FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

Pririsak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pririsak » 03 sep 2023, 23:37

Ma ja sam rekao u 5 tekmi 9 bodova je odlicno. U vrhu smo jer i ostali kiksaju. Nije u tome ni problem, ne ganjamo titulu i uspjesnost bodovna nam je ok. Mene brine sto iz utakmice u utakmicu sve slabije igramo. Kao da mislimo da ne treba dati onih dodatnih 20% da se pobojedi. Ako ne napadas, neces ni pobijediti i to je jasno. Nasim igracima bi na fin nacin trebalo objasniti da jedino mozemo napraviti nesto ako budu davali sve od sebe u svakoj utakmici jer ako cemo realno, u ligi bar ima 5 ekipa sa boljim individualcima.

Dobro je da se sad desava ako u buducnosti ne budemo ovako mrljavo igrali. A porazi ce se desavati jer je to fudbal a ni mi nismo u poziciji da nesto ocekujemo od ovakve ekipe. Nase je da damo podrsku i dolazimo na stadion.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 03 sep 2023, 23:38

Jedna molba za najbolju, najagilniju upravu na, svijetu, kao i najbolji stručni štab.
Nemojte više Allaha vam pred gostujuće utakmice voditi igrače ni na kakve air softove, paint Ball ove i ostale team Buildinge. Igrači se previše nafuraju i potroše pa na samoj tekmi podbace skroz.
Evo čujem da su se Drina, migrant iz favele, Drljo i Gasal toliko naložili da je Zelenski lično ugirao da ih prebace u Ukrajinu što hitnije.
Neka, radije otiđite na piramide, napunite baterije ili u neki starački dom, pa polahko, odmorite malo. Uostalom, nije lopta zec, neće pobjeći.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 sep 2023, 23:38

Treba biti mangup pa izaci i reci navijacima cilj ove sezone je sredina tabele bez talasanja, pokusati prikljuciti kojeg juniora sve oreko toga je nevjerovatan uspjeh i to je to, a ne uraditi ovo od rostera usutiti se isturiti basica i otjerati ga nakon par mjeseci.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 03 sep 2023, 23:44

Jednostavno nemamo ni kvalitet a ni sirinu rostera da mozemo zaredati tri-cetri dobre utakmice, rezultati ce nam zavisiti od forme kljucnih igraca i to je to, takva smo ekipa da je vrlo moguce da dobijes kuci npr. Zrinjski na dobru atmosferu i dobru igru a da vec iducu u gostima lose odigras i izgubis od Goska i slicno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2023, 23:45

Ljudi još uvijek spominju Rustemovića, prošlu utakmicu čovjek ušao mi poslije toga pobijedili, večeras izašao mi se raspali. :bow:

Drina, Jašarević, Galić, Turanjanin, Biber, Gasal, Alison, Drljo, znači svaki od njih je za klasu ispod Rustemovića, ali oni još uvijek prozivaju čovjeka. :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 03 sep 2023, 23:51

IMAŠ LI OBRAZA SAMIRE BEKRIĆU?

Samoprozvana "legendo" možeš li Bašića pogledati u oči?

Da li osjećaš bar malu dozu stida kad na teren istrče Rustemović,Biber i Turanjanin?
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 sep 2023, 23:52

Treba reći Mekiću, koliko god dobar šut imao, da nije svaki dan Bajram i da onakav centaršut-šut protiv Borca je više sreća

Otkako se vratio, ne znam da je 3 šuta spremio ukupno u gol (Borac 2x, Leotar)

I danas Krpić u prvom poluvremenu ima 3 puta bolju šansu da prođe, ošuta a on daje nazad Mekiću koji kasni na loptu
Također Mekić je u prvom upropastio dobar napad kada se moglo iskombinovati nešto naprijed, a on je nabija
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 sep 2023, 23:54

GIBRA je napisao/la:
03 sep 2023, 23:51

Da li osjećaš bar malu dozu stida kad na teren istrče Rustemović,Biber i Turanjanin?
Koliko para toliko muzike , nije do Bekrica...

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 04 sep 2023, 00:02

MrAmarOsim je napisao/la:
03 sep 2023, 23:17
Lynx je napisao/la:
03 sep 2023, 23:09
Prelazni rok još traje

Gasala poslati u Goražde, Drinu u Kakanj, Turanjanina u Gošk, Drlju u Zenicu, Beću u Buturović Polje, Allysona u Tučepe
Za nas vjerovatno ne traje, osim možda da ćemo vratiti Sipu, ali i to je upitno.
e sto se ismijah hahaha fakat, mozemo samo Sipu a i to je upitno,,tragikomedija, imam osjecaj da Čelik moze bolja pojacanja doovest od nas.

I fakat kad se sjetim onih sto su pricali prodajte Amoaha i Meku, vratite jos jedan,dva mjeseca duga :crazy: :crazy: bila bi teska borba sa Zvijezdom, a Basic il bi ga otjerali, ili bi sam pobjegao..

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 04 sep 2023, 00:09

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 23:23
MrAmarOsim je napisao/la:
03 sep 2023, 23:08
Bez da te napadam ili nešto slično, ako pratiš šta i kako pišem shvatit ćeš da samo ulazim u diskusiju, ali mi smo na toj zadnjoj Edisovoj utakmici imali stativu ako se ne varam (ili je opasna prilika Santosa koju je Hadžikić jedva skinuo) i još 2 opasne prilike. Svjestan sam ja da igra u polju i prilike nisu isto, ali čisto da pokušamo koliko toliko usporediti njih dvojicu kada već to radimo.
Ja se sjećam šuta Santosa i odlične intervencije Hadžikića, ostalo ne znam fakat.

Ali nevezano za tu konkretnu utakmicu (naumpao mi je taj primjer pošto je Velež u pitanju), ako nam je Edis referentna tačka i ako smo zaključili da je ovo gore nego pod Edisom onda Bašiću ne sutra nego večeras poslije utakmice treba dati otkaz.

Samo što ja ne smatram da je to tako, jer mi smo Edisa gledali godinu dana i kusur dana, kod njega se igra temeljila na ponekoj Štilinoj majstori i Santosovom probijanju po strani pa dalje šta bude.

Ne treba od Bašića praviti Guardiolu (mada su i to neki radili tokom Evrope), nije on neka trenerska klasa u odnosu na Edisa, samo nastoji igrati ljepši stil fudbala što navijačima prija.
Pa vidi, meni lično nije neka razlika, ona postoji da se razumijemo, i djelujemo bolji, ali opet kad uporediš ekipu ti neku veliku razliku isto tako nemaš. U odnosu na prijašnji period nemaš Aru juniora i Santosa i povrijeđenog Štilu, a i kod Bašića jedino su ta 3 igrača pravila bitnu razliku i radila nešto.
Meni lično je nevažno kakav stil fudbala igramo, ako smo na papiru i djelujemo kroz igru slabiji od Sarajeva npr., bunkeriši i hajcaj ih pa šta bude bude, a ako smo bolji onda ih sahrani. U prevodu, odigraj utakmicu na osnovu taktike čiji su uslovi jesi li slabiji ili nisi. I ja Želju gledam od 2000, i jedini period kada smo isključivo taktički igrali, je period kada nas je vodio čovjek sa mog avatara.
Daleko od tog da ga želim nazad, prošlo je njegovo, ali i Nermin imam osjećaj da sa ekipom malo više radi nego što bi trebao u trenutnom momentu, tj., famozno eksperimentisanje da se nešto dešava i pokušava, a mi blago rečeno izgledamo katastrofalno.
Ne želim niti planiram ikada tjerati Bašića, kao i bilo kojeg prethodnika i nasljednika, ali ako misli zadržati kredibilitet i da ga se ne uspoređuje sa Sabljom, eh onda se i on mora malo trznuti.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 04 sep 2023, 00:13

Nije mi samo jasno što nije Kosoriča od početka stavio koji je u formi i tandem njega i Coce uz raspoloženog Muftića nam je najbolje što imamo u ekipi. Očito da je dobar trener al ima neku grešku.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 04 sep 2023, 00:25

bojamora je napisao/la:
04 sep 2023, 00:13
Nije mi samo jasno što nije Kosoriča od početka stavio koji je u formi i tandem njega i Coce uz raspoloženog Muftića nam je najbolje što imamo u ekipi. Očito da je dobar trener al ima neku grešku.
mozda zato sto je igrao u srijedu i nije mu vise 20 godina pa ne moze igrat na nivou svako nekoliko dana...?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 sep 2023, 00:28

plavi033 je napisao/la:
04 sep 2023, 00:25
bojamora je napisao/la:
04 sep 2023, 00:13
mozda zato sto je igrao u srijedu i nije mu vise 20 godina pa ne moze igrat na nivou svako nekoliko dana...?
Nakon utakmice protiv Igmana pola vas je pisalo da je bio najgori na terenu i par kiksova napravio
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 sep 2023, 01:06

GIBRA je napisao/la:

Napadao si mene , ti i slicni kad sam isto to davno pisao o rumenku koji ce zbog svog (ne)posla zavaliti Basica.

Nije ni Basic perfekt ali on bukvalno nema igraca, osim onih sto sami sebe nazivaju igracima. Jos mora miksati a ne ide bas kako je zamislio jer nema igraca.
Alison ne moze igrati 20 minuta u Famosu.
Turanjanin se ibreti sam sebi.
Biber nam bas zabiberi kad udje za njega je Rustem gatuso.
Drljo onaj gol u kupu sto je dao i nista.
Gasal trom, spor.

Kuhar je imao Hodzica, Santosa, Stilu pa to je 40% ekipe.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 sep 2023, 05:18

Povratak otpisanih.

Miske kao el-prezidente
amar kao SD
Demir Hotić kao novi kouč.

Mi se grcevito borili za eVropu s igracima boljih od sadasnjih.
Jedva izborili i umjesto da ulozimo pametno u 1-2 pojacanja i zadrzimo one levate (hodzica i santosa).

Mi se bacili u bacanje pogleda u vis i prodavanja magle.

Mogao si prodati bruku dresova dok je bila eVropa. Nismo reagovali na vrijeme.
Nisi doveo pojacanja, sutis ko pizda na sudjenje i pisanje po nama od strane sudija inace i ovu tekmu od strane gigovica, vice i nasih domacih ****.

Ovako kako se radi sistem necemo napraviti, jedino sto mozemo napraviti je lagati sami sebe ili ce Basic podici ruke i otici pa ce opet neko od legendi kluba se uciti i kaliti na Želji.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 sep 2023, 06:59

MocMahale444 je napisao/la:
04 sep 2023, 01:06
GIBRA je napisao/la:

Napadao si mene , ti i slicni kad sam isto to davno pisao o rumenku koji ce zbog svog (ne)posla zavaliti Basica.

Nije ni Basic perfekt ali on bukvalno nema igraca, osim onih sto sami sebe nazivaju igracima. Jos mora miksati a ne ide bas kako je zamislio jer nema igraca.
Alison ne moze igrati 20 minuta u Famosu.
Turanjanin se ibreti sam sebi.
Biber nam bas zabiberi kad udje za njega je Rustem gatuso.
Drljo onaj gol u kupu sto je dao i nista.
Gasal trom, spor.

Kuhar je imao Hodzica, Santosa, Stilu pa to je 40% ekipe.
8,9 igraca je iznijelo 3 utakmice u 7 dana,ovo ostalo teško da bi i u fenjerašima igralo.....

Nek je on zadigao nogavice na kupi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 sep 2023, 07:51

Upravi je bolje da traži kakvog investitora, ovo nije ovako izdržljivo.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 04 sep 2023, 08:06

Al ste udarili na Rustemovica pored milion losijih. Kao da pitare slusam.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 04 sep 2023, 08:54

Kako objasniti da se Zeljo pretvori u Barcelonu sa tika takom protiv Borca kuci, dok u gostima ne moze meda na kasiku????
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 04 sep 2023, 09:04

Konzerva je napisao/la:
04 sep 2023, 08:54
Kako objasniti da se Zeljo pretvori u Barcelonu sa tika takom protiv Borca kuci, dok u gostima ne moze meda na kasiku????
nisi navijac zelje imas opste diskusije

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], Lokomotifa i 54 gosta.