Premijer liga BiH - aktuelno

BordoBBoja
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la BordoBBoja » 31 avg 2023, 16:21

Evo nam i medicinske sestrice
U pauzi od mjenjanja pelena

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 31 avg 2023, 16:35

Vanja8 je napisao/la:
31 avg 2023, 16:19
mostar_mo je napisao/la:
31 avg 2023, 16:17
Sve teget majice sam maloprije iz ormara razbucao koliko su mi se skretnicari ogadili.
:urnebes: :urnebes: :bow:
Jel to pocelo šarmiranje :urnebes: Mala Mo i Vanjica bice sexa :urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 31 avg 2023, 16:46

TMmanija2012 je napisao/la:
31 avg 2023, 16:35
Vanja8 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Sve teget majice sam maloprije iz ormara razbucao koliko su mi se skretnicari ogadili.
Jel to pocelo šarmiranje :urnebes: Mala Mo i Vanjica bice sexa :urnebes:
Kazu u psihologiji,uvijek nekome nesto potenciras sto ti je izuzetan manjak u zivotu...

Kad pogledas tvoje postove, mogu ti reci da apsoltno ljudi nisu pogrijesili kad su ovo napisali... :urnebes:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 31 avg 2023, 16:48

Stratus7 je napisao/la:
31 avg 2023, 15:08
TMmanija2012 je napisao/la:
31 avg 2023, 14:33
Prije 2-3 godine (kada su igrali evropske tekme) pijacari su slobodno hodali po gradu , hodali oko naseg stadiona , sjedili u nasim kaficima, auta parkirali i nikakve probleme nisu imali.
Svi znamo da imaju svoju bazu navijaca u Sarajevu , ti ljudi su dolazili na Grbavicu i sjedili na sjeveru sa navijacima Zelje u Velezovim dresovima i nikada niko nije uputio ruznu rijec.Sad nisam siguran da je moguce doci u Velezovom dresu među navijace Želje, ti ljudi su najveci gubitnici u svom gradu nisu u mogucnosti otici na tekmu u voljenom dresu.
Podrzavali smo Velez kada je otjeran sa svog stadiona i sad kada cujes navijace Veleza mi njihovi dusmani godinama.
Ovdje se piše kako se skandiralo ratnom zlocincu Praljku na sjeveru ili istoku , ja to nisam cuo na istoku i vjerujem da 99,9 % navijaca Želje to ne bi nikada izgovorilo, moze se desiti neka pijana ili nadrogirana budala da laprda gluposti , ali vise osoba na stadionu nema sanse.
Sto se tice tekme u nedelju neka pobjedi bolji , vidim pitari prizeljkuju da padne kriv.
Zaboravljaš izdaju Hasića, čovjeka kazniše bez razloga, a jedini se suprostavio režimu, jer neko je dao pozajmicu Želji
Sad i Hasic kriv jer je rekao istinu, napustili ste inicijativu jer vam je savez dao pozajmicu? Covjek rekao istinu, nije slagao. To sto vi ne volite reci kako jeste jer se radi o vama u negativnom smislu je druga stvar, ali ima nas koji stitimo istinu od zaborava. :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 31 avg 2023, 17:15

TeaM87 je napisao/la:
31 avg 2023, 14:36
Ma sve si ti upravu, sve je tako kako si napisao, ali ja tu stvarno ne vidim razlog da imate animozitet prema Želji, mozda je do mene, ali to sto ste bili jadni i vreca za nabijanje, izvini ali to nije nas problem, sta smo trebali doc u Vrapcice i rec "e jadan ovaj Velez, evo im nek nas uzmu", ili "eto necemo mi Elvira Colica, ipak je Velezu potrebniji", ne kontam, opet kazem mozda je do mene.
Apsolutno, nije do tebe i tačno je što si rekao da smo sami krivi za to. Odnosno ljudi koji su vodili klub su prljali obraz kluba svakakvim radnjama, i srozavali ga. Ali mi ovdje pričamo o nekom poštovanju koje ste kobiva imali prema Veležu, kako ste pjevali Izronit će stari i slično, a ja hoću da ti pokažem zašto je to tako bilo - imali ste koristi. Svaki ovaj igrač je odveden bez razgovora sa Veležom, naravno da su igrači htjeli gdje je bolje i redovnije, ali da ste imali imalo obraza i poštovanja, prvo bi pričali s Klubom i bilo bi makar jedno obeštećenje jer ste imali para. Opet, kažem, naš je problem što ste imali uslove da odvedete igrača bez pitanja, ali je vaš obraz način na koji ste to radili (ponovo pročitaj slučaj Mujezinović, kad ste shvatili da to tako više ne može).

I niko ne traži da kažete e jadan ovaj Velež, nek nas uzmu, ali vidiš li da se vi ljutite što smo vas dobili 4:2 jer je Zrinjski postao prvak, i kao mi smo trebali gledati na to i pustiti vas :rol: U tome je štos. Tu ste trebali pokazati poštovanje i prije utakmice (vrlo lako provjerljivi stavovi) i ne bi bilo uopšte atmosfere koja je dovela do skandiranja biće k. šampion. Vi ste tu došli bahato postavili se kao da ćemo se mi sami dobit da ne bude Zrinjski i završilo je kako je završilo. Po onoj izjavi na skupštini bolji zrinjski nego cigani ste dokazali da vi tako razmišljate i tako gledate sport.
BarbareZeljin je napisao/la:
31 avg 2023, 13:46
Zajmović, Kjosevski i Hasanović su došli kao otjerani iz Željezničara, pa moram li spominjati Vedrana i alkohol, vrlo dobro vi to znate, a ne kao neko koga ste vi prepustili i rekli idi pomozi Veležu iako bi i ovdje igrao. A ja sam ti pričao o ključnim igračima koje ste pokupili bez razgovora sa klubom ili uz neki sitni keš nekom iz našeg UO da vam sredi igrača. To nije poštovanje, to je iskorištavanje. Glupo je da misliš da smo mi Ovčinu sjeli na tribine radi Željezničara, kad je to lako provljerljivo danas zašto je na tribinama. Iz istog razloga kao i Brandao prije njega, koji nije otišao u Željezničar.

Nikad drug Željezničar nije bio Veležu neprijatelj broj 1, čiste insinuacije, ali ovo što vi nazivate manguplukom i fakinlukom Amara Osima (pričati da treba imati pare za sudije na tvu, reći da je utakmica kasnila jer možda nije bilo vode i direktno krojiti tabelu i sl.) je za druge timove uvreda i ne možeš očekivati da će to neko poštovati. Zato je recimo Jakirović, koji je porušio sve rekorde sa Zrinjskim, zavrijedio poštovanje kod nekih navijača drugih da su čak zaboravili da se radi o tvorevini kakva je Zrinjski. I to ne jer nije "fakin" ili "mangup" nego jer je sve to bilo relativno pošteno u odnosu na period vaše dominacije. A radi se o projektu jednog naroda, sve je to palo u vodu jer su ljudi stvarno bili dominantni na terenu i ponašali se gospodski i van njega. A vi ste bili dominantni svukuda, i na terenu i za okruglim stolom, i uz to bahati na čelu s Osimom. Izjave su ostale kao dokaz.

Za kraj: činjenica je da živite u paralelnom univerzumu (i ti prvi) gdje kažeš da nas Sarajevo može dobiti kad hoće (što statistički od ulaska u PL nije ni blizu istine, čak smo ih dobili na Koševu što nismo nikad prije, kao ni vas na Grb), a zapravo je jedino što se promijenilo da Velež napokon gleda sebe. Ne odgađa utakmice drugima jer imaju historijsku priliku (Brest), ako će sebi napraviti gust raspored. To nikad ne spominjete kad kažete da Sarajevo može šta hoće. Opet kažem, ti prvi. Problem je što je Sarajevo ostalo dovoljno jako da nas može dobiti i nadati se pobjedi, a vi ste postali ekipa kojoj djeca sakrivaju lopte od Igmana da ne primite gol, leže cijelu nadoknadu od umora (normalna stvar) i kojoj trener na kraju kaže "nije se osjetio umor". Ako ste u stanju sami sebe lagati, ne čudi ovoliki broj neistinitih tvrdnji po forumu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 31 avg 2023, 17:16

Vanja8 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Slijedeca ugasena skupina. Poceli im pitari i kuci ici da noce. Zovete ih i na grafit kad radite.
Odavno sam ja govorio nema vecih hinja od ovih Ra. Ultrasi su ozbiljna skupona za vas i ne lizu se s kim stignu. A vi kako vjetar puse tako se lizete. Fute
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 avg 2023, 17:25

killafrommanilla je napisao/la:
31 avg 2023, 14:07
Pošto si po svim dosadašnjim postovima OK uvijek bio, evo ja ću izdvojiti vremena i napisati osvrt na to šta zahtjevaš, i nadam se da ćeš odgovoriti za razliku od drugih forumaša kojima sam slično pisao i uvijek se završilo na tome.

1. Period Amara Osima kad ste osvajali titule jeste stvorio animozitet prema Željezničaru. To je rezultat redovnih bodova koje ste dobijali ovdje, što zbog kvalitete, što zbog sposobnosti Amara Osima o kojoj je i javno govorio kod Mime ja mislim (znat ćeš o čemu se radi). Vrlo često je epilog naših utakmica bio poraz od vas, gdje bismo ili mi igrali pod ručnom zbog korumpiranog UO, ili ste vi to rješavali kao što je rekao u Vox Populi ako već kvalitetom niste mogli. Rukovodili ste Savezom i one sramotne izjave Osima poslije onog kašnjenja za Slobodu idu na dušu i vama i našoj upravi koja je prodala GOŠKu (zbog čega je RA i prozivao Upravu, za što postoji i dokaz, dok ste se vi smijali i uživali u tituli). Gotovo cijeli taj period je Velež bio irelevantan, redovno dobivan što kući što na strani i vrlo se lako poistovjetiti s tim klubom. Još jedan primjer, kad nama treba za opstanak, tri kola prije kraja (a svi znamo kako je liga funkcionisala tada, kupi prodaj) 2003: 1:3 kući Sarajevo i 4:1 Željezničar na Grbavici i ode Velež u drugu ligu. A te ste godine izgubili od Glasinca koji je ostao :mrgreen: Sve jasno, trebalo vama za titulu, Sarajevu za Evropu, ali sad se stavi u poziciju navijača Veleža. A ovo pričam o godinama kad smo bili i dobri s vama, a s pitarima 'nako. Čak je i bilo tenzija. Ali tu se već rađao animozitet prema Željezničaru, pojavi oko tog kluba kojoj je Velež predstavljao sigurnih 6b i uvijek 2 3 afirmisana PL igrača za dž, što je naposlijetku kulminiralo s par navijačkih incidenata gdje se sve zaoštrilo u kojima ste opet pokazali koliko nas poštujete. Sad mi reci šta od ovog tačno nije istina, pa se stavi u poziciju navijača FK Velež i objasni šta smo trebali, zahvaljivati se na povremenom tapšanju po ramenima?

2. O transferima igrača je suvišno i pričati, samo ću ti nabrojati par imena koja ste preoteli od nas bez obeštećenja. Admir Kajtaz, Danijal Brković, Elvir Čolić, Delimir Bajić, Eldar Hasanović itd. koji su bili vrrhunski igrači u tom periodu su odlazili kod vas za ukupno 0KM, a najsvježiji je primjer Mujezinović za kojeg Amar Osim zna kako i preko koga ga je doveo, ali tad ste morali halaliti ako se ne varam Ovčininu naknadu i Behramovu što vam je baš zasmetalo stoga i taj "nasilnički" način pritiska na klub i igrača da se i to izbjegne. O omladincima koje ste krali iz kadeta i juniora (Behram, Pehilj, Jazvin Salko itd.) i odvodili za dž neću ni da pričam, ok bila bolja situacija ali često niste ni pitali Velež, samo s roditeljima odvedete igrača). Sve što je valjalo iz Veleža je moglo za dž, a vi ste nam pomagali tako što ste slali Rovčanina, petog golmana i takve igrače u Velež. Uz poštovanje svakome, ali kome ne bi bilo fino? Tim potezom, 2016. ili 2017. tako nekad za Mujezinovića Amar je pokazao i potvrdio ovo o čemu pričamo, jer je on isti princip koji sam objasnio sa navedenim igračima mislio upotrijebiti 10g kasnije, misleći da je Velež ono - raja, Mostar al' daj ovamo sve i bez pitanja.

3. 2014. se, prije toga s Mujezinovićem, desila ta utakmica gdje vam je prvi put od Veleža nešto trebalo a niste mogli to da dogovorite. Prvi put da nije u Jablanici dogovoreno sve noć prije uz masne ruke od janjetine, a Velež bio u seriji 4 pobjede i na kraju završio sezonu sa 6 pobjeda (uključujući i Zrinjski). Znači, potpuno sportski izgubili, vas ne treba da zanima ko će biti prvak, niko vas nije pokrao kao što ste vi znali nas, spakovali smo vam 4 i zbog svih i navijačkih dešavanja prije tih godina (od bajramskog turn. pa nadalje) naravno da će se pjevati Bit će Željo kuratz šampion. Ljudima je pun k. bio da budemo nebitni i uvijek kusur vama da možete uzeti titulu a i kažem uz sva ta navijačka dešavanja koja su zaoštrila odnose. Zaključak: vama ne treba da bude bitno ko je prvak, izgubili ste sportski i pošteno, a bolje bi bilo za vašu budućnost da po Skupštinama prestanete govoriti "Bolje Zrinjski nego cigani" jer s tim dokazujete da vam sport uopšte nije u fokusu, ni danas kao ni tih godina. Oduvijek ste bili taj klub koji je gledao kako i šta mimo terena, što opet ide vama na dušu i to je osnovni i glavni razlog animoziteta, nikakva sportska dominacija koje je i bilo ruku na srce.

Za sve ovo postoje dokazi i ja bih volio da ti sad mene negdje demantuješ u ovome.
:salut:

A svoje pravo lice, i poštovanje, pokazali ste tada 2014., i pokazujete i sada, kada je Velež konkurentan i stvarno odnosno FAKAT vam može biti konkurent. Zadnji primjer, najsvježiji, @RatoborniMrmot nikada neće shvatiti da je fudbal sport. On će uvijek gledati ko je prvak, ko je ispao, gledati da namjesti da ispadne ovaj, a ostane onaj. To je mentalitet kojeg morate mijenjati. A sve ovo za podaništvo i odnos Željo - Velež tih godina, vjerovatno vrijedi i za odnose Čelik - Željezničar, i Sloboda - Željezničar.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 avg 2023, 17:30

Sve ok ali da je Zeljo veci klub od Veleza

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 avg 2023, 17:37

OnlyLeft22 je napisao/la:
31 avg 2023, 17:30

Sve ok, ali po cemu je to Velez veci klub od Zelje. Daj nam dokaze da mi to znamo primjeniti.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 31 avg 2023, 17:38

Kamaga11 je napisao/la:
31 avg 2023, 17:37

Sve ok, ali po cemu je to Velez veci klub od Zelje. Daj nam dokaze da mi to znamo primjeniti.
TROLLA TE BEZMOZGOVIĆU. TROLLA TE.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 31 avg 2023, 17:38

Predatod je napisao/la:
31 avg 2023, 17:16
Vanja8 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Slijedeca ugasena skupina. Poceli im pitari i kuci ici da noce. Zovete ih i na grafit kad radite.
Odavno sam ja govorio nema vecih hinja od ovih Ra. Ultrasi su ozbiljna skupona za vas i ne lizu se s kim stignu. A vi kako vjetar puse tako se lizete. Fute
Miran budi jazavac, prestani akcijati na forumu šabane.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 31 avg 2023, 17:40

Rodjeni81 je napisao/la:
31 avg 2023, 17:38
Predatod je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Miran budi jazavac, prestani akcijati na forumu šabane.
Citira te jazavac ako Bog da ubrzo. Smekeri
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 31 avg 2023, 17:43

Belegija je napisao/la:
Jel dobro onaj manijak sto ga je Zeba davio? Ruzno od Zajke da tako nesto radi na njegovoj sadaka areni
IQ kao velicina cipela gledajuci komentar. Cestitam na gluposti :kafa:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 avg 2023, 17:45

Kamaga11 je napisao/la:

Bolji rezultati u evropi
Pobjedili Dortmund i izbacili engleskog prvaka (evropski giganti)
A vi ste izbacili mozda Ferencvaros :urnebes:
5 puta smo bili u top 100 UEFA rankinga, PET PUTA
A vi niste NIKADA
Cak smo jednom bili u top 50 UEFA rankinga
Vi ste bolji poslije rata :clap:
Ali smo puno bolji bili prije, vise trofeja, vise puta u top 3, vise sezona, vise pobjeda itd...
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 31 avg 2023, 17:45

TeaM87 je napisao/la:
31 avg 2023, 15:53
donDondon je napisao/la:
31 avg 2023, 15:46
ovo moze rijesiti samo @pitarsam kratkim osvrtom na historiju zeljo velez
:urnebes: :urnebes: ne prizivaj ga boga ti, taman lijepa diskusija na forumu
Bude,bude,malo kasnije.
Lijepi strah!
Navalili na rodjene,kao samo sto znaju
Mitomanske hijene.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 avg 2023, 17:48

31 avg 2023, 17:45
Kamaga11 je napisao/la:

Bolji rezultati u evropi
A vi niste NIKADA
Ali smo puno bolji bili prije, vise trofeja, vise puta u top 3, vise sezona, vise pobjeda itd...
Kaze ti kolega da trolas tako da nema potrebe u daljnu diskusiju.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 avg 2023, 17:52

Kamaga11 je napisao/la:
31 avg 2023, 17:48
Kamaga11 je napisao/la:

Bolji rezultati u evropi
A vi niste NIKADA
I ti ga slusas kao kocu
Dao sam ti dokaze, haj ti meni sada odgovori

Jedino ste bolji poslije rata (50 liga evope) i to je to. A u kraljevini i u SFRJ smo mi bolji, sto znaci da smo ukupno veci
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 31 avg 2023, 17:55

killafrommanilla je napisao/la:
31 avg 2023, 17:15
TeaM87 je napisao/la:
31 avg 2023, 14:36
Ma sve si ti upravu, sve je tako kako si napisao, ali ja tu stvarno ne vidim razlog da imate animozitet prema Želji, mozda je do mene, ali to sto ste bili jadni i vreca za nabijanje, izvini ali to nije nas problem, sta smo trebali doc u Vrapcice i rec "e jadan ovaj Velez, evo im nek nas uzmu", ili "eto necemo mi Elvira Colica, ipak je Velezu potrebniji", ne kontam, opet kazem mozda je do mene.
Apsolutno, nije do tebe i tačno je što si rekao da smo sami krivi za to. Odnosno ljudi koji su vodili klub su prljali obraz kluba svakakvim radnjama, i srozavali ga. Ali mi ovdje pričamo o nekom poštovanju koje ste kobiva imali prema Veležu, kako ste pjevali Izronit će stari i slično, a ja hoću da ti pokažem zašto je to tako bilo - imali ste koristi. Svaki ovaj igrač je odveden bez razgovora sa Veležom, naravno da su igrači htjeli gdje je bolje i redovnije, ali da ste imali imalo obraza i poštovanja, prvo bi pričali s Klubom i bilo bi makar jedno obeštećenje jer ste imali para. Opet, kažem, naš je problem što ste imali uslove da odvedete igrača bez pitanja, ali je vaš obraz način na koji ste to radili (ponovo pročitaj slučaj Mujezinović, kad ste shvatili da to tako više ne može).

I niko ne traži da kažete e jadan ovaj Velež, nek nas uzmu, ali vidiš li da se vi ljutite što smo vas dobili 4:2 jer je Zrinjski postao prvak, i kao mi smo trebali gledati na to i pustiti vas :rol: U tome je štos. Tu ste trebali pokazati poštovanje i prije utakmice (vrlo lako provjerljivi stavovi) i ne bi bilo uopšte atmosfere koja je dovela do skandiranja biće k. šampion. Vi ste tu došli bahato postavili se kao da ćemo se mi sami dobit da ne bude Zrinjski i završilo je kako je završilo. Po onoj izjavi na skupštini bolji zrinjski nego cigani ste dokazali da vi tako razmišljate i tako gledate sport.
Zajmović, Kjosevski i Hasanović su došli kao otjerani iz Željezničara, pa moram li spominjati Vedrana i alkohol, vrlo dobro vi to znate, a ne kao neko koga ste vi prepustili i rekli idi pomozi Veležu iako bi i ovdje igrao. A ja sam ti pričao o ključnim igračima koje ste pokupili bez razgovora sa klubom ili uz neki sitni keš nekom iz našeg UO da vam sredi igrača. To nije poštovanje, to je iskorištavanje. Glupo je da misliš da smo mi Ovčinu sjeli na tribine radi Željezničara, kad je to lako provljerljivo danas zašto je na tribinama. Iz istog razloga kao i Brandao prije njega, koji nije otišao u Željezničar.

Nikad drug Željezničar nije bio Veležu neprijatelj broj 1, čiste insinuacije, ali ovo što vi nazivate manguplukom i fakinlukom Amara Osima (pričati da treba imati pare za sudije na tvu, reći da je utakmica kasnila jer možda nije bilo vode i direktno krojiti tabelu i sl.) je za druge timove uvreda i ne možeš očekivati da će to neko poštovati. Zato je recimo Jakirović, koji je porušio sve rekorde sa Zrinjskim, zavrijedio poštovanje kod nekih navijača drugih da su čak zaboravili da se radi o tvorevini kakva je Zrinjski. I to ne jer nije "fakin" ili "mangup" nego jer je sve to bilo relativno pošteno u odnosu na period vaše dominacije. A radi se o projektu jednog naroda, sve je to palo u vodu jer su ljudi stvarno bili dominantni na terenu i ponašali se gospodski i van njega. A vi ste bili dominantni svukuda, i na terenu i za okruglim stolom, i uz to bahati na čelu s Osimom. Izjave su ostale kao dokaz.

Za kraj: činjenica je da živite u paralelnom univerzumu (i ti prvi) gdje kažeš da nas Sarajevo može dobiti kad hoće (što statistički od ulaska u PL nije ni blizu istine, čak smo ih dobili na Koševu što nismo nikad prije, kao ni vas na Grb), a zapravo je jedino što se promijenilo da Velež napokon gleda sebe. Ne odgađa utakmice drugima jer imaju historijsku priliku (Brest), ako će sebi napraviti gust raspored. To nikad ne spominjete kad kažete da Sarajevo može šta hoće. Opet kažem, ti prvi. Problem je što je Sarajevo ostalo dovoljno jako da nas može dobiti i nadati se pobjedi, a vi ste postali ekipa kojoj djeca sakrivaju lopte od Igmana da ne primite gol, leže cijelu nadoknadu od umora (normalna stvar) i kojoj trener na kraju kaže "nije se osjetio umor". Ako ste u stanju sami sebe lagati, ne čudi ovoliki broj neistinitih tvrdnji po forumu.
Po tebi ispada Amar je kupio sve utakmice. Kakav paralelni univerzum. 30 i nesto godina niste pobijedili na Kosevu. U Vrapcicima vas Sarajevo redovno mlatilo sa pola snage. Do 2010 otprilike su imali bolji omjer u gostima sa vama. Ok niste bili nesto jaki,ali nije se iz Vrapcica lako nosilo bodova. Bili ste prava domacinska ekipa.
Opet ti kazem svi igraci Zelje jesu otpisani koji su vama dolazili ali mogli smo ih drkat,uslovljavat,jer su imali ugovore. Nije bas da su svi raskinuli pa onda tek dogovorili sa Velezom.
Mogli su hladno primati lovu i lagano trenirat.
Ok Amar pricao na tv. Ama to sto ovaj prica to su radili svi.
Evo ja znam jako dobro covjeka. Navijac je Zelje. Godinama je radio u Sarajevu prije rata dok je Svetozar Vujovic bio direktor,kupio sve pare od prodatih karata i predavao Vuji,Vuja mi da lovu da poplaca sta treba,tim parama placao sudije,sto redovno sto mimo toga kad zagusti. Vodao po hotelima i ruckovima. Znas kako je pao,na derbiju,Zeljo zabio gol i on skocio da se raduje. I prijave ga i noga.
To su svi radili.
Ja to nepravdam.
Velez i treba da gleda sebe. Jer je Velez to i bio. Generacije vasih igraca su dokaz tome.
Pricas mi o lezanju i sakrivanju lopte.
Meni je to ciganija oduvijek,ali to svi rade.
Pa taj isti Igman se valjao od 65 minute do kad su fasovali.
To radite i vi i svi. To je u jednu ruku i nemoc i zelja za pobijedom.Jad i legitimno sredstvo u isto vrijeme.
Sve zavisi u kojoj situaciji se nadjes.
Zeljo i Velez su cista romantika ex YU fudbala. Ne lazemo mi sami sebe. Mi smo svjesni sta se desava sa Zeljom.
Zeljo i kad je taraba,on je dovoljno veliki da ce uvijek ici na pobijedu.
Vi ste 15 godina bili domacinska ekipa,nema cime se niste sluzili da dodjete do bodova. Jer ste se borili za goli opstanak. Ali vam to nedaje za pravo da nama sudite za nesto sto svako kolo neko drugi radi.
Hajde da se ne pravimo ludi.
Salve komentara na Zelju radi penala za Tuzlu.
Penal za Velez protiv Sarajeva,pitari kazu kuk je najveci organ na tijelu zauzima 100 posto tijela. Vi se isto slazete . Samo vi tvrdite da zauzima 99 posto. A ono 1 posto nije htio.
Sad idemo dalje,realnost je onanka kako ti ja napisem da jeste.
I bicu lud i tjerat inat i provocirat. Joj brate cirevi pucaju.
Hajde ne bitno druze. Nek za vikend pobijedi bolji,i da sve bude bez problema.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 avg 2023, 17:55

31 avg 2023, 17:52
Kamaga11 je napisao/la:

Bolji rezultati u evropi
A vi niste NIKADA
I ti ga slusas kao kocu

Jedino ste bolji poslije rata (50 liga evope) i to je to. A u kraljevini i u SFRJ smo mi bolji, sto znaci da smo ukupno veci
Ma vidi samo sto si napisao da smo izbacili Ferencvaros kao veci uspijeh u Europi je cinjenicna glupost, a ostalo ti je kolega rekao da si trol.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 31 avg 2023, 17:58

Kamaga11 je napisao/la:
31 avg 2023, 17:55
31 avg 2023, 17:52
Kamaga11 je napisao/la:

I ti ga slusas kao kocu

Ma vidi samo sto si napisao da smo izbacili Ferencvaros kao veci uspijeh u Europi je cinjenicna glupost, a ostalo ti je kolega rekao da si trol.
Pa haj mi odgovori kako ste veci klub

Samo kruzis oko pitanja
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, CAZIN, Proximic i 30 gostiju.