Razbojnik je napisao/la:Danas je Rusija dobila Dansku 4 razlike u kvalifikacijama za EP. Kako je Rusija sastavljena vecinom od igraca Chekovskih Medveda, to je veliko upozorenje za Bosnu...
Naravno da je upozorenje, s obzirom da su Rusi, realno, apsolutni favoriti, mada nada zadnja umire...
Mišljenja sam da ovaj 'navod' o pobjedi Rusa (= Č.Medveda) ne smatram baš ni uputnim ni relevantnim jer su Danci nastupili bez "pola tima".... (Hvidt (g), S.Rasmusen (g), Egert (kl), Svan-Hansen (kd), M.Knudsen (p),
Mogensen (bs), Bagersted (p), Lauge-Šmit (bl))
Ovaj rezultat za RK Bosna ne znači ništ posebno, jer poređenja ovog "tipa" nisu uvijek ključna.
Evo i statistike (osnovne) sa te utakmice - plavi font su igrači "Č.Medveda" i sa kakvim suparnikom će se Bosna morati "nositi"!
Ipak, treba napomenuti da je sjajni Igropulo je postigao 11 golova (cca 36%), na sreću nekadašnji igrač "Medveda"....
Rusija - Danska = 31:27
RUSIJA:
Grams (21 odbrana/ 3 penala)), Bogdanov –
Dibirov 3, Čipurin 4, Kovaljev 4, Starih 4, Filippov 1, Igropulo 11,
Černoivanov 2, Rastvorcev 1, V.Ivanov 1, Kamanin, Aslanjin, Šiškarev, Kokšarov, Atman.
DANSKA:
Landin-Jakobsen (6 odbr.), Vinkler (6 odbr.) – L.Kristiansen 2, Toft-Hansen 4, Lindberg 4, M.Hansen 5, Boesen 2, M.Kristiansen 2, Spelerberg 2, Sondegard 3, Nodesbo 2, H.Jensen 1, K.Nilsen.
PS:
Iz ovog me najviše brine golman Grams koji je izgleda u izvanrednoj formi, a golman je "pola tima"....Također, mislim da će mladi lijevi bek Starih biti, uz 'glavnog' Dibirova', veća opasnost nego Rastvorcev, mada je Rastvorcev igrač koji je nepredvidiv i ako 'proradi'.....

Bosno moja poharana....