FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Koliko se sjecam bila je slika prosle godine gdje mi na plate igraca dajemo 100 000jesecno plus porez,ako je sad 65 000 km onda smo to smanjili bas i to mi se ne svidja,trebali smo nakon evrope da rastemo a mi tonemo
- dubioza144
- Kontakt:
Sudit cemo nakon 6 mjeseci kad se zakujemo za dno tabele pa onda promijenimo pola ekipe i stručni stab
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
- Kontakt:
Klosaru,Bekrija igrao u Uzbekistanu kad je tamo igrao Rivaldo,u Koreji mu ugovor bio 600 000 $.
Ništa neočekivano na pressu, čovjek reko kako i jest i to je to.
Sve što znamo sad je i potvrđeno, budžet nula maraka, više para ode na održavanje stadiona nego na igrače, prosječna plata oko 3000 markica.
Na polusezoni očekujem visoko sedmo mjesto, dovest 4 igrača i pobit se za Evropu.
Protiv Zrinjskog je trebalo samo Štilu ostavit za zadnjih pola sata, Rustem nije bio problem nego Mekić koji nije mogo dahnut i Turanjanin koji je promašaj, fino je Rustem krpio rupu koja je bila na 16metara od gola aki džaba kad je sam.
Ova pressica je za one koji nisu upućeni u situaciju u klubu i to je to. Uprava je glavni krivac za sve jer nisu omogućili nikakva sredstva, a nemoguće je da ne postoji ni jedan način da namaknemo bar još 50milja mjesečno za igrače i stručni štab. Ako je tih cca 600000 uvala na godišnjem nivou onda se stvarno trebamo zapitati ko nas vodi. Da svaki član u upravi dovede 100000 to je riješen problem, a sigurno se može. Ovako čekamo samo sadaku od države, kantona, općine a mi sami sebi slabo šta možemo dovest.
Može se očito i bez amerikanca okupiti normalan kolektiv.
Ne fali nam puno, ali smo očito limitirani na sadašnjost.
****, mi te volimo kako god završio!
Sve što znamo sad je i potvrđeno, budžet nula maraka, više para ode na održavanje stadiona nego na igrače, prosječna plata oko 3000 markica.
Na polusezoni očekujem visoko sedmo mjesto, dovest 4 igrača i pobit se za Evropu.
Protiv Zrinjskog je trebalo samo Štilu ostavit za zadnjih pola sata, Rustem nije bio problem nego Mekić koji nije mogo dahnut i Turanjanin koji je promašaj, fino je Rustem krpio rupu koja je bila na 16metara od gola aki džaba kad je sam.
Ova pressica je za one koji nisu upućeni u situaciju u klubu i to je to. Uprava je glavni krivac za sve jer nisu omogućili nikakva sredstva, a nemoguće je da ne postoji ni jedan način da namaknemo bar još 50milja mjesečno za igrače i stručni štab. Ako je tih cca 600000 uvala na godišnjem nivou onda se stvarno trebamo zapitati ko nas vodi. Da svaki član u upravi dovede 100000 to je riješen problem, a sigurno se može. Ovako čekamo samo sadaku od države, kantona, općine a mi sami sebi slabo šta možemo dovest.
Može se očito i bez amerikanca okupiti normalan kolektiv.
Ne fali nam puno, ali smo očito limitirani na sadašnjost.
****, mi te volimo kako god završio!
Koji festival patetike od ovog lazovcine Bekrica,kakva je ovo varalica...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
HAHA Jel to bilo ono kad se vratio, pa dao Mulaliću kad je ovaj bio trener auto BMW, Audi ne mogu se sjetiti sta ono bi , a zauzvrat dobio malo veći ugovor.novikolac007 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:17Klosaru,Bekrija igrao u Uzbekistanu kad je tamo igrao Rivaldo,u Koreji mu ugovor bio 600 000 $.
Zeljo Bekriji dao dobru platu al zato je Mulalić hajrovao auto, ma nabijem na k... rumenog. I sad on fin pazi na budžet...jbm li mu mrtve
Trebali bi dati odgovore koliko navijači donesu para u klub a koliko uprava mjesečno?
-
- Kontakt:
Ovaj gori mrsimud od Vučića, ispade Pofalićki gigant za Želju yebote
**** li ti sve rumeno mrs iz kluba !
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Pa to se zna odavno, ne jer sam ja ili ti ili neko reko tako, nego je to logican slijed dogadjajaavalPacidoroP je napisao/la: ↑26 sep 2023, 12:48Nećemo se nikad izvući iz dugova taman feninga na plate ne davali.drzgemboadislic je napisao/la: ↑26 sep 2023, 12:34Premalo, ali jel se to trebamo zadužiti opet? Ako ljudi vraćaju dugove i ako ljudi bliže klubu mogu potvrditi to onda imaju moju podršku. Ja bih pristao i na ispadanje iz lige, ali da budemo na stabilnim nogama za par sezona. Ukoliko ćemo biti 3. ili 5. mjesto, biti na staklenim nogama i zaduživati se iznova... E **** ti to onda
Sve dok ne dođe 'neki Diglišić', a mi umjesto da ga objeručke dočekamo, mi ga s noge na nogu nabijemo.
Bez investitora nas čeka sudbina Čelika i Slobode. Dobro zapamtite šta sam vam rekao!
Iz prazne ne puca, a puna ovako nece nikad bit, pa taman imali igrace sa 0 primanja jedno 5 godina. Mozemo samo vise potonut..jer boba nas djeli da u postanemo apsolutno nebitni za bilo sta na fudbalskoj sceni
Mi smo fudbalski klub i nas finansijski uspjeh zavisi direktno od tog uspjeha, sve ostalo je supljak i gluposti kojima se pravda nesposobnost.
Ne mora niko daleko ic u hisotriju, sjetite se sta je misketova uorava sve imala sa finansijskig aspekta pa ste vidjeli kako
se bez sportskog uspjeha to vrlo lako istopi....bez hejta prema misketu samo navodim primjer
Evo celik je napravio restart i sta? Bukvalno nista..nece bit ni blizu vise nikad nicega bitnog osim ako im ne dodje neko i da pare tipa mirvica kod pitara
Neko je dobro spomenuo barcelonu i rizike..i slazem se sa tim
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 26 sep 2023, 13:32, ukupno mijenjano 3 puta.
E nismo znali. Hvala ti n infonovikolac007 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:17Klosaru,Bekrija igrao u Uzbekistanu kad je tamo igrao Rivaldo,u Koreji mu ugovor bio 600 000 $.
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja
-
- Kontakt:
Pa sta je irfo i ti pustas ovo jalijanje na nasoj temi, ako nista pobrisi im postove.
Shvatite i amarovci i misketovci majku vam yebem da smo u sadasnjoj situaciji zahvaljujuci iskljucivo vama!!!!!
Shvatite i amarovci i misketovci majku vam yebem da smo u sadasnjoj situaciji zahvaljujuci iskljucivo vama!!!!!
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Čuj šta pušta, tebi je normalno da dajemo 65 hiljada mjesečno na plate a sami navijači toliko donesu u klub na mjesečnom nivou?
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Čuj Bekrića naši 11 igrača vrijedi kao jedan u Zrinjskom.Koliko Berkiću vrijede igrači Goška,Sloge i Posušja ?
Kakav ublehaš braćo mila.
Kakav ublehaš braćo mila.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ja fakat ne mogu da vjerujem da nam je u klubu ovakvo stanje, a evo samo ovaj forum ima na desetine vrsnih menadžera, privrednika, ekonomskih i sportskih stručnjaka sa konekcija širom svijeta, za mjesec dana mogu uspostaviti sistem da nam se ni djeca ne sekiraju za opstojnost kluba.
Jel' ovo 60 hiljada bruto ili neto?
Kako god, trener radi sa igračima koje mu dovede sportski direktor, a sportski direktor dovodi u skladu sa finansijskim mogućnostima. Ukoliko je ovih 60 hiljada neto/bruto to što je sportski direktor imao na raspolaganju, onda se treba procijeniti da li ekipa ima bolje rezultate u odnosu na neku drugu ekipu sa istim budžetom za plate.
Odgovornost treba da snosi onaj segment kluba koji treba da donese u klub novac. Nigdje nema izvještaja koliko taj dio kluba donosi novac. Pa da se odradi procjena da li su mogli/trebali unijeti više novca u klub. Također, ne vidim da negdje postoji grupa ili pojedinac koji bi ušli u klub umjesto tog dijela kluba, pa da se ovi otjeraju. Ubijeđen da kada bi došla neka nova struja bivših da bi samo prestali otplaćivati dugove i usmjerili te novce u kadar, ostvarili eventualno bolji rezultat ali samo dugoročno dodatno zavalili klub.
Jel' ovo 60 hiljada bruto ili neto?
Kako god, trener radi sa igračima koje mu dovede sportski direktor, a sportski direktor dovodi u skladu sa finansijskim mogućnostima. Ukoliko je ovih 60 hiljada neto/bruto to što je sportski direktor imao na raspolaganju, onda se treba procijeniti da li ekipa ima bolje rezultate u odnosu na neku drugu ekipu sa istim budžetom za plate.
Odgovornost treba da snosi onaj segment kluba koji treba da donese u klub novac. Nigdje nema izvještaja koliko taj dio kluba donosi novac. Pa da se odradi procjena da li su mogli/trebali unijeti više novca u klub. Također, ne vidim da negdje postoji grupa ili pojedinac koji bi ušli u klub umjesto tog dijela kluba, pa da se ovi otjeraju. Ubijeđen da kada bi došla neka nova struja bivših da bi samo prestali otplaćivati dugove i usmjerili te novce u kadar, ostvarili eventualno bolji rezultat ali samo dugoročno dodatno zavalili klub.
-
- Kontakt:
Ako cemo za dvije godine biti bez dugova,i imati budzet 4-5 miliona,nece nam prijetiti oduzimanje imovine,blokada racuna,nedobijanje licence i gluposti tipa uplatnice,svi koji imaju i zrno soli u glavi ce dati podrsku,makar se borili za opstanak.
Standardni bolesnici i jug ce uvijek biti tu,ostali dobrodosli,a prezivjecemo i bez vas.
Po meni,najvazniji i najveci prioritet bi trebao biti reorganizacija omladinskog pogona,jer vec odavno nam je taj izvor presusio,a to mora biti osnova.
Standardni bolesnici i jug ce uvijek biti tu,ostali dobrodosli,a prezivjecemo i bez vas.
Po meni,najvazniji i najveci prioritet bi trebao biti reorganizacija omladinskog pogona,jer vec odavno nam je taj izvor presusio,a to mora biti osnova.
Pa jarane pitas za sta odu pare a sama organizacija dvije domace utakmice dodje skoro 80 milja zavisno od sigurnosnih zahtjeva utakmice, gdje je placanje tehnickih partnera, putovanja na gostovanja, smjestaja na gostovanju, nabavka repromaterijala, plata uposlenicima u klubu i omladinskoj školi, itd itd. nabere se to svaki mjesecMrAmarOsim je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:09Haj fino, pošto vidim da si sa njim vazda de mi reci šta večerate ili ručate, ima li kakvog deserta poslije, i ono najvažnije je li bilo pića u restoranu ili te je počastio u Tuborgu? Usput ako pričate o Želji reci mi šta on misli o svemu ovome. Hvala ti unaprijed.Robust je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:04na amarove racune u restoranuMrAmarOsim je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:02Najvažnije pitanje, gdje ide onih 290-300 hiljada mjesečno što je rekao predsjednik fiksnih, ako još jedna trećina tj. onih 100 hiljada ide na dugove ostaje 190-200 hiljada koje se troše gdje, na koji način, kako, šta, može li neko pojasniti to???![]()
-
- Kontakt:
Boldano neces imat ni za 10 godina a ne 2/3novikolac007 je napisao/la: ↑26 sep 2023, 13:35Ako cemo za dvije godine biti bez dugova,i imati budzet 4-5 miliona,nece nam prijetiti oduzimanje imovine,blokada racuna,nedobijanje licence i gluposti tipa uplatnice,svi koji imaju i zrno soli u glavi ce dati podrsku,makar se borili za opstanak.
Znači idu još 2 poraza u nizu pa ćemo dalje vidjeti šta i kako.
Ne ulijeva mi rumenko pretjerano povjerenje s ovom presicom.
Ne ulijeva mi rumenko pretjerano povjerenje s ovom presicom.
Rumenko zna ako da ostavku da neće nigdje raditi jedino možda u Srebreniku a to seljaku ne treba. Zato mlati pare za još jedan stan **** li ti sve usta zajedno s upravom. Lopovi obicni
Kakvi degenerici sve pišu na temi to je za proučavanja