Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 14:58

AshburtonG je napisao/la:
12 sep 2023, 14:42
kraljttbvb je napisao/la:
12 sep 2023, 13:46
Američki strateški bombarder B-52 sa svojih osam mlaznih motora i tri minute leta potroši goriva koliko i prosječan vozač automobila tijekom cijele godine. Američki glavni borbeni tenk Abrams M1 s pogonskom plinskom turbinom troši 750 litara goriva na pređenih 100 kilometara, a u uvjetima neposrednog borbenog kontakta i manevriranja njegova potrošnja može doseći i gotovo 950 litara goriva po satu.
:crazy: :crazy:

B-52 potrosi goriva za dan, koliko ja ne mogu za cijeli zivot :roll:

I onda ja zagadjujem okolinu sa svojim autom...
Pa znaci ovaj tenk potrosi skoro 10x vise goriva za istu kilometrazu. :D Nije ni cudo sto se vise ulaze u borbene avione

Sto se tice teme RSa, pa zar neko i dalje sumnja oko njihove, barem neke prividne, samostalnosti? Svaki njihov politicar, bilo pozicija ili opozicija, tezi ka tome i to im je vrhovni cilj politickog angazmana. Oni se pri izborima samo bore za taj prestiz tj. pod cijim ce vodstvom RS postati na neki nacin samostalna drzavica ili kakvo god uredjenje im budu dali. Isto kao Kosovo sto je Srbijancima izgubljeno 99, tako je i nama pola drzave potpisivanjem sporazuma u Daytonu. Simple as that.
U pravu si, to im je cilj od 95-e, cak sta vise oni nisu htjeli pristati na bilo kakav vid rijesenja u kojem oni ostaju u drzavi BiH, dok im nije bila pusha. No, koliko im je to realno i izvodljivo, ostaje da se vidi. Licno ne vidim da to mogu izvestit u skorije vrijeme.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 12 sep 2023, 14:59

Ma ja bi ih i pustio nekako ako bi se mogli dogovoriti oko korigovanja granica( ne moze ti granica bit na brdu iznad sarajeva i slicno)Pa nek je manja drzava mozda i napravimo sta kvalitetnije

Mislim da Dodi ova situacija najvise odgovara.Ako bi se RS spojila sa Srbijom on bi preko noci postao skoro nebitan iza Vucica i ostalih politicara iz Beograda.Ovo je njemu san snova ovdje je glavni lik.
Odgovaralo bi mu mozda nezavisnot RSa kao samostalne drzave al nema za to nikakve podrske ni iz eu ni usa.Ne vjerujem da bi ih 5 drzava u Evropi priznalo u ovom trenutku

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 12 sep 2023, 15:00

Bundesliga je napisao/la:
12 sep 2023, 14:50
Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
Nadam se da si svjestan kakve si dvije gluposti izvalio. A Dodik bi jutros proglasio nezavisnost kada bi Kina i Rusija rekle radi to.
Što se bankrota tiče to je toliko smješna priča da je gubljenje vremena svako raspredanje na tu temu. Jednako smješna onoj kako ljudi iz Istočnog Sarajeva rade u Sarajevu, gdje su, možeš misliti smještene sve zajedničke institucije... Valjda neko smatra da bi ti ljudi trebali da od kuće obavljaju posao ili premještaju te zajedničke institucije u Istočno Sarajevo. Pokušavam plastično pojasniti koliko su to smješni argumenti.

Što se ostalog tiče, djeluje mi da Bošnjaci uopšte nisu srećni trenutnim stanjem. Politika samosažaljenja i vječitog kukanja nije dala rezultate. Uzdanice u OHR-u razočarale. I za sve što im u životu ne ide, kriva Republika Srpska. Nije lako.

Stoga, zaista ne vidim kako da se riješe tog tega osim da se odvoje od Republike Srpske i žive u zajednici gdje nema zlih Srba.

Bakir možda jeste prilično glup, ali njegov posljednji intervju jasno govori da je on svjestan u kakvoj mu je čabuli narod i pozicija. Djeluje mi da je stava, a ne smije javno da kaže, dajte Federaciju da se odvojimo od Srba, dok još i nju možemo kontrolisati. To je neko moje viđenje...

Pisah i prije par dana,jednostavno tri podjeljena teritorija sa etničkim čistim terenima i jednako tako jednodimenzionalnim poimanjima svega. Sve to u budućnosti će biti još evidentnije.
Za Srbiju!

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 12 sep 2023, 15:01

jedanjeborac je napisao/la:
12 sep 2023, 14:45
feniksptica je napisao/la:
12 sep 2023, 12:51
12 sep 2023, 12:00
Ja pripremio rahat lokuma i slanine za gospodina Kristijana, a njega nema. Nije fer.
Zar nije raat lokum kod vas
Zovi ga kako hoćeš, gospodin Kristijan ne dodje. Doduše ima još do kraja dana, možda se predomisli. Nije valjda cava.

Što se ostalog tiče ja sam već pisao neki dan šta mislim i o sadašnjosti i o budućnosti, pa pobrisa rioferdy,kao što će i ovu našu diskusiju o politici.

Mišljenja sam da bi bi Bošnjacima bilo daleko bolje da žive sami na svom teritoriju, nego u zajednici sa Srbima i Hrvatima. Jednostavno nepomirljive razlike su ono što otežava bilo kome da ostvari bilo kakav iskorak. Nepomirljive u svakom smislu. Od banalnih do onih suštinskih stvari.
I to se neće promijeniti.

Moguće i da se trguje između stranaca i Srbije. Kosovo za Republiku Srpsku. Kako god, svi mi imamo apsolutno drugačije viđenje i prošlosti i budućnosti. Činjenično, svaka normalna osoba ne želi sukobe.
Oni koji ih žele uglavnom su puno daleko odavde i u slučaju istih bi navijali iz fotelje.

Svejedno, valjda je svima jasno da zajedno ne možemo i da ovo što živimo u zajendici nije naša želja, već odluka stranaca da nas drže u rezervatu i eksperimentišu po potrebi.

Iz toga svega nemam uopšte dilemu da je miran razlaz jedino racionalno riješenje. Svaki oružani sukob značio bi katastrofu, prvenstveno za Bošnjake koji su u svojevrsnom hot dogu. Između redova je to pomenuo i Bakir prije par dana.
Lijepo receno sve... osim dva zadnja dijela post-a.
To sto zivimo zajedno nije nasa želja, apsolutno se slazemo i da nas stranci drze u rezervatu i da eksperimentisu po potrebi-apsolutno. Samo, nije naša sigurno zelja (Bošnjaka) bila da nas se od 91-95 tjera i kolje na nasem stoljetnom pragu, od nasih komsija i nasih najblizih sa kojima smo slavili i Slave i Božiće i Bajrame. Nije nasa želja to bilo, a moglo se zajedno itekako uprkos svim nametnutim razlikama kada su dosli pojedini i uvjeravali vas da vas bacamo Lavovima u Pionirsku dolinu.

Miran razlaz, hmm... Ako se pod miran razlaz podrazumijeva da oni koji ne zele da zive u Bosni, mirno se razidju i odu zivjeti u Srbiju, Hrvatsku, Tursku, Rusiju, Njemacku itd, onda se slažem. Svaki drugi razlaz bi bio sve ostalo osim miran. Toga smo svjesni svi, samo budale nisu. Vjeruj mi i mlada generacija bi se snašla iako smo u "hot-dogu" kao sto kazes. Kada se 91 snaslo a neprijatelj bio iznad nas i igrao eci peci pec gdje ce i sta ce bacati i gadjati, sada bi to islo dosta lakse po Bosnjake.

Zar stvarno mislis da bi se dopustilo da granica Srbije ili "RS-a" bude na 1km od Sarajeva a u tom Sarajevu sa okolicom zivi skoro pola miliona Bosnjaka. Mislim, koliko god da smo podijeljeni (Bosnjaci izmedju sebe) opet su svi svjesni da bi nas ujedinilo maximalno bilo kakvi nemiri izmedju etnickih skupina i da bi se samo gledalo recimo kako se povratnici u RS koji zive ili ne zive ali imaju zemlju tamo maltretiraju ili kolju. Da su drugacije "granice" entiteta slazem se da bi uspjeo plan na koji Srbija igra jako dugo. Ali, ovako...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 12 sep 2023, 15:03

Jedno je sigurno, bošnjaci su sve moguće uradili da se ne dođe do oružanih sukoba.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 sep 2023, 15:05

RollMan je napisao/la:
12 sep 2023, 14:31
Ipak Schmidit nema muda da zakorači u RS. Ne znam zašto su patriotske stranke tako bezmudovito gledale onda otimanje vlasti na prevaru poslije njegovih amandmana , umjesto da se tome suprostavilo kao Dodik , kako je frajer znao da je beskimčenjak svaka čast
Pa bio je više puta i dočekan je uz najveće počasti uz ogromnu pratnju policije RS-a, sami stanovnici su govorili da su mislili da im neki predsjednik države dolazi jer je bila ista kategorija. Otkazivao je sastanke i po Sarajevu pa niko o tome ne piše. Ljudi oko Šmita su teško naoružani njemački specijalci i on jeste zvanični VP za BiH. Možda je on ove sastanke i otkazao radi prijetnji ali to samo ide civilizovanom dijelu države u korist, ovo je odlično i volio bi da je to razlog. Istina je da ga nije potvrdilo vijeće bezbjednosti ali nije prvi a vjerovatno ni posljednji VP koji nije imao potvrdu.
VP crpi moć iz međunarodne zajednice jer su ga oni i postavili tu, vijeće za provedbu mira da budem precizniji.

Europska Unija - 54,37%
Sjedinjene Američke Države - 22%
Japan - 10%
Kanada - 3,03%
Organizacija Islamske Konferencije - 2,50%
Rusija - 1,20%

Ima još država ali oni su ispod 1% s tim da Rusija više ne finansira ured OHR-a.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2023, 15:05

Pa ko od bošnjačkih političara nije obična pič.kurina? Apsolutno svi, ova nova garnitura posebno, pa da ima makar neko ko će furati neku demagogiju i filozofiju kao Đinđić, nego ni to
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 sep 2023, 15:07

jasmin10 je napisao/la:
12 sep 2023, 14:56
Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
Pola ih radi u federaciji svakako. Teška sirotinja.
Pokrepali bi da im nema Federacije, a vidi onog iznad šta priča lol. Neće niko kredita da im da, jer ne mogu vraćati. Do sad bi 100 puta bankrotirali da im ovi iz Federacije nisu odobravali kredite.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 12 sep 2023, 15:08

nerkolfc je napisao/la:
12 sep 2023, 15:03
Jedno je sigurno, bošnjaci su sve moguće uradili da se ne dođe do oružanih sukoba.
Ne bih se složio. Želja za dominacijom, maksimalističkim ciljevima i jednonacionalnim vrlo podsjeća na ono što je spočitavano Miloševiću devedesetih.
I na ovu temi bi se dosta moglo, ali pošto će sve biti pobrisano i nema nekog naročitog smisla obrazlagati.

Trideset godina tretiranja BiH kao svog ekskluzivnog prava je apsolutno pogrešna politika jednoumlja. Bošnjačke političke elite suživot posmatraju na identičan način kako to posmatra Epidaurus na ovom forumu. A to je daleko od realnosti na terenu. Zašto i zbog čega te bošnjačke političke elite nisu prihvatile srpske i hrvatske je za duboku analizu.

Onaj ko kaže da mu je rat interes i želja, taj je u debeloj banani i najveći je neprijatelj bih.
Oružani sukob je posljednje što Bošnjaci trebaju priželjkivati, jer bi bukvalno bili evropska Palestina.

Na kraju, ponavljam se, stranci će odlučiti o sudbini, kao što su odlučili i 95. o zajednici tri naroda. Pa vidjećemo.
Za Srbiju!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 15:08

kraljttbvb je napisao/la:
12 sep 2023, 14:55
Ako ce se vec dopustati da se otcjepljuje kako ko hoce, mogu li se onda Bosnjaci iz Janje ili Bosnjaci i Hrvati iz Brckog otcijepiti i prikljuciti Tuzlanskom kantonu?

Mene ovo puno ne interesuje, nego pitam za jarana ;)
Nama bi bilo najpametnije da smo stali uz hrvate, maksimalno se slizali, pa mozda i integrirali jer je to EU clanica, NATO, Sengena i iskreno historijski moraju imati interes za BiH.

Ima jedan zanimljiv post, bas o tom pisem:
Maksimalna integracija BiH i Hrvatske, zajednistvo. Naravno, Srbija bi poludila na to, a i upitno je dal je to za Hrvatsku dobro i da li bi EU pristala na to.

Nadam se da je narodu BiH jasno da bi za njih to bilo jako povoljno. Pretpostavljam da bi se srpska strana zalila jer imaju svoju divljacku ideologiju, ali mislim da kad bi imali razumno vodstvo da bi im se to moglo prezentirati kao najbolja opcija za njihovu kvalitetu zivota.

S druge strane, ne znam koliko je to povoljno za samu Hrvatsku. Hrpa nerazvijenog podrucja sa stanovnostvom iznimno sklonim ilegalnim radnjama spojiti sa jednom jako slabom europskom drzavicom sa veoma slicnim problemima
Ili jos bolje rjesenje ali skoro pa nemoguce:
Primijeniti i prilagoditi švicarski politički model, tj. federalizirati BiH bez etničkog predznaka kao skup kantona koji imaju ovlaste kakve imaju švicarski kantoni i povećati sinergiju među tri naroda tako da pred vanjskim svijetom svi nastupaju kao Bosanci
:bih:

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 sep 2023, 15:10

12 sep 2023, 15:08
nerkolfc je napisao/la:
Ne bih se složio. Želja za dominacijom, maksimalističkim ciljevima i jednonacionalnim vrlo podsjeća na ono što je spočitavano Miloševiću devedesetih.
I na ovu temi bi se dosta moglo, ali pošto će sve biti pobrisano i nema nekog naročitog smisla obrazlagati.

Trideset godina tretiranja BiH kao svog ekskluzivnog prava je apsolutno pogrešna politika jednoumlja. Bošnjačke političke elite suživot posmatraju na identičan način kako to posmatra Epidaurus na ovom forumu. A to je daleko od realnosti na terenu. Zašto i zbog čega te bošnjačke političke elite nisu prihvatile srpske i hrvatske je za duboku analizu.

Onaj ko kaže da mu je rat interes i želja, taj je u debeloj banani i najveći je neprijatelj bih.
Oružani sukob je posljednje što Bošnjaci trebaju priželjkivati, jer bi bukvalno bili evropska Palestina.

Na kraju, ponavljam se, stranci će odlučiti o sudbini, kao što su odlučili i 95. o zajednici tri naroda. Pa vidjećemo.
Što nas to niste pretvorili u Palestinu kad ste čitavu JNA imali na raspolaganju

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 15:11

MElloo je napisao/la:
12 sep 2023, 14:59
Ma ja bi ih i pustio nekako ako bi se mogli dogovoriti oko korigovanja granica( ne moze ti granica bit na brdu iznad sarajeva i slicno)Pa nek je manja drzava mozda i napravimo sta kvalitetnije

Mislim da Dodi ova situacija najvise odgovara.Ako bi se RS spojila sa Srbijom on bi preko noci postao skoro nebitan iza Vucica i ostalih politicara iz Beograda.Ovo je njemu san snova ovdje je glavni lik.
Odgovaralo bi mu mozda nezavisnot RSa kao samostalne drzave al nema za to nikakve podrske ni iz eu ni usa.Ne vjerujem da bi ih 5 drzava u Evropi priznalo u ovom trenutku
Jeebiga granice su uvijek najtezi problem, zbog cega se u 99 % slucajeva ratuje.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 12 sep 2023, 15:18

Treba sacekat i vidjet sta je iduci potez OHR-a...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 12 sep 2023, 15:19

nerkolfc je napisao/la:

95% Bošnjaka bi radije prihvatilo da bude Evropska Palestina nego da ima granice Srbije ili "RS-a" na Kozijoj Cupriji, Dobrinji, Bosanskoj Krupi, Sanskom Mostu,Kljuce, Donjem Vakufu,Tesnju, Gradaccu, Brckom,Kalesiji, Kladnju, Praći, Ustipraći, Trnovu,itd itd...
Pa kud koji, mili moji.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 15:20

FKSDoGroba je napisao/la:
12 sep 2023, 14:49
Ni pedalj.

Etnički ste čistili područja današnjeg genocidnog entiteta, sad nam savjetujete da je bolje da živimo sami na svom teritoriju. Ako je oružani sukob, neka bude, bolje mi je da poginem nego da gledam kako mi se neko piša po glavi. I nisam jedini koji tako razmišlja jer mi druge države nemamo.
Jesi li porijeklom sa teritorija danasnje rs, zivis li jos tamo ili obilazis?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 sep 2023, 15:22

12 sep 2023, 15:00
Nadam se da si svjestan kakve si dvije gluposti izvalio. A Dodik bi jutros proglasio nezavisnost kada bi Kina i Rusija rekle radi to.
Što se bankrota tiče to je toliko smješna priča da je gubljenje vremena svako raspredanje na tu temu. Jednako smješna onoj kako ljudi iz Istočnog Sarajeva rade u Sarajevu, gdje su, možeš misliti smještene sve zajedničke institucije... Valjda neko smatra da bi ti ljudi trebali da od kuće obavljaju posao ili premještaju te zajedničke institucije u Istočno Sarajevo. Pokušavam plastično pojasniti koliko su to smješni argumenti.

Što se ostalog tiče, djeluje mi da Bošnjaci uopšte nisu srećni trenutnim stanjem. Politika samosažaljenja i vječitog kukanja nije dala rezultate. Uzdanice u OHR-u razočarale. I za sve što im u životu ne ide, kriva Republika Srpska. Nije lako.

Stoga, zaista ne vidim kako da se riješe tog tega osim da se odvoje od Republike Srpske i žive u zajednici gdje nema zlih Srba.

Bakir možda jeste prilično glup, ali njegov posljednji intervju jasno govori da je on svjestan u kakvoj mu je čabuli narod i pozicija. Djeluje mi da je stava, a ne smije javno da kaže, dajte Federaciju da se odvojimo od Srba, dok još i nju možemo kontrolisati. To je neko moje viđenje...

Pisah i prije par dana,jednostavno tri podjeljena teritorija sa etničkim čistim terenima i jednako tako jednodimenzionalnim poimanjima svega. Sve to u budućnosti će biti još evidentnije.
Više vi kukate na Bošnjake koliko vidim, a Bošnjaci nemaju veze sa stanjem u RS koja je jednonacionalna, sa penzijama sa platama sa svime drugim, to uređujete sami ti nikako da skontaš da nećete postati Švicarska ako se odvojite, jer faktički vi jeste odvojeni, neće preko noći penzija biti 5k a plate 10k.

Nama Bošnjacima niste vi krivi, to je laž, niko ne krivi Dodika što odlaze ljudi vani, što su plate slabe i ostalo, jer on nema veze sa tim ni bilo koji drugi srbin, šta imaš ti iz RSa kojeg apsolutno ne poznajem biti kriv za stanje u mom gradu, apsurd, ili ja u tvome gradu, popričaj malo sa bošnjacima u stvarnom životu a ne samo ovako preko foruma ako poznaješ neke, a po tvojoj priči bi rekao da ne poznaješ, ljudi ovdje krive upravo SDA i tog Bakira kojeg spominješ, i zato su i izgubili na izborima i opozicija su trenutno. Ja živim u multinacionalnoj sredini, sa komšijama i kolegama Hrvatima i niko ne krivi nikoga, živimo i radimo i obrazujemo se skupa, družimo se, bez ikakvih problema i tenzija, ne vidim što bih sad ja trebao te komšije otjerati u neki drugi grad gdje su hrvati većina ili da oni tjeraju mene, tako da to o jednonacionalnim sredinama u federaciji ne pije vodu. U firmama čiji su vlasnici hrvati rade Bošnjaci, i obrnuto, isto kao što po Sarajevskim firmama rade i srbi i iz RS, ne ovim državnim nego privatnim, imam tamo porodicu i znam da imaju dosta ljudi koji dolaze iz istočnog Sarajeva i ostalih dijelova RS oko Sarajeva jednostavno jer su uslovi i plate bolje nego u firmama u RSu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 sep 2023, 15:22

Surreal je napisao/la:
12 sep 2023, 15:05
Pa ko od bošnjačkih političara nije obična pič.kurina? Apsolutno svi, ova nova garnitura posebno, pa da ima makar neko ko će furati neku demagogiju i filozofiju kao Đinđić, nego ni to
Đinđić je bio doktor Filozofije i doktorat branio kod najvećeg filozofa 20 vijeka, u Njemačkoj.

Nemamo, niti smo ikad imali ni približnu inteligenciju kao on. Zadnji državnik na Balkanu.

Bošnjaci nisu niti idu u školu. Samo smo mi popušili ove privatne fakultete i uništili ono malo potencijala što smo imali. Velike stvari rade veliki umovi. Nema više ni u Evropi De Gola, Adenaura, Branta, Čerčila itd.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 sep 2023, 15:22

samoposmatram je napisao/la:
12 sep 2023, 15:20
FKSDoGroba je napisao/la:
12 sep 2023, 14:49
Ni pedalj.

Etnički ste čistili područja današnjeg genocidnog entiteta, sad nam savjetujete da je bolje da živimo sami na svom teritoriju. Ako je oružani sukob, neka bude, bolje mi je da poginem nego da gledam kako mi se neko piša po glavi. I nisam jedini koji tako razmišlja jer mi druge države nemamo.
Jesi li porijeklom sa teritorija danasnje rs, zivis li jos tamo ili obilazis?
Ne

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 sep 2023, 15:25

Nije BiH zajednica 3 naroda nego neovisna drzava priznata u UN-u koja ima 3 konstitutivna naroda. BiH nije Jugoslavija i nije nastala ugradjivanjem drzavnosti RS, Federacije i Brckog nego drzava koja je svoju drzavnost povukla iz srednjovjekovlja.

Bosnjaci ne smatraju Bosnu svojim ekskluzivnim pravom, nego smatraju jedinstvenost i neotudjivost njezinih granica simbolom svoje sigurnosti od vanjskih agresora dok ostala dva konstitutivna naroda bi uzela dio BiH i prenijela u komsijsko dvoriste. Ovo sto ti pises je mnogo zlonamjerno.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 15:28

Centre forward je napisao/la:
12 sep 2023, 15:22
Surreal je napisao/la:
12 sep 2023, 15:05
Đinđić je bio doktor Filozofije i doktorat branio kod najvećeg filozofa 20 vijeka, u Njemačkoj.

Nemamo, niti smo ikad imali ni približnu inteligenciju kao on. Zadnji državnik na Balkanu.

Bošnjaci nisu niti idu u školu. Samo smo mi popušili ove privatne fakultete i uništili ono malo potencijala što smo imali. Velike stvari rade veliki umovi. Nema više ni u Evropi De Gola, Adenaura, Branta, Čerčila itd.
Jeste im on bio mozak i fer covjek, da ga nisu roknuli mnogo toga bi bilo drugacije za sve, ali zato su ga i roknuli. Kod nas je mozda Filipovic imao tu razinu inteligencije (bez obzira sta neko mislio o njemu), stoje fakti iza njeg. Mislim da je bio najbolji student na univerzitetu u Beogradu itd.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, haris004 i 6 gostiju.