Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la kraljttbvb » 12 sep 2023, 13:46

Američki strateški bombarder B-52 sa svojih osam mlaznih motora i tri minute leta potroši goriva koliko i prosječan vozač automobila tijekom cijele godine. Američki glavni borbeni tenk Abrams M1 s pogonskom plinskom turbinom troši 750 litara goriva na pređenih 100 kilometara, a u uvjetima neposrednog borbenog kontakta i manevriranja njegova potrošnja može doseći i gotovo 950 litara goriva po satu.
:crazy: :crazy:

B-52 potrosi goriva za dan, koliko ja ne mogu za cijeli zivot :roll:

I onda ja zagadjujem okolinu sa svojim autom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 12 sep 2023, 13:50

jedanjeborac je napisao/la:
12 sep 2023, 12:00
Ja pripremio rahat lokuma i slanine za gospodina Kristijana, a njega nema. Nije fer.
ne jede ti on to, kaže ima ova trigliceride i sva tri su mu povišena, da si mu ponudio salatu zelenu možda bi i došao

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 13:52

2023 i ljudi jos nisu skontali sto je OHR smjesten u Sarajevu.

Da drzi budno oko nad muslimanima.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 12 sep 2023, 14:03

numanumaye22 je napisao/la:
12 sep 2023, 13:41
LegendKiller je napisao/la:
12 sep 2023, 10:55
Pensioner26 je napisao/la:
12 sep 2023, 08:03
Dolazi danas Šmit da se naguzi…
ipak ne dolazi :rol: :rol: :rol: kakav cirkusant je ovaj visoki
I onda:
Direktor SIPA-e Darko Ćulum u prvom redu na sastanku o napuštanju institucija BiH, pružena podrška Dodiku
Jednostavno sa ovakvom strukturom stanovnistva nema napretka nikada. Evidentno je da srbi ne zele zivjetu tu jednostavno, a vjerovatno ni hrvati a mi im ne damo da izadju i onda dobijes bezizlaznu situaciju. Svaka moguca blokada i nista ne mozes da ucinis povodom toga.

Ova drzava je jednostavno izgubljena u svakom pravnom smislu. Apsolutno nista ne funkcionise nit ce se kad pomak ikakav napraviit u tom smislu. Zalosno je na sta smo mi pristali a Alija 1995 potpisao.
Nije niko pristao, nego smo bili prisiljeni od strane istih koji su nas prisilili da se povučemo dalje od Banja Luke.
Druga stvar ko je kriv što mi, nakon 30 godina, i dalje koristimo jedan mirovni sporazum kao temelj države
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 sep 2023, 14:07

Imam dva pitanja ako bi mogao neko da odgovori, onako prije misljenja u biti

1. Je li iko misli da ima ikakve sanse da se mi kao nacija/drzava izvucemo iz ovog jer evidentno da smo mi u slobodnom padu kao nacija/drzava u svim segmentima samo toga nismo svjesni izgleda?

i drugo

2. Da li mislite da nam je ovo neko planski uradio ili mi nismo sposobni za voditi drzavu nakon stotina godina pod drugim vodstvima? :)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 sep 2023, 14:16

Pa planski logicno. Jer je novi VP tu zbog HDZa i insistiranja Hrvatske i samo je tim okupiran, a za drugi entitet je namjerno napravljeno da nije priznat kako on tu ne bi uvodio promjene vec samo u korist HDZ u Federaciji.
Greska je sto su Bosnjaci priznali VP iako je tu da radi na njihovu stetu samo.

Sto se tice prvog pitanja, nemamo jer politike drzava HR i SR vode u ratna stanja i nista drugo. Sto kaze Kurti ne granicimo se sa Ceskom. Generalno ne treba racunati na neku pomoc jer niko nema od nas interesa.

Mi imamo evo sada ljude koji su otvoreni za sve i prijateljski nastrojeni prema svima pa nista.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 14:21

Sheyi je napisao/la:
12 sep 2023, 14:07

1. Je li iko misli da ima ikakve sanse da se mi kao nacija/drzava izvucemo iz ovog jer evidentno da smo mi u slobodnom padu kao nacija/drzava u svim segmentima samo toga nismo svjesni izgleda?

i drugo

2. Da li mislite da nam je ovo neko planski uradio ili mi nismo sposobni za voditi drzavu nakon stotina godina pod drugim vodstvima? :)
1. U ovakvom uredjenju to jednostavno nije moguce. BiH je hronicni bolesnik na aparatima tj life supportu od strane USA i EU. Do kad ce biti takva ovisi iskljucivo o tome hoce li ugasiti aparate ili nece. Sve su prilike da je jedino rjesenje za ovakvu BiH nazalost isto ono rjesenje za Ex Yugu. Stranci su skrojili ovu drzavu, odrazavaju je i dan danas, imas Eufor, OHR, MMF i EU koja finansira i upumpava novac, bez tog ne bi bilo plata i penzija (ne postoji penzioni fond), drzava bi krahirala preko noci, imao bi socijalne nemire a mozda i gradjanski rat.

2. Planski mora biti jer su je ponavljam skrojili stranci zajedno sa 3 covjeka (predsjednika) ciji su ljudi i danas u drzavnim insitucijama. Ali ne moze se reci da nije bilo sansi jer Dejtonski sporazum je predvidjen bio da se nakon par godina promijeni, sto nikad nije napravljeno. Dobili smo milijarde donacija koje su pokradene, firme privatizirane i opljackane. Zadnja sansa je otisla vjerovatno aprilskim paketom.

Dodik je nazalost upravu kad kaze da je ovakvo stane neodrzivo i ne donosi dobro nikom. Tj narodu, ni nama ni hrvatima ni srbima. Ali donosi politicarima koji na taj fazon pljackaju stanovnistvo pod okriljem nacionalizma a strancima odgovara, daju im kredite, a s druge strane im uzimaju skolovane ljude, zato BiH nece nikada u EU, bar ne u ovom sistemu u kakvom je danas.

Licno mislim da ovakav sistem drzave nece postojati do 2050.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 14:24

Ma odvojit se u skorije vrijeme ne mogu, ovo Dodik testira vodu sad ozbiljnije nego ikad jer to radi od 2006, da vidi sta i kako (reakcije). Samo sto se to tad utisavalo za 5 dana, a sad ima malo tragova.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 12 sep 2023, 14:31

Ipak Schmidit nema muda da zakorači u RS. Ne znam zašto su patriotske stranke tako bezmudovito gledale onda otimanje vlasti na prevaru poslije njegovih amandmana , umjesto da se tome suprostavilo kao Dodik , kako je frajer znao da je beskimčenjak svaka čast
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 12 sep 2023, 14:35

numanumaye22 je napisao/la:
12 sep 2023, 14:21
Sheyi je napisao/la:
12 sep 2023, 14:07

i drugo

1. U ovakvom uredjenju to jednostavno nije moguce. BiH je hronicni bolesnik na aparatima tj life supportu od strane USA i EU. Do kad ce biti takva ovisi iskljucivo o tome hoce li ugasiti aparate ili nece. Sve su prilike da je jedino rjesenje za ovakvu BiH nazalost isto ono rjesenje za Ex Yugu. Stranci su skrojili ovu drzavu, odrazavaju je i dan danas, imas Eufor, OHR, MMF i EU koja finansira i upumpava novac, bez tog ne bi bilo plata i penzija (ne postoji penzioni fond), drzava bi krahirala preko noci, imao bi socijalne nemire a mozda i gradjanski rat.

2. Planski mora biti jer su je ponavljam skrojili stranci zajedno sa 3 covjeka (predsjednika) ciji su ljudi i danas u drzavnim insitucijama. Ali ne moze se reci da nije bilo sansi jer Dejtonski sporazum je predvidjen bio da se nakon par godina promijeni, sto nikad nije napravljeno. Dobili smo milijarde donacija koje su pokradene, firme privatizirane i opljackane. Zadnja sansa je otisla vjerovatno aprilskim paketom.

Dodik je nazalost upravu kad kaze da je ovakvo stane neodrzivo i ne donosi dobro nikom. Tj narodu, ni nama ni hrvatima ni srbima. Ali donosi politicarima koji na taj fazon pljackaju stanovnistvo pod okriljem nacionalizma a strancima odgovara, daju im kredite, a s druge strane im uzimaju skolovane ljude, zato BiH nece nikada u EU, bar ne u ovom sistemu u kakvom je danas.

Licno mislim da ovakav sistem drzave nece postojati do 2050.
slažem se 1/1
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 sep 2023, 14:36

Kad vidis onog Scmidtha tacno vidis kakve jadnike stranci salju ovdje,ista stvar bila i sa vjecito zabrinutim Inzkom.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 sep 2023, 14:40

RS hrli ka samostalnosti htjeli mi to priznati sebi ili ne i vjerujem da samo čekaju povoljan trenutak da se to odradi bez ratnih dejstava i specijalnih vojnih operacija i mi tu ništo ne možemo. Kako odrede i dozvole diplomatski krugovi po EU i USA, tako će i bit. I dok Srbi lobiraju, naši se svi bore za fotelje i da što više pokradu umjesto da odmah bace 100 miliona u lobističke krugove.

Ljudi već sve imaju spremno, svoju policiju, svoje zdravstvo, školstvo, ama baš sve.

Evo što se tiče mog posla, imaju svoju željeznicu. Kad njihovi vagoni dođu ili odu iz stanice ponašaš se i radiš ih kao da su mađarski, austrijski ili poljski...šalješ ih sa međunarodnim kolovima a idu do Omarske. Ne napraviš li taj obrazac65 neće da prime kola u Doboju.

Gotovo je ovo u praksi, na papiru će još malo sačekati ali ne sumnjam da će biti i to.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 12 sep 2023, 14:42

kraljttbvb je napisao/la:
12 sep 2023, 13:46
Američki strateški bombarder B-52 sa svojih osam mlaznih motora i tri minute leta potroši goriva koliko i prosječan vozač automobila tijekom cijele godine. Američki glavni borbeni tenk Abrams M1 s pogonskom plinskom turbinom troši 750 litara goriva na pređenih 100 kilometara, a u uvjetima neposrednog borbenog kontakta i manevriranja njegova potrošnja može doseći i gotovo 950 litara goriva po satu.
:crazy: :crazy:

B-52 potrosi goriva za dan, koliko ja ne mogu za cijeli zivot :roll:

I onda ja zagadjujem okolinu sa svojim autom...
Pa znaci ovaj tenk potrosi skoro 10x vise goriva za istu kilometrazu. :D Nije ni cudo sto se vise ulaze u borbene avione

Sto se tice teme RSa, pa zar neko i dalje sumnja oko njihove, barem neke prividne, samostalnosti? Svaki njihov politicar, bilo pozicija ili opozicija, tezi ka tome i to im je vrhovni cilj politickog angazmana. Oni se pri izborima samo bore za taj prestiz tj. pod cijim ce vodstvom RS postati na neki nacin samostalna drzavica ili kakvo god uredjenje im budu dali. Isto kao Kosovo sto je Srbijancima izgubljeno 99, tako je i nama pola drzave potpisivanjem sporazuma u Daytonu. Simple as that.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 12 sep 2023, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 sep 2023, 14:43

Ako dodje nekad do te nezavisnosti, imam osjecaj da ce situacija biti ko na Kosovu sto se tice egzodusa ljudi. I ovako ljudi bjeze vani, i ko mora i ko ne mora, a necu ni da mislim sta bi bilo u tom slucaju.

A sa druge strane, ne mozemo se mi na forumu sloziti izmedju sebe, gdje bukvalno niko nema nikakav interes za konfliktom.. Kako onda ocekivati da se sloze oni cija moc zavisi od konflikta. Tesko je biti pametan, jer ja ne vidim da cemo se mi ikada slagati, a istovremeno ne mislim da ce ikome biti bolje u slucaju bilo kakvog odvajanja.

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 12 sep 2023, 14:45

feniksptica je napisao/la:
12 sep 2023, 12:51
jedanjeborac je napisao/la:
12 sep 2023, 12:00
Ja pripremio rahat lokuma i slanine za gospodina Kristijana, a njega nema. Nije fer.
Zar nije raat lokum kod vas
Zovi ga kako hoćeš, gospodin Kristijan ne dodje. Doduše ima još do kraja dana, možda se predomisli. Nije valjda cava.

Što se ostalog tiče ja sam već pisao neki dan šta mislim i o sadašnjosti i o budućnosti, pa pobrisa rioferdy,kao što će i ovu našu diskusiju o politici.

Mišljenja sam da bi bi Bošnjacima bilo daleko bolje da žive sami na svom teritoriju, nego u zajednici sa Srbima i Hrvatima. Jednostavno nepomirljive razlike su ono što otežava bilo kome da ostvari bilo kakav iskorak. Nepomirljive u svakom smislu. Od banalnih do onih suštinskih stvari.
I to se neće promijeniti.

Moguće i da se trguje između stranaca i Srbije. Kosovo za Republiku Srpsku. Kako god, svi mi imamo apsolutno drugačije viđenje i prošlosti i budućnosti. Činjenično, svaka normalna osoba ne želi sukobe.
Oni koji ih žele uglavnom su puno daleko odavde i u slučaju istih bi navijali iz fotelje.

Svejedno, valjda je svima jasno da zajedno ne možemo i da ovo što živimo u zajendici nije naša želja, već odluka stranaca da nas drže u rezervatu i eksperimentišu po potrebi.

Iz toga svega nemam uopšte dilemu da je miran razlaz jedino racionalno riješenje. Svaki oružani sukob značio bi katastrofu, prvenstveno za Bošnjake koji su u svojevrsnom hot dogu. Između redova je to pomenuo i Bakir prije par dana.
Za Srbiju!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 sep 2023, 14:49

Ni pedalj.

Etnički ste čistili područja današnjeg genocidnog entiteta, sad nam savjetujete da je bolje da živimo sami na svom teritoriju. Ako je oružani sukob, neka bude, bolje mi je da poginem nego da gledam kako mi se neko piša po glavi. I nisam jedini koji tako razmišlja jer mi druge države nemamo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 sep 2023, 14:50

Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2023, 14:51

Rusmir Isak: Bez obzira na linč, zatvor ću voditi čvrsto, pravedno i empatično
Hljeb te ne yebao, trojka i dalje ima podršku, gazi Milorade
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 sep 2023, 14:55

Ako ce se vec dopustati da se otcjepljuje kako ko hoce, mogu li se onda Bosnjaci iz Janje ili Bosnjaci i Hrvati iz Brckog otcijepiti i prikljuciti Tuzlanskom kantonu?

Mene ovo puno ne interesuje, nego pitam za jarana ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 sep 2023, 14:56

Bundesliga je napisao/la:
12 sep 2023, 14:50
Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
Pola ih radi u federaciji svakako. Teška sirotinja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, enobarca, lol89 i 9 gostiju.