Da je Hodža malo pametnije uradio stvari, i da Anela kako možemo dovesti, ne bi to nimalo naivna veza bila sa njima dvojicom i Štilom ispred.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- KONTRASVIH
- Kontakt:
+1Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑30 sep 2023, 11:46Sto bezveze isprozivasmo igrace, ja prviSvaka cast forumasu sa Stanom na avataru, oni nije letio pred rudu i jos jedan ja mislim
![]()
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Sta nam je sa Dinom, da nije uhapšen za one nerede na Koševu?
-
- Kontakt:
Iz prazne ne puca, s tim da se ni on nije proslavio. Selekcija "pojacanja" je katastrofa sto se nije smjelo dopustiti bez obzira na plate.MocMahale444 je napisao/la: ↑30 sep 2023, 00:56RatoborniMrmot je napisao/la: ↑29 sep 2023, 19:05Pretjerali su sa vracanjem dugova, sad im se stuca jer im jebu mater na dnevnoj bazi, zasluzeno.MocMahale444 je napisao/la: ↑29 sep 2023, 18:56Nisam zadovoljan odgovorom, kako mozes reci/napisati nesto tako protiv ljudi koji uredno vracaju dugove.![]()
Nisu se zaduzili, dresovi hem sto su dobri, hem sto prije eVrope su dosli pa otisli ko halva.
Uglavnom sad treba press sazvati Basic da skine ljagu sa sebe, to je vec uradio prezidente i rumenko.
Onda poslije tog 2 klana igraca i ostali koji plutaju.
Press za pressom.
Edise oprosti mi, halali mi Sablja. Jesi Kuhar ali opet zavaljen si kao sto si ti zavalio pokojnog Odu.
**** je kada ekonomista misli da je plata za igrace trosak. Rezultat vidimo. Jesil se hvalio, jesi, sad primi kritike.
A da se dugovi vracaju, vracaju se, to je takodjer istina. Da ih ne vracamo ti bi im prvi **** mater sto se ne vracaju.
Znas ti nas, **** ti nas.
Halali zamjenio sam te.
Slazem se s postom iako to pises radi reda.
Nisam nigdje stvarno ni pomislio da nisu vracali dugove.
Nit sam protiv njih ali drzali su Sablju toliko dugo dok bas nije ujebo ekipu mentalno.
Sad cuvaju Bekriju koji se uci na Želji, pa **** te vidis da je novog trenera krenulo bilo s evropskim tekmama i malim bojcem, daj pojacanjeeee izmisli.
Sad kazem steta sto Miske nije u klubu barem bi bio šleper igraca i sprej za ciscenje stolica.
Sto se tice Senada, tacno, bila bi kamara igraca gdje bi pomocni teren bio slozen ko zna kome. Isto bi i Amar uradio da se razumijemo da ne ispadne da ga branim.
To je jedini razlog sto ovim trenutnim, jos uvijek, ne **** mater svakodnevno. Al da su se preracunali, ocito je da jesu. Ko sto se Basic zaigrao sa analizama, rotacijama i formacijama. Jos smo nespremni na sve navedeno.
I ne, ne pisem reda radi, pisem sta mislim prema informacijama koje imam i koje su prilicno tacne.
- MocMahale444
Anela ne bih dovukao makar iskljucio svjetlo u klubu sutra, najveca tetkica od igraca koja je krocila u zadnjih tridesetak godina na Grbavici, a proslo je svakakvihMrAmarOsim je napisao/la: ↑30 sep 2023, 14:42Da je Hodža malo pametnije uradio stvari, i da Anela kako možemo dovesti, ne bi to nimalo naivna veza bila sa njima dvojicom i Štilom ispred.
-
- Kontakt:
Ma nek' ide, samo je pitanje ko ce raspolagati kesom. Ovi do sada se nisu proslavili. Ne vjerujem Senadu uprkos armiji botova koje je imao. Ne vjerujem ni Amaru jer se prema klubu ponasao kao pijani Rus. Iza svih navedenih nije ostalo ni S od sistema ili P od para. Sve jasno. Barem meni.
Ovi trenutni su, ocito, nesposobni da namaknu kes, al nas ne zavaljuju dodatno. Problem je sto su se dobro zajebali sto se tice upravljanja kesom koji je dosao ili treba da dodje u klub u zadnje vrijeme. Svi trebaju da odgovaraju za svoje odluke i poteze s tim da treba imati na umu da kod nas uvijek moze gore, vise puta smo to dokazali.
Ovi trenutni su, ocito, nesposobni da namaknu kes, al nas ne zavaljuju dodatno. Problem je sto su se dobro zajebali sto se tice upravljanja kesom koji je dosao ili treba da dodje u klub u zadnje vrijeme. Svi trebaju da odgovaraju za svoje odluke i poteze s tim da treba imati na umu da kod nas uvijek moze gore, vise puta smo to dokazali.
-
- Kontakt:
Ma cim ono placa botove nisu to cista posla, a placa i dan danas. Toliko o Senadu, a ne bi imalo smisla sad se vracati na autobuse igraca i trenera koji su prodefilovali kroz klub u njegov vakat, pare koje je skrsio, sve greske koje je pravio, a botovi pravdali itd. Na Amara i njegovu grupu je pogotovo suvisno trositi rijeci.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑30 sep 2023, 17:42Ma nek' ide, samo je pitanje ko ce raspolagati kesom. Ovi do sada se nisu proslavili. Ne vjerujem Senadu uprkos armiji botova koje je imao. Ne vjerujem ni Amaru jer se prema klubu ponasao kao pijani Rus. Iza svih navedenih nije ostalo ni S od sistema ili P od para. Sve jasno. Barem meni.
Kod ovih je problem prvenstveno sto su sad zajebali. Ne mozes govoriti borimo se za Europu i ove godine, pa nakon serije kikseva reci da se, zapravo, ne borimo nizasta, da je ovo tranzicijska sezona, da cemo gurati mlade igrace (koje?) i tome slicno. Proklizali su ozbiljno. U neku ruku mogu i shvatiti, jer ko je mogao ocekivati da ce ekipa koja je onako odigrala Europu zaredati pet poraza? Ali onda izadjes pred javnost i kazes zajebali smo, pa onda reagujes. Ne saljes SD-a da iznosi nekakva kontradiktorna opravdanja.
Uz sve to, krajnje je neozbiljno tjerati ljude, kad se ne nazire niko iole prihvatljiv da ih zamijeni.
1921
Jedva cekam ponedjeljak
Ja mislim da treba AmaVa vVatit,sta ti kazesMocMahale444 je napisao/la: ↑29 sep 2023, 15:50Samo slusajte ove brabonjke koji navijaju za zvezdu i partizan, to ono cg i NP levati.
Uprava napolje sve vam **** od do. Od onog krezavog edisa do one ofajle.
Samire **** legendo mars iz kluba ti i 15k napravili ste sadaka klub.
Ko god ih podrzava je neprijatelj kluba.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Nije ova zvijezda uopste tako losa, par ozbiljnih akcija i prilika , vise nego mi na svim gostujucim utakmicama zajedno. Bice zajebano do samog kraja.
-
- Kontakt:
Uklljucicu se u raspravu,i napomenucu da nemam neke potpune informacije i vise se baziram na nekoj svojoj procijeni.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑30 sep 2023, 18:06Ma cim ono placa botove nisu to cista posla, a placa i dan danas. Toliko o Senadu, a ne bi imalo smisla sad se vracati na autobuse igraca i trenera koji su prodefilovali kroz klub u njegov vakat, pare koje je skrsio, sve greske koje je pravio, a botovi pravdali itd. Na Amara i njegovu grupu je pogotovo suvisno trositi rijeci.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑30 sep 2023, 17:42Ma nek' ide, samo je pitanje ko ce raspolagati kesom. Ovi do sada se nisu proslavili. Ne vjerujem Senadu uprkos armiji botova koje je imao. Ne vjerujem ni Amaru jer se prema klubu ponasao kao pijani Rus. Iza svih navedenih nije ostalo ni S od sistema ili P od para. Sve jasno. Barem meni.
Kod ovih je problem prvenstveno sto su sad zajebali. Ne mozes govoriti borimo se za Europu i ove godine, pa nakon serije kikseva reci da se, zapravo, ne borimo nizasta, da je ovo tranzicijska sezona, da cemo gurati mlade igrace (koje?) i tome slicno. Proklizali su ozbiljno. U neku ruku mogu i shvatiti, jer ko je mogao ocekivati da ce ekipa koja je onako odigrala Europu zaredati pet poraza? Ali onda izadjes pred javnost i kazes zajebali smo, pa onda reagujes. Ne saljes SD-a da iznosi nekakva kontradiktorna opravdanja.
Uz sve to, krajnje je neozbiljno tjerati ljude, kad se ne nazire niko iole prihvatljiv da ih zamijeni.
Znam neke detalje.
Znam da nam se uprava za vrijeme Edisa nije bas mogla pohvaliti svojim radom,jer su strucni stab i igraci bili prepusteni sami sebi.
Kada su igracima isticali ugovori,nisu se ni sjetili da nesto poduzmu,nego su im oni napominjali to.
Sva prica oko Diglisica i indicije da do dogovora nije doslo,jer je covjek zahtijevao smanjenja skupstine i iskljucivo svoje ljude u upravi, i da se pred sami kraj pregovora vise islo u smjeru da to ne uspije.
Pojavljuje se Misimovic,kojeg ja jako postujem za sve uradjeno u klubu. Daje svoj prijedlog za funkcionisanje kluba.
I od tada nema ni rijeci o investitorima i onim bilo je zainteresovanih,pa ce ici novi poziv i slicno.
Nista,apsolutno nista se ne desava.
Mozda grijesim. Kazem ovo je sad cisto moje nagadjanje. Da klub ide u smjeru dinickog drustva.
Da je ovo sto sada radi nasa uprava,put ka tome.
Baziranje rada 3-4 godine ,na nacin da vracaju dugove. Sve ce to trpiti ekipa, bice nezadovoljstvo,raja ce biti nestrpljiva . Kada se taj dug smanji,na neku pristojnu cifru ili potpuno.
Napravice se uredjenje kluba po tom principu i ljudi ce moci ulagati i uci sa novcem u klub.
Mene sve ovo sada,pogotovo ovo u vezi uprave kluba,izgleda tako.
Ja opet ponavljam da koliko god neki osporavali Senada,taj covjek je uradio mnogo toga za klub i to treba postovati. I ja u krajnjoj mjeri nemam nista protiv vidjeti ga u klubu.
Sve ove moje predpostavke,se mozda i dodatno podgiravaju sa nekim forumskim pisanjima,gdje se najavljivalo da ce se nekada vratiti. I to ne bas tako davno. Sigurno su to ljudi koji su nesto znali.
@Irfo je nedavno pisao o nekim stvarima,za koje sam i ja imao neke informacije prije godinu i pola godine.
Sve u vezi nas je toliko cudno i tajnovito,o tim stvarima se vise ne pise.
Ne znam mozda ovo sto uprava radi ,je jedino moguce. Ne znam ali meni zaista djeluju poprilicno impotentno.
Sve je nekako preko ledja navijaca,kantona,opstine,otpisa duga,kamate....
-
- Kontakt:
@BarbareZeljin, ja neizmjerno cijenim sve dobro sto su i Senad i Amar uradili za klub, vise sam se onako referisao na drugu stranu medalje, cisto radi botova i manje upucene raje. Meni licno je bilo malo nisko s Misketove strane da se s prijedlogom o dionickom drustvu javi placenim intervjuom sa kolegom Hadzicem, koji mu viri iz supka i bio mu je predsjednik skupstine.
Zaista ne znam dokle je trenutno prica sa potencijalnim investitorima i mogucem drugacijem modelu poslovanja kluba, znam samo da je ovako tesko parirati jacim klubovima, jer svi imaju nesto iza sebe. Ili politiku, ili privatni kapital, ili oboje. Ovi ljudi sto su sad u klubu rade jako nezahvalan posao, vracaju dugove koje je neko drugi napravio i ne prave nove. Da li su tu iz ciste ljubavi, ne znam, sumnjam. Nikad ne mozes biti previse oprezan. Opekli smo se X puta i ja vise nikome ne vjerujem. Nazalost, nije red ispred Grbavice da neko udje u klub i radi to isto, zato je meni prica o tjeranju malo smijesna. Znaci, drugacije moramo, a da ove otjeramo zajebali bi se. Na to se sve svede.
Zaista ne znam dokle je trenutno prica sa potencijalnim investitorima i mogucem drugacijem modelu poslovanja kluba, znam samo da je ovako tesko parirati jacim klubovima, jer svi imaju nesto iza sebe. Ili politiku, ili privatni kapital, ili oboje. Ovi ljudi sto su sad u klubu rade jako nezahvalan posao, vracaju dugove koje je neko drugi napravio i ne prave nove. Da li su tu iz ciste ljubavi, ne znam, sumnjam. Nikad ne mozes biti previse oprezan. Opekli smo se X puta i ja vise nikome ne vjerujem. Nazalost, nije red ispred Grbavice da neko udje u klub i radi to isto, zato je meni prica o tjeranju malo smijesna. Znaci, drugacije moramo, a da ove otjeramo zajebali bi se. Na to se sve svede.
1921
- MocMahale444
Jasta morzonija vratiti, imali bi rostilj pored stadiona licno bi za rostiljem bio morzoni.GIBRA je napisao/la: ↑30 sep 2023, 22:07Ja mislim da treba AmaVa vVatit,sta ti kazesMocMahale444 je napisao/la: ↑29 sep 2023, 15:50Samo slusajte ove brabonjke koji navijaju za zvezdu i partizan, to ono cg i NP levati.
Samo mozda bi udario kamatu i na to.
Sta ti velis gibroni.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Bas tako , a price o tjeranju forsiraju botovi od bivsih struktura.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑30 sep 2023, 23:43@BarbareZeljin, ja neizmjerno cijenim sve dobro sto su i Senad i Amar uradili za klub, vise sam se onako referisao na drugu stranu medalje, cisto radi botova i manje upucene raje. Meni licno je bilo malo nisko s Misketove strane da se s prijedlogom o dionickom drustvu javi placenim intervjuom sa kolegom Hadzicem, koji mu viri iz supka i bio mu je predsjednik skupstine.
Sto ti kazes evo otjerati cemo, a ko ce doci ??? Svi lete da pomognu ali da nas zavale. Zele da nema nikog pa da se pojave takvi kao spasioci kluba a Boga mi najveci grobari kluba.
Ljudi ističu svoje želje i naglas pričaju prije nego dobro promisle. Nije bitno o kome i čemu se radi, stvar je da ako sklanjaš nekoga ili nešto,logičnom je da za to imaš spremno bolje riješenje. Tu je naš problem. Mi otjeramo ljude bez da imamo zamjenu pa dođe ti slabija opcija od one što smo imali.Viking1921 je napisao/la: ↑01 okt 2023, 08:27Bas tako , a price o tjeranju forsiraju botovi od bivsih struktura.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑30 sep 2023, 23:43@BarbareZeljin, ja neizmjerno cijenim sve dobro sto su i Senad i Amar uradili za klub, vise sam se onako referisao na drugu stranu medalje, cisto radi botova i manje upucene raje. Meni licno je bilo malo nisko s Misketove strane da se s prijedlogom o dionickom drustvu javi placenim intervjuom sa kolegom Hadzicem, koji mu viri iz supka i bio mu je predsjednik skupstine.
Sto ti kazes evo otjerati cemo, a ko ce doci ??? Svi lete da pomognu ali da nas zavale. Zele da nema nikog pa da se pojave takvi kao spasioci kluba a Boga mi najveci grobari kluba.
Ako je strategija postavljena i implementirana, a prije toga prezentirana i većina se složila ta se strategiju treba slijediti i po cijenu slabijih rezultata dvije godine. Ja bi to cijenio i podržao jer ako se radi po planu onda će poslije te dvije tri godine doći i rezultati.
Međutim problem je ako mi želimo da radimo u skladu sa zakonom i transparentno to može biti problem na duže staze jer svi ostali varaju u vezi sa platama i transfre novcem. Samo se kod nas u drzavi nezna se za koliko je koji igrač prodat nego se samo nagađa itd.
U sve to treba uzeti u obzir da klubovi koji izađu u Europu zarade ekstra dobar novac i biće dosta ispred nas kada mi budemo na plus minus 0.
Pitanje je dali je možda se lakše odužiti sa novim zaduženjem uz razrađen plan. Uložiti u igrački kadar uzeti ligu i ući u grupu kao zrinjski jer su tu i novci i transferi, a možda i neki sponzor koji će da uloži svoj novac. To da smo ove godine uradili mislim da je bilo moguće da se liga uzme sa 5-6 dobrih igrača. Vidimo da i sa ovim kadrom i desavanjima u I oko svlačionice imamo opet rezultate koji govore da uz tih dodatnih 5-6 igrača mogli smo danas biti prvi.
Istovremeno mi nije jasno dali smo mi toliko smotani ili smo previše izbirljivi. Sarajevo zrinjski tuzla city itd imaju ljude koji su ušli u klub a nama niko nevolja. Treba se upitati dali je do nas ili do drugog. Pa i sarajevo je imalo dugove i ljudi su ušli u klub. Tako da to objašnjenje nije točno da ljudi neće u klub koji ima dugove.
U svakom slučaju ja vidim situaciju kao takvu da mi ponovo stvaramo klub od nule odnosno iz minusa.
Treba bit hadzuka pa od Zelje kojeg je stativa djelila od grupne faze dovest u borbu za opstanak u najgoroj ligi Evropu.Ko god je tako se i u zivotu borio.
Ma on bi prvo posudio pa tražio četverostruko nazadMocMahale444 je napisao/la: ↑01 okt 2023, 03:01Jasta morzonija vratiti, imali bi rostilj pored stadiona licno bi za rostiljem bio morzoni.GIBRA je napisao/la: ↑30 sep 2023, 22:07Ja mislim da treba AmaVa vVatit,sta ti kazesMocMahale444 je napisao/la: ↑29 sep 2023, 15:50Samo slusajte ove brabonjke koji navijaju za zvezdu i partizan, to ono cg i NP levati.
Samo mozda bi udario kamatu i na to.
Sta ti velis gibroni.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙