FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

Bistriksg
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bistriksg » 29 sep 2023, 18:25

delinjo je napisao/la:
29 sep 2023, 16:59
Bistriksg je napisao/la:
29 sep 2023, 15:03
avalPacidoroP je napisao/la:
29 sep 2023, 15:00
Kad smo kod tog hvala Bogu druga sam smjena u ponedjeljak neću morat gledati kako nam se klub bruka
Nemoj onda ni gledati kad sve dodje na svoje mjesto ako Bog da
Ti ces nekome odredjivati lojavi
Sta pricas jado jadni

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 29 sep 2023, 18:26

braco je napisao/la:
29 sep 2023, 18:16
Hipotetički kad bi Štilić, Krpić, Amoah, Mekić, Ovčina, Ćosić, Muftić/Mulalić, Cocalić, Jašarević itd. igrali u Zvijezdi 09 i da me sad neko pita šta misliš može li Zvijezda sa tim igračima vezat 5 poraza (i to jedan od drugoligaša), rekao bih nema šanse. Odnosno možemo reći da imamo ukupno 6 poraza ako računamo i Posušje, a nije još ni septembar prošao. Znači ne računam Selimovića i Boljevića u ovoj prvoj rečenici, dakle samo igrače koji su do sad igrali.

Poenta je da koliko god da svi znamo da ekipa nema neki kvalitet, opet nema šanse da je ovoliko loša koliko posljednji rezultati to pokazuju. Problem je očigledno dublji, a šta bi to moglo biti pojma nemam.
Upravo tako braco. Neki plafon ovog tima je vjerovatno ono sto smo odigrali u Europi i protiv Borca (mada smo i tu bili slabiji za jednog Stilica npr.). Nije realno ocekivati da svaku utakmicu u prvenstvu tako odigramo, ali isto tako nije realno da zaredas pet poraza. I to ovakvih poraza, protiv ovakvih ekipa, u dosta utakmica bez ijedne akcije ili suta na go, pogotovo u gostima je horor.

Mogu Basic i Bekric do sutra insistirati da je sve OK, ali ocito da nije. Ne znam sto nam vrijedjaju inteligenciju, pogotovo Samir. Basic je bar natuknuo u par izjava suprotno. Informacije vec pocinju da cure o svadjama, manjku discipline, mahalanju, itd. Prica o igrackom (ne)kvalitetu je fula 100%, kakvi god oni bili. Mozemo o karakternom nekvalitetu, doduse.
1921

Bistriksg
Kontakt:

Post Postao/la Bistriksg » 29 sep 2023, 18:27

MrAmarOsim je napisao/la:
29 sep 2023, 17:20
Bistriksg je napisao/la:
29 sep 2023, 15:03
avalPacidoroP je napisao/la:
29 sep 2023, 15:00
Kad smo kod tog hvala Bogu druga sam smjena u ponedjeljak neću morat gledati kako nam se klub bruka
Nemoj onda ni gledati kad sve dodje na svoje mjesto ako Bog da
A izvini gospodine, ko si sad pa ti da određuješ ko šta može i ne može. Papčino raspala.
Ebo te lutvo u zicagu

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 sep 2023, 18:29

MocMahale444 je napisao/la:
29 sep 2023, 17:37
Ova ekipa je najgora moguca koja nas je zapala.
Imas dzuturume, imas neznalice i par izvikanih igraca.

5 jarane.
1
2
3
4
5

Samo dok brojis je puno.

Cocalic kapiten krenuo na navijace, kakvi su takvi su tvoji su navijaci papak celavi.
Oni idu po gostovanjima da vas bodre, glavu u torbu da vas bodre da bi on nakon 5 poraza se zaletio na navijace a Jakovljevic mu **** mater on suti.

Picke male od ljudi cijela ekipa.
Nije krenuo na navijace, netacna tvrdnja. Pisete ko zadnji dusmani.......valjda znas nekoga ko je bio na tekmi ?

Krenuo da se izvine, ovi ga otjerali odnosno rekli da ne dolazi.

Cuj krenuo Coca na navijace :urnebes:

Nama ne trebaju dusmani, sami sebi pucamo u noge.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 29 sep 2023, 18:30

Izvinite na upadu
Ali mislim da se vama sad desava ono sto smo mi prozivljavali zadnjih par sezona tj od 2019
Prethodna uprava se posvetila finanijskom pitanju, da rijese dugove, da stabilizuju finansijski situaciju, i u tome su velikim dijelom uspjeli, od 2019 do danas dug je znatno smanjen
Finansijska situacija nam uopste nije tako losa kao prije, ali su zapostavljali sportski segment i borili smo se za opstanak godinama i na kraju ispali
Ne moze se samo finansijski segment gledati, mora i sportski, potreban je balans
Nadam se da ce ova nasa trenutna uprava nastaviti sa ovakvim radom, jer oni trenutno to fino balansiraju valjda tako i ostane
Obzirom da vi imate mnogo jacu i vecu navijacku bazu, vriste pritisak na upravu dok nije kasno
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 sep 2023, 18:33

Hoce li bilo ko makar ponuditi ostavku i zasto nece niko?

To nije sramota ispasti od Slobode, nanizati 5 poraza, izgubiti kontrolu nad svakom situacijom u klubu, biti u mogucnosti da izdvojis smijesan novac za najbitniji segment kluba jer si nesposoban za vise i slicno?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 sep 2023, 18:36

RatoborniMrmot je napisao/la:
29 sep 2023, 18:29

5 jarane.
1
2
3
4
5

Samo dok brojis je puno.

Cocalic kapiten krenuo na navijace, kakvi su takvi su tvoji su navijaci papak celavi.
Oni idu po gostovanjima da vas bodre, glavu u torbu da vas bodre da bi on nakon 5 poraza se zaletio na navijace a Jakovljevic mu **** mater on suti.

Nije krenuo na navijace, netacna tvrdnja. Pisete ko zadnji dusmani.......valjda znas nekoga ko je bio na tekmi ?

Na klipu mi ba izgledalo tako, ako sam se zezno oke izvinjavam se jbga desava se.

Coca je majstor odbrane.
Sta kazu ovi tvoji iz uprave?
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 sep 2023, 18:41

Basic se pogubio, ako ga neko busi njegovo je da to shvati i reaguje. Takodjer previse rotira igrace i "formacije. Ocito da ne pije vode.

Moje misljenje je da je precijenio ekipu, veza ( trkacki ) je kriminalna, al bas kriminalna. Uspjeli smo ae dovesti u situaciju da nam bas fale Dzenis i Hare :urnebes: igraci koji su dovedeni kao "zamjene" su losiji i to ne malo losiji.

Sve pozicije mozemo kako tako zakrpiti, ali vezni red bas tesko. Cosic nije veznjak nego bocni igrac sa prilicno losom defanzivom, Turururu se do sada nije bas pokazao, o Rustemovicu je suvisno trositi tipke i kalorije. Biber je korektan za igraca koji je dosao sa klupe Igmana, ekipe koja se jedva izborila za opstanak. Beca beskrvan, ne istice se na tekmi protiv rezervi, Stila u godinama i Mekic koji je presaugo.

Kondicija nam je isto upitna, previse golova primamo u 80+

MocMahale, nabijem kompletnu upravu na ****, debili. Zadovoljan odgovorom ?

Rekoh na pocetku, moja jedina strana je Zeljeznicar. Kad je dobro, dobro je, kad nije, nije. Vrlo prosto.

Usput, izgubili pet ili pedeset u nizu, zivimo Zeljeznicar.

Vazda bilo i vazda ce biti.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 sep 2023, 18:56

Nisam zadovoljan odgovorom, kako mozes reci/napisati nesto tako protiv ljudi koji uredno vracaju dugove. :|
Nisu se zaduzili, dresovi hem sto su dobri, hem sto prije eVrope su dosli pa otisli ko halva.

Uglavnom sad treba press sazvati Basic da skine ljagu sa sebe, to je vec uradio prezidente i rumenko.

Onda poslije tog 2 klana igraca i ostali koji plutaju.
Press za pressom.

Edise oprosti mi, halali mi Sablja. Jesi Kuhar ali opet zavaljen si kao sto si ti zavalio pokojnog Odu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 29 sep 2023, 19:05

29 sep 2023, 18:56
Nisam zadovoljan odgovorom, kako mozes reci/napisati nesto tako protiv ljudi koji uredno vracaju dugove. :|
Nisu se zaduzili, dresovi hem sto su dobri, hem sto prije eVrope su dosli pa otisli ko halva.

Uglavnom sad treba press sazvati Basic da skine ljagu sa sebe, to je vec uradio prezidente i rumenko.

Onda poslije tog 2 klana igraca i ostali koji plutaju.
Press za pressom.

Edise oprosti mi, halali mi Sablja. Jesi Kuhar ali opet zavaljen si kao sto si ti zavalio pokojnog Odu.
Pretjerali su sa vracanjem dugova, sad im se stuca jer im jebu mater na dnevnoj bazi, zasluzeno.

**** je kada ekonomista misli da je plata za igrace trosak. Rezultat vidimo. Jesil se hvalio, jesi, sad primi kritike.

A da se dugovi vracaju, vracaju se, to je takodjer istina. Da ih ne vracamo ti bi im prvi **** mater sto se ne vracaju.

Znas ti nas, **** ti nas.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 29 sep 2023, 19:09

5 jarane.
1
2
3
4
5

Samo dok brojis je puno.

Tako je,stajao sam na 10m od događaja,dvojica-trojica počeli da psuju i on otišao.
Brohra ribo se...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 29 sep 2023, 19:23

da, vise su igraci tu napravili od muhe medvjeda jer su valjda kontali da je coca krenuo da se svadja i priletili da ga drze nesto a najnormalnije je htio prici tribini i nije izgledalo kao da se kurci uopste..

nije dijete, zna da nisu u poziciji da mogu bilo sta reci..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 sep 2023, 19:25

E sad hladne glave da kažem ponešto o sinoćnjoj utakmici.
Budimo realni kao prvo, Sloboda je drugoligaš. Ma koliko neko mislio da oni trenutno mogu stati u rang s Goškom, Zvijezdom, Slogom, oni su drugoligaš i ispadanje iz kupa od takve ekipe je sramno. Taman da smo prvi na tabeli u PL, pa nam se slučajno desilo. A pogotovo u ovoj situaciji, gdje nam je već sve iskliznulo iz ruku, morali smo bar ostati u kup takmičenju.
Što se tiče utakmica, naša najbolja utakmica na gostovanjima ove sezone. Bilo je i šansi, solidne igre, ali i to zahvaljujući što je po prvi put izveo normalniji sastav.
Amoah konačno na desnoj strani, i već se sinoć vidjelo koliko je bolji u odnosu na prošle utakmice, prolazio je, ubacivao, u defanzivi ukrao 15.lopti. Najveći problem su nam sinoć bili bekovi, pogotovo kad je Galić ušao. Pa ja ne vjerujem da je desetak centaršuteva onako upropastio.. pa od njeg je bolji i Siniša Stevanović po tom pitanju. Isto važi i za Jašara.
Śkripala je i lijeva strana sa Alysonom, taj momak stvarno nema nam šta ponuditi. I realizacija je škripala, vjerovatno su nas ovi porazi uništili na psihičkom nivou, pa kad neće onda neće.
Očekujem brzo izlazak iz krize, možda već na sljedeće dvije utakmice, jer smo dostigli neki maximum poraza koji nam se može desiti. Očekujem i bolju igru, i da dvojica novih igrača malo nas razdrmaju.
Problem je što smo daleko od svih i da nas jedino čupa nekih 5-6 pobjeda u nizu, što se ne bi desilo taman da sve ijedan igrać Zrinjskog zaigra u našem dresu.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 29 sep 2023, 20:01

Bolju upravu imaju u futsal klubu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 29 sep 2023, 20:19

gegenpressing je napisao/la:
29 sep 2023, 19:09

5 jarane.
1
2
3
4
5

Samo dok brojis je puno.

Tako je,stajao sam na 10m od događaja,dvojica-trojica počeli da psuju i on otišao.
Ne zelim uopste pricati o njegovoj igri. Nekad je doktor, nekad je los. Ekipa nam je takva da bi Ramos iz najboljih dana izgledao kao ****.Godine a i losa ekipa cesto ucine svoje.
Kad su ti partneri Drina i Kosoric,bekovi onakvi kakvi jesu,Mekic i Rustemovic osiguraci ispred zadnje linije,ne cudi me da postane najlosiji stoper lige.Ima i do njega ,necu reci da nema.
Ali zivotom garantujem da je on najposteniji i najbolji momak u nasoj ekipi.
Ovu sezonu je ostao radi Europe. Htio se oprostiti,ali je zelio igrati Europu sa Zeljom .
Jedan je od rijetkih koji ima stid prema navijacima.
Meni je bilo jako cudno da on nesto ide da se svadja.
Moras ga bas dobro uvrijediti da bi tako nesto uradio.
Atmosfera je takva, da mi vise nista istrpiti ne mozemo. Da je pokojni Ivica sada treber,dobio bi salve uvreda. Tjesim se da gore ne moze.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 29 sep 2023, 20:25

Klub se treba obratiti javnosti vezano za desavnja u svlacionici. Ono nije Zeljo i ako su uradili nasi igraci onda ih treba dobro kazniti.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 29 sep 2023, 20:38

Ma poslije 5 poraza nemas se ti sta izvinjavat navijacima samo je sebe zayebo.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 29 sep 2023, 21:22

Da li ce Cocalic biti jos kapiten ekipe?
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 sep 2023, 21:29

dubioza144 je napisao/la:
29 sep 2023, 21:22
Da li ce Cocalic biti jos kapiten ekipe?
Nevjerujem, sprema se cistka. Ti ces na lijevog beka.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 29 sep 2023, 22:36

NoDi80 je napisao/la:
29 sep 2023, 15:17
Podrska treneru Basicu samo apelujem da Šabić i Goletić dobiju minute u prvom timu
A upravi savjetujem da traze investitore i pare

Igraci nek se uozbilje ovaj sabanizam se nece oprastat nek i izgube al da drugima lome stvari
A vamo dok ti jebu mater sutis
Taj film necu da gledam
Bracika nema te nešto. Jel se to ljutiš? :bih:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, Levin, ristagrad i 47 gostiju.