FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 sep 2023, 10:58

Stole je napisao/la:
21 sep 2023, 10:48
Svaki trener na svijetu grijesi pa i Basic ima nekih cudnih rotacija ali covjek je zavaljen od Bekrica samo tako ode mu najbolje krilo Santos dovede igraca iz trece lige Hrvatske ode nam Hodza dovede ojebinu Rustema dovede **** Turanjanina sta dalje da pricamo nema tog trenera u ovoj ligi da bi vise izvukao iz ovih panjeva da je normalno stanje u klubu da Basic ima ozbiljne igrace onda bi mu sudio
Nije ni to bas tacno. Za Santosa i Hodzica se tesko ikome moze zamjeriti, jer su sve uradili da ih zadrze, ali oni nisu htjeli da ostanu. Ako tako gledas, onda je i Bekric zavaljen od uprave, jer se insistira da dovede igraca za sicu. Drugo, neki su bili na probi i Basic ih je licno aminovao. Dok je Rustemovica, kako sam ja cuo, on licno trazio.

Ne moze se reci da je dobro odradjen prelazni rok i cinjenica je da se Basic pogubio, ali ista ova ekipa je odigrala europu i tekmu protiv Borca 10x bolje. Lako je otjerati Basica ili Bekrica, ali ocito da je problem dublji, sto znaci da ce se njihovim tjeranjem rijesiti samo privremeno, u najboljem slucaju.
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 sep 2023, 11:06

Cuj otkaz haha
Pusti covjeka da radi gotovo je sad
Bolje im je pare da su skontali za pojacanja
Jer samo to nam fali
Trener je ok
Nekad komplikuje ali generalno je ok
Mora komplikovat kad nema igraca
Dovedite covjeku fali nam veznih zeljkovic neki u tom fazonu igrac bi nam dobrodosao
Dado paksu ispo pravi al hajd kad zavrsi s ovima nek ne dolazi da s nama sprema
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 21 sep 2023, 11:10

Mana je napisao/la:
21 sep 2023, 10:58
Vi koji Basica tjerate mislim da ocito ne razumijete fudbal. Jedan Liverpul ili Celsi izgube i vise tekmi za redom pa se trener ne smjenjuje. Do jucer ste tog istog Basica poredili sa najboljim trenerima. E kad je tako onda se mora malo imati i strpljenja. Ima i njegovih gresaka al moramo priznati da je i do igraca a bogami i srece. Ja jucer nisam gledao tekmu u direktnom terminu al sam kasnije pogledao i po meni oni nisu toliko lose igrali koliko se pise. Moramo biti realni ta Sloga je u drugom poluvremenu prosla 4 puta sredinu terena i dala dva gola, po meni penal je sumnjiv al ne moramo odmah drvlje i kamenje. Oni nek pobijede sljedecu tekmu a ako zapnu to i mogu mi cemo svi zaboraviti na poraze. Zato dajmo malo sabura i nama koji volimo Zelju a i treneru, igracima, rukovodstvu….
Da 2 gola Sloge,dvije naše individualne greške,ispucavanje Muftića i penal Alysona,ako se kojim slučajem dobije Zrinjski odmah će se zaboraviti Sloga i Gošk,i vratiti euforija pred Široki,to je takva liga,2 kola ako odigraš dobro ili loše,eto te naprijed ili na sredini ostaješ.

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 21 sep 2023, 11:20

Ja ne bih rekao da su zaboravili igrat, smatram da nikad nisu ni znali bas pretjerano. Kada analiziras dvije evropske tekme, igrao si jako nazad, sa puno duela i nisi dozvoljavao protivniku da se razmaše. Vecina napada je bilo tako, da nam Krpić spušta loptu na krila i duplanje bokova sa bekovima. Imali smo više puta i "trougao" prilikom iznošenja lopti, jer je protivnik išao na loptu, samim tim i ispadao, pa su te akcije prolazile i vidio se napredak. Također protiv Borca, Borac je igrao, mi imali prostora i ubili smo ih. Poslije nas stiže umor, uvijek neki igrači kartonirani ili povrijeđeni, plus, NAJBITNIJE od svega, protivnici se NE OTVARAJU. Svaku tekmu gubimo na isti način, kružimo na protivničkoj polovici, bezidejno zbog manjka trke i individualnog kvaliteta, i ljudi nam pucaju kontre. Ne znam ko nas je nadigrao, osim možda Posušja. Treba vremena, ubježbanih ideja da se probiju blokovi i malo više koncentracije i brzine da branimo kontre. Tjeranjem ništa ne dobijamo. Nemamo jaku ekipu, ali ni jedan jači sigurno neće lahko sa nama! Nažalost, nećemo ni mi lahko sa slabijima(ukoliko ih ima uopšte)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 21 sep 2023, 11:30

Primiti 3. gola od Goška na Grbavici, pa zijaniti 3:0 od Sloge iz Doboja, ja se ne sjećam veće dvije katastrofe od ovoga.
I nikakve reakcije nema. Kao da je sve normalno. 6.komada primiti od ovakva dva kluba u 180.minuta.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 21 sep 2023, 11:35

Riba smrdi od glave a to su upravljačke strukture.
Smjena Bašića nigdje ne vodi, samo kratkoročno odgađa neku novu smjenu nekog novog trenera, dok kukolj koji je truo ostaje.
Podrška Bašiću!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 sep 2023, 11:38

avalPacidoroP je napisao/la:
21 sep 2023, 11:30
Primiti 3. gola od Goška na Grbavici, pa zijaniti 3:0 od Sloge iz Doboja, ja se ne sjećam veće dvije katastrofe od ovoga.
I nikakve reakcije nema. Kao da je sve normalno. 6.komada primiti od ovakva dva kluba u 180.minuta.
P prosle godine Igman nas je uzeo s igracem manje 3-1
Pretprosle
Posusje 3-2 i 2-0 nas uzelo
Tuzla 2-4 nas uzela na Grbavici
Pa olimpik nas uzimao dvije za redom hahah
Jbg haj gosk 2-3 jbg
Al 3-0 je previse od sloge
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 21 sep 2023, 11:39

Ukoliko je uzrok nekvalitetan kadar zbog nedostatka novca, onda bi odgovornost trebala ići od onih koji su odgovorni da donose novac u klub. Ili konkretan plan kako doći do novog novca u što kraćem periodu ili ostavke. Ne može Bekrić snositi odgovornost ako nije zbog novca mogao više, tj dovesti bolje. Ne može zadržati Santosa i Hodzica ako nema novac za to. A tek na kraju je trener koji je pokazao da zna voditi ovu istu ekipu i pobjeđivati sa njom.

Drugo bi bilo da je klub obezbijedio sve ono što je bilo traženo od strane Bašića i/ili Bekrica.

Ali ko je šta tražio, ko je šta dobio i ko je rekao mogu ili ne mogu, to znaju oni unutar kluba.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 11:40

avalPacidoroP je napisao/la:
21 sep 2023, 11:30
Nazalost trenutno je situacija takva da to i nije bas daleko od normale

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 11:45

MrAmarOsim je napisao/la:
21 sep 2023, 09:31
Mi ako hoćemo Želju, i to pravog Želju, mi moramo ostati ono što smo uvijek bili, radnički klub obične raje, jer smo samo na taj način stvorili bazu navijača širom države, a bome i šire, a o uspjesima da ne pričam. Mi smo i opstali svaki put kad su nas htjeli gasiti samo zato što smo ono što niko drugi nije.
Mi vraćamo fiksno 360 hiljada mjesečno, pomnožiti sa 12 to izađe na 4,3 miliona godišnje koja ćemo vraćati na dugove? Zar ne mislite da za godinu dvije kada budemo imali tih 4,3 miliona nećemo imati jaču ekipu, pa za te pare i gradnju tima kada te pare budu u opticaju za plate.
Da se razumijemo, ovu sam upravu kritikovao u nekoliko postova, konkretno jer nemaju hrabrosti da riskiraju sa investicijama (milion od dugova za ovu sezonu, ostanak Santosa i Armina, njihovo vezanje barem dvogodišnjim ugovorima, te dovođenje pojačanja u vidu Dade, krila, Mujana/Hiroša i ovog štopera, Selimovića i imali bi zagarantovanu Europu, ko zna možda i kup).
Svi ostali klubovi mogu imati investitore/partnere jer su ljudi opšta sirotinja koja nema ništa svoje. Zato narode, dajte još dvije sezone, dvije sezone ovog poniženja ako treba, ali onda da u 3. sezoni lokomotiva zahukta i pregazi sve redom u državi.
Usput, vidim kod Bekrića i Bašića odgovornosti nikakve, dobro je to, svaka čast, treba i ne imati obraza pa se tako ponašati, ali nije mi žao sekunde, Ćosić na 10ci, Drljo i Muftić iako je 2 kola zaredom pravio kiksove gore nego Mulalić a ostao je na golu.
Jes a do tada ce kone i zrinski bit u poziciji da dovode i igrace iz liga 5 (neke sporedne), vjerovatno i velez ce ojacat u eknomsko organizacijskom segmentu...znaci opet nas na mapi nema..

Taj zeljo kakvog si opisao bi mogao proci da ima u prosjeku 20k gledalaca i jedno brat bratu 80k clanova...a posto nismo ni blizu toga od tog nema nista.

Sve to sto pises je moglo proc kad je liga kokuzna bila, sad je liga sve samo ne kokuzna

Mislim da je irfo rekao sustinu i tjt...nije ko da imas nekog izbora. U danasnjem fudbalu bez privatnuak/investiotra ti nemas sanse.

Odnosno imas, zivotarices bice ti premija odlazak u evropu i tjt. Mislim ako je to cilj i ako zadovoljava potrebe kluba i navijaca onda ok..al nesto sumnjam

Zavaravamo se i mislimo da ce to sto smo velik klub nesto znacit u rezultatakom smislu...bgm nece

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 21 sep 2023, 11:50

Ma ako nam trebaju pojacanja da pobijedimo goska kuci i ne primimo 3 komada u Doboju onda najbolje da se ugasimo. Kojeg to oni boljeg igraca imaju?
Neki drugi problem je ovdje
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 11:54

godrina je napisao/la:
21 sep 2023, 11:50
Ma ako nam trebaju pojacanja da pobijedimo goska kuci i ne primimo 3 komada u Doboju onda najbolje da se ugasimo. Kojeg to oni boljeg igraca imaju?
Neki drugi problem je ovdje
Koga mi imamo? Za pola ih ne bi ni cuo da nisu kod nas

Ali slazem se da je ipak ovo previse lose cak i za ovakav roster. Ja se bojim da je situscija u klubu znatno gora od ovog sto se predstavlja...al eto mozda ima neko ko bolje zna i ko je upuceniji.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 21 sep 2023, 12:02

Mi ako hoćemo Želju, i to pravog Želju, mi moramo ostati ono što smo uvijek bili, radnički klub obične raje, jer smo samo na taj način stvorili bazu navijača širom države, a bome i šire, a o uspjesima da ne pričam. Mi smo i opstali svaki put kad su nas htjeli gasiti samo zato što smo ono što niko drugi nije.
Mi vraćamo fiksno 360 hiljada mjesečno, pomnožiti sa 12 to izađe na 4,3 miliona godišnje koja ćemo vraćati na dugove? Zar ne mislite da za godinu dvije kada budemo imali tih 4,3 miliona nećemo imati jaču ekipu, pa za te pare i gradnju tima kada te pare budu u opticaju za plate.
Da se razumijemo, ovu sam upravu kritikovao u nekoliko postova, konkretno jer nemaju hrabrosti da riskiraju sa investicijama (milion od dugova za ovu sezonu, ostanak Santosa i Armina, njihovo vezanje barem dvogodišnjim ugovorima, te dovođenje pojačanja u vidu Dade, krila, Mujana/Hiroša i ovog štopera, Selimovića i imali bi zagarantovanu Europu, ko zna možda i kup).
Svi ostali klubovi mogu imati investitore/partnere jer su ljudi opšta sirotinja koja nema ništa svoje. Zato narode, dajte još dvije sezone, dvije sezone ovog poniženja ako treba, ali onda da u 3. sezoni lokomotiva zahukta i pregazi sve redom u državi.
Usput, vidim kod Bekrića i Bašića odgovornosti nikakve, dobro je to, svaka čast, treba i ne imati obraza pa se tako ponašati, ali nije mi žao sekunde, Ćosić na 10ci, Drljo i Muftić iako je 2 kola zaredom pravio kiksove gore nego Mulalić a ostao je na golu.
Klasicna priza onih luzera iza granapa, sve teoreticari i sve je lagano, et' samo ovo i ide sve ko podmazano vidjet ces 100%, a u praksi dizu kredit da kupe telefon. To sto ti pricas veze sa zdravim razumom nema, ovo ultra bolesno razmisljanje je i dovelo do ovoga

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 21 sep 2023, 12:03

Zgevenger je napisao/la:
21 sep 2023, 11:20
Ja ne bih rekao da su zaboravili igrat, smatram da nikad nisu ni znali bas pretjerano. Kada analiziras dvije evropske tekme, igrao si jako nazad, sa puno duela i nisi dozvoljavao protivniku da se razmaše. Vecina napada je bilo tako, da nam Krpić spušta loptu na krila i duplanje bokova sa bekovima. Imali smo više puta i "trougao" prilikom iznošenja lopti, jer je protivnik išao na loptu, samim tim i ispadao, pa su te akcije prolazile i vidio se napredak. Također protiv Borca, Borac je igrao, mi imali prostora i ubili smo ih. Poslije nas stiže umor, uvijek neki igrači kartonirani ili povrijeđeni, plus, NAJBITNIJE od svega, protivnici se NE OTVARAJU. Svaku tekmu gubimo na isti način, kružimo na protivničkoj polovici, bezidejno zbog manjka trke i individualnog kvaliteta, i ljudi nam pucaju kontre. Ne znam ko nas je nadigrao, osim možda Posušja. Treba vremena, ubježbanih ideja da se probiju blokovi i malo više koncentracije i brzine da branimo kontre. Tjeranjem ništa ne dobijamo. Nemamo jaku ekipu, ali ni jedan jači sigurno neće lahko sa nama! Nažalost, nećemo ni mi lahko sa slabijima(ukoliko ih ima uopšte)
Bravo za komentar. Te evropske utakmice i pobjeda nad papirnatim favoritom, a u praksi jako losom ekipom Borca dala nam je laznu sliku da cemo biti neki faktor u prvenstvu. Nazalost, Posusje, GOSK i Sloga su nam pokazali gdje smo. Bez Stilica, Hodzica i Santosa mi smo odron ekipa. Ni protiv koga se ne mozemo postaviti kao favoriti. Zato i imamo ovakve probleme sada. Nema tog trenera koji ce praviti razliku sa ovim rosterom. Uprava se dobrano zajebala, trebalo je izdvojiti vise novca za dva, tri provjerena imena. Necemo propasti zbog 200 000 KM vise izdvojenih za plate. Ovako, do kraja jeseni ovo ce biti horor. U krizu se lako upada, ali tesko izlazi, pogotovu kada nemas neke rezerve na koje se mozes osloniti. Ovo nam je sada sve sto imamo, ne vjerujem u neka nova pojacanja. Nek' nam je Bog na pomoci.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 21 sep 2023, 12:11

U koliko Bašiću date otkaz, smjesta kupite prnje bagro upravljačka !
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 21 sep 2023, 12:12

Izvini, ali ovdje pričaš gluposti. Ne vraćamo mi te pare na dugove, to su ukupni troskovi kluba, odakle nam lova da placamo toliko dugova i tim tempom bi za godinu sve vratili. Ukupni rashodi prosle godine su bili skoro 5miliona, godinu prije toga 5,5, 2019. 6mil...znaci to su normalni troskovi, eh sad logicno da ce bit lakse kad neku ratu sto bi davao na dugove mozes dat na plate, ali prazan stadion nece sigurno placati dugove.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 sep 2023, 12:23

Ostaje i Bašić, i Bekric i Uprava. Životarenje se nastavlja
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 21 sep 2023, 12:24

irfo je napisao/la:
21 sep 2023, 12:23
zna li se pod kojim uslovima, hoce li mu dat otkaz ako ne uzmemo bodove u narednim tekmama...misle li kakvo pojacanje dovesti, nesto... il je borba za opstanak.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 21 sep 2023, 12:32

irfo je napisao/la:
Bašić mora ostati makar do januara. Pa mi smo Sablju trpili skoro dvije godine. Isto tako Bašić mora rezonovati neke stvari, prestati mlatiti o gegenpressu i ostalim glupostima i početi sakupljati bodove.
Nemoguće je da je Turanjanin bolji od Beće koji svakako nije neki igrač ali je u21, da Efendić,Šabić ne mogu dobiti 15ak minuta. Također zamisao s Ćosićem na 10 nigdje ne prolazi.
Ako nastavi biti tvrdoglav i pilati u kontru, zimske jakne na klupi neće dočekati.
Uprava mora izaći s jasnim ciljem i podrškom treneru, ne smiju se sakrivati.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 21 sep 2023, 12:34

irfo je napisao/la:
Irfo , neka bašića i meni ne odgovara ovako kako je sad,pustiti ih ovu sezonu do kraja. Predsjednik je rekao od sljedece sezone da ce se ulagati u ekipu ako ne budu sposobni da naprave bilo sta, otjerat cemo ih.
Mora on skontati da mora mijenjati sredinu terena ubaciti djecu zeljnu dokazivanja, volio bih 3-4 nase djeceda prikljuci prvom timu i da dobijaju solidne minute. Mali al jaber nista nije specijalno juce uradio usao je u 80 toj minuti ali sam osjetio na malom volju trku da nesto radi pokusa. Mora se dozvati basic , ali trebamo ga podrzati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, SamoDaKazeem i 40 gostiju.