Postao/la killafrommanilla » 29 avg 2023, 11:11
Kao što je i Merzić rekao, generalno možemo biti zadovoljni igrom ali ne rezultatom. Ono što mene još više frustrira od sinoćnjeg poraza je što bi bez Jusufbegovića na klupi i s Merzićem i ostalom trojicom dobili i GOŠK i Široki. Kod Jusufbegovića Pršeš, kao jedini kreativni veznjak, nije igrao nikako i zbog toga nismo uspjeli nikako izbaciti protivničku veznu liniju. Sa svim svojim manama, Pršeš je naš trenutno najbolji veznjak. Nadam se da će trener popraviti koncentraciju kod njega, jer samo mu to treba. Protiv AEKA je pokazao da kada drži 90min koncentraciju, da može parirati evropskim veznim redovima. A Dudić je to uspio donekle, vjerujem u Klafurica.
Isto tako, nadam se da ce Klafuric odmah ocistiti svlacionicu i izbalansirati je, jer ovo što je Feja dozvolio da mu se dovode igrači bez plana je užas. Sinoć nemaš beka rezervnog, a imaš 8 veznjaka. Nemaš klasične devetke da odmoriš Haskića. Dokaz da je Feja radio po principu samo nek je para redovna i nek ne puca, a šta Bog dadne na terenu. Stoga smo i imali utakmice bez šuta na gol.
Zahvaliti se Zvoniću, Domiću i Haliloviću definitivno. Oreč je ogroman potencijal, moderan bek koji ulazi u sredinu ali i napada stranu, a 20 godina. Zato nam treba kvalitetan trener da ovakve momke usmjeri, jer recimo on s 20 i Mlinaric s 22-23 ako odigraju odlične sezone, lakše će se prodati kao EU igrači nego naši momci. Kadriću također dati slobode da igra poput Buljubašića jer mislim da može biti također kvalitetan igrač.
Dosta smo dobrih stvari vidjeli, i poslije Širokog kad sam mislio da se Feje nećemo riješiti nikad, a da ćemo igrati sve gore, stvari se mijenjaju i prostora za optimizam ima.
Također, volio bih da Klafurić u svom SS ostavi Merzića i Dizdarevića. Mika je naše dijete, vrhunski momak, a i Dasa, uz sve svoje mane, je jedan od boljih trenera golmana u BiH.
Uglavnom, idemo ka boljem i pohvale za UO kako su ishendlali ovu situaciju s Fejom i na izboru novog trenera.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!