feniksptica je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:51
jedanjeborac je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:00
Ja pripremio rahat lokuma i slanine za gospodina Kristijana, a njega nema. Nije fer.
Zar nije raat lokum kod vas
Zovi ga kako hoćeš, gospodin Kristijan ne dodje. Doduše ima još do kraja dana, možda se predomisli. Nije valjda cava.
Što se ostalog tiče ja sam već pisao neki dan šta mislim i o sadašnjosti i o budućnosti, pa pobrisa rioferdy,kao što će i ovu našu diskusiju o politici.
Mišljenja sam da bi bi Bošnjacima bilo daleko bolje da žive sami na svom teritoriju, nego u zajednici sa Srbima i Hrvatima. Jednostavno nepomirljive razlike su ono što otežava bilo kome da ostvari bilo kakav iskorak. Nepomirljive u svakom smislu. Od banalnih do onih suštinskih stvari.
I to se neće promijeniti.
Moguće i da se trguje između stranaca i Srbije. Kosovo za Republiku Srpsku. Kako god, svi mi imamo apsolutno drugačije viđenje i prošlosti i budućnosti. Činjenično, svaka normalna osoba ne želi sukobe.
Oni koji ih žele uglavnom su puno daleko odavde i u slučaju istih bi navijali iz fotelje.
Svejedno, valjda je svima jasno da zajedno ne možemo i da ovo što živimo u zajendici nije naša želja, već odluka stranaca da nas drže u rezervatu i eksperimentišu po potrebi.
Iz toga svega nemam uopšte dilemu da je miran razlaz jedino racionalno riješenje. Svaki oružani sukob značio bi katastrofu, prvenstveno za Bošnjake koji su u svojevrsnom hot dogu. Između redova je to pomenuo i Bakir prije par dana.