Samo par korekcija.jedanjeborac je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:00Nadam se da si svjestan kakve si dvije gluposti izvalio. A Dodik bi jutros proglasio nezavisnost kada bi Kina i Rusija rekle radi to.Bundesliga je napisao/la: ↑12 sep 2023, 14:50Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
Što se bankrota tiče to je toliko smješna priča da je gubljenje vremena svako raspredanje na tu temu. Jednako smješna onoj kako ljudi iz Istočnog Sarajeva rade u Sarajevu, gdje su, možeš misliti smještene sve zajedničke institucije... Valjda neko smatra da bi ti ljudi trebali da od kuće obavljaju posao ili premještaju te zajedničke institucije u Istočno Sarajevo. Pokušavam plastično pojasniti koliko su to smješni argumenti.
Što se ostalog tiče, djeluje mi da Bošnjaci uopšte nisu srećni trenutnim stanjem. Politika samosažaljenja i vječitog kukanja nije dala rezultate. Uzdanice u OHR-u razočarale. I za sve što im u životu ne ide, kriva Republika Srpska. Nije lako.
Stoga, zaista ne vidim kako da se riješe tog tega osim da se odvoje od Republike Srpske i žive u zajednici gdje nema zlih Srba.
Bakir možda jeste prilično glup, ali njegov posljednji intervju jasno govori da je on svjestan u kakvoj mu je čabuli narod i pozicija. Djeluje mi da je stava, a ne smije javno da kaže, dajte Federaciju da se odvojimo od Srba, dok još i nju možemo kontrolisati. To je neko moje viđenje...
Pisah i prije par dana,jednostavno tri podjeljena teritorija sa etničkim čistim terenima i jednako tako jednodimenzionalnim poimanjima svega. Sve to u budućnosti će biti još evidentnije.
Netačno, entitet RS ne može proglasiti nezavisnost. Po tom pitanju imaju ista prava kao i kantoni. Ako do toga dođe silom onda je to rat sa nesagledivim posljedicama što je i normalno s obzirom na to šta ti je cilj. Ne treba zaboraviti i na NATO i ostale koji su već u Sarajevu.
Zajedničke institucije ne postoje i ne postoji takav termin bilo gdje. To koriste ovi iz saveza nezavisnih nacista da bi kao nekoga uvrijedili ili šta već.
Postoje državne institucije, institucije Bosne i Hercegovine koji se nalaze u glavnom gradu naše države, Sarajevu.
Zapamti da zlo nikada neće moći pobijediti, jesu glasniji i aktivniji ali svaki put do sad su izgubili, tako će biti zauvijek.
Dodik je na NATO tenku uz američku podršku došao na vlast, Paddy je bukvalno bio vladar države i mogao je raditi šta je htio k'o što i jeste.
Čovjek je donio toliko zakona, promijenio stvari i smijenio ljudi i opet niko nije smio ništa reći, kamoli da pomisli nešto uraditi. To vi iz RS-a znate bolje od mene.
Toliko o nekim moćnim Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i ostalim.