Valencia je napisao/la: ↑11 sep 2023, 01:57
IceTea je napisao/la: ↑11 sep 2023, 01:27
Lako je uzimat sve kad nema niko ozbiljan.
A neki su se smijali Federeru...
E čuj lako pobjeđivati u 37 godini.
Čovjek ima najviše titula svih vremena, a drugi i treći na listi su mu bili konkurencija... i jednog i drugog je ostavio iza sebe po svim statističkim parametrima uključujući međusobne duele. Nijedan sportista nema bolje pokriće da se smatra najboljim jer je imao direktne obračune sa drugim i trećim na listi.
Moguće je dvojiti da li je bolji Mekinro ili Sampras, Lendl ili Federer... Maradona ili Pele, Mesi ili Krojf... Dzejms ili Dzordan... Sumaher ili Hamilton... Nisu se takmičili zajedno.
Nole je u direktnim obračunima nadjačao prve pratioce i tu je sve kristalno jasno.
Večerašnja pobjeda je jedna od najvećih do sada. Kako je izvukao drugi set ni njemu nije jasno. Čudesna mentalna snaga.
Ne bih se složio baš. Previše se slemova nafatao poslije Federera a i Nadala bogme. Mislim da je kasnio dva slema kad je Nadal uzeo svoj zadnji i kad su ga krenule povrede. Nakon toga, protivnici u finalu su bili Berettini, Tsitsipas, Kyrgios, Medvedev i slični. Jednostavno likovi koji bi u bilo koje doba dana bili pometeni od Federera i Nadala. Zadnji meč na slemu kad je igrao sa Nadalom, onaj RG i četvrtfinale, ja sam mislio to je to. Najviše jer sam mislio da konkurencija može samo jačati, međutim dešava se suprotno.
Ne umanjujem njegovu veličinu, ali kad se pričalo o Federerovoj konkurenciji, sad se šuti o ovoj Novakovoj. Tad su igrali Roddick, Hewitt, Safin i ostali luđaci, likovi koji bi razvaljivali ovu dječurliju danas. Nadal je imao najmanje sreće, imao je u prajmu obojicu plus dodaj Murraya, Del Potra, Wawrinku. Strašno je teže prije bilo uzeti slem. Sad komotno može brojat do 26-27, tanko je ovo.