FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 24 sep 2023, 22:36

Napoleon1921 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:29
let3 je napisao/la:
24 sep 2023, 22:27
Protiv Veleza izgubimo u 90-toj miinuti
Protiv Goska izgubimo u 90.
Protiv Zrinjskog izgubimo u 90.

Kaze da je pametnom i jedan isaret dovoljan da skonta neke stvari ,a nama ni tri identicna samara nisu dovoljna :oops:
Tri poraza i nista se nije naucilo iz toga, ponavljaju iste greske ko gluha telead.

Ne moze se tri puta na istu foru popusiti :wtf: to se ne smije ponavljati. Dakle za takve gluposti je krivac trener i strucni stab, da se ne lazemo.
Ma glupa prica iskreno.

Zrinski i Velez kombinovano su nam trebali dat 7/8 komada...ajd gosk inekako
Jarane nama je Muftic najzaposleniji i najbolji igrac na terenu - a redovno gubimo.
Pa sta to govori o nama i nasoj igri ? Ko je za to kriv ? hajd onako posteno.
Samo nemoj bgt o igrackom kadru, ta prica ne pije vode jer ne igramo u Bundesligi ili Primeri, vec u PLBIH gdje sve u 5 deka.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 24 sep 2023, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 24 sep 2023, 22:36

Hajde da čujem neko novo ime trenera???

U posljednjih nekoliko godina:

Bio Adžem, ne valja nam
Bio Oda, ne valja nam
Bio Amar, ne valja nam
Bio Slišković, ne valja nam + pobježe
Bio Edis, ne valja nam
Bašić - pobjedi 3 utakmice i odmah pišemo kako je čovjek najbolji trener, malte ne čeka ga Bundesliga, izgubi čovjek na nesposobnost igrača i tjera se odmah, neznalica i ne valja nam itd

Je li dosta pitarluka??

A hajde da vidimo koga su ti isti imali treneri u upravi i u ekipi:

Turanjanin, Elsner, Biber, Rustemović, Projić, Modić, Klepač, Veselinović, Mujezinović, Drljo…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 sep 2023, 22:36

Lynx je napisao/la:
24 sep 2023, 22:18
zeljovolimte je napisao/la:
24 sep 2023, 22:16
Lynx je napisao/la:
24 sep 2023, 22:11
Ovdje treba defitnivno rez, remont, nekakav preokret totalni

Bašić i ekipa su bili ok dok se nije počelo sa qurčenjem po instagramu i facebooku sa kamerama za trening, raftinzima i ostalom, čovjek kad nas vidi konta klub ekstremnih sportova a ne fudbalski klub, najmanje fudbalski.

Nije sramota izgubit od Zrinjskog, oni jedan AZ dobiju nakon 0:3 a ne 0:1, sramota je pristup, qurcobolja i neznanje igrača. Ništa ni s čim.

Od mene podrška Nerminu, samo treba preokrenuti ploču malo dok stvari ne dođu na svoje. Čovjek ima znanje i treba mu podršku dati i da od Slobode ispadne.

Krivce tražiti u upravi i Bekriću na dovođenju bitangi.

OČITO NE UČIMO IZ SVOJIH GREŠAKA
Na osnovu cega ima znanje?
Njegove pobjede su 90% obiljezene cudnim sudijski odlukama.
Hajde mi objasni čudne sudijeske odluke? Pokaži. Pokaži mi odluke protiv Minska, Borca, Neftchija, Slobode, Širokog, Sarajeva???
Filter nasa liga i filter pobjede.
Da nije sudija bilo proti Veleza i Posusja sa sve Hodzicem i Santosom mi ne bi izasli u evropu. Ni mi ni Sarajevo, ali eto Vico je imao neki interes da nas guraju. Poseban fokus na odluke protiv Veleza i Posusja.
Ove godine protiv TC bas otimacina.
Trener talasika, nadam se da u ponedeljak necemo uci sa njim na klupi nakon ovog veceras.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 sep 2023, 22:37

DŽELO MUHAREMOVIĆ, NA TEBE JE RED GIGANTE!
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 24 sep 2023, 22:37

Izuzev kvalitet Zrinje je loše suđenje šiljio im je .**** igra nas je dovela da ćemo se borit za opstanak ..sa ovom ekipom ..Kosorić lažni brazilac turunjanjn ostali nemogu biti dio Želje.Mnogo je problema unutar kluba i svlačionice .moraju izaći u javnost reći šta se dešava Bekrić i ostali moraju smjesta otići .Bašić isto ..Nisu zaslužili Manijaci ovo sve ..
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 sep 2023, 22:38

Lynx je napisao/la:
24 sep 2023, 22:36

Bio Adžem, ne valja nam
Bio Oda, ne valja nam
Bio Amar, ne valja nam
Bio Edis, ne valja nam
Bašić - pobjedi 3 utakmice i odmah pišemo kako je čovjek najbolji trener, malte ne čeka ga Bundesliga, izgubi čovjek na nesposobnost igrača i tjera se odmah, neznalica i ne valja nam itd

Je li dosta pitarluka??

Turanjanin, Elsner, Biber, Rustemović, Projić, Modić, Klepač, Veselinović, Mujezinović, Drljo…
Samo Admir Adzem, ostali nisu vrijedni pomena. Njemu da se Miske nije upetljao, duplu bi uzeli sa Zericem na desnom beku.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 sep 2023, 22:38

avalPacidoroP je napisao/la:
24 sep 2023, 22:34
Je li vrijeme za promjene iz korijena?
Ovo je pitanje za skupštinu kluba.
Znate li šta uraditi za Želju ili samo dizati ruke?
Tako je
Skupstinu treba cijelu raspustiti sto se mene tice

Ovi gore oprase s trenerom stalno isto
Trener trene trener

Pacino konkretan postovanje za ovaj post
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 sep 2023, 22:41

Bašić nakon novog poraza: Džaba nam je sad plakati, boli kad primite gol u nadoknadi
Pisam ti se u usta!

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 24 sep 2023, 22:42

Po cemu je kriv toliko Basic? Mogao je bolje izmjene uraditi ali ne bi to vjerovatno ni promjenilo puno. Mi da smo i pobjedili ne Basic neke zasluge imao jer bi to bilo iskljucivo zbog toga jer su se oni ispromasivali, jednostavno su individulano bolji i to drasticno, svaki njihov igrac iz prvih 11 je individualno bolji od naseg na toj poziciji, osim mozda golmana. Plus njihova klupa je naspram nase, ma smijesno i porediti.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 24 sep 2023, 22:42

Cekamo da iz kupa ispadnemo?

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 sep 2023, 22:43

Lynx je napisao/la:

Bio Adžem, ne valja nam
Bio Oda, ne valja nam
Bio Amar, ne valja nam
Bio Edis, ne valja nam

Je li dosta pitarluka??

Dželaludin Muharemović.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 24 sep 2023, 22:43

Lynx je napisao/la:
24 sep 2023, 22:18
24 sep 2023, 22:16

Na osnovu cega ima znanje?
Njegove pobjede su 90% obiljezene cudnim sudijski odlukama.
Hajde mi objasni čudne sudijeske odluke? Pokaži. Pokaži mi odluke protiv Minska, Borca, Neftchija, Slobode, Širokog, Sarajeva???
Filter nasa liga i filter pobjede.
Da nije sudija bilo proti Veleza i Posusja sa sve Hodzicem i Santosom mi ne bi izasli u evropu. Ni mi ni Sarajevo, ali eto Vico je imao neki interes da nas guraju. Poseban fokus na odluke protiv Veleza i Posusja.
Ove godine protiv TC bas otimacina.
Trener talasika, nadam se da u ponedeljak necemo uci sa njim na klupi nakon ovog veceras.
Protiv pijace je čist gol bio, protiv Posušja je već druga priča iako je Dženi gol poništen, ali tada čovjek dođe na gotovo i opet izvuče Europu koju smo bili izgubili.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 sep 2023, 22:43

Ovdje nije problem samo Bašić ili neki drugi trener kod nas je problem malo dublje prirode a to je uprava kluba.Od priče sa investitorima i reorganizaciji kluba nije urađeno NIŠTA samo znaju moliti i prositi od navijača da im donesu novac.Nisu u stanju poštenog sponzora dovesti u klubu a puna im usta Želje i brige o Želji.U klubu rade ljudi koji nemaju blage veze kako se vodi klub kad krenu loši rezulatati najlakše je pokazati na trenera a oni u upravi zaštićeni kao polarani medvjedi.Igrači nam odlaze džaba i niko da se počeše po glavi da kaže pa stani ljudi ne može ovako,dolaze neki panjevi opet naravno džaba koji ne bi imali mjesta u Gošku.Ove pare od Evrope će lagano rastalati između sebe i onda ide opet kuknjava i radne akcije da im navijači skupe crkavicu.Generalno loša situacija u i oko kluba nadam se boljim danima ali sa ovim ljudima u klubu bgm teško.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 24 sep 2023, 22:44

Basic nije los trener. Njega je progutala svlacionica i moguce neke druge stvari u i oko kluba. Da je grijesio jeste, a bivsi je vec sad. Da li dobija otkaz veceras, za 5, 10 ili 15 dana, on je svoje zavrsio. Ima svako pravo njega da kritikuje, i ja sam prvi, ali on je ovdje manje bitan.
1921

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 sep 2023, 22:45

Trener prvi leti! Tako je u fudbalu. Zeljo uopste nema losu ekipu, btw.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 24 sep 2023, 22:45

NEKA me demantuje neko ako nije istina, Cocalic je zakasnio na trening i bio je problem između njega i Bašića, spominje se bojkot nekih igrača, to već traje neko vrijeme?

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 24 sep 2023, 22:45

Poklopac je napisao/la:
24 sep 2023, 22:21
Samo nek upravni i nadzorni odbor izadje u javnost i kaže koliko je svaki ponaosob od njih donjeo novca u klub!!!
Zelji treba vlasnik, nema tog upravnog odbora koji ce namaknutu koliko treba, a vlasnik nece nikada doci, jer su oko na imovinu bacili domaci qurtoni i hostapleri koje klub ne zanima i ne smije se dozvoliti da ona izmakne iz ruku. Od tuda sva halabuka i forsiranje price o radnickoj ideji, against modern football, nikom te ne damo i slicna shranja, znaci 2023 godina je, ako neces da se prilagodis i furas retro fazon ok, ali nemoj da se ljutis sto tako izgledas na terenu i oko njega, yebiga. Svi su nasli neki svoj put i svi su se snasli, Sarajevo je nedavno rasturilo ovog istog Zrinjskog, Borac je jak, Velez odlican, Siroki ko bombona, znaci imat ce Zrinjski s kim da se fajta nije to bas ko nekada, Zeljo nazalost pripada nekom drugom i trecem esalonu ekipa u ovoj ligi i o tome bi se trebalo diskutovati, kako se doslo do toga. Klub nikada nece postati ono sto navijavi ocekuju bez vlasnika, dakle nikakvi investitori, javno-privatno partnerstvo i slicne ublehe, samo tata koji ce da daje gutu i da mlati rukom po stolu

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 sep 2023, 22:46

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
24 sep 2023, 22:44
Basic nije los trener. Njega je progutala svlacionica i moguce neke druge stvari u i oko kluba. Da je grijesio jeste, a bivsi je vec sad. Da li dobija otkaz veceras, za 5, 10 ili 15 dana, on je svoje zavrsio. Ima svako pravo njega da kritikuje, i ja sam prvi, ali on je ovdje manje bitan.

To je to, ni manje ni vise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 24 sep 2023, 22:46

**** li vas hifa petrol sredi sponzorstvo sa apotekama Sarajevo da imamo popusta na apaurincice

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 24 sep 2023, 22:46

Svo vrijeme samsesuzdržavao da napišem, ali ne mogu više.
Kraj prošle sezone, egzibicije trenera su dale neki rezultat (slučajno). Sarajevo gol u 92 za x. Guranje sudije protiv Veleža i Posušja (realno).
U ovoj sezoni (izuzevši evropu, jer ne želim komentarisati, jednostavno nam se poklopilo i nismo imali šta izgubiti). Borac (nisam gledao, a složit ću se da smo bili bolji, ali Borac je ko i mi samo imaju sudije i Slogu koja dovede juniore). Poslije tog imamo Posušje, nevjerovatna bezidejnost, bez šuta u okvir gola. Poslije Igman koji dobivamo na mišiće i publiku. Onda Velež bez ikakvog smisla odigramo. Dobijemo nekako i TC koja je bila ravnopravvan protivnik. Ovo poslije ne treba ni komentarisati.
Danas:
Realno 5:1 za Zrinjski. Kad god smo prešli na polovinu Zrinjskog nismo znali šta treba raditi.
Izbor igrača:
Galić koliko god ga pljuvali ovdje nakbolji je desni bek naš (DC10 za Ovčinu). Jukića je gurao čitavo drugo poluvrijeme na lijevu nogu igdje ništa nije napravio. Jašarević solidan. Dubačkić svaka reakcija zakašnjela. Cocalić je po meni odigrao solidnu utakmicu. Čosić nakgori treba dečku dati ispisnicu, jer ništa nije pokazao i mislim da ni on ne zna koja mu pozicija odgovara najviše. Mekić defanzivno tanak, prema naprijed i može nešto. Štilić- mora igrati, jer je to što je ostalo. Amoah jedini igrač u ovoj ekipi. Gasal wtf??? Alyson muha bez glave, sli i takav bolji od Haračića. Izmjene, po meni jedina očekivana je bila Rustemović. Turanjanin ne treba igrati više, Drlji ispisnica.Ovčina je igrač od kojeg previše očekujemo, a nije taj kvalitet.
Promjena formacije je donijela apsolutnu dominaciju Zrinjskog a nestalo je sigurnosti u odbran. Ako si već uveo igrača da braniš centaršut, pomjeri jednog stopera u vezu. Neću zviždati, navijaću i protiv Širokog, svim srcem
Ne psujeđ nikad igračima, imaju podršku, ali mislim da je vrijeme da se pozdravimo sa Bašićem. Pogubio se totalno, a to će najbolje pokazati utakmica protiv Širokog. Mekić je dobio karton da ne igra sljedeću na Grbavici, totalno bespotrebno. Težak period je ispred nas, a sad trpimo gluposti iz zadnjih 10-tak godina. Uprava je poštena, bar tako mislim, ali to nije dovoljno. Nama trebaju igrači koji mogu igrati Mtel PL. Na žalost sastavljeni smo od nižerazrednih igrača i nekoliko staraca na zalasku karijere.
Ne možeš Bašiću samo misliti o svom golu.
Živo me interesuje da li je Štilić mogao još.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Cwirek, Levin, Meshko91 i 58 gostiju.