Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 31 avg 2023, 14:28

armando je napisao/la:
31 avg 2023, 14:26
Kašalj je posljedica, uzrok je kijavica
Ma blejzali ljudi malo, on se prepo, trebo je traziti dim, rega su to momci :mrgreen:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 31 avg 2023, 14:41

numanumaye22 je napisao/la:
31 avg 2023, 12:44
U USA bi selio zbog para, mana su sigurnost i zdravstveni sistem koji je iza Njemackog, Svicarskog svjetlosnim godinama. Tu im treba totalna reforma, ali ocigledno to niko ne zeli uraditi. Bilo je price dok je Obama bio predsjednik ali ostalo na tom izgleda.

Za New York i slicne gradove je itekako dovoljno 2 sedmice, i to fino da nigdje ne zuris. Nije cak ni skupo toliko. Cim uzmem pasos to mi je prva destinacija jer mi se ne da zajebavat s vizom.
Amerika je zemlja para. Sve se oko toga vrti.
Sto se tice sigurnosti, zivim ovdje dugo, nikakvih problema. Normalno ima mjesta gdje ne trebas ici pogotovo po mraku. Ali tako je svugdje u svijetu. Zivio sam u Frankfurtu i okolini ista stvar.
Sto se tice zdravstveni sistema, problem je ako nemas posao, ili posao koji nema dobro osiguranje.
Ali ako imas para, tj dobro placen posao, nije nikakav problem.
Porez je dosta manji nego u Njemackoj npr. Sad sve zavisi kako znas baratati parama.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 avg 2023, 14:44

soko je napisao/la:
31 avg 2023, 14:41
numanumaye22 je napisao/la:
31 avg 2023, 12:44
U USA bi selio zbog para, mana su sigurnost i zdravstveni sistem koji je iza Njemackog, Svicarskog svjetlosnim godinama. Tu im treba totalna reforma, ali ocigledno to niko ne zeli uraditi. Bilo je price dok je Obama bio predsjednik ali ostalo na tom izgleda.

Za New York i slicne gradove je itekako dovoljno 2 sedmice, i to fino da nigdje ne zuris. Nije cak ni skupo toliko. Cim uzmem pasos to mi je prva destinacija jer mi se ne da zajebavat s vizom.
Amerika je zemlja para. Sve se oko toga vrti.
Sto se tice sigurnosti, zivim ovdje dugo, nikakvih problema. Normalno ima mjesta gdje ne trebas ici pogotovo po mraku. Ali tako je svugdje u svijetu. Zivio sam u Frankfurtu i okolini ista stvar.
Sto se tice zdravstveni sistema, problem je ako nemas posao, ili posao koji nema dobro osiguranje.
Ali ako imas para, tj dobro placen posao, nije nikakav problem.
Porez je dosta manji nego u Njemackoj npr. Sad sve zavisi kako znas baratati parama.
Tako je, a i kad dugo zivis, znas tacno koja je area dobra, koja losa, gdje god da te bace u Usa, jednostavno znas.

P.S. i da malo zaradjujes imas medicaid, pokriva sve

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 31 avg 2023, 15:07

alemsa je napisao/la:
31 avg 2023, 14:24
+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selom :rol: Vidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 avg 2023, 15:17

Da posjetim New York, prvo bih išao pogledati Yankeese uživo.
Možda bih volio i profi boks meč u Medisonu, iako to u New Yorku nije kao prije.

Volio bih onda ići malo do Pittsburgha dok još Crosby i Malkin igraju pa se kao veliki fan Western žanra filmova spustio do Arizone. :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 31 avg 2023, 15:18

alemsa je napisao/la:
Sigurno da ce 100k bogatih bijelaca napravit manje stete nego isti broj siromasnih crnaca. :mrgreen:

Ma dobro, ima dosta faktora ali ono sto se ovako brzinski da izdvojiti jeste ocito spremnost i azurnost tamosnje policije, precizno djelovanje, preventiva te koristenje novih tehnologija.

Vazno koliko su odredjeni dijelovi grada pokrivreni kamerama, brzina reakcije i dostupnost patrole itd. Pa praksa kaznjavanja krivicnih djela itd.

Generalno, Ameri iako vecinski zive u blagostanju, tu su nadomak meksickih narkokartela i vec ozbiljno su u raljama droge, a droga pronalazi put kako u bogata tako i ona domacinstva na rubu opstanka. Vjv se i u Bijeloj kuci pojedinci pucaju. :lol:

Ipak, na takav standard, mogucnosti, toliko slobode uz svakakvu rulju, pohvalno je da je NYC ocito prema nekim parametrima siguran za zivot. Mada bi bez problema zivio u New Orleasnu, St. Louisu il tim nekim statisticki opasnijim mjestima.

Daj Balkancima novac, infrastrukturu i grad od eto 5 miliona stanovnika, pa ces vidjet haosa i priliva okorjelih krimosa iz svih strana svijeta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 avg 2023, 15:24

bob je napisao/la:
31 avg 2023, 15:07
alemsa je napisao/la:
+ @asteriks New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selom :rol: Vidis i sam da im 90% muzike, bandova, furke, prolazi samo kod njih dok resto svijeta to smatra nista posebnim, sa shows su malo bolji.
jbga ny je ny bilo gdje da odes vjerovatno ce ti prvo reci da je cuo za ny ipak je ny mjesto nastanka brojih pokreta imaju svoju stil i to je to drugi samo globalizovali .. bas na inst. naleti na neki clip komentar mislim vezano za 2pac biggie/hall of fame oko toga nes i upravo taj tip komentara ko 2pac vise zasluzuje jer pjesme su mu dublje i obuhvacaju stanje drustva u cijeloj usa il svijetu dok biggie je vise loko …
Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 avg 2023, 15:41

alemsa je napisao/la:
31 avg 2023, 15:24
bob je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ma dobro ja to razumijem, imaju i Sarajlije taj neki vid/osjecaj "posebnosti", samo je to u Nyc daleko vise izrazeno nego u LA, u LA ce se uklopiti svako. A sto se tice bandova, rappera ne moze niko sa LA na svijetu, od Metallice, Tool, Systema, Red Hot Chilli Peppers, Guns n Roses itd. Do 2 Paca i ostalih. E sad vjerovatno da i u Nyc ima bruku bandova i rappera ali prolaze samo tu, ne prolaze dalje, jer realno taj njihov stil je samo njihov, dok u LA kad postanes popularan, popularan si svugdje jer je za sve.
Samo što je New York odličan za život dok si mlad, single, ili bez djece, ovako za porodicu jedino u posjetu turistički. Sve one serije koje su snimili tamo sve je tako u fazonu onih manjih stanova, gdje žive cimeri ili samci i to je to. :mrgreen:

Tamo je ta scena, noćni život, kulturni život, obzirom na Broadway, greenwich village, posebno baš Ima taj svoj neki vibe, puno bliže evropi rekao bi.

LA je Kali, tamo su više kuće, bazeni, više prostora, al i gužve jer je tamo gradski prijevoz sinonim za neefikasnost pa je auto prijeka potreba, tamo ovi umjetnici idu kad uspiju u New Yorku, onda prelaze na veliki ekran, kupuju vile sa bazenom na Beverly Hillsu :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 31 avg 2023, 15:46

slika

Najjači lik na našoj političkoj sceni daleko :tokralju:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 avg 2023, 15:46

alemsa je napisao/la:
bob je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ne znam za rappere, to nisam slušao nikada. Ali engleski bendovi > američki bendovi.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 avg 2023, 15:49

alemsa je napisao/la:
New York ima svoju furku, svoj mentalitet, tesko je i Amerima se tamo skroz uklopiti jer oni smatraju resto drzave selom :rol:
Je li pricas o NY ili o Sarajevu :D

Nema veze sto je doslo 1992. iz Foce ili slicno, ja sam kaze Sarajlija, a vi ostali ste obicni papci :facepalm:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 avg 2023, 15:51

ASD je napisao/la:
31 avg 2023, 15:46
alemsa je napisao/la:
bob je napisao/la:

Ne znam za rappere, to nisam slušao nikada. Ali engleski bendovi > američki bendovi.
Engleska kao drzava ok da se diskutovati, od LA nema grada na svijetu da je izdao vise/boljih bendova. Mrsko mi nabrajati Rage against the machine, Linkin Park, The Doors, Eagles itd itd.

@rio

100% si u pravu.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 avg 2023, 16:12

feniksptica je napisao/la:
31 avg 2023, 12:20
Jaran (zivi radi u dojcu 2 godine) putovo negdje i trebo prespavat u Sa. Na bookingu nadje na Alifakovcu smjestaj. Ovaj ga nesto izradi za parking sta vec i ode negdje parkira i plati parking 20 KM. Dnevna/nocna. Smještaj 43eur (2 osobe)

Sutradan ujutro na kafi kad je napustio na kafi negdje u Sa ostavi ocjenu 6/10. Gazda ga odmah zove da promjeni ocjenu vratit ce mu sve pare. Ovaj ga ****. Zove gazda s drugog broja..treceg. jaran nije htio jer kaze teško promijenit ocjenu mora se slat mail bookingu il tako nesto. Na kraju ga gazda stana ubijedi da se nadju. Ovaj trazio samo da mu refundira trosak parkinga i popravit će ocjenu.

Jucer stize pismo kako ga je gazda stana tuzio za ucjenu/iznudu....kao namjerno dao losu ocjenu da bi od njega iznudio pare. A s tri broja ga zvao da se nadju i promjeni ocjenu i nudio mu povratak cijelog iznosa.

Hoce l sta najebat jer je odlucio da se ide na sud ako treba al ga nece yebavat
Vjerovatno taj stan nije ni imao parking , jaran se zeznuo . Pa naravno onda daje slabiju ocjenu , jer to ljudi rade , svi su krivi samo oni nisu .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 avg 2023, 16:17

Cuj ubijedio ga da se nadju :rol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 avg 2023, 16:27

A taman ga krenulo :D
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 31 avg 2023, 16:31

ASD je napisao/la:
31 avg 2023, 15:17
Da posjetim New York, prvo bih išao pogledati Yankeese uživo.
Možda bih volio i profi boks meč u Medisonu, iako to u New Yorku nije kao prije.

Volio bih onda ići malo do Pittsburgha dok još Crosby i Malkin igraju pa se kao veliki fan Western žanra filmova spustio do Arizone. :D
Ako budes ikad dolazio ja bi ti preporucio da uzmes hotel u Willamsburg i onda preko mosta za NY. Willamsburg je onako hipster area, imas dobre hrane i nocni zivot.
Sto se tice tog spustanja, pa i nemas sta vidjeti kroz east i midwest. Izgubis citav dan u putu.
Mozda da odletis do Salt Lake, iznajmis auto i vozis kroz Utah kroz Arches do Arizone. Phoenix do San Diega je fino za voziti kroz pustinje i onda gore za San Fran, route 1 je ljepota za voziti

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 avg 2023, 16:31

alemsa je napisao/la:
31 avg 2023, 15:51

Engleska kao drzava ok da se diskutovati, od LA nema grada na svijetu da je izdao vise/boljih bendova. Mrsko mi nabrajati Rage against the machine, Linkin Park, The Doors, Eagles itd itd.

London?

Iron Maiden, Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Clash, Sex Pistols itd.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 avg 2023, 16:36

soko je napisao/la:
31 avg 2023, 16:31

Ako budes ikad dolazio ja bi ti preporucio da uzmes hotel u Willamsburg i onda preko mosta za NY. Willamsburg je onako hipster area, imas dobre hrane i nocni zivot.
Sto se tice tog spustanja, pa i nemas sta vidjeti kroz east i midwest. Izgubis citav dan u putu.
Mozda da odletis do Salt Lake, iznajmis auto i vozis kroz Utah kroz Arches do Arizone. Phoenix do San Diega je fino za voziti kroz pustinje i onda gore za San Fran, route 1 je ljepota za voziti
Ma iskreno, jedina stvar zbog koje mi se ne dolazi i vjerovatno neću skoro je što se ima puno toga za vidjeti.
Kao neko ko je stvarno veliki ljubitelj američke kulture bih morao par godina godišnjeg uzeti.

Ne bih volio mašiti recimo ni Sjever (Minnesota, North Dakota i tako te države). Ljubitelj sam hladnije klime, hokeja ali i onih filmova po relativno manjim gradovima.

Florida me recimo ne zanima. To bih mogao mašiti, iako mi jaran ima kuću tamo.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 31 avg 2023, 16:38

ASD je napisao/la:
31 avg 2023, 16:31
alemsa je napisao/la:
31 avg 2023, 15:51

London?

Iron Maiden, Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Clash, Sex Pistols itd.
Sve i jedan bend miljama ispred bendova za curice poput guns n’ roses
Don't hate what you don't understand.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 avg 2023, 16:40

BosniaBoston je napisao/la:
31 avg 2023, 16:27

A taman ga krenulo :D
Jel to brat Sajfa opet ide u tvorza? Ili je nesto drugo u pitanju?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, enobarca, NEZALAGANJE i 12 gostiju.