RK Bosna

matrix1982
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la matrix1982 » 09 mar 2011, 18:42

Hawking je napisao/la:Jest da sad nije aktuelno, ali ima li neko informaciju dokle je dogurao Kup za ovu sezonu, gdje se igra zavrsnica, i to...

Sto se tice Kupa Bosne i Hercegovine je stigao do
1/4 finala..... prve utakmice se jos nisu odigrale a
ovo je raspored.....

1/4 finala (25./26. 03. i 15./16. 04. 2011.)
RK Gradačac - RK Borac m:tel
RK Bosna Prevent - RK Sloga
HRK Izviđač MG - RK Konjuh
RK Gračanica I. - RK Bosna BH Gas

Zavrsnica nije odredjena a uvijek se odredjuje Mjesec dana prije zavrsnice
dok se nevidi koje ekipe igraju Polufinale odnosno zavrsnicu....

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 09 mar 2011, 18:48

Danas je Rusija dobila Dansku 4 razlike u kvalifikacijama za EP. Kako je Rusija sastavljena vecinom od igraca Chekovskih Medveda, to je veliko upozorenje za Bosnu...

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 09 mar 2011, 18:52

Razbojnik je napisao/la:Danas je Rusija dobila Dansku 4 razlike u kvalifikacijama za EP. Kako je Rusija sastavljena vecinom od igraca Chekovskih Medveda, to je veliko upozorenje za Bosnu...
Mislim da je to jako loša vijest, iskreno mislio sam da su slabiji, ali ako su u stanju da pobjede Dansku i to poprilično solidnom razlikom, onda mislim da će nam trebati nešto više od sreće.

@matrix1982 Hvala! Gdje nalaziš te informacije?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 09 mar 2011, 19:17

samo da bude bolje nego u doboju kad su nas razvalili. Sreca pa se prva utakmica igra u sarajevu. Nadam se da uz podrsku sa tibina mogu izvuc neki minimalan poraz

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 09 mar 2011, 20:46

sve ispod -10 je super... ja vam kazem, a vi ne vjerujete...
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 mar 2011, 22:02

Razbojnik je napisao/la:Danas je Rusija dobila Dansku 4 razlike u kvalifikacijama za EP. Kako je Rusija sastavljena vecinom od igraca Chekovskih Medveda, to je veliko upozorenje za Bosnu...
Naravno da je upozorenje, s obzirom da su Rusi, realno, apsolutni favoriti, mada nada zadnja umire...
Mišljenja sam da ovaj 'navod' o pobjedi Rusa (= Č.Medveda) ne smatram baš ni uputnim ni relevantnim jer su Danci nastupili bez "pola tima".... (Hvidt (g), S.Rasmusen (g), Egert (kl), Svan-Hansen (kd), M.Knudsen (p),
Mogensen (bs), Bagersted (p), Lauge-Šmit (bl))

Ovaj rezultat za RK Bosna ne znači ništ posebno, jer poređenja ovog "tipa" nisu uvijek ključna.

Evo i statistike (osnovne) sa te utakmice - plavi font su igrači "Č.Medveda" i sa kakvim suparnikom će se Bosna morati "nositi"!
Ipak, treba napomenuti da je sjajni Igropulo je postigao 11 golova (cca 36%), na sreću nekadašnji igrač "Medveda"....

Rusija - Danska = 31:27

RUSIJA:
Grams (21 odbrana/ 3 penala)), Bogdanov – Dibirov 3, Čipurin 4, Kovaljev 4, Starih 4, Filippov 1, Igropulo 11, Černoivanov 2, Rastvorcev 1, V.Ivanov 1, Kamanin, Aslanjin, Šiškarev, Kokšarov, Atman.
DANSKA:
Landin-Jakobsen (6 odbr.), Vinkler (6 odbr.) – L.Kristiansen 2, Toft-Hansen 4, Lindberg 4, M.Hansen 5, Boesen 2, M.Kristiansen 2, Spelerberg 2, Sondegard 3, Nodesbo 2, H.Jensen 1, K.Nilsen.

PS:
Iz ovog me najviše brine golman Grams koji je izgleda u izvanrednoj formi, a golman je "pola tima"....Također, mislim da će mladi lijevi bek Starih biti, uz 'glavnog' Dibirova', veća opasnost nego Rastvorcev, mada je Rastvorcev igrač koji je nepredvidiv i ako 'proradi'..... :cry:
Bosno moja poharana....

Zavidovićanin
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovićanin » 10 mar 2011, 10:12

Ajde za malo veće znalce rukometa jedno pitanje :D

Ko je izmislio "šaraf" u rukometu? Tj. šut koji najviše koriste krila (rjeđe pivoti) kada loptu bace a ona se okreće oko svoje ose i tako dobije taj "efej"?

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 10 mar 2011, 12:18

Zavidovićanin je napisao/la:Ajde za malo veće znalce rukometa jedno pitanje :D

Ko je izmislio "šaraf" u rukometu? Tj. šut koji najviše koriste krila (rjeđe pivoti) kada loptu bace a ona se okreće oko svoje ose i tako dobije taj "efej"?
krecmar

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 10 mar 2011, 16:12

Mile Isaković
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Vader from Bosnia
Kontakt:

Post Postao/la Vader from Bosnia » 10 mar 2011, 16:14

Jasmin Mrkonja

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 mar 2011, 18:59

Ne znam ko je izmislio, ali mi je negde nekada kroz usi proslo da se taj udarac jos i "kokoska" zove. :lol:

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 10 mar 2011, 19:33

I ja sam čuo da je Jasmin Mrkonja, helem, nebitno...
Treba doći u Skenderiju i podržati Bosnu i njen veliki uspjeh, kako Bosnin, tako i bh sporta. Nažalost, rukomet nije toliko eksponiran kao neki sportovi.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 10 mar 2011, 22:53

hamo_pipa je napisao/la:I ja sam čuo da je Jasmin Mrkonja, helem, nebitno...
Treba doći u Skenderiju i podržati Bosnu i njen veliki uspjeh, kako Bosnin, tako i bh sporta. Nažalost, rukomet nije toliko eksponiran kao neki sportovi.
Koliko je neki sport eksponiran, to ovisi ponajvise o uspjesima.

Evo, u ovom trenutku je RK Bosna najeksponiraniji klub sudeci po postovima na forumu - samo nogometni klubovi su ispred...

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 11 mar 2011, 08:28

Mile Isaković?

ismetismet
Kontakt:

Post Postao/la ismetismet » 11 mar 2011, 08:45

"Saraf" kako ga ti zoves izmislio je gosp. Enver Koso!!!! Nas komentator Sead Hadzijahic na jednoj utakmici se ovako oglasio aludirajuci na taj sut: " I sada jedan traljav sut Envera Kose al ipK gol"!!! :lol:

Zavidovićanin
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovićanin » 13 mar 2011, 20:51

Jasmin Mrkonja je tačan odgovor ;)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 14 mar 2011, 00:02

a kakve to veze ima sa RK Bosna ??
FORZA MARŠAL !!!

Zavidovićanin
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovićanin » 14 mar 2011, 08:20

hodža je napisao/la:a kakve to veze ima sa RK Bosna ??
Postavio sam to ovdje jer je ovo najaktivnija tema što se tiče rukometa, ne bi bilo lijepo da zbog jednog pitanja otvaram novu temu... ;)

sveznadar
Kontakt:

Post Postao/la sveznadar » 14 mar 2011, 13:19

Tačno da ovo pitanje oko šarafa nema veze sa RK Bosnom ali je 100 % tačno da je ovaj šut izmislio Enver Koso dok je igrao za Banjalučki Borac.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 14 mar 2011, 15:37

sveznadar je napisao/la:Tačno da ovo pitanje oko šarafa nema veze sa RK Bosnom ali je 100 % tačno da je ovaj šut izmislio Enver Koso dok je igrao za Banjalučki Borac.

Baš tako!
Ovo zaista nema nikakve veze sa temom "RK Bosna", ali nisam mogao odoliti da se ne "uključim".
U vezi polpularnog rukometnog "šarafa" ima poprilično dilema (a i teško je dokazati ko je tu "prvi"), a ja malo više pamtim i znam da ga je na našim (tada) terenima prvi zvanično upotrijebio baš Enver Koso!

Piše se i za Mileta Isakovića i Jasmina Mrkonju isto, također, ali kad su njih trojica u pitanju - onda sigurno Koso.
Mrkonja je taj tip šutiranja najviše koristio zbog svoje slabe fizičke konstitucija a bio je veoma inteligentan igrač i time je, između ostalog, nadoknađivao manjak fizičke snage.

- Isaković je imao veoma bogat repertoar šutiranja i izuzetan odraz i konstituciju i eleganciju u igri.
- Enver Koso je bio izuzetno fizički jak (iako onizak) i jedan je od rijetki (ako ne i tu 'prvi) koji je utrčavao na poziciju beka i iznenada šutirao (i zabijao golove) i to tako jako, jače od mnogih tadašnjih bekova. Za krilo je imao veo jak šut u to vrijeme. Sve su to bila sjajna krila i igrali u istom periodu....

Svi su oni bili sjajni i imali nešto 'svoje', ali Irfan Smajlagić-Pipe je postavio "limit" za sva krila u svakom pogledu.... :)
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.