Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la MortemHz » 12 sep 2023, 15:29

jedanjeborac je napisao/la:
12 sep 2023, 15:00
Bundesliga je napisao/la:
12 sep 2023, 14:50
Samo što RS neće niko priznati sem Rusije, Kine i ovih nekih lijevih država. Da ne pričam o tome da bi bankrotirali za dan da im nema Federacije lol.
Nadam se da si svjestan kakve si dvije gluposti izvalio. A Dodik bi jutros proglasio nezavisnost kada bi Kina i Rusija rekle radi to.
Što se bankrota tiče to je toliko smješna priča da je gubljenje vremena svako raspredanje na tu temu. Jednako smješna onoj kako ljudi iz Istočnog Sarajeva rade u Sarajevu, gdje su, možeš misliti smještene sve zajedničke institucije... Valjda neko smatra da bi ti ljudi trebali da od kuće obavljaju posao ili premještaju te zajedničke institucije u Istočno Sarajevo. Pokušavam plastično pojasniti koliko su to smješni argumenti.

Što se ostalog tiče, djeluje mi da Bošnjaci uopšte nisu srećni trenutnim stanjem. Politika samosažaljenja i vječitog kukanja nije dala rezultate. Uzdanice u OHR-u razočarale. I za sve što im u životu ne ide, kriva Republika Srpska. Nije lako.

Stoga, zaista ne vidim kako da se riješe tog tega osim da se odvoje od Republike Srpske i žive u zajednici gdje nema zlih Srba.

Bakir možda jeste prilično glup, ali njegov posljednji intervju jasno govori da je on svjestan u kakvoj mu je čabuli narod i pozicija. Djeluje mi da je stava, a ne smije javno da kaže, dajte Federaciju da se odvojimo od Srba, dok još i nju možemo kontrolisati. To je neko moje viđenje...

Pisah i prije par dana,jednostavno tri podjeljena teritorija sa etničkim čistim terenima i jednako tako jednodimenzionalnim poimanjima svega. Sve to u budućnosti će biti još evidentnije.
Samo par korekcija.
Netačno, entitet RS ne može proglasiti nezavisnost. Po tom pitanju imaju ista prava kao i kantoni. Ako do toga dođe silom onda je to rat sa nesagledivim posljedicama što je i normalno s obzirom na to šta ti je cilj. Ne treba zaboraviti i na NATO i ostale koji su već u Sarajevu.
Zajedničke institucije ne postoje i ne postoji takav termin bilo gdje. To koriste ovi iz saveza nezavisnih nacista da bi kao nekoga uvrijedili ili šta već.
Postoje državne institucije, institucije Bosne i Hercegovine koji se nalaze u glavnom gradu naše države, Sarajevu.
Zapamti da zlo nikada neće moći pobijediti, jesu glasniji i aktivniji ali svaki put do sad su izgubili, tako će biti zauvijek.
Dodik je na NATO tenku uz američku podršku došao na vlast, Paddy je bukvalno bio vladar države i mogao je raditi šta je htio k'o što i jeste.
Čovjek je donio toliko zakona, promijenio stvari i smijenio ljudi i opet niko nije smio ništa reći, kamoli da pomisli nešto uraditi. To vi iz RS-a znate bolje od mene.
Toliko o nekim moćnim Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i ostalim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 sep 2023, 15:30

Centre forward je napisao/la:
12 sep 2023, 15:22
Surreal je napisao/la:
12 sep 2023, 15:05
Pa ko od bošnjačkih političara nije obična pič.kurina? Apsolutno svi, ova nova garnitura posebno, pa da ima makar neko ko će furati neku demagogiju i filozofiju kao Đinđić, nego ni to
Đinđić je bio doktor Filozofije i doktorat branio kod najvećeg filozofa 20 vijeka, u Njemačkoj.

Nemamo, niti smo ikad imali ni približnu inteligenciju kao on. Zadnji državnik na Balkanu.

Bošnjaci nisu niti idu u školu. Samo smo mi popušili ove privatne fakultete i uništili ono malo potencijala što smo imali. Velike stvari rade veliki umovi. Nema više ni u Evropi De Gola, Adenaura, Branta, Čerčila itd.
Znas sta mene zanima.. Eto, ima vas koji ste po bijelom svijetu, od Austrije, Njemacke, Svedske pa sve do Amerike. Je li igdje ovako lose obrazovanje kao kod nas u pogledu ovih privatnih skola? Koliko znam one su na zapadu cijenjene, a ovdje kod nas predstavljaju sredstvo do fotelje. Bukvalno ovi mladi dziberi od 18-20 godina se uclane u stranku i onda zavrse neki privatni fakultet da bi dobili funkciju.

J*bote po selima imas privatne srednje skole, samo platis i dobijes diplomu. U Brckom i Travniku privatne fakultete zavrsis tako sto ne dirnes knjigu. Znam ljude koji su "polagali" po 7 ispita na dan :urnebes:
U jednoj zgradi imas sve, od stomatologije, preko medicine, DIF-a, sportskog menadzmenta, pedagogije, biologije, fizike.. pa ne znam ni ja cega sve vec.

Mislim, tuzno je sto takav kadar dobija dobre poslove, dok neko ko je grijao stolicu 4-5-6 godina na drzavnom ide vani. I tako em gubis kvalitetan kadar, em ti o zivotu odlucuju oni koji veze s vezom nemaju.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2023, 15:32

alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 15:28
Surreal je napisao/la:
Pa ko od bošnjačkih političara nije obična pič.kurina? Apsolutno svi, ova nova garnitura posebno, pa da ima makar neko ko će furati neku demagogiju i filozofiju kao Đinđić, nego ni to
Đinđić je bio doktor Filozofije i doktorat branio kod najvećeg filozofa 20 vijeka, u Njemačkoj.

Nemamo, niti smo ikad imali ni približnu inteligenciju kao on. Zadnji državnik na Balkanu.

Bošnjaci nisu niti idu u školu. Samo smo mi popušili ove privatne fakultete i uništili ono malo potencijala što smo imali. Velike stvari rade veliki umovi. Nema više ni u Evropi De Gola, Adenaura, Branta, Čerčila itd.
Jeste im on bio mozak i fer covjek, da ga nisu roknuli mnogo toga bi bilo drugacije za sve, ali zato su ga i roknuli. Kod nas je mozda Filipovic imao tu razinu inteligencije (bez obzira sta neko mislio o njemu), stoje fakti iza njeg. Mislim da je bio najbolji student na univerzitetu u Beogradu itd.
Pa da Zoran nije ubijen, pitanje je šta bi bilo i sa Republikom Srpskom, a Boga mi i sa Kosovom. Od ovih kao "obrazovanih" bio je onaj kandidat iz reda Hrvata, ali nestao brat :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 sep 2023, 15:35

dscile je napisao/la:
12 sep 2023, 15:30
Surreal je napisao/la:

Znas sta mene zanima.. Eto, ima vas koji ste po bijelom svijetu, od Austrije, Njemacke, Svedske pa sve do Amerike. Je li igdje ovako lose obrazovanje kao kod nas u pogledu ovih privatnih skola? Koliko znam one su na zapadu cijenjene, a ovdje kod nas predstavljaju sredstvo do fotelje. Bukvalno ovi mladi dziberi od 18-20 godina se uclane u stranku i onda zavrse neki privatni fakultet da bi dobili funkciju.

J*bote po selima imas privatne srednje skole, samo platis i dobijes diplomu. U Brckom i Travniku privatne fakultete zavrsis tako sto ne dirnes knjigu. Znam ljude koji su "polagali" po 7 ispita na dan :urnebes:
U jednoj zgradi imas sve, od stomatologije, preko medicine, DIF-a, sportskog menadzmenta, pedagogije, biologije, fizike.. pa ne znam ni ja cega sve vec.

Mislim, tuzno je sto takav kadar dobija dobre poslove, dok neko ko je grijao stolicu 4-5-6 godina na drzavnom ide vani. I tako em gubis kvalitetan kadar, em ti o zivotu odlucuju oni koji veze s vezom nemaju.
Što je najgore te privatne fakultete priznaje i Njemačka, jer znam dosta ljudi kojima su tražili diplomu i koji su se prebacili sa ovih državnih na privatni, tamo uzeli diplomu i otišli vani.

Za medicinu da ima privatno znam za onaj Ganićev SSST, i to je to, ostalu su državni, stomatologija i farmacija imaju u Travniku, kod Asotića, i znam ljudi koji su tu završili i sad da rade po Srbiji i Hrvatskoj jer im je tu bilo lakše nego tamo da upisuju državne, a očevi ili majke imaju svoje ordinacije i oni nastavljaju tradiciju :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 15:39

Ko je pametan samo ce kofere spakovat u slucaju eskalacija, vjerovatno i prije jer tada bi vec bilo teze otici. Cuj da se borim i skacem po nekom blatu za neke ideale trojice na vlasti opet dok oni beru milione. Sve i da dobijes rat, opet si 100 godina unatrag vracen, sve poruseno i kakva je buducnost? Koliko ce se ukrajinaca vratiti u Mariupolj iz Njemacke? Ljudima dali dzaba telefone, placa im karticu grad, voze se vozovima dzaba, imaju cak i auta. Radit i ne moraju ako nece, lagano socijala.

Evo nasi se borili, pa sta imaju od toga? Covjek od 29-30 godina mladic usao u rat i nakon rata izasao vec u 35oj. Sacekao malo da vidi hoce li kakvog zaposlenja bit i hop 40 godina mu. Star za bilo sta. Sjeebali mu totalno zivot. I sta danas ima? Bolan da sad izadje na proteste, smrkovima bi ga otjerali.

salex90
Kontakt:

Post Postao/la salex90 » 12 sep 2023, 15:39

rio_Ferdy88 je napisao/la:

Nama Bošnjacima niste vi krivi, to je laž, niko ne krivi Dodika što odlaze ljudi vani, što su plate slabe i ostalo, jer on nema veze sa tim ni bilo koji drugi srbin, šta imaš ti iz RSa kojeg apsolutno ne poznajem biti kriv za stanje u mom gradu, apsurd, ili ja u tvome gradu, popričaj malo sa bošnjacima u stvarnom životu a ne samo ovako preko foruma ako poznaješ neke, a po tvojoj priči bi rekao da ne poznaješ, ljudi ovdje krive upravo SDA i tog Bakira kojeg spominješ, i zato su i izgubili na izborima i opozicija su trenutno. Ja živim u multinacionalnoj sredini, sa komšijama i kolegama Hrvatima i niko ne krivi nikoga, živimo i radimo i obrazujemo se skupa, družimo se, bez ikakvih problema i tenzija, ne vidim što bih sad ja trebao te komšije otjerati u neki drugi grad gdje su hrvati većina ili da oni tjeraju mene, tako da to o jednonacionalnim sredinama u federaciji ne pije vodu. U firmama čiji su vlasnici hrvati rade Bošnjaci, i obrnuto, isto kao što po Sarajevskim firmama rade i srbi i iz RS, ne ovim državnim nego privatnim, imam tamo porodicu i znam da imaju dosta ljudi koji dolaze iz istočnog Sarajeva i ostalih dijelova RS oko Sarajeva jednostavno jer su uslovi i plate bolje nego u firmama u RSu.
neces mi zameriti sto se nadovezujem i sto nisi meni odgovorio vec borcu

ruku na srce u pravu je covek

za sve sto se Bosnjacima desi lose krivi su neki drugi, a u najvecem delu Srbi i Republika Srpska

taj narativ je opsteprihvacen i cenim vrlo pogresan

smesan primer su i sportska prepucavanja na ovom mestu, doslovno u 98% slucajeva sve se posmatra kroz nacion i to je tako

ne pisem,ali povremeno ispratim temu fudbalske reprezentacije i tamo je upravo glavni arument BiH bi bila sila da nema cetnika na celu Saveza, parafraziram, ali mislim da se razumemo

na stranu sto nikada nije bila sila u fudbalu, kao ni Srbija i na stranu sto taj nacion nema nikakve veze sa uspesima i talentom

s druge strane cenim da sukoba nece biti i da je narod glavom dovoljno iznad politickog taloga da nasedne kao sto je jednom naseo i pojeo ****

sto se tice ekonomije, savrseno je razumljivo da ljudi moraju raditi jedni sa drugima, prosto egzistencija i blizina to garantuju

i ta potcenjivacka prica o Srbima koji zaradjuju u drugom entitetu je prenaduvana, jer mnogi Bosnjaci takodje rade u RS i tako zaradjuju za zivot

i sve je to normalno i iskreno se nadam da ljudi ovog puta nece pojesti **** da ih neko uceni ili natera na puskaranje jer to puskaranje bi i defakto znacilo vracanje na nivo ispod Somalije.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 12 sep 2023, 15:41

Da je sreće sada bi svi bošnjački političari bojkotovali ovog njemačkog kera. Niko da mu se obrati dok ne ode u srpsku bilo kakvim povodom

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 sep 2023, 15:44

12 sep 2023, 15:35
dscile je napisao/la:

Što je najgore te privatne fakultete priznaje i Njemačka, jer znam dosta ljudi kojima su tražili diplomu i koji su se prebacili sa ovih državnih na privatni, tamo uzeli diplomu i otišli vani.
Pa zato sto su papiroloski ispravni, dok u praksi to nije bas tako. Dobiju akreditaciju i rade sta hoce, niko ih ne kontrolise.

Pa pricao sam sa jednom profesoricom, radi na vise fakulteta privatnih. Ima doktorat, a njima takav kadar treba da bi dobili akreditaciju. Kaze svjesna je i ona svega, da je moralno neispravno, da dobijamo kadar koji veze sa vezom nema.. ali ona od toga ima korist i nema se smisla boriti protiv vjetrenjaca, jer ce doci samo neko drugi na njeno mjesto i sve ce ostati isto.
Kaze na ispit joj dodju ljudi koji ne znaju gradivo iz 7. osnovne, a kamoli sta vise. Bukvalno neke osnovne definicije ili pojmove, koje bi trebao znati iz svakodnevnog zivota, oni ne znaju.

Za sada i nije tako strasno, ali vidicemo sta ce biti kada bude potpuna inflacija kadra sa tih privatnih fakulteta. Narocito kad dodjemo u situaciju da nam takvi uce djecu u osnovnoj i srednjoj, da nas takvi lijece u bolnici, itd..

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2023, 15:44

FoSte95 je napisao/la:
12 sep 2023, 15:41
Da je sreće sada bi svi bošnjački političari bojkotovali ovog njemačkog kera. Niko da mu se obrati dok ne ode u srpsku bilo kakvim povodom
Nermin Nikšić i Dino Konaković da nekog bojkotuju :urnebes:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 sep 2023, 15:45

dscile je napisao/la:
Ovi pametni su prvo nasli posao, pa onda kupili fakultet i dobili unapredjenje i vecu platu na poslu.

Dok smo mi mahniti prvo zavrsili fakultet, pa onda trazili posao. I jako puno raje sa ovih drzavnih univerziteta je na birou.

Ko im/nam je kriv sto nismo znali redoslijed :oops:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 15:46

Surreal je napisao/la:
12 sep 2023, 15:32
alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 15:28

Jeste im on bio mozak i fer covjek, da ga nisu roknuli mnogo toga bi bilo drugacije za sve, ali zato su ga i roknuli. Kod nas je mozda Filipovic imao tu razinu inteligencije (bez obzira sta neko mislio o njemu), stoje fakti iza njeg. Mislim da je bio najbolji student na univerzitetu u Beogradu itd.
Pa da Zoran nije ubijen, pitanje je šta bi bilo i sa Republikom Srpskom, a Boga mi i sa Kosovom. Od ovih kao "obrazovanih" bio je onaj kandidat iz reda Hrvata, ali nestao brat :mrgreen:
Mslim da bi se vise relaxirali odnosi, sto pametniji ljudi to manje konflikta, uvijek bilo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 sep 2023, 15:51

salex90 je napisao/la:
12 sep 2023, 15:39

Nama Bošnjacima niste vi krivi, to je laž, niko ne krivi Dodika što odlaze ljudi vani, što su plate slabe i ostalo, jer on nema veze sa tim ni bilo koji drugi srbin, šta imaš ti iz RSa kojeg apsolutno ne poznajem biti kriv za stanje u mom gradu, apsurd, ili ja u tvome gradu, popričaj malo sa bošnjacima u stvarnom životu a ne samo ovako preko foruma ako poznaješ neke, a po tvojoj priči bi rekao da ne poznaješ, ljudi ovdje krive upravo SDA i tog Bakira kojeg spominješ, i zato su i izgubili na izborima i opozicija su trenutno. Ja živim u multinacionalnoj sredini, sa komšijama i kolegama Hrvatima i niko ne krivi nikoga, živimo i radimo i obrazujemo se skupa, družimo se, bez ikakvih problema i tenzija, ne vidim što bih sad ja trebao te komšije otjerati u neki drugi grad gdje su hrvati većina ili da oni tjeraju mene, tako da to o jednonacionalnim sredinama u federaciji ne pije vodu. U firmama čiji su vlasnici hrvati rade Bošnjaci, i obrnuto, isto kao što po Sarajevskim firmama rade i srbi i iz RS, ne ovim državnim nego privatnim, imam tamo porodicu i znam da imaju dosta ljudi koji dolaze iz istočnog Sarajeva i ostalih dijelova RS oko Sarajeva jednostavno jer su uslovi i plate bolje nego u firmama u RSu.
neces mi zameriti sto se nadovezujem i sto nisi meni odgovorio vec borcu

ruku na srce u pravu je covek

za sve sto se Bosnjacima desi lose krivi su neki drugi, a u najvecem delu Srbi i Republika Srpska

taj narativ je opsteprihvacen i cenim vrlo pogresan

smesan primer su i sportska prepucavanja na ovom mestu, doslovno u 98% slucajeva sve se posmatra kroz nacion i to je tako

ne pisem,ali povremeno ispratim temu fudbalske reprezentacije i tamo je upravo glavni arument BiH bi bila sila da nema cetnika na celu Saveza, parafraziram, ali mislim da se razumemo

na stranu sto nikada nije bila sila u fudbalu, kao ni Srbija i na stranu sto taj nacion nema nikakve veze sa uspesima i talentom

s druge strane cenim da sukoba nece biti i da je narod glavom dovoljno iznad politickog taloga da nasedne kao sto je jednom naseo i pojeo ****

sto se tice ekonomije, savrseno je razumljivo da ljudi moraju raditi jedni sa drugima, prosto egzistencija i blizina to garantuju

i ta potcenjivacka prica o Srbima koji zaradjuju u drugom entitetu je prenaduvana, jer mnogi Bosnjaci takodje rade u RS i tako zaradjuju za zivot

i sve je to normalno i iskreno se nadam da ljudi ovog puta nece pojesti **** da ih neko uceni ili natera na puskaranje jer to puskaranje bi i defakto znacilo vracanje na nivo ispod Somalije.
Pa ne slažem se da Bošnjaci krive Srbe, jer evo ja sam bošnjak i ne krivim niti znam nikoga da krivi Dodika ili bilo koga iz RSa za stanje u mom gradu ili kantonu ili čak entitetu, fakat ne razumijem tu priču o prebacivanju krivnje na nekoga drugog osim kod političara koji time drže svoje pozicije i fotelje.

Bošnjaci krive Srbe za rat, i to je tačno, al to nema veze sa onim danas što se dešava, to je ono oko čega nema potrebe da polemišemo, ja govorim o stanju danas, ekonomskoj situaciji i svemu ostalome, ne vidim zašto bi tebi u RSu bio krivac neko iz Sarajeva jer je penzija tamo takva kakva jeste ili plata kod lokalnog gazde, i zato što ljudi odlaze vani zbog toga, isto kao u FBiH da ja sad krivim nekog iz RS-a, apsurdno, nema mi to nikakve veze s vezom. Mogu kriviti samo svoje predstavnike za koje glasam (zbog penzija, minimalne plate, poreza, loše infrastrukture itd), kao i gazde koje više vole dobrog BMWa i uletiti u džep tim istim predstavnicima nego da povećaju platu običnom narodu,
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 15:52

FKSDoGroba je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
12 sep 2023, 15:20
12 sep 2023, 14:49
Ni pedalj.

Etnički ste čistili područja današnjeg genocidnog entiteta, sad nam savjetujete da je bolje da živimo sami na svom teritoriju. Ako je oružani sukob, neka bude, bolje mi je da poginem nego da gledam kako mi se neko piša po glavi. I nisam jedini koji tako razmišlja jer mi druge države nemamo.
Jesi li porijeklom sa teritorija danasnje rs, zivis li jos tamo ili obilazis?
Ne
Nedas ni pedlja necega, sto te se uopste netice.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2023, 15:53

12 sep 2023, 15:52

Ne
Pa tice ga se drzava u ovim granicama, na to covjek aludira vjerovatno.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 sep 2023, 15:56

Ne
Kako me se država ne tiče?

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 15:57

12 sep 2023, 15:35
dscile je napisao/la:

Za medicinu da ima privatno znam za onaj Ganićev SSST, i to je to, ostalu su državni, stomatologija i farmacija imaju u Travniku, kod Asotića, i znam ljudi koji su tu završili i sad da rade po Srbiji i Hrvatskoj jer im je tu bilo lakše nego tamo da upisuju državne, a očevi ili majke imaju svoje ordinacije i oni nastavljaju tradiciju :mrgreen:
Naravno da ih priznaje Njemacka kad ih priznaje nasa zemlja, tj ministarstvo obrazovanja im je izdalo certifikat, oni su po zakonu onda duzni to priznati.

To što je nama šega šta se radi na pojedinim visoko skolskim ustanovama nije problem Njemacke, ako nasa drzava dopusta da se takve stvari rade i ako ministarstvo odobrava takvim ustanovama da rade i izdaje dozvole o radu i priznaje diplome pa nece ih onda jedna Njemacka ne priznavati samo zato što su eto steceni u Kiseljaku ili Travniku a neko ko kupi na državnom kao hoce, pravila su ista za sve, nece Njemacka slat inspekciju na univerzitet da utvrdi kako i sta radi, jer nemaju nikakvu nadleznost zalaziti u institucije tudje drzave, to je posao maticne drzave.

Ista stvar je i sa Austrijom sa kojom je procedura jos i jednostavnija kod priznavanja zvanja jer se pozivamo na neki ugovor SFRJ - Austrija u kojem smo se obavezali reciprocno priznati zvanja i diplome, osim u nekim programima (Ekonomija je izutetak, jer tada kada je to potpisano studij ekonomije u SFRJ se kud i kamo razlikovao od onog u Austriji, tj. Austrijancu nisu trebali Marksisti i teoreticari istog).

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 sep 2023, 16:02

Meni najteže pada kad vidim kakav novac + ostale bonuse i privilegije imaju političari a kakav je to sve šljam, seljačina i glupan.

Što se mene tiče, na izbore do kraja života samo rekreativno, da poderem papir da neko ne bi uzeo šta iz praznog papira.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:06

alemsa je napisao/la:
12 sep 2023, 15:53

Ne
Pa tice ga se drzava u ovim granicama, na to covjek aludira vjerovatno.
On bi da napada na teritorij skojim nema nikakve dodirne tacke. Sa kojim pravom?

On nije svijestan da ima nemali broj muslimana medju srbima, koji zive normalan zivot i pokusavaju ostvariti svoja ljudska prava. Bez imalo postovanja prema njima, On ce kao u rat da brani nesto a Banja Luke sigurno nece vidjeti. Na temeljima ovakvih vrijednosti Bosna I Hercegovina nemoze opstati kao drzava. On nevidi da je Bosna srpska koliko i bosnjacka, hrvatska i gradska i lgbtq.

U Bosni se sprska prava trebaju da se brane koliko i hrvatska i bosnjacka. A to sto se srpska prava osnivaju na staroj vjerskoj tradiciji nedaje nama za pravo da je mijenjamo. Nju neka srbi mijenjaju. Gori mi je problem sto se bosnjaci ugledaju na srbe pa se vracaju isto nekakvoj izvornoj vjerskoj tradiciji, koja je isto tupa. Hrvati takodjer.

Bosnjaci nece nestati, ali moraju prvo sebe unaprijediti da bi mogli druge. A da bi to ustvarili netrebaju ulaziti u sukob sa vecinom regionu, jer ih nemozes zamjeniti sa turskom i bliskim istokom.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 sep 2023, 16:08

Umjesto da smo iskoristili maksimalno Hrvatsku u EU, da smo lobirali jer na kraju krajeva oni sami zive na ovim prostorima, mi im jeebote birali predsjednika na izborima i maksimalno pokvarili odnose. :kafa:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 sep 2023, 16:10

12 sep 2023, 15:56

Ne
Kako me se država ne tiče?
Nemas dodirnih tacaka sa velikim teritorijem drzave. Niti ljetujes niti zimujes. Taj teritorij je vodjen srpskom i hrvatskom politikom ne BiH. Ako je tako, sta ti tu onda nedas?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.