Po meni Džafić mora igrati, ali na mjestu krilnog napadača, uz Haskića. I sinoć nakon ulaska je imao savršen centaršut, kada je Haskić imao 100% glavom, ali je samo dotaknuo loptu. Džafić nije klasični napapadač i nema koristi gurati ga na tu poziciju. Ne godi ni njemu, a ni nama. Stvara se ružno mišljenje da je panj, a u stvari je dosta kvalitetan igrač. Suljić i Giuli su nam sigurno prve opcije na krilima i moraju dati sve od sebe nekih 60 minuta, a onda ih mogu mijenjati Džafić i Kranjc i sigurno igru možemo dići na veći nivo...
Sve pohvale za RA, momci su savršeni ove sezone
Pohvale i za teren, brutalno je dobro napravljen. Mislim da je teren u Tuzli urađen poslije našeg, a već se vidi da nije u dobrom stanju.
Što se tiče utakmice, malo ću po linijama...
Golman dosta dobar, malo nas je razmazio, pa se ronca na prosječnu partiju. Mislim da od rata nismo imali školovanijeg golmana, koji nogom igra kao vezni igrač. Možda sam malo previše subjektivan, ali po meni Osman može biti prvi golman reprezentacije...
Zadnja linija dosta dobra po baš brzom terenu. Bekovi ofanzivni, ali se to od njih i očekuje u ovakvim utakmicama. Za Oreča možda i najlošija utakmica od kada je došao, ali i to se mora nekada desiti. Mislim da nam je Šturm prvi asistent tima i svaki ubačaj je šansa. Za Mahmića se vidi da je izašao iz povrede, ali je solidno otklonio sve opasnosti. Antiša komandant
Za vezni red možda i ponajbolja utakmica od početka. Tačno i sigurno su igrali, pogotovo Halilović i Pršeš kao defanzivni. Edo se malo sakrivao, ali on nije baš ofanzivni vezni, pa mu se može oprostiti. Važno je da su bili aktivni i da su u odbrani pokrivali gotovo svaku loptu. Novi Halilović izgleda baš optimistično. Podsjeća na Lauša, ali mislim da je još školovaniji. Kada uđe u formu, mislim da će biti prva opcija na defanzivnom veznom. Kadrić fino iskoristio vrijeme, čak imao finu šansu pred kraj. Mlinarić dobar, golman mu skinuo odličan pokušaj glavom.
Napad iskoristio gotovo sve što se iskreiralo. Haskić babo, uz tri gola promašio još dvije baš dobre šanse. Oslobodio se onog grča koji je imao kod Feje i pokazuje najbolje od sebe. Nadam se da povreda nije ozbiljna i da će biti spreman za Borac. Suljića danas nije išlo, ali mislim da je bila njegova asistencija za prvi gol. Za poluvrijeme dosta

Giuli aktivan kao uvijek, konstantna opasnost za protivničku odbranu.
Trener polako uvodi neki svoj sistem. Zna šta hoće i ekipa izgleda dosta dobro. Protiv ovih ekipa što se brane kreiramo mnogo šansi i dosta smo efikasni, a prije su nam te ekipe bile najveći problem.
Kup nam ide u srijedu. Bosna je na desetom mjestu treće lige i treba maksimalno odmoriti ekipu, ali i ozbiljno shvatiti utakmicu. Dobra je šansa da se malo uključe i neki malci koji pokazuju kvalitet u svojim kategorijama.
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya