Kup Popa Mitra Mirića
Kup Slobodne zone okruga opština Tuzla - Zenca
Prvaci Slobodne zone okruga opština Tuzla - Zenca

Moderator/ica: GracanicaAA
Ma znaš brato da ja nisam takav tip. Pratim žrijeb pa ti poslije odgovaram. Dobar si momak, argumentovano razgovaraš.MrAmarOsim je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:31Argumentovana diskusija nema šta, čestitam ti.IceTea je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:26K nozi psiću.MrAmarOsim je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:24
Ja mogu jedino doći na red kad se budete za 2 sezone opet pakovali u Federaciju da vam ispalim metak u čelo po 3. put
![]()
![]()
pa prijatelju sto vi niste osvojili ako ste mudo neko
pa et 1 trofej kakav takav niko nikad cuo za to ne znam cemu osporavanje ovog nasegsenjak075 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:44Godine 1971. vodstvo Prve savezne lige je po ugledu na Englesku uvelo novinu u fudbalsko takmičenje.
Kup prvoligaša je bio kup u kojem su učestvovali samo prvoligaši i igrala se samo jedna dobijena utakmica. Već prvi krug je za Slobodu donio težak zadatak jer je na Tušanj dolazila Crvena Zvezda. Iako su Beograđani bili favoriti Sloboda je fantastičnom igrom zabilježila visoku pobjedu 4:1 uz het-trik Časlava Jevremovića. Tu je utakmicu s tribina pratio i poznati fudbalski komentator „Politike“ Ljubomir Vukadinović, koji je onako za sebe, poluglasno nakon svakog gola Slobode govorio: „Duja (Dujković, golman Zvezde), šta ti bi“, iako su svi golovi Slobode bili izuzetno efikasni.
U drugom kolu Sloboda je imala nešto lakši raspored jer je na Tušanj došla ljubljanska Olimpija. Sloboda je bila favorit pred utakmicu, ali visoka pobjeda 4:0 je bila samo dodatni dokaz odlične forme Crveno-crnih. I kada su mnogi nazirali ispadanje u polufinale od Hajduka u Splitu proradilo je ono po čemu je Sloboda bila poznata u to vrijeme, hrabrost. Neigranjem nekolicine prvotimaca Sloboda je iznenadila Hajduka i cijelu fudbalsku javnost bivše Jugoslavije pobjedom 0:1 i plasmanom u finale prvog izdanja Kupa prvoligaša. Tu utakmicu su iskoristili mlađi, ne toliko afirmirani igrači koji su tom pobjedom nagovijestili zlatnu generaciju Slobode s kraja 70-tih.
U finalu su Tuzlaci savladali Željezničara rezultatom 1:0. Posebnu težinu pobjedi nad Željezničarom donijela je i činjenica da su Sarajlije te sezone osvojile Prvenstvo Jugoslavije, ispred Zvezde. Ta sezona će ostati upamćena kao jedna od najboljih sezona FK Sloboda jer je na proljeće Sloboda uspjela doći i do Finala Kupa Maršala gdje u dvomeču nije uspjela osvojiti trofej.
Gornji red: Reuf Fakić-“Gunga” (Sekretar Kluba), Časlav Jevremović, Ilija Radić (Član Uprave i bivši igrač), Dr.Jovan Jelić, Josip “Mića” Duvančić (Šef stručnog štaba), Rizah Mešković (Kapiten), Jusuf Hatunić, Faruk Pašić, Kasim Alibegović, Nazif Šehić (Pomoćni trener), Miralem Fazlić.
Donji red: Nebojša Vulin (Fizioterapeut), Momo Radunović (Pomoćni trener), Fahrudin Avdičević, Mesud Nalić, Radomir Jovičić, Sead Subašić, Omer Jusić.
Imali više igrača na liniji.
Slijedeće sezone taj Kup je osvojila FK Crvena zvezda...
to neki exjugo kup koliko je to trajalo sezona?
Ma rega si nema šta. Nego me malo iznerviralo kad sam morao pi pola minute listat da prođem tvoje postove, pa reko da bacimo malo zajebancijuIceTea je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:33Ma znaš brato da ja nisam takav tip. Pratim žrijeb pa ti poslije odgovaram. Dobar si momak, argumentovano razgovaraš.![]()
Koje mjesto ste bili u ligi pa ste ostvarili pravo da igrate u tom Kupu Popa Milovića?
Moram malo edukovat neznalice, žao mi je što to moraš trpit. Isto kao da ja tebe ubjeđujem da je Sloboda veći klub od Želje, ti bi rekao ovaj nije normalan isto tako mi mislimo za Zeničane.MrAmarOsim je napisao/la: ↑31 avg 2023, 19:08Ma rega si nema šta. Nego me malo iznerviralo kad sam morao pi pola minute listat da prođem tvoje postove, pa reko da bacimo malo zajebanciju![]()
Jedino čemu se iskreno nadam je kad se vratite nazad da vam mi ne ispalimo metak po 3. put u čelo, e onda bi to stvarno bilo previše.
Uzalud je sve bratko. Ne možeš im ni nacrtat. Isto kao da objašnjavaš tablicu množenja dijetetu od 5 godina a ono te gleda kao tele u šarena vrata. Postavio sam im ono glavno.
sta sad vi 9 bili mi 13 sta to govori kakve to veze ima sa bilo cim. To bas kad se ne mozes mjerit ni navijacki ni titilama ni stadionom pa moras to vadit ko argument
Kakav delegat, na osnovu ove tabele otišli ste u Kup Popa Hrizostoma...
Trenutno korisnika/ca: BihacSN, nebeskasila i 1 gost.