Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Chevalier
Kontakt:

Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Chevalier » 29 sep 2023, 07:29

Prva i osnovna stvar mora biti da se ni pod koju cijenu, reprezentaciji ne okreću leđa!

Državu od 51.209 km2 smo krvlju odbranili i reprezentacija je plod te odbrane. Trebamo biti ponosni na nju, a ne okretati joj leđa.

BHFanaticos čiji sam bio član do ove godine me iznenađuju. Nekad je ta grupa bila ozbiljan autoritet u izražavanju mišljenja, kako na tribinama, tako i na ulici. Bez njihove zasluge i “rata savezu” se nikad ne bi one promjene desile. Zašto su sada impotentni, zašto šute?!

Pisao sam prije, a pišem i sad. Ja ne mislim da je Vico utjelovljenje zla i da mu je osnovni cilj uništiti sve bosansko. Ne kažem da voli Bosnu, ali mislim da dosta ozbiljno doživljava posao. Druga je stvar što ga ne ide. I stvarno je pitanje koliko bi kritika dobijao predsjednik saveza u ovim okolnostima da je Bošnjak. Mislim da ne ovoliko, da uopšte ne bi bio u prvom planu.

Kažu krade. Vjerovatno da, što ne opravdavam, ali za razliku od Bošnjaka koji kradu od rata, s druge strane su se napravili “kakvi-takvi” tereni i iduće godine je najvljen VAR.

Kažu gura Borac. Pa sarajevski klubovi kako znam za sebe su imali poguranac. Zamrzio sam Sarajevo i Željezničar kad sam ih kao dijete gledao u Bihaću protiv mog Jedinstva. Pa Sarajevo Man. City ne bi mogao dobiti koliko im se navlačilo i tolerisalo valjanje i čuvanje rezultata po cijelo poluvrijeme.

Istina je da se u ligi za bilo kakavo iskazivanje “bošnjačkog patriotizma” pišu kazne, ali mi se to ne poklapa sa činjenicom da BHF i dalje na tribini u Zenici vrti svoju priču, a ulaznice i dalje nabavljaju preko saveza. Kako onda nije to banovano? Pa da je najveći među Srbima, ne bi mogao pretrpiti da ne banuje BHF koji u jednoj od svojih pjesama kažu “gazi sve četnike, sve su to pi*kice” i koji za drugu zastavu do ljiljanke ni ne znaju.

Također je predsjednik koji najviše sluša puls javnosti po pitanju selektora, mada sa javnosti nije sihroniziran. Mrzili smo Peteva iz dna duše, on ga smijeni. Što je najgore u nevakat. Baždarevića smo mi tražili da smijeni. Dovede čovjek Kodru koji je imao ogroman red fleg u savezu, znači posra se po svima u savezu da nam dovede simbol naše poslijeratne reprezentacije. Doduše smijeni ga nakon dvije utakmice, ali istina da nije ni ispunio dogovoreno. Tad je prvi put neko iz saveza konkretno krenuo po Vahu. Da, Vice je prvi čovjek koji je konkretno krenuo po Vahu. A Vaha kakav je (i to pišem godinama) je to sam minirao jer jednostavno ne želi. E sad kako se dođe do Save…ni sam ne znam. Ali i da je neki Srbin sa boljim stručnim CV-jem, a da je “četnički” trn u oku (što Savo nije) i to bi nam smetalo.

Ne znam…Evidentno da situacija nije dobra i da bih i ja želio da se sve resetira, ali definitivno da Vice nije jedini problem, ako je uopšte problem. Na kraju krajeva bez Bošnjačkih poltrona u savezu, ništa mu ni ne bi prošlo. Njih više mrzim, oni su gadovi, hinje.

Hinja je i Edin Džeko, Miralem Pjanić, BHF…

Jedan je Sergej Barbarez!!!

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 29 sep 2023, 07:33

kanarinac je napisao/la:
29 sep 2023, 00:08
Hehhe u kojoj smo mi banani balijaneri,savez nam vodi covjek koji je me davno napisao da je borac sampion drzave koju ne priznaje,savjetnik mu je Miske koji je igrao prvobitno za Srbiju,pa kad je vidio da ne moze dosao u Bosnu da digne sebi cijenu,a trener nam je Bosanac koji je placao autobuse da navijaci dodju navijaju protiv bosne i nase bombarduju na marakani,i sad krade igraca iz Partizana,koji nw moze igrati za Srbiju,ali zasto nebi njegov Partizan zaradio novce,preko Bosne.
misimovic nije igrao za mladu reprezentaciju srbije nego jugoslavije, osjecao se kao jugosloven

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 sep 2023, 08:27

Glup je svako ko ode na utakmicu.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 sep 2023, 08:50

A ovu repku ima raje da prate jel??

Jos uvijek??
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 sep 2023, 08:58

Evo juce okacili transparent 2korpus na utakmici sudija prekino utakmicu Zeljeznicar Sloboda i za mene 100% ispravno nema druze toga na sportskim terenima i tako treba i za Herceg Bosnu i za Republiku Srpsku..
Nek je i Savo selektor ako ce donijeti rezlutat ako jedva pobjedi LIhtenstajn odma ga smjenit kao i Kodru

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 29 sep 2023, 09:46

Bezmudni Džeko kad bi kojim slučajem odlučio da pokaže bojkot ovom Savezu neodazivanjem na pripreme i kojim postom na društvenim mrežama, vjerujem da bi ga slijedilo nekoliko fudbalera.

Ali ovakvu letargiju nisam očekivao od njega.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 sep 2023, 09:47

zgembo89 je napisao/la:
29 sep 2023, 08:58
Evo juce okacili transparent 2korpus na utakmici sudija prekino utakmicu Zeljeznicar Sloboda i za mene 100% ispravno nema druze toga na sportskim terenima i tako treba i za Herceg Bosnu i za Republiku Srpsku..
Nek je i Savo selektor ako ce donijeti rezlutat ako jedva pobjedi LIhtenstajn odma ga smjenit kao i Kodru
A nije, znači nisu isti aršini.
Zbog jednih prekidaš i tražiš da se skine zastava, a drugi i treći mogu i niko ništa.
Koševo Zapad

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 sep 2023, 10:23

Shategabri je napisao/la:
29 sep 2023, 09:47
zgembo89 je napisao/la:
Zbog jednih prekidaš i tražiš da se skine zastava, a drugi i treći mogu i niko ništa.
pa moze trener ekipe reci delegatu pa ce delegat sudiji kad nesto se desi da nije primjereno.Moze se i na konferenciji posle utakmice reci ako je neceg bilo na kraju krajeva mogu se igraci povuci sa terena. :bih: ali arsini moraju biti isti za sve nema sta ratna simbolika i tematika na stadionima..

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 sep 2023, 10:31

Nije ovdje uopće poenta u Savi koliko u načinu i trenutku njegova dolaska.
Da su ga doveli odmah poslije Hadzibegica ili recimo nakon oktobarskih utakmica ne bi tu bilo negodovanja kao sada. Naravno opravdanog. Tada bi priča "koliko para toliko muzike" imala smisla.

Besmisleno je da ponizis jednog trenera (Kodru - nakon 3 puna treninga) da bi doveo drugog koji ima nikakve reference. Kao sto sam govorio, da su oni ponizili Kodru da bi doveli Vahu, Petkovica i nekog dokazanog trenera, tada bi priča imala smisla i bila opravdana, uslovno receno.

Ko ne razumije koliko je ovo ogavna i ružna gesta bila od strane ljudi iz Saveza, onda nemam rijeci za takve...zaista.

Sto se tice Miloševića, sudit ću mu po sportskom aspektu.
Nisam dovoljno upratio ova piskaranja u vezi s njegovom politikom i sl., tako da nisam u prilici da sudim.
Dakle, spisak i igra, rezultati.

Borba protiv SAVEZA?!
Prazne tribine ništa neće donijeti. Ako igrači nisu reagovali u slučaju Petev i Kodro, sta imam ja tu da pametujem.

Borba protiv Saveza - uvijek ZA, ali ne na tribinama.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 29 sep 2023, 11:04

Savo Milošević (50) danas će biti imenovan na poziciju selektora reprezentacije BiH, a hrvatski Germanijak sinoć piše da Milošević želi “oteti” dva igrača Hrvatskoj.

“Novoustoličeni, doduše još neslužbeno, izbornik BiH Savo Milošević najozbiljnije je shvatio svoj posao i krenuo u opsežni makeover reprezentacije.

Kako prenose bosanskohercegovački mediji, novi izbornik će se zahvaliti nekim senatorima, ali i dati priliku nekim novim licima, što i ne čudi s obzirom da su se susjedi rezultatski dobrano srozali u posljednje vrijeme.

Pa su tako zabilježeni porazi u kvalifikacijama za Euro od Islanda i Luksemburga, a nisu puno bolje prolazili niti u prošlim ciklusima za velika natjecanja.

Stoga je Milošević procijenio da je reprezentaciji potreban potpuni reset i okretanje nove stranice kako BiH više ne bi gubila od simpatičnih Luksemburžana, primjerice.

Jedan od poteza izbornika BiH je i uvođenje novih igrača u nacionalnu svlačionicu, a između ostalih, okrenuo se i Hrvatskoj. Naime, na širem spisku je prvotimac Rijeke i strijelac majstorskog pogotka iz proteklog kola “Cristiano” Niko Galešić, a koji je porijeklom iz BiH.

Povrh toga, pišu susjedni mediji, Milošević planira svratiti i na Maksimir, gdje stanuje Dario Špikić s kojim želi popričati i vidjeti postoji li šansa da igrač Dinama zaigra za BiH. Kako će se ta dva slučaja rasplesti, preostaje za vidjeti”, piše Germanijak.

A ko su Dario Špikić i Niko Galešić?

Niko Galešić ima 22 godine i igra za Rijeku na poziciji stopera. Dijete je Herthe iz Berlina, a pored Rijeke igrao je za Hrv. Dragovoljac. Ima dva nastupa za U21 selekciju Hrvatske, a na Transfermarktu vrijedi 850.000 eura.

Dario Špikić je krilni fudbaler Dinama koji ima 24 godine. Na Transfermarktu ima vrijednost od 3.5 miliona eura. Ponikao je u Dinamu, igrao na posudbi u Gorici, a prošao je i sve omladinske reprezentacije Hrvatske.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 sep 2023, 11:10

zgembo89 je napisao/la:
29 sep 2023, 10:23
Shategabri je napisao/la:
29 sep 2023, 09:47
zgembo89 je napisao/la:
pa moze trener ekipe reci delegatu pa ce delegat sudiji kad nesto se desi da nije primjereno.Moze se i na konferenciji posle utakmice reci ako je neceg bilo na kraju krajeva mogu se igraci povuci sa terena. :bih: ali arsini moraju biti isti za sve nema sta ratna simbolika i tematika na stadionima..
Misliš trebali bi, jer aktuelno nisu.
Uglavnom smo mi na tapeti i zbog nas prekidaju i traže da se skinu konkretno zastave RBiH ili ARBiH.
Koševo Zapad

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 sep 2023, 11:44

SanaBosna je napisao/la:
29 sep 2023, 11:04
Savo Milošević (50) danas će biti imenovan na poziciju selektora reprezentacije BiH, a hrvatski Germanijak sinoć piše da Milošević želi “oteti” dva igrača Hrvatskoj.

“Novoustoličeni, doduše još neslužbeno, izbornik BiH Savo Milošević najozbiljnije je shvatio svoj posao i krenuo u opsežni makeover reprezentacije.

Kako prenose bosanskohercegovački mediji, novi izbornik će se zahvaliti nekim senatorima, ali i dati priliku nekim novim licima, što i ne čudi s obzirom da su se susjedi rezultatski dobrano srozali u posljednje vrijeme.

Pa su tako zabilježeni porazi u kvalifikacijama za Euro od Islanda i Luksemburga, a nisu puno bolje prolazili niti u prošlim ciklusima za velika natjecanja.

Stoga je Milošević procijenio da je reprezentaciji potreban potpuni reset i okretanje nove stranice kako BiH više ne bi gubila od simpatičnih Luksemburžana, primjerice.

Jedan od poteza izbornika BiH je i uvođenje novih igrača u nacionalnu svlačionicu, a između ostalih, okrenuo se i Hrvatskoj. Naime, na širem spisku je prvotimac Rijeke i strijelac majstorskog pogotka iz proteklog kola “Cristiano” Niko Galešić, a koji je porijeklom iz BiH.

Povrh toga, pišu susjedni mediji, Milošević planira svratiti i na Maksimir, gdje stanuje Dario Špikić s kojim želi popričati i vidjeti postoji li šansa da igrač Dinama zaigra za BiH. Kako će se ta dva slučaja rasplesti, preostaje za vidjeti”, piše Germanijak.

Niko Galešić ima 22 godine i igra za Rijeku na poziciji stopera. Dijete je Herthe iz Berlina, a pored Rijeke igrao je za Hrv. Dragovoljac. Ima dva nastupa za U21 selekciju Hrvatske, a na Transfermarktu vrijedi 850.000 eura.

Dario Špikić je krilni fudbaler Dinama koji ima 24 godine. Na Transfermarktu ima vrijednost od 3.5 miliona eura. Ponikao je u Dinamu, igrao na posudbi u Gorici, a prošao je i sve omladinske reprezentacije Hrvatske.
Cekaj, Galesica je vec stavio na spisak ili tek treba da obavi razgovor sa njim?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 sep 2023, 11:46

Sarmica je napisao/la:
28 sep 2023, 16:30
Nije ništa gotovo oko Save, ne nasjedajte na spinove i botove.
Ma sve je već bilo završeno prije.. eto i zvanično su sad potvrdili
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 29 sep 2023, 11:49

MortemHz je napisao/la:
29 sep 2023, 11:46
Sarmica je napisao/la:
28 sep 2023, 16:30
Nije ništa gotovo oko Save, ne nasjedajte na spinove i botove.
Ma sve je već bilo završeno prije.. eto i zvanično su sad potvrdili
Halo ba nisu centici nemojte na spinove nasjedat..cekaj dok ne pripucaju,a nece, sve je to spin radikalnih balija

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 sep 2023, 12:04

:bih:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 29 sep 2023, 12:05

Džeko mudovit ko i ovi dijasporci s foruma što brane ovog četnika

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 29 sep 2023, 12:06

DamirT je napisao/la:
29 sep 2023, 11:44
SanaBosna je napisao/la:
29 sep 2023, 11:04

Cekaj, Galesica je vec stavio na spisak ili tek treba da obavi razgovor sa njim?
valjda razgovor? Ko ce znati da li je ovo istina ili ne.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 sep 2023, 12:08

Top selektor, ternerska karijera ala Barbarez, dakle nikakva

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.