Ma blejzali ljudi malo, on se prepo, trebo je traziti dim, rega su to momci

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Amerika je zemlja para. Sve se oko toga vrti.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:44U USA bi selio zbog para, mana su sigurnost i zdravstveni sistem koji je iza Njemackog, Svicarskog svjetlosnim godinama. Tu im treba totalna reforma, ali ocigledno to niko ne zeli uraditi. Bilo je price dok je Obama bio predsjednik ali ostalo na tom izgleda.
Za New York i slicne gradove je itekako dovoljno 2 sedmice, i to fino da nigdje ne zuris. Nije cak ni skupo toliko. Cim uzmem pasos to mi je prva destinacija jer mi se ne da zajebavat s vizom.
Tako je, a i kad dugo zivis, znas tacno koja je area dobra, koja losa, gdje god da te bace u Usa, jednostavno znas.soko je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:41Amerika je zemlja para. Sve se oko toga vrti.numanumaye22 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:44U USA bi selio zbog para, mana su sigurnost i zdravstveni sistem koji je iza Njemackog, Svicarskog svjetlosnim godinama. Tu im treba totalna reforma, ali ocigledno to niko ne zeli uraditi. Bilo je price dok je Obama bio predsjednik ali ostalo na tom izgleda.
Za New York i slicne gradove je itekako dovoljno 2 sedmice, i to fino da nigdje ne zuris. Nije cak ni skupo toliko. Cim uzmem pasos to mi je prva destinacija jer mi se ne da zajebavat s vizom.
Sto se tice sigurnosti, zivim ovdje dugo, nikakvih problema. Normalno ima mjesta gdje ne trebas ici pogotovo po mraku. Ali tako je svugdje u svijetu. Zivio sam u Frankfurtu i okolini ista stvar.
Sto se tice zdravstveni sistema, problem je ako nemas posao, ili posao koji nema dobro osiguranje.
Ali ako imas para, tj dobro placen posao, nije nikakav problem.
Porez je dosta manji nego u Njemackoj npr. Sad sve zavisi kako znas baratati parama.
jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:24+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selomVidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
Sigurno da ce 100k bogatih bijelaca napravit manje stete nego isti broj siromasnih crnaca.
Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.bob je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:07jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:24+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selomVidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
Samo što je New York odličan za život dok si mlad, single, ili bez djece, ovako za porodicu jedino u posjetu turistički. Sve one serije koje su snimili tamo sve je tako u fazonu onih manjih stanova, gdje žive cimeri ili samci i to je to.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:24Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.bob je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:07jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:24+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selomVidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
Ne znam za rappere, to nisam slušao nikada. Ali engleski bendovi > američki bendovi.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:24Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.bob je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:07jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:24+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selomVidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
Je li pricas o NY ili o Sarajevu
Engleska kao drzava ok da se diskutovati, od LA nema grada na svijetu da je izdao vise/boljih bendova. Mrsko mi nabrajati Rage against the machine, Linkin Park, The Doors, Eagles itd itd.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:46Ne znam za rappere, to nisam slušao nikada. Ali engleski bendovi > američki bendovi.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:24Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.bob je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:07
jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …
Vjerovatno taj stan nije ni imao parking , jaran se zeznuo . Pa naravno onda daje slabiju ocjenu , jer to ljudi rade , svi su krivi samo oni nisu .feniksptica je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:20Jaran (zivi radi u dojcu 2 godine) putovo negdje i trebo prespavat u Sa. Na bookingu nadje na Alifakovcu smjestaj. Ovaj ga nesto izradi za parking sta vec i ode negdje parkira i plati parking 20 KM. Dnevna/nocna. Smještaj 43eur (2 osobe)
Sutradan ujutro na kafi kad je napustio na kafi negdje u Sa ostavi ocjenu 6/10. Gazda ga odmah zove da promjeni ocjenu vratit ce mu sve pare. Ovaj ga ****. Zove gazda s drugog broja..treceg. jaran nije htio jer kaze teško promijenit ocjenu mora se slat mail bookingu il tako nesto. Na kraju ga gazda stana ubijedi da se nadju. Ovaj trazio samo da mu refundira trosak parkinga i popravit će ocjenu.
Jucer stize pismo kako ga je gazda stana tuzio za ucjenu/iznudu....kao namjerno dao losu ocjenu da bi od njega iznudio pare. A s tri broja ga zvao da se nadju i promjeni ocjenu i nudio mu povratak cijelog iznosa.
Hoce l sta najebat jer je odlucio da se ide na sud ako treba al ga nece yebavat
Ako budes ikad dolazio ja bi ti preporucio da uzmes hotel u Willamsburg i onda preko mosta za NY. Willamsburg je onako hipster area, imas dobre hrane i nocni zivot.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:17Da posjetim New York, prvo bih išao pogledati Yankeese uživo.
Možda bih volio i profi boks meč u Medisonu, iako to u New Yorku nije kao prije.
Volio bih onda ići malo do Pittsburgha dok još Crosby i Malkin igraju pa se kao veliki fan Western žanra filmova spustio do Arizone.![]()
London?
Ma iskreno, jedina stvar zbog koje mi se ne dolazi i vjerovatno neću skoro je što se ima puno toga za vidjeti.soko je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:31
Ako budes ikad dolazio ja bi ti preporucio da uzmes hotel u Willamsburg i onda preko mosta za NY. Willamsburg je onako hipster area, imas dobre hrane i nocni zivot.
Sto se tice tog spustanja, pa i nemas sta vidjeti kroz east i midwest. Izgubis citav dan u putu.
Mozda da odletis do Salt Lake, iznajmis auto i vozis kroz Utah kroz Arches do Arizone. Phoenix do San Diega je fino za voziti kroz pustinje i onda gore za San Fran, route 1 je ljepota za voziti
Sve i jedan bend miljama ispred bendova za curice poput guns n’ roses
Jel to brat Sajfa opet ide u tvorza? Ili je nesto drugo u pitanju?