NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

chily-rz
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la chily-rz » 03 sep 2023, 13:21

ASD je napisao/la:
03 sep 2023, 12:48
Durmiš jedino može igrati desnog beka. Fizički potencijal je veliki, ali jednostavno mu fali finti za krila.
Fali mu u glavi, da odigra smireno i razumno, svaku utakmicu on ima par situacija iz kojih može odigrati pas ili zalomiti igrača, naštimati na put ali skoro pa redovno ništa konkretno ne uradi.

Momak ima brzinu i osjećaj za ubacivanje iz drugog plana ali rekao bi da osim toga sve mu fali da bude učinkovito krilo.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 03 sep 2023, 13:40

prisonbreak je napisao/la:
03 sep 2023, 10:53
Truhlo je napisao/la:
03 sep 2023, 10:38
Protiv Rahica:

Durmo, Sivac, Horic, Isakovic, Bajramovic, Vardo, Zuna, Karalic, Saric, Durmis/Medjuseljac, Masic :ljepota:

Ne bi bilo lose probati Alija na lijevom krilu, kao u Kaknju. Dobijamo extra veznjaka koji moze podvaliti loptu naprijed za Masica i Sarica, a uz to igra i odbranu kao Durmis koji za sada ne donosi nikakvu prevagu u napadu.

Vardo i Zuna su dovoljni u sredini da se potuku sa veznjacima Rahica.
Hrelju ako je spreman umjesto Durmisa ili Međuseljca.
Moras prvo poluvrijeme igrati sa 3 U21. Moze hrelja uci u drugom, svakako nije spreman za 90 minuta.

Treba nam iskustva i stabilnosti u odbrani i vezi, tako da je bolje da su krila u21, pa sta naprave u napadu.

Edit: Svidja mi se Begic. Momcina je pravi zadnji vezni :thumbup:
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 03 sep 2023, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 03 sep 2023, 13:41

AllGunsBlazing je napisao/la:
03 sep 2023, 10:28
Svaki put kad kazete "ko gura ovog, menadzerski igrac", indirektno govorite da stvari u klubu nisu ciste. :puke:

Nije teren jedino mjesto gdje se neko dokazuje. Imaju i treninzi. Na kraju, Duvnjak je tu da donosi odluke, i kritika je OK, ali pisati da gura ovog ili onog radi menadzera ili oca, nije ok.
Niko nije rekao nista protiv uprave,jer se zna da je Duvnjak u potpunosti dobio odriješene ruke što se tiče pojačanja i tima. Tako da jedino on snosi ovdje odgovornost. A gledajući Duvnjaka prije i nakon što je postao selektor, mislim da itekako ima promjene, a sad svako može da procjeni u kojem smjeru ide ta promjena. Slažem se ja da Duvnjak kroz treninge vidi, ali publika ipak ocjenju po trudu i zalaganju na utakmicama, tako da . . .

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 03 sep 2023, 13:54

Truhlo je napisao/la:
03 sep 2023, 13:40
Truhlo je napisao/la:
03 sep 2023, 10:38
Protiv Rahica:

Durmo, Sivac, Horic, Isakovic, Bajramovic, Vardo, Zuna, Karalic, Saric, Durmis/Medjuseljac, Masic :ljepota:

Ne bi bilo lose probati Alija na lijevom krilu, kao u Kaknju. Dobijamo extra veznjaka koji moze podvaliti loptu naprijed za Masica i Sarica, a uz to igra i odbranu kao Durmis koji za sada ne donosi nikakvu prevagu u napadu.

Vardo i Zuna su dovoljni u sredini da se potuku sa veznjacima Rahica.
Moras prvo poluvrijeme igrati sa 3 U21. Moze hrelja uci u drugom, svakako nije spreman za 90 minuta.

Treba nam iskustva i stabilnosti u odbrani i vezi, tako da je bolje da su krila u21, pa sta naprave u napadu.

Evo malo statističkih podataka.

U-21 u prvih XI na jučerašnjoj utakmici: Durmo, Durmiš, Međuseljac i Karalić
U-21 koji su ušli s klupe: Tabaković, Pehilj i Begić.
Pored njih, U-21 koji nisu ušli su: Mlačo i Piljug.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 03 sep 2023, 14:09

Znaci jednog moramo trpiti :D slazem se onda sa Truhlavim probati Međuseljca na krilu prije nego Durmisa, ipak zna podvaliti loptu.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

brotherze
Kontakt:

Post Postao/la brotherze » 03 sep 2023, 14:10

laudrop je napisao/la:
03 sep 2023, 13:54
Truhlo je napisao/la:

A skoro svi iz Zenice, zato treba biti strpljiv, i Arnautovic je mlad isto tako, valjda i on dodje sebi.
Karalic i Durmis nisu klasicna krila jer su visoki prilicno obojica, isto tako lijevi bekovi su povisoki.
Trebamo jos poradit radi tog na skok igri jer ih ima 6-7 koji su oko 190 visoki i treba to iskoristit.

HelouStrucnjaci
Kontakt:

Post Postao/la HelouStrucnjaci » 03 sep 2023, 14:23

redbull93 je napisao/la:
03 sep 2023, 12:45
Stvarno bi mi bilo zao da ova nasa djeca ne uspiju se nametnuti. U Durmisa svi gledamo, ja znam da mu je i to dodatni pritisak, ali jucer upropastio je dosta izglednih napada za gol sa svojim zadnjim pasom i onda ide dizanje ruku i jos veca nerovoza. Ovo im je zadnja sezona da nesto pokazu, jednostavno jaci te pregaze i to je to. Tako ti je u svemu, ali jos uvijek imaju vremena da se dignu i nastave gdje su stali.

Moraju sto prije mentalno sazriti, a onda i fizicki, nije jednostavno momku od 19 godina to ni uraditi i to sve dok gledaju svoju generaciju kako se jos uvijek zajebaju kroz zivot. To moraju prevazici, izdignut se iznad toga i tek onda ce napraviti karijeru. Sve je stvar odricanja.
Scaka cast za komentar!! Sve se pitam jel me oci varaju...konacno nesto realno i konstruktivno na forumu :clap: :clap:
Samo afirmativno.

HelouStrucnjaci
Kontakt:

Post Postao/la HelouStrucnjaci » 03 sep 2023, 14:43

brotherze je napisao/la:
03 sep 2023, 14:10
laudrop je napisao/la:
03 sep 2023, 13:54
Truhlo je napisao/la:

A skoro svi iz Zenice, zato treba biti strpljiv, i Arnautovic je mlad isto tako, valjda i on dodje sebi.
Karalic i Durmis nisu klasicna krila jer su visoki prilicno obojica, isto tako lijevi bekovi su povisoki.
Trebamo jos poradit radi tog na skok igri jer ih ima 6-7 koji su oko 190 visoki i treba to iskoristit.
Bravo za komentar!
Arnautovic je beton momak, samo ga krsi zdravstveni problem od februara... Za rapidni uspjeh koji se ocekuje od ovih momaka, potrebni su i ekstra uslovi i podrska.. sa vise aspekata. Samo jedan privatan razgovor i dublji uvid u situaciju unutar kluba i neke interne relacije, promjenio bi misljenje mnogih ovdje.
Sve u svemu, ko minorizira uspjeh koji je napravljen pod vodstvom ove uprave i Duvnjaka... osoba za marketing i promociju...ma svima kapa do poda i velika podrska,
a negativce i nadriStrucnjake , treba ignorisati 100% i zacepiti :silent:
Samo afirmativno.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 sep 2023, 14:58

Da nam je neko ponudio ovakve rezultate nakon 4 kola ni oni najoptimisticniji ih ne bi odbili. Pogotovo jer ovdje se igra duplo brže, ipak smo mi tek usli iz treće lige a protivnici su standardne ekipe federalne lige. Sloboda igra jos brzi fudbal od svih sto pokazuju rezultati i imaju igrače koji su većinom sa premijerligačkim iskustvom tako da je dobro sto nam dolaze tek u 11 kolu jer će naši vjerujem do tada dignuti se za jos jedan nivo i taktički i tehnički i kondiciono.

Jedino što me je blago razočaralo je posjeta, ipak se rade lijepe stvari oko kluba i rezultati su iznenadjujuće dobri odmah na startu, po meni zenička publika zakazala. To je segment na kojem treba raditi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 03 sep 2023, 15:22

Za mene igrac od 19-20 godina nije djete. Tako da mi to insistiranje na tome kao opravdanju nije dovoljno. Redovno po Evropi danas vidjamo igrace koji su aktivni u najboljim timovima sa 16-17 godina. Sa 20-21 vec mora postojati neka fudbalska inteligencija, cak i segment iskustva koji nebi trebao dozvoliti neke pocetnicke greske kojih kod nas ima jos uvijek dosta.

Meni je jucer Sivac prekucao igricu. Tip je tamo po strani non stop bio prijetnja. Bilo je jos dobrih ali sam imao osjecaj da svaki put kad on dobije loptu zavlada totalna panika i konfuzija kod igraca Gorazda.

Malo mi je smetala Masiceva lijenost i puno maha ja rukama od strane svih. Ono sto je bilo odlicno u poredjenju sa prve tri utakmice jeste kretanje (moze jos punooo bolje), trka i protok lopte.

Vjerujem da cemo dobiti Rahic jer mislim da smo kvalitetnija ekipa ali taj kvalitet se mora pokazati i dokazati na terenu. Ocekujem da cemo imati bolju utakmicu nego protiv Gorazda.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 sep 2023, 15:46

Ako se Karić vrati spreman i motivisan s njim možemo dobiti puno, može igrati i u paru s Mašićem.

Sivac je definitvno potencijal za ozbiljnog igrača, možda i najspremniji u ekipi, konstantno dobar.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 03 sep 2023, 16:35

U svijetu djeca igraju za prve timove sa 18 godina, ali treba imati na umu da ta djeca rade sa u najboljim uslovima, sa najboljim trenerima, psiholozima i s kim sve ne, pripremaju ih maksimalno. A kod nas dijete do 18te mora kontat hoce li imati za clanarine, pa 400 maraka za 7 dana u Makarskoj (primjer navodim), ima tu svega. Sve u svemu, Celik ima fantasticne pojedince, juce se vidjelo kako to izgleda kada Duvnjak malo bolje poslozi. Sve je do trenera, ja mislim da kao pojedinci, momci su top za ovu ligu.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 sep 2023, 16:43

........................Durmo...........
............Horić...Isaković...Bajramović
..Sivac..................Vardo....................Arnautović
................Žuna........................Šarić....
.....................Karalić..... Mašić......

3-5-2

Na Rahić bi sa tri stopera zbog visine i igre koju oni igraju i osigurao Sivcu i krilima više slobode ka naprijed. Plus i Vardo i Žuna osigurači.

p.s ljubitelji federalnog fudbala imate uzivo utakmicu TOŠK Stupčanica na YouTube..sudija izmislio penal za Stupčanicu. 1-1 live.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 03 sep 2023, 17:01

Ne moze Isakovic igrati svaku, covjek je rovit plus nije prosao pripreme, a pogotovo sto trenira avaki drugi ili treci trening radi posla. Po meni vise ga treba koristiti da udje u igru u 2 pol kako u odbrani tako i u napadu zavisi od rezultata.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 03 sep 2023, 17:03

Ne znam da li gledamo iste utakmice ali najveci problem po meni je u ova 4 kola fizicka sprema igraca i na tome se mora mnogo vise raditi.

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 03 sep 2023, 17:09

avenija je napisao/la:
03 sep 2023, 16:43
........................Durmo...........
............Horić...Isaković...Bajramović
..Sivac..................Vardo....................Arnautović
................Žuna........................Šarić....
.....................Karalić..... Mašić......

3-5-2

Na Rahić bi sa tri stopera zbog visine i igre koju oni igraju i osigurao Sivcu i krilima više slobode ka naprijed. Plus i Vardo i Žuna osigurači.

p.s ljubitelji federalnog fudbala imate uzivo utakmicu TOŠK Stupčanica na YouTube..sudija izmislio penal za Stupčanicu. 1-1 live.
To je to, Saric malo ofanzivniji Zuna malo defanzivniji.. ovo bi bas valjalo probati, mislim da bi bio pun pogodak!!

Mozes ubaciti onda Mehica u sredinu, Vardu umjesto Isakovica nazad kad se ovaj umori..

brotherze
Kontakt:

Post Postao/la brotherze » 03 sep 2023, 17:40

habuba je napisao/la:
03 sep 2023, 15:22
Za mene igrac od 19-20 godina nije djete. Tako da mi to insistiranje na tome kao opravdanju nije dovoljno. Redovno po Evropi danas vidjamo igrace koji su aktivni u najboljim timovima sa 16-17 godina. Sa 20-21 vec mora postojati neka fudbalska inteligencija, cak i segment iskustva koji nebi trebao dozvoliti neke pocetnicke greske kojih kod nas ima jos uvijek dosta.

Meni je jucer Sivac prekucao igricu. Tip je tamo po strani non stop bio prijetnja. Bilo je jos dobrih ali sam imao osjecaj da svaki put kad on dobije loptu zavlada totalna panika i konfuzija kod igraca Gorazda.

Malo mi je smetala Masiceva lijenost i puno maha ja rukama od strane svih. Ono sto je bilo odlicno u poredjenju sa prve tri utakmice jeste kretanje (moze jos punooo bolje), trka i protok lopte.

Vjerujem da cemo dobiti Rahic jer mislim da smo kvalitetnija ekipa ali taj kvalitet se mora pokazati i dokazati na terenu. Ocekujem da cemo imati bolju utakmicu nego protiv Gorazda.
Daleko smo mi od Evrope sto se tog tice, posebno mi trenutno iz drugog ranga takmicenja. A ne mozemo sad ocekivati da svi budu igracine, ako od ovih sadasnjih bar trecina budu uspjeli u karijeri bice dobro.

A Sivac jeste trenutno nas mozda najjaci igrac ali on puni 24 godine ubrzo, nije ni on sa 19 ovako igrao kao sada pa treba i ovima dati sansu, ili poslati ih na kaljenje negdje ako bas nemaju mjesta kod nas. Samo kazem da i puno bolji igraci znaju imati krizu po pola sezone ili sezonu kada ih ne ide, a kamoli ovi koji tek postaju igraci.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 sep 2023, 19:42

Sto Tosk podera Stupcanicu…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 03 sep 2023, 20:20

Čel-Rad 1:1 (Isaković)
MDK-Čel 0:1 (Horić)
Čel-Gor 2:0 (Vardo)

Tri stopera :D
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 03 sep 2023, 20:30

Convicts je napisao/la:
03 sep 2023, 20:20
Čel-Rad 1:1 (Isaković)
MDK-Čel 0:1 (Horić)
Čel-Gor 2:0 (Vardo)

Tri stopera :D
Šta ima veze što su stoperi??? Igrači su na terenu!!! To je ista glupost ko kad bi napisao sve golove koje je primio Čelik primio je Durmo!
::::SAMO ČELIK::::

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, BosnianRahatluk, nebeskasila i 7 gostiju.