Najgore je to sto oni kad god ko qurac odigraju mi ih sami vracamo u zivot i provuku se.Mogu do sutra pisati o derbijima koje su nas dobili a nisu zasluzili pobjedu.A kad smo mi njih dobili da se sastavili sa loptom nismo?Nikad.Nego smo svaki derbi sto smo dobili krv propisali da ih uzmemo.Eto ja ne znam jedan da smo frljokom nekakvom i bod uzeli,o pobjedi da ne govorim jer to sigurno nismo.A ti kad god si bio ispod nivoa oni su ti yebali sve i pobjedili.Najsvjeziji primjeri 5-2,1-3,2-0.Sto neko jucer napisa mi nikad necemo imati taj mentalitet da ih nabijemo do vrha 3/4-0 ili da uvezemo 4-5 pobjeda.Zato po meni ne treba opterecavati igrace sa tim pojmom 'derbi' i nekim floskulama koje slusamo svaku utakmicu.Treba igracima utupiti u glavu da je to ista ko i svaka utakmica,predstavit im da igraju protiv prosjecne ekipe(sto i jesu,najgori igracki kadar po imenima nakon rata sto i rezultati pokazuju) i to je to.Dat im premije i ubjediti da smo bolji i da nemaju cega da se boje.Ne zivi se od stare slave i nema potrebe sam sebi utjerivati strah neki i uopste davati im priliku da se pokazu.Samo borba od prve do zadnje minute.GalileoGalilei je napisao/la: ↑25 sep 2023, 14:59Niko nije rekao da se ne nada pobjedi i da nećemo dobiti, već svako ko ima imalo razuma će sačekati i neće letitinpred rudu s nekim qurcenjem. U potpunosti se slažem s tim ljudima, jer nas je prošlost naučila da treba biti oprezan.
Milion puta smo bili u boljoj situaciji od njih u prošlosti, imali bolje igrače, bolju atmosferu, bili favoriti, pa kurko na kraju, izađemo kao popišani. Od onog derbija gdje nas je mrtvi Tiago Faria ugasio, a tad smo imali strašnu ekipu. Potom, onaj derbi gdje se Handžić ispromašivao kao zadnji levat, nisu izašli s svoje polovine čitavo poluvrijeme i opet ih nismo dobili. Zadnji derbi ista priča, vodiš i ona ekipa ubleha/penzionera ti uspije zabiti dva gola na kraju. Također, derbi na Grbavici kad ga je Bekrić utrpao iz slobodnjaka.
Ovo su samo derbiji koji su mi pali na pamet ovako na prvu, bilo je još X slučajeva.
Raja gleda fudbal površno, pa automatski zaključuje da ćemo ih nabiti pet razlike zato što su oni kiksali zadnjih nekoliko utakmica. Slažem se ja da su preloši, odavno su, ono bi iole ozbiljnija ekipa nabila glat, ali poučen ranijim mečevima, oprezan sam.
Kvalitetniji smo, ali hajmo to pokazati. Zato prvo jedno po jedno, kup, pa Zvijezda, pa onda tek derbi. Ništa ne učite, daj samo qurcenje, piisanja lige, kao neka balavurdija.
Treba bit oprezan ali vrijeme je da im vratimo za sva ona provlacenja,a kad da im vratimo nego sad kad su nikad gori.
Medjutim,prvo kup i Zvijezdu rijesiti pa se onda ovome okrenuti.