Danas jesmo naravno bili veliki favoriti protiv Bochuma i oni jesu danas totalno nespretno odigrali (blago rečeno), ali ne bi se ovako visoka pobjeda (koja je mogla biti i još veća) ostvarila, da ekipa nije bila rastrčana i željna uvjerljvie pobjede.
Kane zabija, proigrava i fantastična statistika koja bi mogla biti na kraju sezone baš impozantna.
I ja želim kao većina De Ligta u prvoj postavi, sjajan je bio i danas i nadat se da sada neće ispasti teža ozljeda.
Za Tela ranije rekoh da ne treba ići na posudbu i on je sam se opredijelio da po svaku cijenu želi ostati i ima momak taj karakter, zabija kada god dobije priliku i ovo mu je bolje iskustvo nego da igra tamo u nekim drugim, eventualno
lijevim ekipama.
Dobro je da i Choupo nije zaboravio zabijati, faktički svi su nam napadači raspoloženi i priravni.
Drago mi je što se danas malo probalo i s drugačijom formacijom i dobro je da i to ide.
isakovich je napisao/la: ↑23 sep 2023, 02:29
Po meni De Liht mora igrati,,čovjek ima KARAKTER kakav svaki igrac Bayerna treba da posjeduje.
Ma ovo samo citirah, jer ovo za De Ligta su i drugi pisali i dosta se piše o karakteru i mentalitetu u ekipi.
De Ligt zbog karaktera, a i kvaliteta treba da igra. To svakako želim isto. Ali ima tu i drugih igrača sa karakterom i pobjedničkim mentalitetom, jer ne zaboravimo da njih dosta ima koji su 2020. godine osvojili titulu LP i cjelokupnu tu fantastičnu sezonu.
Međutim, problem je npr jedan Muller (koji eto čak ima dvije te fantastične sezone s LP), sjajan je predvodnik i pravi lider, ali sada on više ne može igrati svaku utakmicu. Ima i ove sezone i imat će dobrih utakmica, ali moraju se kod njega nastupi dozirati, jer sada ima mlađih i boljih. Neuer isto je bitan ko predvodnik, ali on više razmišlja da po svaku cijenu samo mjesto ne izgubi (i u klubu i u repki, a bar bi o ovom drugom trebao razmisliti da možda i sam napusti pa se bar samo na klub koncentriše) i to ga je vodilo ka tome da su mu se greške i pred povredu učestale.
Ima tu naravno i Kimmich, ali se on vremenom toliko opteretio time da treba na terenu sve da radi (da bude na sredini, u napadu, da izvodi kornere, da igra sve moguće minute) i onda to stvori povremeno ili učestalije negativan uticaj na ekipu, a i na njega samog, jer mora se i kod njega i snaga dozirati i isto tako mora znati da ako je rovit pogotovo tada ne može igrati svih 90 minuta. A trener mora imati pravu podršku uprave, a ovi kako su se vratili i oni neki možda malo više favorizuju ekipu ili pojedine igrače, neki malo više trenera i tako ti nastaju te zbunjenosti i kratki spojevi...
I tako bi mogli još nastaviti i kada sve sumiraš onda se shvati što je karakter ekipe nekako promjenljiv i u nekim utakmicama imaš te neke varijacije i padove. A isto tako ne može sve biti idealno u ovoj sezoni, nakon onakvih turbulencija i promjena s upravom.
Gnabry je bio na sjajnom putu, ali njega zadovolji par titula i ta jedna LP, pa onda čovjek nekako potone jedno vrijeme.
A Sane ima mnogo potencijala, svašta nešto s loptom zna, ima i brzinu, ali on s karakterom ima velikih problema.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland