FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
80
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 155

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 sep 2023, 19:57

GalileoGalilei je napisao/la:
25 sep 2023, 14:59
Niko nije rekao da se ne nada pobjedi i da nećemo dobiti, već svako ko ima imalo razuma će sačekati i neće letitinpred rudu s nekim qurcenjem. U potpunosti se slažem s tim ljudima, jer nas je prošlost naučila da treba biti oprezan.

Milion puta smo bili u boljoj situaciji od njih u prošlosti, imali bolje igrače, bolju atmosferu, bili favoriti, pa kurko na kraju, izađemo kao popišani. Od onog derbija gdje nas je mrtvi Tiago Faria ugasio, a tad smo imali strašnu ekipu. Potom, onaj derbi gdje se Handžić ispromašivao kao zadnji levat, nisu izašli s svoje polovine čitavo poluvrijeme i opet ih nismo dobili. Zadnji derbi ista priča, vodiš i ona ekipa ubleha/penzionera ti uspije zabiti dva gola na kraju. Također, derbi na Grbavici kad ga je Bekrić utrpao iz slobodnjaka.
Ovo su samo derbiji koji su mi pali na pamet ovako na prvu, bilo je još X slučajeva.

Raja gleda fudbal površno, pa automatski zaključuje da ćemo ih nabiti pet razlike zato što su oni kiksali zadnjih nekoliko utakmica. Slažem se ja da su preloši, odavno su, ono bi iole ozbiljnija ekipa nabila glat, ali poučen ranijim mečevima, oprezan sam.
Kvalitetniji smo, ali hajmo to pokazati. Zato prvo jedno po jedno, kup, pa Zvijezda, pa onda tek derbi. Ništa ne učite, daj samo qurcenje, piisanja lige, kao neka balavurdija.
Najgore je to sto oni kad god ko qurac odigraju mi ih sami vracamo u zivot i provuku se.Mogu do sutra pisati o derbijima koje su nas dobili a nisu zasluzili pobjedu.A kad smo mi njih dobili da se sastavili sa loptom nismo?Nikad.Nego smo svaki derbi sto smo dobili krv propisali da ih uzmemo.Eto ja ne znam jedan da smo frljokom nekakvom i bod uzeli,o pobjedi da ne govorim jer to sigurno nismo.A ti kad god si bio ispod nivoa oni su ti yebali sve i pobjedili.Najsvjeziji primjeri 5-2,1-3,2-0.Sto neko jucer napisa mi nikad necemo imati taj mentalitet da ih nabijemo do vrha 3/4-0 ili da uvezemo 4-5 pobjeda.Zato po meni ne treba opterecavati igrace sa tim pojmom 'derbi' i nekim floskulama koje slusamo svaku utakmicu.Treba igracima utupiti u glavu da je to ista ko i svaka utakmica,predstavit im da igraju protiv prosjecne ekipe(sto i jesu,najgori igracki kadar po imenima nakon rata sto i rezultati pokazuju) i to je to.Dat im premije i ubjediti da smo bolji i da nemaju cega da se boje.Ne zivi se od stare slave i nema potrebe sam sebi utjerivati strah neki i uopste davati im priliku da se pokazu.Samo borba od prve do zadnje minute.

Treba bit oprezan ali vrijeme je da im vratimo za sva ona provlacenja,a kad da im vratimo nego sad kad su nikad gori.
Medjutim,prvo kup i Zvijezdu rijesiti pa se onda ovome okrenuti.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 sep 2023, 20:05

Samo lagano i ne letiti pred rudu, milion puta smo ih baš mi vraćali u život iz mrtvih. Lagano i hladne glave uzeti zvijezdu i onda max sa uhljupima.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 sep 2023, 21:19

Ma znam ali će želji derbi biti kao da igraju finale LP. Uzmu li bod ili pobjede li nas mirni su 10 kola
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 21:20

Prva utakmica Kupa BiH donosi nam gostovanje u Gornjem Vakufu. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 27.09. sa početkom u 15:30h, a UNFKS je organizirao putovanje na istu. Cijena puta je 22 KM, a uplate će se primati u prostorijama UNFKS shopa u Privrednom gradu Skenderija, u ponedjeljak i utorak u periodu od 13 do 19 h.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 sep 2023, 21:31

Zato sto kad smo bolji izgorimo do derbija ocekujuci da cemo ih razvaliti a i igraci sa nama. Poslije prve propustene prilike uzgubimo vjeru da cemo ih dobiti a onda tu energiju prenosimo sa tribina na igrace.
Oni sad imaju crnu seriju i protiv nas ce im i nerijesen sa valjanjem po terenu vratit samopouzdanje. Al zato oni ne razmisljaju o nama nego o slijedecoj utakmici. Zadrze tu energiju za tih par dana pred utakmici i motiv im bude potpuniji.

Zato ako zelite dobro svom klubu ne podcjenjuje nikoga. Postuje protivnika jer tada i pobjeda nad njim vise vrijedi, ako je protivnik niko i nista i pobjeda manje vrijedi. Bodrite svoj klub protiv onoga sa kim igra a ne u nekom buducem vremenu.
I obratite paznju kada god navijamo rijecima "hocemo pobjedu" rijetko kad se i desi pobjeda. Mislim da to samo stvori pritisak na igrace koji im ne daje krila nego okove. Ovo nije vezano samo za nas klub nego i za reprezentaciju u bilo kojem sportu.

Utakmica po utakmica, prvo skoci pa reci hop.
Da vidimo Vakuf kakav je i sta ce nam igraci pokazati u toj utakmici. Ipak je to kup nase drzave Bosne i Hercegovine a ne nesto nebitno.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 25 sep 2023, 22:15

Budete li išli u Gornji Vakuf igrali sa NK Slogom mogli bi ispasti sa 3:0. :D Srećom po vas, vaši u klubu malo bolje znaju gdje i s kim trebaju igrati.

Sutra bi se trebalo znati hoće li biti prijenosa na MY TV ili ne, a ako ne bude tu onda sigurno ide prijenos na Sloginom Youtube kanalu.
Sloga Uskoplje

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 22:30

slogauskoplje je napisao/la:
25 sep 2023, 22:15
Budete li išli u Gornji Vakuf igrali sa NK Slogom mogli bi ispasti sa 3:0. :D Srećom po vas, vaši u klubu malo bolje znaju gdje i s kim trebaju igrati.

Sutra bi se trebalo znati hoće li biti prijenosa na MY TV ili ne, a ako ne bude tu onda sigurno ide prijenos na Sloginom Youtube kanalu.
Odlično, hvala ti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 25 sep 2023, 22:33

Šta fali, možemo opaliti rukometa u Vakufu. Bitno da se igra, ha ja.
The saddest thing in life is wasted talent.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 25 sep 2023, 22:42

Šahin nek brani protiv Sloge a Rogić protiv Zvijezde i inače u ligi :pray:

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 25 sep 2023, 22:48

Nadolazeci derbi po meni je unikatna situacija. Iskreno nikad nije bila ovolika razlika u kvaliteti. Uvijek je to nekako bilo u 5 deka sto se kaze. U zadnje vrijeme se igra otvorenije, napadacki na 3 boda sto se kaze. Dugo su ovo bile tvrde utakmice gdje su i jedni i drugi isli na bod, pa daj sta das.

Vidit cemo, necu da pricam kako cemo ih raznijeti, ali necu sad ni da pehiram rajici ovde i da ih se nesto plasim.

Samo da mi zavrsimo kup i da bude to fino, kad se sjetim faking Ljubic Prnjavora grob te yebo kad se onaj njihov nesretnik zakuca u reklame, ili onog klosara od spikera u Ljubuskom, pa na kraju i ofiraze od Celika
"To je jednostavno SARAJEVO"

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 25 sep 2023, 22:53

Ma derbi ko derbi, nikad se ne zna. Nego, hajmo mi laganini … tekmu po tekmu. **** ih, mi trebamo sebe gledati i prva slijedeca utakmica treba da nam bude prioritet. Kako strucnom stabu i igracima tako i nama navijacima. Idemo stepenicu po stepenicu i ne treba nikakav bauk praviti prije vremena. Kada dodje vrijeme za to mislim da ce to Rozman odraditi kako treba 😉
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 sep 2023, 23:15

Na derbiju me samo strah "sehinovica" a za napad se ne brigam sekunde
NEMA NAZAD

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 25 sep 2023, 23:55

Izvinite na upadu kone,zna li neko od vas kad je derbi?
Prosla 3 jedan je bio srijeda a druga dva u petak....vico ciljano ide da smanji posjetu.ima li ko info koji dan ce biti?
Hvala

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 sep 2023, 00:00

1921ljoze je napisao/la:
25 sep 2023, 23:55
Izvinite na upadu kone,zna li neko od vas kad je derbi?
Prosla 3 jedan je bio srijeda a druga dva u petak....vico ciljano ide da smanji posjetu.ima li ko info koji dan ce biti?
Hvala
Trebala bi biti subota, 20:45h

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 sep 2023, 01:28

U najvećem izlaznom transferu u povijesti Kluba, 16-godišnji Luka Vušković postaje igrač engleskog velikana Tottenhama. Dogovorom o transferu između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni branič u svojoj dobi u povijesti, a službeno će za Tottenham biti registriran 2025. godine.

Jedan je od najtalentiranijih igrača svoje generacije, bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, ostvarivši najveći rezultat u povijesti Akademije, ali i hrvatskog klupskog nogometa u mlađim kategorijama. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su u osmini finala svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

Luka Vušković upisao se u povijest Hajduka. Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u prvenstvenom dvoboju s Dinamom, a tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Kluba u službenim utakmicama. Ukupno je u Hajdukovom dresu do sada upisao 11 službenih nastupa, a bio je dio momčadi koja je osvojila Kup u sezoni 2022/23.
Zanimljiva priča iz susjedstva.

Odšteta izmešu 11 i 14 miliona eurića. Sića.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 sep 2023, 07:08

Mi prvo treba da se isprofilišemo tako što ćemo doći do tačke kad nam igrači idu za minimum milion eura.
Da izgradiš sebi takvo ime da to možeš odrediti.
Do tih desetina miliona dalek je put.
Neke stvari su se dobro radile, evo dosta naših igrača je u Turskoj i dobro su se pokazali.
Kovačević u Poljskoj, sigurno otvorio put za saradnju i još neke transfere.
Ima tu još prostora i vjerujem da može bolje.
Samo treba raditi, rezultati će doći.
Šahinović kakav god da je sad, biće dobar golman i sigurno ćemo neke pare uzeti za njega.
Buljubašić bi mogao otići za milion ako se nastavi pravilno razvijati.

Ališah, Mulalić? Ne znam, prvi nešto i ne dobija priliku, drugi je dobijao prošle sezone, ove...ništa.
Hasić kad bi potpisao za nas, to bi mogao biti veliki transfer ako odigra par dobrih sezona.
Nije realno trenutno, ali eto...nikad se ne zna.

Beganović i Duraković...tu ako budu transferi od 300 k, nogom u guzicu da se udaramo.
Julardžija mi se čini kao zanimljiv igrač i mogao bi i on biti fin transfer.

Dosta mlada ekipa i puno potencijala za neki dobar transfer.
Od prve ekipe, Aničić je jedino 30+.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 sep 2023, 08:13

Mokes je napisao/la:
26 sep 2023, 01:28
U najvećem izlaznom transferu u povijesti Kluba, 16-godišnji Luka Vušković postaje igrač engleskog velikana Tottenhama. Dogovorom o transferu između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni branič u svojoj dobi u povijesti, a službeno će za Tottenham biti registriran 2025. godine.

Jedan je od najtalentiranijih igrača svoje generacije, bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, ostvarivši najveći rezultat u povijesti Akademije, ali i hrvatskog klupskog nogometa u mlađim kategorijama. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su u osmini finala svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

Luka Vušković upisao se u povijest Hajduka. Sa samo 16 godina i dva dana debitirao je u prvenstvenom dvoboju s Dinamom, a tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Kluba u službenim utakmicama. Ukupno je u Hajdukovom dresu do sada upisao 11 službenih nastupa, a bio je dio momčadi koja je osvojila Kup u sezoni 2022/23.
Zanimljiva priča iz susjedstva.

Odšteta izmešu 11 i 14 miliona eurića. Sića.
nasi da osvoje Lp najbolji bi otisao za 400k eura
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 26 sep 2023, 09:40

Ma nema vise odlazaka iz Sarajeva za sicu.
Sada se Mirvic i njegovi pitaju.
Nama samo treba rezultatski uspjeh u Evropi pa
Da eksplodiramo u pozitivnom smislu.
Imamo ogroman financijski potencijal iza ledja.
Ali mora se pobjedjivati i osvajati da bi se tih”100 M”
aktiviralo i ocepilo!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 26 sep 2023, 10:23

Daleko smo mi još od evrope.
ISTINA ZA VEDRANA!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 26 sep 2023, 10:39

Samo ako ikako moze poslije Zvijezde bez one hocemo pobjedu,pobjedu u derbiju….
Ne treba nikakvu kompresiju nabijati i 7 dana da se momci pripremaju s tim nekim pritiskom u glavi kako se eto od njih bas u derbiju ocekuje da razvale kone.
Rozman zna i svjestan je da je to derbi,ne treba se zavaravati da on to ne zna.
I njemu je prva takva tekma,i zivo me zanima kako ce se prije svega on postaviti prema toj tekmi,a to cemo saznati sat prije tekme.

Naravno da vjerujem u njegovu taktiku i hladnokrvnost koju ce prenijeti na igrace.
Recept do pobjede je jednostavan,hladna glava,kvalitet imamo,a to je opet najteze postici zato se takve tekme zovu Derbi
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, johntravolta123, Lecler, OzmoodPinglewood, plisek, SarajevoAC i 78 gostiju.