FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Andres
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 16:31

ensadek je napisao/la:To kako smo mi igrali to je nasa stvar.Venger se odlucio za takvu taktiku i to je njegova odluka,ali da li ste vi i na jednoj utakmici vidjeli da onako sudac nakon sekunde ili dvije igracu daje karton,a ovaj se nije ni okrenuo prema njemu(mislim na van persija).Očigledno čekala se i najmanja greška nekog od igraca igraca arsenala i da mu busaka pokaže put napolje.
Igrac manje je igrac manje i to nema veze da li je on napadac ili odbrambeni igrac
Ajde bolan kad je na Emiratima Song trebao dobt 3 crvena tad si sutio pa onaj neregularan pogodak pa 2 penala...
Pa suti bolje ti je , nemas argumente SUTI !

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 09 mar 2011, 16:35

ensadek je napisao/la:To kako smo mi igrali to je nasa stvar.Venger se odlucio za takvu taktiku i to je njegova odluka,ali da li ste vi i na jednoj utakmici vidjeli da onako sudac nakon sekunde ili dvije igracu daje karton,a ovaj se nije ni okrenuo prema njemu(mislim na van persija).Očigledno čekala se i najmanja greška nekog od igraca igraca arsenala i da mu busaka pokaže put napolje.
Igrac manje je igrac manje i to nema veze da li je on napadac ili odbrambeni igrac
ako cemo pričati o suđenju u 2 utakmice, barcelona je puno više pokradena..nije joj sviran čisti penal na mesiju u 2. utakmici i ponšten čisti gol u prvoj utakmici..a sto se tiće igre, pa zar ne bi bila NEPRAVDA da je arsenal kojim slučajem prošao, pa čovječe moj vi niste sastavili 2 dodavanje sinoć, jeli tebi to jasno, niste uputili niti jedan udarac na gol, a dali ste gol iz ničega...kad ste imali isto igrača di ste tada bili, o čemu ti pričaš. ARSENAL me je rZOČARAO, MISLIO SAM DA MOGU IGRATI S BARCOM, ALI SINOŠNJA UTAKMICA JE POKAZALA DA JE BARCELONA DALEKO NAJBOLJA MOMČAD SVIH VREMENA!!!!

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 mar 2011, 16:50

Pa Real koji je primio 5 komada se barem nije bunkerisao ko Žepa '93 vec su nešto pokušavali igrati i kombinovati...primili peticu i yebat ga, ali barem nisu piz.de bili (osim onog divljaka Ramosa na kraju tekme)
Ko fol Wenger prije utakmice svjesno laže da ce se "nadmetati i nadigravati jer i ne znaju drugacije" :o koga on laže.
Ista igra kao Inter prošle godine, naravno svako ima pravo da igra taktiku kakvu oni odluce ali nemoj kasnije srati da ste neke ekipa koja teži igri i nadigravanju...i Inter je prošle godine igrao sa 10 igraca - 9 u polju kada je Motta iskljucen i ranije od Van Persia (37 minuta cini mi se) pa su uspjeli proci :!: -cinjenica....dakle, pokušao je Wenger kao Inter ali ne može svaki put proci ta taktika...prvo jer on nije Mourinho koji je za njega ipak doktor za fudbal, a drugo nema igrace kao što ima Inter koji mogu organizovano i požrtvovano odigrati vrhunski bunker do kraja.
Protiv Intera se Barca patila kao nikad dosad, nisu imali riješenja za perfektnu odbranu....a protiv Arsenala su promašili još barem 6-7 mrtvih zicera (pored 3 gola koja su dali), dakle propuh je bio na sve strane....a isti broj igraca kao i Inter prošle godine.
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 09 mar 2011, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 mar 2011, 16:51

Imate na Arsenalovoj temi koliko je ko pokraden, uostalom neki spominju gol na emiratima koji je bio iz ofsajda, naravno strucnjaci svi racunaju kada loptu suta pedro, a niko se nije sjetio, iako je pravilo kada zadnji put lopta dirne igraca da se onda svira ofsajd, znaci pedro suta, almunija brani, messi nije u ofsajdu, ali onda se lopta odbija od pedra, do messija koji je u tom trenutku u ofsajdu.. I prije bih potpisao 1:0 iz penala nego crveni za RvP-a, a vidim ovdje niko ne spominje crveni za abidala.. nema sta bas bilo posteno..
Celik!3,2,2.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 09 mar 2011, 17:03

AllGunsBlazing je napisao/la:Imate na Arsenalovoj temi koliko je ko pokraden, uostalom neki spominju gol na emiratima koji je bio iz ofsajda, naravno strucnjaci svi racunaju kada loptu suta pedro, a niko se nije sjetio, iako je pravilo kada zadnji put lopta dirne igraca da se onda svira ofsajd, znaci pedro suta, almunija brani, messi nije u ofsajdu, ali onda se lopta odbija od pedra, do messija koji je u tom trenutku u ofsajdu.. I prije bih potpisao 1:0 iz penala nego crveni za RvP-a, a vidim ovdje niko ne spominje crveni za abidala.. nema sta bas bilo posteno..
ja mislim da se ono kaznjava zutim kartonom al et opet mozda ti znas bolje
.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2011, 17:08

manimo se braco katalonci idiotskih misljenja ljudi koji smatraju da smo nezasluzenio prosli, nego da pricamo o nama i nasim igracima i igrama

abidal sinoc opet genijalan, govorio sam da ce bitno biti kako ce adriano odigrati, jer po pravilo igrac koji kod nas igra lijevog beka ima najvise prostora, a adriano je bio dobar, a zamislite da imamo na toj poziciji nekog vrhunskog igraca koji bi to dar mar bio, mislim da bi taj bek bio efikasniji od vecine centarfora u drugim ekipama, zato mislim da klub ne treba stediti i da nam je ta pozicija jedini prioritet

sinoc je i maskerano pokazao ko je i sta je, sergio je bio isto dobar na poziciji koja i nije njegova i ne trebamo ga kriviti za autogol koji je bio cisti peh koji se svakome moze desiti. vidjecemo sta ce biti s maskeranom, tj dal ce i u narednoj sezoni pristati na ovu ulogu ili ce pozeljeti da ode gdje3 ce biti standardan, jer realno je jedan od najboljih u svijetu na toj poziciji i postoji velika sansa da ako s nama osvoji trofeje da se prijateljski rastaneo, ako bude htio ostati onda super, svaka mu cast sta god odluci, ne znam ima li ko informaciju koliko je ozbiljna povreda od sinoc

u napadu se isto pokazalo da nam fali tu jos jedan igrac, jer pedro nije uvijek u formi, bojan nejak da ga mijenja, dakle odlazak bojana i dolazak nekog bnovog dobrog igraca rutinera je ono stonam je potrebno

vezni red s xavijem i iniestom ne treba komentirati nikako, vidjeli smo sinoc sta su oni za cesca, vidjelo se da cesc nije uopste nikakav prioritet, al sta pep odluci nek tako bude

ja uopste nesto ne slavim ovaj prolazak protiv arsenala jer to je bilo i prije toliko ocigledno da me nesto ne raduje posebno, bila bi sramota da smo ispali protiv onako neozbiljne ekipe, u nastavku lige prvaka treba se desiti cudo da ne osvojimo, od svih ovih ekipa volio bi da samo izbjegnemo Sahtara, ostali koga god dobijemo ne sumnjam u prolaz ni sekunde

sad nam ostaje da cekamo koga cemo izvuci, a do tih utakmica u cetvrtfinalu moramo nastaviti seriju u domacoj ligi i rijesiti definitivno i to pitanje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 mar 2011, 17:09

catalonia je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Imate na Arsenalovoj temi koliko je ko pokraden, uostalom neki spominju gol na emiratima koji je bio iz ofsajda, naravno strucnjaci svi racunaju kada loptu suta pedro, a niko se nije sjetio, iako je pravilo kada zadnji put lopta dirne igraca da se onda svira ofsajd, znaci pedro suta, almunija brani, messi nije u ofsajdu, ali onda se lopta odbija od pedra, do messija koji je u tom trenutku u ofsajdu.. I prije bih potpisao 1:0 iz penala nego crveni za RvP-a, a vidim ovdje niko ne spominje crveni za abidala.. nema sta bas bilo posteno..
Diaby je dobio crveni za gotovo istu stvar, napad na igraca je crveni.. a mozda nije trebao robinu dati crveni.. znaci dva crvena je totalno pogrijesio i to kod rezultata 0:0 i 1:1 i za divno cudo, rezultati koji su slucajno odgovarali arsenalu..
Celik!3,2,2.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 17:10

catalonia je napisao/la:
Kao prvo Pedr je sutao Onaj Schesni odbranio i lopta dosla do Messija koji nije bio u opsajdu...
ne vidim nikakvo odbijanje lopte...i da je bilo odbijanje gol e regularan jer je Messi bio iza Pedra tako da te price pricaj maloj djeci,,,
Kad vec spominjes u istom napadu dlanom je u 16 igrao Djorou pa niko nista...Boze moj, pa poslije toga Arshavin ustpa loptu rukom u 16 pa Boze moj ....
Pa u uzvratu Diaby pokosio Messija u 16 pa Boze moj....
A sto je RvP vse opravdano radi njegovog ponasanja dobio crveni to je BELAJ !
On je sutao, a nije smio, on da je pomislio da nije offsajd on bi krenuo naprjed jer je iao prostor, on nikad ne bi sutao desnom nogom jer covjek desnom nezna hodat..Poslije se pravit Englez je malo ofirno...Ali eto to je bitno a sto ste u prvoj utakmici hladno mogli 3-4 gola razlike izgubit to nije bitno...Bitno ej da je RvP bio vasa prevaga iako 60 minuta nije vidio a kamoli dirnuo loptu !

Frustracija je cudo

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 mar 2011, 17:11

Ae, po tome je i RVP trebao dobiti crveni radi udaranja u lice D.Alvesa.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 mar 2011, 17:13

Romariooo je napisao/la:manimo se braco katalonci idiotskih misljenja ljudi koji smatraju da smo nezasluzenio prosli, nego da pricamo o nama i nasim igracima i igrama

abidal sinoc opet genijalan, govorio sam da ce bitno biti kako ce adriano odigrati, jer po pravilo igrac koji kod nas igra lijevog beka ima najvise prostora, a adriano je bio dobar, a zamislite da imamo na toj poziciji nekog vrhunskog igraca koji bi to dar mar bio, mislim da bi taj bek bio efikasniji od vecine centarfora u drugim ekipama, zato mislim da klub ne treba stediti i da nam je ta pozicija jedini prioritet

sinoc je i maskerano pokazao ko je i sta je, sergio je bio isto dobar na poziciji koja i nije njegova i ne trebamo ga kriviti za autogol koji je bio cisti peh koji se svakome moze desiti. vidjecemo sta ce biti s maskeranom, tj dal ce i u narednoj sezoni pristati na ovu ulogu ili ce pozeljeti da ode gdje3 ce biti standardan, jer realno je jedan od najboljih u svijetu na toj poziciji i postoji velika sansa da ako s nama osvoji trofeje da se prijateljski rastaneo, ako bude htio ostati onda super, svaka mu cast sta god odluci, ne znam ima li ko informaciju koliko je ozbiljna povreda od sinoc

u napadu se isto pokazalo da nam fali tu jos jedan igrac, jer pedro nije uvijek u formi, bojan nejak da ga mijenja, dakle odlazak bojana i dolazak nekog bnovog dobrog igraca rutinera je ono stonam je potrebno

vezni red s xavijem i iniestom ne treba komentirati nikako, vidjeli smo sinoc sta su oni za cesca, vidjelo se da cesc nije uopste nikakav prioritet, al sta pep odluci nek tako bude

ja uopste nesto ne slavim ovaj prolazak protiv arsenala jer to je bilo i prije toliko ocigledno da me nesto ne raduje posebno, bila bi sramota da smo ispali protiv onako neozbiljne ekipe, u nastavku lige prvaka treba se desiti cudo da ne osvojimo, od svih ovih ekipa volio bi da samo izbjegnemo Sahtara, ostali koga god dobijemo ne sumnjam u prolaz ni sekunde

sad nam ostaje da cekamo koga cemo izvuci, a do tih utakmica u cetvrtfinalu moramo nastaviti seriju u domacoj ligi i rijesiti definitivno i to pitanje
Znam ja da bi ti da se prijateljski rastanemo sa Mascheranom :lol: :mrgreen: odavno ti to pominješ :D ali nece moci buraz, frajer je armirani beton na sredini terena...on je pun pogodak kad su pojacanja u pitanju...nema njemu micanja još iz Barce.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 mar 2011, 17:14

Andres je napisao/la:
catalonia je napisao/la:
Kao prvo Pedr je sutao Onaj Schesni odbranio i lopta dosla do Messija koji nije bio u opsajdu...
ne vidim nikakvo odbijanje lopte...i da je bilo odbijanje gol e regularan jer je Messi bio iza Pedra tako da te price pricaj maloj djeci,,,
Kad vec spominjes u istom napadu dlanom je u 16 igrao Djorou pa niko nista...Boze moj, pa poslije toga Arshavin ustpa loptu rukom u 16 pa Boze moj ....
Pa u uzvratu Diaby pokosio Messija u 16 pa Boze moj....
A sto je RvP vse opravdano radi njegovog ponasanja dobio crveni to je BELAJ !
On je sutao, a nije smio, on da je pomislio da nije offsajd on bi krenuo naprjed jer je iao prostor, on nikad ne bi sutao desnom nogom jer covjek desnom nezna hodat..Poslije se pravit Englez je malo ofirno...Ali eto to je bitno a sto ste u prvoj utakmici hladno mogli 3-4 gola razlike izgubit to nije bitno...Bitno ej da je RvP bio vasa prevaga iako 60 minuta nije vidio a kamoli dirnuo loptu !

Frustracija je cudo
Slažem se.

RVP je opalio loptu iz nemoći kada već nije mogao to napraviti iz regularne igre ;)

Ne zaboravimo spomenuti i neregularno dosuđeni korner za Topnike. :D

HISTORIA CONTINUA...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 mar 2011, 17:17

posto si corav, pogledaj opet, brani scezni odbija se od pedra lopta :lol: :lol: :lol: zato je bio ofsajd...
messi je sutnuo loptu par sekundi nakon ofsajda pa nije dobio ni zuti.. :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 17:21

AllGunsBlazing je napisao/la:
posto si corav, pogledaj opet, brani scezni odbija se od pedra lopta :lol: :lol: :lol: zato je bio ofsajd...
messi je sutnuo loptu par sekundi nakon ofsajda pa nije dobio ni zuti.. :lol: :lol:
Kume bitno u ovoj situacije je jedino je li Messi bio ispred ili iza Pedra...
Ne bitno jel on dirao ili nije jer t se gleda kao pass!
Svaka moguca perspektva pokazuje da je messi makar korak iza Pedra bo sem tvojih ludih vizia i bolesti.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 09 mar 2011, 17:27

Meni je egal koga će FCB za protivnika dobiti u 1/4, jer ako Katalonci budu igrali svoj maksimum, prolaze bez obzira k'o stajao na suprotnoj strani. Ali naravno da postoji protivnici koje bih u ovoj ranoj fazi za Barcelonu izbjegao - ManUtd/Chelsea/Real Madrid (ako prođu), ovi ostali su poželjni :P

1/4 se igra 5.-6. i 12.-13. aprila, period u kojem će FCB rješavati Primeru u svoju korist, pa jedan lakši protivnik bi idealno došao. Prijedlozi: Schalke - oproštajna Raula od CL i taman da mu se odužimo radi onih 15 komada :mrgreen: Bayern - ex trener Louis van Gaal, a može i Lyon, da im se osvetimo radi izbacivanja RMCF-a 2. godinu zaredom :mrgreen:

1/2 CL se igraju kada FCB bude osigurao duplu krunu ;) znači, 26.-27. aprila i 3. i 4. maja.

Finale 28. maja.

HISTORIA CONTINUA...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 mar 2011, 17:31

izzo je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:manimo se braco katalonci idiotskih misljenja ljudi koji smatraju da smo nezasluzenio prosli, nego da pricamo o nama i nasim igracima i igrama

Znam ja da bi ti da se prijateljski rastanemo sa Mascheranom :lol: :mrgreen: odavno ti to pominješ :D ali nece moci buraz, frajer je armirani beton na sredini terena...on je pun pogodak kad su pojacanja u pitanju...nema njemu micanja još iz Barce.
maskerano je crvsci i od armiranog betona, al ti mene ne kontas, i ja kazem da je on jako dobar i upravo iz tog me razloga i strah da ne pozeli otici jer i on sam je sigurno svjestan da je jako dobar igrac i zbog toga me malo strah da na kraju sezone nece reci svaka tebi cast Pep, cijenim te i postujem, al ja bi da igram i odoh negdje drugo jer ovdje nemam mjesta u prvom timu, a ne sjedi mi se vise na klupi. Pogotovo to bi se moglo desiti ako bi osvojili ligu prvaka ove sezone, onda ce mozda imati jos i vise razloga za odazak i to u velikom stilu. Njegova me situacija podsjeca jednostavno na Yayinu, koji je takodje bio dobar ali nije htio vise da grije klupu pa je otisao. Ja licno bi volio da do penzije ostane s nama, narocito nakon onog detalja kad je iz svog dzepa doplatio liverpoolu da bi dosao nama.

ako neko zna opet pitam, koliko je ozbiljna povreda i hoce li biti duze vremena povrijedjen
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 09 mar 2011, 17:32

Cestitke.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 09 mar 2011, 17:37

sto se tice sinocnje utakmice ja kao navijac barce sam prezadovoljan,znaci jednostavno smo arsenal rastavili na komade,akcije su se gradile lijepo,,rekao sam da se vec na arapskom stadionu moglo rijesiti pitanje prolaza ali to je fudbal koji uvijek donosi neizvjesnost,sto se tice sudija,ne bih njih previse komentirao,i ja sam iznenaden za bussacu jer sam zaista mislio da je on poslije koline jedan od najboljih sudija u europi,ali sam se malo prevario,jer ono sinoc na sve osim na sudjenje,prvo penal nad messijem pred njegovim ocima,zatim crveni direkt abidalu,mislim da je to pomocnik morao ako bar nista da on vidi,,onda direktno crveni za van persia pri uradaranju alvesa,zaista idiotski,pa onda se i ja slazem da je olako dao rvp-u crveni u ovakvoj utakmici,sto se tice same igra rekao sam da sam prezadovoljan kako pristupom tako i igrom,,zaista sam uzivao gledajuci kako arsenal u 42 minute tri puta prelazi centar,,na kraju malo srece ali danska bandera je bila sretna za nas,samo me brine neefikasnost jer sinoc je moralo bar 5 lopti zavrsiti u mrezi almunie
Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 17:37

Romariooo je napisao/la:
izzo je napisao/la:

maskerano je crvsci i od armiranog betona, al ti mene ne kontas, i ja kazem da je on jako dobar i upravo iz tog me razloga i strah da ne pozeli otici jer i on sam je sigurno svjestan da je jako dobar igrac i zbog toga me malo strah da na kraju sezone nece reci svaka tebi cast Pep, cijenim te i postujem, al ja bi da igram i odoh negdje drugo jer ovdje nemam mjesta u prvom timu, a ne sjedi mi se vise na klupi. Pogotovo to bi se moglo desiti ako bi osvojili ligu prvaka ove sezone, onda ce mozda imati jos i vise razloga za odazak i to u velikom stilu. Njegova me situacija podsjeca jednostavno na Yayinu, koji je takodje bio dobar ali nije htio vise da grije klupu pa je otisao. Ja licno bi volio da do penzije ostane s nama, narocito nakon onog detalja kad je iz svog dzepa doplatio liverpoolu da bi dosao nama.

ako neko zna opet pitam, koliko je ozbiljna povreda i hoce li biti duze vremena povrijedjen
Onaj i da nogu slomi 2 sedmice moze bit odsutan maximalno!

Ono je **** zvjer od igraca i meni licno bolji igrac od Biskvita mada su oni tu negdje , oboica imaju i prednosti i mane , mada ja volim kada je tu Mascherano , on je onaj koji je spreman i nogu slomit da bi do lopte dosao , on taj koji jeda mira veznjacima i samo ih ganja... Dok je biskvit tehnicki puno jaci....
Sve u svemu ja vise gotvim Mascherana :D

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 09 mar 2011, 17:39

Nail for Real je napisao/la:Cestitke.
Hvala i od srca Sretno protiv Olympica !

CB82
Kontakt:

Post Postao/la CB82 » 09 mar 2011, 17:40

slika

ajmo skupit pare da kupimo,trebat ce nam :D :D :D
Lesinari j*bo vas mladić

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 3 gosta.