RŠD Velež Mostar

Gr0hot
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Gr0hot » 24 sep 2023, 15:29

Sreca nasa pa strucnjaci i kriticari ne otjerase Haskica pa se nadam da nece ni Hadzikica :urnebes: :nene:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 24 sep 2023, 15:41

Glavni razlog Hadžikićeve nesigurnosti(i nepotrebnih izlijetanja) jeste Mahmić koji je visio čitavu utakmicu, ko to ne vidi slobodno termin kod oftamologa...

Mahmić mi je posebno tlak digao pred kraj tekme kad nepotrebno naloži Šturma, gdje je lahko mogao povredu fasovati. Utakmica za zaborav definitivno...
Zadnja izmjena: *p!p!t@*, dana/u 24 sep 2023, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 24 sep 2023, 15:45

Prses sinoc nista posebno. Protiv Sarajeva odigrao fenomenalno...sinoc opet spor, trom, vuce prema nazad, okrece se ko balerina, napravio opet par krupnih gresaka... Ne znam sta ste vidjeli sinoc u njegovoj izvedbi. Jeste imao loptu u nogama, i milion pogresnih pasova...Nista posebno sinoc, u odnosu na mozda prethodne 2 utakmice.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 24 sep 2023, 16:01

Dobro sad, i Oreč je imao grešaka jučer, glavno je da smo uzeli 3 boda i da možemo u BL otići bez nekog pritiska.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 24 sep 2023, 16:02

crveniratnik je napisao/la:
24 sep 2023, 15:45
Prses sinoc nista posebno. Protiv Sarajeva odigrao fenomenalno...sinoc opet spor, trom, vuce prema nazad, okrece se ko balerina, napravio opet par krupnih gresaka... Ne znam sta ste vidjeli sinoc u njegovoj izvedbi. Jeste imao loptu u nogama, i milion pogresnih pasova...Nista posebno sinoc, u odnosu na mozda prethodne 2 utakmice.
Ne bih se složio ja isto mislim da je odigrao korektno i fino razigravao igrače. Nije fenomenalna partija ali prolazna ocjena

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 24 sep 2023, 16:11

Ante Hrkac je Paolo Maldini ove lige mame mi moje. A Haskic od kad ga zabi Zelji haman se u Halanda pretvori cojek poceo trpat ne vadi :rol: :rol:

Hadziji se ne moze toliko ni zamjeriti jbg mora nekad biti i jedna losa jbg takav je fubal. Sve ostalo laganizam i renesansa.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 24 sep 2023, 16:34

Sloga je za nas tezak protivnik bila, bez obzira sto je to Sloga iz Doboja. Prva stvar, Vlado je stari lisac. Druga stvar,mi pod svaku cijenu isli na pobjedu,nismo nesto vele oprezni bili u njihovim napadima. Treca stvar, Sloga je solidna ekipa a i liga je takva bar na pocetku, svak svakog dobija. Nama se lakse pokacit sa Zeljom,Borcem,Sirokim gdje i oni idu na 3 boda. Sloga se branila 30 min pa 15 min napadala,isto ko i Igman. Po meni identicna utakmica.

Ne bi se neka ljepota igre ni komentarisala da smo nerijeseno odigrali,nismo mi toliko objektivni. Dok dobijamo,svi smo zadovoljni,ali na zimu ocekujem par igraca da bude out definitivno. Muminovic,nepostojeci Vukcevic i Oreskevich, Peco, pa moze i indisponirani Dzafic ako se ne promjeni. Potez igrac ko i Andjusic ali mu fali ono nesto da bude potreban ovoj ekipi

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 24 sep 2023, 17:05

Po meni Džafić mora igrati, ali na mjestu krilnog napadača, uz Haskića. I sinoć nakon ulaska je imao savršen centaršut, kada je Haskić imao 100% glavom, ali je samo dotaknuo loptu. Džafić nije klasični napapadač i nema koristi gurati ga na tu poziciju. Ne godi ni njemu, a ni nama. Stvara se ružno mišljenje da je panj, a u stvari je dosta kvalitetan igrač. Suljić i Giuli su nam sigurno prve opcije na krilima i moraju dati sve od sebe nekih 60 minuta, a onda ih mogu mijenjati Džafić i Kranjc i sigurno igru možemo dići na veći nivo...

Sve pohvale za RA, momci su savršeni ove sezone :bow:

Pohvale i za teren, brutalno je dobro napravljen. Mislim da je teren u Tuzli urađen poslije našeg, a već se vidi da nije u dobrom stanju.

Što se tiče utakmice, malo ću po linijama...

Golman dosta dobar, malo nas je razmazio, pa se ronca na prosječnu partiju. Mislim da od rata nismo imali školovanijeg golmana, koji nogom igra kao vezni igrač. Možda sam malo previše subjektivan, ali po meni Osman može biti prvi golman reprezentacije...

Zadnja linija dosta dobra po baš brzom terenu. Bekovi ofanzivni, ali se to od njih i očekuje u ovakvim utakmicama. Za Oreča možda i najlošija utakmica od kada je došao, ali i to se mora nekada desiti. Mislim da nam je Šturm prvi asistent tima i svaki ubačaj je šansa. Za Mahmića se vidi da je izašao iz povrede, ali je solidno otklonio sve opasnosti. Antiša komandant :tokralju:

Za vezni red možda i ponajbolja utakmica od početka. Tačno i sigurno su igrali, pogotovo Halilović i Pršeš kao defanzivni. Edo se malo sakrivao, ali on nije baš ofanzivni vezni, pa mu se može oprostiti. Važno je da su bili aktivni i da su u odbrani pokrivali gotovo svaku loptu. Novi Halilović izgleda baš optimistično. Podsjeća na Lauša, ali mislim da je još školovaniji. Kada uđe u formu, mislim da će biti prva opcija na defanzivnom veznom. Kadrić fino iskoristio vrijeme, čak imao finu šansu pred kraj. Mlinarić dobar, golman mu skinuo odličan pokušaj glavom.

Napad iskoristio gotovo sve što se iskreiralo. Haskić babo, uz tri gola promašio još dvije baš dobre šanse. Oslobodio se onog grča koji je imao kod Feje i pokazuje najbolje od sebe. Nadam se da povreda nije ozbiljna i da će biti spreman za Borac. Suljića danas nije išlo, ali mislim da je bila njegova asistencija za prvi gol. Za poluvrijeme dosta :D Giuli aktivan kao uvijek, konstantna opasnost za protivničku odbranu.

Trener polako uvodi neki svoj sistem. Zna šta hoće i ekipa izgleda dosta dobro. Protiv ovih ekipa što se brane kreiramo mnogo šansi i dosta smo efikasni, a prije su nam te ekipe bile najveći problem.

Kup nam ide u srijedu. Bosna je na desetom mjestu treće lige i treba maksimalno odmoriti ekipu, ali i ozbiljno shvatiti utakmicu. Dobra je šansa da se malo uključe i neki malci koji pokazuju kvalitet u svojim kategorijama.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 24 sep 2023, 17:42

Za Dzafica reci da nije kvalitet za ovu ligu i ovak Velez je suludo. Kao sto Aimar rece, nike igrac za 90 minuta, al nekih 30 35 minuta sigurno jeste, za nase lige igracina. Prije njega ima par igraca koji ne zasluzuju da ostanu, Dzafic je odlicna opcija za klupe. Kad se sjetim prosle godine Wallacea i Hadzica ili nezz vise ni ja koga, sad mi lakse doci jer znam da ima ko kvalitetan uci.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 24 sep 2023, 18:44

Svi mi razmišljamo slično (da ne kažem isto), te mislim da nema osobe ovdje da nije uvidio koji igrači nisu za Velež, koji igrači nemaju taj kvalitet, a Dzafić sigurno ne spada u tu skupinu (ps. ustanovili smo da komentare na FB ne smijemo uzimati u obzir, jer nisu relevantni)

Vježbajte penale, možda dobijemo penal u ŠeherLuci :urnebes:

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 24 sep 2023, 19:45

Dzafic jeste za Veleza ali nije za Veleza koji hoce da ide u Evropu,igra evropske utakmice i bude prvak drzave. O tome ja govorim,da me bolje razumijete

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 24 sep 2023, 19:48

Kakvo lizanje anusa, od strane manjeg sarajevskog kluba, nasim konama. Upriliceno urucivanje buketa za pobjedu u Europi :rol:

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 24 sep 2023, 20:04

Deco je napisao/la:
24 sep 2023, 19:48
Kakvo lizanje anusa, od strane manjeg sarajevskog kluba, nasim konama. Upriliceno urucivanje buketa za pobjedu u Europi :rol:
A ovi će im uvaliti 3 komada da im se zahvale i pošalju ih u ambis...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 24 sep 2023, 21:12

Deco je napisao/la:
24 sep 2023, 19:48
Koliko pogubljen moralni kompas da je to uzasavajuce.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 24 sep 2023, 21:47

Joj Cosica i Ovcine :rol:
Haris sve blize Famosu

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 sep 2023, 22:00

ljevak je napisao/la:
24 sep 2023, 21:47
Joj Cosica i Ovcine :rol:
Haris sve blize Famosu
Nece ga vise ni tamo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 sep 2023, 22:07

Mesa je profesionalac i dobar igrac. Haris nije igrao pola godine i sada placa svega. Haris buduci igrac Capljine.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 24 sep 2023, 22:10

Ja se pokušavam sjetiti ali Ovčina je koliko se sjećam za 7 godina kod nas većinom bio rezerva,imao onu jednu polusezonu gdje bljesnu i to je to.
A za Ćosića sam se čitavo ljeto molio da se ne vrati kad su one priče bile da bi se trebao vratiti.
Eno i Bogdanović u Trebinje se vratio, Zeljković nema nigdje,Radovac isto.
Od bivših igrača jedino bih volio opet vidjeti Radovića koji mi je ne znam nešto drag stvarno i Fejsala ovo ostalo nikad više.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 24 sep 2023, 22:16

Neutral je napisao/la:
24 sep 2023, 22:07
Mesa je profesionalac i dobar igrac. Haris nije igrao pola godine i sada placa svega. Haris buduci igrac Capljine.
Cosic ti dobar igrac? Dzaba ti odlasci na svaku utakmicu u zivotu ako smatras da je on dobar igrac
Momak je muha bez glave, igrac za Igmana, Goska i tako te klubove

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 sep 2023, 22:38

Mostarwolf1981 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:16
Neutral je napisao/la:
24 sep 2023, 22:07
Cosic ti dobar igrac? Dzaba ti odlasci na svaku utakmicu u zivotu ako smatras da je on dobar igrac
Momak je muha bez glave, igrac za Igmana, Goska i tako te klubove
Ma daj drug, igrao je kod nas na 7-8 pozicija kroz Federalnu ligu do Premijer ligu. Profesionalac, trkac, dobar s loptom, dobra pas igra i uvijek se max trudio. Nije igrac od "skandala" van terena. On i Zeljkovic pravo zahvalni igraci.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.