Ako je iko protiv Susica to sam ja ali hajmo biti realni koliko toliko korektno obavlja posao kad su u pitanju pozivi potencijalnim reprezenatitivcima ...brazzo je napisao/la:jbo ti selektora kad mu novinari moraju sastavljati ekipu i provjeravati igrače ali sve pohvale za te ''novinare'' konačno nešto pozitivno da se desi i sa te strane.vOluMme je napisao/la:Sušić: Ako Gavranović može igrati za BiH, dobit će moj poziv
Mario Gavranović, mladi reprezentativac Švicarske koji vuče korijene iz naše zemlje, tačnije iz Gradačaca, mogao bi uskoro obući dres reprezentacije BiH....
Naravno, to zavisi od samog Marija, odnosno njegove želje da igra za našu zemlju. Gavranović je podsjetimo, sinoć bio strijelac u pobjedi Schalkea nad Valenciom, te je izazvao veliku pažnju kako u našim, tako i u medijima našoh zapadnih susjeda.
Naime, navodno bi se Gavranović mogao naći na spisku Slavena Bilića za kvalifikacione utakmice reprezentacije Hrvatske, iako Mario sa Hrvatskom uopšte nema skoro nikakve veze.
Povodom toga, jutros smo kontaktirali selektora naše reprezentacije, Safeta Sušića, koji se prijatno iznenadio kada smo mu otkrili da bi reprezentacija BiH mogla dobiti novo pojačanje.
Drago mi je zaista ako postoji mogućnost da Gavranović igra za nas. Sinoć sam gledao utakmicu između Tottenhama i Milana ali sam u snimku vidio golove sa utakmice u Gelschenkirchenu, i kada sam vidio da je strijelac Gavranović, pitao sam se odakle je. A evo sada, prvi put od vas čujem da on može igrati za BiH, govori Safet Sušić za S....ba te dodaje:
Hvala vam što ste mi javili, na meni je sada da ispitam situaciju oko njega, odnosno da vidim da li on želi igrati za BiH. Ipak on igra u klubu koji je izborio plasman među osam najboljih ekipa Evrope, i ukoliko Mario zaista bude mogao igrati za BiH, dobit će moj poziv, kazao je Sušić.
Ako privoli jos 3-4 mlada igraca da igraju za nas nikad vise necu nista protiv njega napisati