
Jesi ti glup?
Biciklom ti, boli te kurko :urnebes:
Da čujem da nekom odraslom insanu i vozaču sa nekim stažom smeta karavan pri parkingu.
Da si u nekom velegradu gdje su ogromne gužve i gdje je svaki cent dragocjen pa ni po jada, nego u jbnim Banovićima.
Ma ne smeta mi, snađem se, ali svakako nije praktičan pogotovo u Banovićima gdje su zgrade baš velike u centru i gdje zavisiš od drugih vozača, a tu ja živim, a samim tim i velike gužve.
Ne kažem da se to dogodi svaki dan da ne možeš, ali s vremena na vrijeme se desi.

Kod mene ispred zgrade mislim stane nekih 8 vozila, maksimum. Eh sad, veoma rijetko stane 8 jer nekad uleti dosta tih većih vozila karavana, a dosta ljudi i zauzme puno prostora.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 avg 2023, 19:40

Lud ko struja ocmi.

Kad mi ne ostavi prostor bocno onda ne mogu ni Fiata 500 ucerat. Ali to ne mozemo gurnut pod rubriku - s karavanom je tesko naci parking.

Jer karavan verzije nekog modela nisu problematicno duze od hatchback il sedan verzija. Eo primjer Focus MK2 karavan i Focus MK2 hatchback - razlika otp 13 cm.

Ovo sto sam poredio Focusa karavana (C) i Pola V (B) je extremna situacija da vidis kako i kod dva razlicita segmenta i linije vozila nije tako strasna razlika. A ti se hvatas za tih 40. :lol:

Sta onda trebamo po BiH vozati A segment il jos bolje civare. Mada bi ja tebi uvalio zaprezna kola, sto je sigurno, sigurno je.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 19:42

Pa nisam rekao da je ekstremno teško, ali ćeš svakako osjetiti s vremena na vrijeme da ne možeš ući i da bi ti čak 20 centi značilo.

Uostalom, pričali smo o onim američkim truckovima i ja sam to samo naveo kao primjer da nisu praktični kod nas zbog veličine, a to je bio samo dio posta.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 avg 2023, 19:48

Problem je sto u Banovicima parking mjesta nisu kompatibilna ni za A segment. To covjek zeli reci, a kad dodjes sa limuzinom ili karavanom, onda ti bukvalno 30cm auta bude na putu. To se pogotovo odnosi na sami centar. Jedan od razloga je presirok trotoar na jednoj strani puta, pa tacno fali tih pola metra na drugoj strani gdje je parking. Cak mislim da su naknadno tu napravili "kosi" parking, jer je prije 15ak godina raja parkirala paralelno.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 avg 2023, 20:01

Karavanom sam obisao Hrvatsku, dio Slovenije te dobar dio BiH kao i neka zabacena sela opcine Konjic i nikad nisam vidio nit cuo od iskusnijeg vozaca da je karavan problem u vezi parkiranja.

Sto se bocnog parkiranja tice npr. takvo u Konjicu mozes naletit haman samo na mjestima gdje je zabranjeno. Svi iole veci ocrtani parkinzi znaci kod Binga, Admirala, Musala, pa Han, pijaca itd. te ispred zgrada su predvidjeni za ono tzv parkiranje naprijed.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 avg 2023, 20:04

alemsa je napisao/la:
28 avg 2023, 19:37
RollMan je napisao/la:
Vecina ima kucu, porodice itd. Zato i vozi toliko, najvise ce uzet para na terenu kad ode po 6-7 sedmica, jos ako je uzeo nov kamion 100k, prikolica 30k, osiguranje, gorivo ovo ono 150k je u kreditu, mora placati. Ima ih sto nece tako pa voze loko, moj drug vozi za amazon, tura mu Houston-Dallas svaki dan, ode i vrati se, ali uzima $1500, sedmicno, njemu ok jer je kuci svaki dan. Dok ovi terenci uzimaju i po 250k bruto
Znao sam ja raju sto imaju svoje kamione. Nije to lak posao. Likove voze po 14-16 sati dnevno, nekad skoro svaki dan pa uzmu nesto slobodno.
To bruto je problem, ispada 20K mjesecno plata, a dok platis benzin, osiguranje, maintenance, porez i skontas koliko sati sedmicno radis nije bas toliko primamljivo.
Znao sam nekog srbina, 25 godina, otvorio firmu i zaposlio neki 20-25 iz ex-juge.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2023, 20:08

28 avg 2023, 19:48
Problem je sto u Banovicima parking mjesta nisu kompatibilna ni za A segment. To covjek zeli reci, a kad dodjes sa limuzinom ili karavanom, onda ti bukvalno 30cm auta bude na putu. To se pogotovo odnosi na sami centar. Jedan od razloga je presirok trotoar na jednoj strani puta, pa tacno fali tih pola metra na drugoj strani gdje je parking. Cak mislim da su naknadno tu napravili "kosi" parking, jer je prije 15ak godina raja parkirala paralelno.
Tako je. Ali nije to samo u Banovićima, tako je kod nas uglavnom u gradovima gdje su zgrade dominantne, a Banovići to jesu. Ako manje vozilo imaš, daleko ćeš lakše se uklopiti.
Da imamo puno većih vozila kao u Americi, ne bi bilo praktično, par vozila automatski ispada.

Nećeš svaki dan imati problem, ali s vremena na vrijeme hoćeš.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 28 avg 2023, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 10 gostiju.