ledar je napisao/la: ↑07 sep 2023, 00:25
Istina da je dortmundov transfer rok bio suboptimalan, ako koliko ih bayernovci granatiraju vidi se da u njima ipak prepoznaju najozbiljnijeg suparnika, htjeli oni to priznati ili ne. Ove sezone vjerojatno neće bit opasan protivnik, ali u širem horizontu oni su im najveća opasnost. Prije 5 sezona bili su im 2 boda za vratom, a prošle ih držali na konopcima no bez snage za završni udarac. Nakon tog šoka bilo je teško za očekivat da se brzo vrate tako da ovakav start u sezonu nije neko iznenađenje.
Rijetko kada procitam tvoj post s kojim se ne slozim i nemislim da je bas ono u metu pogodio.
Mislim d Ase u svakom postu kritike na Dortmund ne krije vidjenje njih kao najozbiljnijeg konkurenta,vec zelja svakog prij svega ljubitelja Bundeslige da napokon pored Bayerna imamo jos jedan tim koji ce biti zaista konkurent Bayernu,ali i u evropi.
Jer nazalost Borusia od onog finala s Bayernom u evropi neradi nista,i dok je nekada bila klub koji su svi zeljeli izbjeći ne samo zato sto su bili kvalitetni vec i zbog nacina igre i vjere u sebe,pobjedjivali se mnogo jaci klubovi,nakon toga jedino Leipzig polufinale i to je to.
Od svih klubova u njemačkoj realno koliko god Leverkuzen trenutno izgleda dobro mislim da je i dalje svima u glavi taj njihov mentalitet i zaista ce trebati vremena i rezultata da se promjeni njihov los i imidz.
Leipzig iako mislim da rastu iz godine u godinu i prave dobre stvari,bez obzira na prodaje uvjek itekako konkurentni ...i uvjek par super zanimljivih igraca u timu...tesko ce izazvati Bayern i samim tim dok ponovo ne postave novu stepenicu kao ono s platama i svim mislim d ace naredni korak sacekati,a to bi bilo da dovedu jednu dvije zaista zvijezde i krenu ka novom cilju jer realno trenutno imaju sve sto su ocekivali od dosadašnje politike.
Ostaje Dortmund koji ima historiju,navijače,stadion ....i nazalost jako nesposobnu upravu....klub koji eto izgleda zavisi od prodaje vise nema igraca u izlogu koji bi im donijeli novac,kao predhodnih godina Dembele,Sancho,Hallanda,Belinghama....i onda se zapitas ako nakon svih tih prodaja nemogu dovesti par igraca koji bi potkrijepili te navodno aspiracije ka tituli,sta onda ocekivati u narednih par godina...osim logično pada.
Kao navijač Bayerna od 96 godine moram reci da fali jak Dortmund i da jak Dortmund garantuje i bolju ligu i vise novca za sve boljim nastupima u evropi.
Realno ove sezone Leverkuzen izgleda bolje od njih,Leipzig isto tako.
Bayern necu ni porediti.
A kako vec nema Schalkea,HSV,Herthe kao nekada prije i to su bili derbiji koji su se pratili u evropi a ne samo njemačkoj,logično da svi zele Dortmund koji ce ako nista igrati kao prije napadački i bez straha,a ne ovo sada i prosle sezone i ove neka traljavo igra bez neke ideje,igra sa krilima kojih realno i nemaju jer su i Adejemi i Malen dovedeni kao napadači,da ne govorim veza ...sve je to solidno kada gledaš na nivou Bundeslige,solidno ne dobro,ali pogledaj evropu i reci mi gdje je sad aDortmund.
A nije da se nije moglo dovesti ovo ljeto par kvalitetnih igraca.
Sabitzer Nemcha pa i Fulkrug solidna Bundesligaska pojacanja....za vise treba bolje i malo rizika.
Mislite d aBayern nije rizikovao kupovinom Kejna i Kima.
Zar Dortmund nije mogao pokusati bar Doci do Havertza,do Gundogana,Pulisica,Darija,sve igraci koji su bili manje vise dostupni i sad mi recite d aDortmund nije nivo koji sebi to moze priustiti.
Takva imena donose marketing,pobjednike koji ce ozbiljno zeljeti titulu i na kraju DerKlasiker koji ce to zaista biti a ne samo utakmica koja ne znaci nista jer Dortmund vec kiks aproziv Bochumu,I ostalih i do derbija vec nemaju sta d atraze