Predaleko su tribine, ali znaš nas kakvi smo, morali bi armaturu staviti radi predmeta nažalostLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:51ne razboli se covjek od kise, ali virusu pogoduje bas sto je insan mokar po 90 minuta (u najgorim slucajevima), pored toga i puse na Kosevu. Pa padne tjelesna temperatura covjek itd itd. Nije to samo kisa. Da se razumijemo, meni ne smeta nikad padaju cuskije. Meni i jos sigurno 3.000 ljudi max., ne.donDondon je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:47postovanje MirvicuIsmirMirvic je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:21Nemoguce se razboliti od kise. Niko se nikad nije razbolio od kise. Razboli se od virusa, dakle virusa koj uzrokuju prehladu i gripu, a koji se prvenstveno sire kroz bliski kontakt sa zarazenim osobama, ne kroz kisu. Ovi science fiction mitovi o razboljevanju kroz kisu, vjetar su u rangu "ne sisaj se utorkom," a u nekom razlogu veoma prevalentni u nasem narodu.
Niko ne zasluzuje da kisne, niti se od ikoga to ocekuje, ali jako je nedolicno nazivati nas stadion ruznim. Prostor za napredak postoji, to svi znamo, ali fair kritika je jedno, a pretjerivanje drugo. Neke bitne stavke ce uskoro biti rijesene, nadamo se. Za mnoge stvari je potrebna bliska saradnja sa lokalnom zajednicom, sto je uvijek komplikovan proces. Ono sto je sigurno je da FK Sarajevo i njegovi vjerni navijaci zasluzuju stadion dostojan kluba. Bio on Kosevo ili neki drugi stadion, na tome ce se predano raditi. Najljepsa slika bi bila ispunjene tribine ljudima svih generacija, od 7 do 77, sto se kaze, na celu sa nasim najvatrenijim navijacima.
jel dolazi stoper uskoro
Najljepsi stadion na svijetu a jos bi ljepse bilo da su navijaci blize terenu. I eventualno neko natkrivanje barem jednog dijela jedne tribine.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Shategabri
- Kontakt:
Kad pokisneš na Koševu i naduVa te vjetar, itekako se razboliš.IsmirMirvic je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:21Nemoguce se razboliti od kise. Niko se nikad nije razbolio od kise. Razboli se od virusa, dakle virusa koj uzrokuju prehladu i gripu, a koji se prvenstveno sire kroz bliski kontakt sa zarazenim osobama, ne kroz kisu. Ovi science fiction mitovi o razboljevanju kroz kisu, vjetar su u rangu "ne sisaj se utorkom," a u nekom razlogu veoma prevalentni u nasem narodu.
Niko ne zasluzuje da kisne, niti se od ikoga to ocekuje, ali jako je nedolicno nazivati nas stadion ruznim. Prostor za napredak postoji, to svi znamo, ali fair kritika je jedno, a pretjerivanje drugo. Neke bitne stavke ce uskoro biti rijesene, nadamo se. Za mnoge stvari je potrebna bliska saradnja sa lokalnom zajednicom, sto je uvijek komplikovan proces. Ono sto je sigurno je da FK Sarajevo i njegovi vjerni navijaci zasluzuju stadion dostojan kluba. Bio on Kosevo ili neki drugi stadion, na tome ce se predano raditi. Najljepsa slika bi bila ispunjene tribine ljudima svih generacija, od 7 do 77, sto se kaze, na celu sa nasim najvatrenijim navijacima.
Brkaš uzrok i posljedicu.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Nisi ti jarane bio na Kosevu na kisi. Povedi ti svoje dijete i nek pokisne na pocetku utakmice pa sjedi 90 minuta na tribinama
- Shategabri
- Kontakt:
U ponedeljak kontam da li ponijeti kišobran ili ne.Tatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:04Nisi ti jarane bio na Kosevu na kisi. Povedi ti svoje dijete i nek pokisne na pocetku utakmice pa sjedi 90 minuta na tribinama
Ma reko sparina (iako znam kako je kad pada) i ne ponesem.
Kad je prokapala, e reko magarče

Sreća ne bi je, ali sam prošli put pokisnuo, pa mi se poslije dres na meni sušio, a vjetar odnese.
Srećom, nisam zaglavio, ali sam poduzeo preventivne mjere, jer sam se smrzo u po ljeta ko g...

Koševo Zapad
Ne znam kako i od čega se razboli nisam doktor, al znam da sam znao ustajati noć nakon što pokisnem na Koševu ko mrtav, prehlađen s temperaturom, ukočenih leđa itd
Nismo mi ni svjesni koliko bi samo značila jedna natkrivena tribina i za posjetu i za sve. Što kone imaju zadnjih godina jaču posjetu od nas s ovakvim rezultatima i svime, krov najveći razlog. Ljudi dođu smjeste se, znaju da neće pokisnut, mogu povesti malu djecu itd, dok kod nas em te vjetar ubije i kad nema kiše a kad je kiša vratiš se popišan kući i rizikuješ zdravlje.
Nismo mi ni svjesni koliko bi samo značila jedna natkrivena tribina i za posjetu i za sve. Što kone imaju zadnjih godina jaču posjetu od nas s ovakvim rezultatima i svime, krov najveći razlog. Ljudi dođu smjeste se, znaju da neće pokisnut, mogu povesti malu djecu itd, dok kod nas em te vjetar ubije i kad nema kiše a kad je kiša vratiš se popišan kući i rizikuješ zdravlje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Hvala velika, grijesio sam kad si Ti u pitanju, ali sam kasnije shvatio da imaš dosljedan stav po pitanju trenera FKS .bordobijeli je napisao/la: ↑29 avg 2023, 19:56Samozdravlje gospodin nikog ne vrijedja, napiše svoje mišljenje, voli mlade igrace, voli FKS. Ok ima i drugih i različiti mišljenja al ne pozivajte bezveze covjeka.
Evo javno Ti se izvinjavam. Ipak si Ti veći gospodin

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Razne kompanije isto tako, to svi rade.mnon46 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:09Ja sam uvjeren da ima bar 3000 ljudi koji bi bili spremni bacit stoju minimalno kad bi se pokrenuloUinatsvima je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:06Ne znam ko je nadležan po tom pitanju, ali mislim da mi kao navijači sigurno mozemo tu pricu na neki način da započnemoTatamata1946 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:03
Samo budala bi poveo dijete na utakmicu da mu kisne i razboli se.
Ne vjerujem da cemo dozivjeti natkrivenu tribinu i da ne gledamo prognozu na dan utakmice
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:35Mirva, imaš li posuditi stoju do prvog?IsmirMirvic je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:21Nemoguce se razboliti od kise. Niko se nikad nije razbolio od kise. Razboli se od virusa, dakle virusa koj uzrokuju prehladu i gripu, a koji se prvenstveno sire kroz bliski kontakt sa zarazenim osobama, ne kroz kisu. Ovi science fiction mitovi o razboljevanju kroz kisu, vjetar su u rangu "ne sisaj se utorkom," a u nekom razlogu veoma prevalentni u nasem narodu.
Niko ne zasluzuje da kisne, niti se od ikoga to ocekuje, ali jako je nedolicno nazivati nas stadion ruznim. Prostor za napredak postoji, to svi znamo, ali fair kritika je jedno, a pretjerivanje drugo. Neke bitne stavke ce uskoro biti rijesene, nadamo se. Za mnoge stvari je potrebna bliska saradnja sa lokalnom zajednicom, sto je uvijek komplikovan proces. Ono sto je sigurno je da FK Sarajevo i njegovi vjerni navijaci zasluzuju stadion dostojan kluba. Bio on Kosevo ili neki drugi stadion, na tome ce se predano raditi. Najljepsa slika bi bila ispunjene tribine ljudima svih generacija, od 7 do 77, sto se kaze, na celu sa nasim najvatrenijim navijacima.![]()

Samo sam čekao ko će nešto slično pitati..
The saddest thing in life is wasted talent.
Normalno, imaš 2 vlasnika sa parama, ima nas fin broj zaluđenih Sarajevom, ovdje vidiš pišu od 18 do 70 godina ljudi, općinu neću ni spominjat, smećari su to. Samo je pitanje šta i koliko se isplati. Ne vjerujem da bi pare problem bile uopšte.MortemHz je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:21Razne kompanije isto tako, to svi rade.mnon46 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:09Ja sam uvjeren da ima bar 3000 ljudi koji bi bili spremni bacit stoju minimalno kad bi se pokrenuloUinatsvima je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:06
Ne znam ko je nadležan po tom pitanju, ali mislim da mi kao navijači sigurno mozemo tu pricu na neki način da započnemo
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
imaju li neke montazne, privremene? Da ispunjavaju minimum sigurnosti a ne moraju ni nesto lijepe biti, nego da sluze svrsi

Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 30 avg 2023, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
- Kontakt:
Neće biti problem @GalileoGalilei je matematičar s njim mogu u priču, , ali nemoj kuhati s @AlfredNobel -om , taj je dinamitas. Pozdrav .fera je napisao/la: ↑29 avg 2023, 21:21Jesi ti ono na Dobrinji![]()
Mislim da ti je Samozdravlje blizi valjda bi on za mene primio.

-
- Kontakt:
Vrijeme je za jednu takvu akciju,da ljudi imaju neku zastitu od kise i vjetra nakon 25 godina. Neka Mirvic pokrene, da vidimo kakvi smo na djelu,da ga hebes mozemo jedan krov izgurat uz pomoc firmi,navijaca itd
- napoleon72
- Kontakt:
Tacno. Isto moj komsija Zajko koji usred jula hoda u cizmama, kaputu i s kapom na glavi. Kad mu kazu "Zajko skini kaput, vruce ti je", on odgovori "nije meni vruce od kaputa nego od sunca".bodi123 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:12Ne znam kako i od čega se razboli nisam doktor, al znam da sam znao ustajati noć nakon što pokisnem na Koševu ko mrtav, prehlađen s temperaturom, ukočenih leđa itd
Tako i ovo, cuj ne moze se od kise razboljet. Onda ti gospodine @Mirvicu u januaru iznesi vrecu za spavanje pa spavaj pod vedrim.nebom, jer ne mozes se od snijega i hladnoce razboljet, samo od virusa.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Da ti kažem da ili ne, ne razumijem se u to. Ali ja bih bio zadovoljan i da najlonom natkriju hahaLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:31imaju li neke montazne, privremene? Da ispunjavaju minimum sigurnosti a ne moraju ni nesto lijepe biti, nego da sluze svrsine mora biti olimpija stadion ali nas je tom najslicniji. /ustvari ma isti identican, nije ni 100% natkriven
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
makar onaj UNICEF najlonmnon46 je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:52Da ti kažem da ili ne, ne razumijem se u to. Ali ja bih bio zadovoljan i da najlonom natkriju hahaLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑30 avg 2023, 12:31imaju li neke montazne, privremene? Da ispunjavaju minimum sigurnosti a ne moraju ni nesto lijepe biti, nego da sluze svrsine mora biti olimpija stadion ali nas je tom najslicniji. /ustvari ma isti identican, nije ni 100% natkriven

- 1 9 4 6 -
-
- Kontakt:
Lijepo, evo ti još materijala.joker90 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 21:05Sudski mu zabraniti prilazak djeci i akademcima, da ih ne bi namamio u kakav kombi sarenih boja!BordoBBoja je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:37Ovome samozdravlje je svako slovo za samara
Covjek je primjer svega sto ne valja sa nasim klubom, obicni mahalac
1998g mojom zaslugom je 18 dječaka obišlo USA, uzduž i poprijeko (Vasington, Albukerki, San Francisko, Cikago, Orlando....) putovali i igrali ispred kluba UFK Bosna-Sarajevo. Izmedju ostalih bili su : Damir Mirvic (kasnije fudbaler FKS i reprezentacije), Adnan Musemic (bratić rahmetli Vahidina i Husrefa), golman s nadimkom "Kepke"(malo kod nas, više u Velezu, pa Azerbajdžan ), zatim igrač, reprezentativac, trener Fucala prezime otprilike Mulahusinovic (??) i još neki sto su kasnije igrali po Češkoj. 10+ njih je navijao za FKS i viđao sam ih na Istoku. Sve djeca od 14-15 godina. Bio je maj-juni
te godine kad smo izgubili onu golom Zubanovica i nekolicina njih došli mi se žaliti, plačući, jer su znali da sam Pitarcina
Ako ih poznaješ ili bilo ko na forumu, ako ih zna nek ih pita za mene. Da i trener im bio Mirzo Hadzihasanovic .....

Ipak nek si živ.
Siguran sam da opštine Novi Grad i Ilidža jedva čekaju neki kontakt od strane kluba. Zemljište bi se našlo brzo kad su obje strane zainteresovane.
Pokrenuti nešto pola pola sa opštinom, jer je i u našem interesu da se krov radi. Pokrenuti pa vidjeti šta će se uraditi, ako ništa podiči karti sa 7 na 10 KM i tako vračati lovu Nek bude 5000 na istoku to ti je 15000KM od jedne tekme. Tako bi mi učestvovali u gradnji. To da se neko nudi da da neku lovu, nema od toga ništa. NAravno iduče sezone kad se lova vrati, vratiš i cijenu karte na 7KM i čao. Dosta raje sa zapada bi prešlo na istok.
Pokrenuti nešto u bliskoj budučnosti. Da ne pratimo vremensku više.
Pokrenuti nešto u bliskoj budučnosti. Da ne pratimo vremensku više.
🇵🇸
- IsmirMirvic
Tako nekako. Bitno je da se precizno izrazavamo.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:51ne razboli se covjek od kise, ali virusu pogoduje bas sto je insan mokar po 90 minuta (u najgorim slucajevima), pored toga i puse na Kosevu. Pa padne tjelesna temperatura covjek itd itd. Nije to samo kisa.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nemoj kriti od nas IsmireeIsmirMirvic je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:03Tako nekako. Bitno je da se precizno izrazavamo.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑30 avg 2023, 11:51ne razboli se covjek od kise, ali virusu pogoduje bas sto je insan mokar po 90 minuta (u najgorim slucajevima), pored toga i puse na Kosevu. Pa padne tjelesna temperatura covjek itd itd. Nije to samo kisa.Sada se mozemo okrenuti drugim temama. Moglo bi biti lijepih vijesti iducih dana.![]()

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, Burberry46, bvsic, jurisicduska, muhamedhulk, Tarapi, VolimoSarajevo i 97 gostiju.